What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Battle of Five Armies

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Έχετε όλοι χάσει το νόημα. Οι πραγματικοί ήρωες της ταινίας ήταν τα trolls. Τέτοιο headbang σε τοίχο έχετε ξαναδεί;
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Χτές το είδα και εγώ.
Προσωπικά την ταινία την βρήκα μια χαρά. Το 3d με ενόχλησε στο πρώτο τέταρτο αλλά μετά ήταν οκ.
Η μεταφορά από το βιβλίο είναι ότι ναναι, ειδικά στο ότι: <span class="bbcode_spoiler">1. Ο Legolas δεν υπάρχει στο βιβλίο. Ίσως να είναι ένα από τα ξωτικά στο Mirkwood αλλά σαν όνομα δεν αναφέρεται. 2) Το άσπρο ork μετά την πρώτη μαχη με τον Thorin, θεωρείται νεκρό και δεν αναφέρεται ούτε αυτό. 3) Άν θυμάμαι καλά, τα ork ήταν πλάσματα της νύχτας και είχαν ένα μικρό θέμα με τον ήλιο. Για αυτό και φώναξαν τις νυχτερίδες οι οποίες σκοτείνιασαν τον ουρανό για να κινηθούν αυτά από κάτω. 4) H επιστροφή στο Shire είναι μεγάλο κεφάλαιο στο βιβλίο και όχι 10 λεπτά </span> αλλά who cares.
Ούτε το ρομάντζο με ενόχλησε (μάλλον είμαι πολύ βολικός τύπος....)
Στα μεγάλα + <span class="bbcode_spoiler">o διάλογος του Thorin με τον Bard μέσα από το "ματάκι" του οχυρώματος στην Erebor καθώς και το τοίχος που δημιούργησαν οι νάνοι για να αποκρούσουν την ορδή των ork με τα ξωτικά να πετάγονται τελευταία στιγμη :worship: </span>

<blockquote>ενοχλητικα βρηκα τα εξης σημεια 1: <span class="bbcode_spoiler">τη σκηνη της νεκροφιλιας </span> </blockquote>
Δεν νομίζω να υπάρχει cinema όπου να μην ακούστηκε σε αυτή τη σκηνή, αυτή η λέξη. Αλλά φαντάζομαι ότι ήταν για το χαβαλέ. <span class="bbcode_spoiler">Δεν πιστέυω να θεωρείς νεκροφιλία ένα τελευταίο ασπασμό, ένα τελευταίο αντίο, σε ένα πρόσωπο για το οποίο έχεις αισθήματα.</span>

<blockquote>Και σαν ταινια δρασης ειναι για γελια. Κατ' αρχας δεν ταινια. Δεν ξερω πως να χαρακτηρισω ενα πραγμα που επι τρεις ωρες οι πρωταγωνιστες τρεχουν, κανουν ακροβατικα και σφαζουν.</blockquote>
Περίμενες να δείς Bergman ή μήπως ταινία του Lynch; Γιατί δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη διαφορά σαν ταινία από τις προηγούμενες 2.
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
την ειδα και εγω χθες.γενικα ηταν πολυ ωραια.
στη σκηνη με το Legolas που λεει και ο φιλος grotenfrod πραγματικα γελουσε ολη η αιθουσα.και ενας τυπας τον παρομοιασε με τον Rey Mysterio :lol: :lol:
EDIT:πραγματικα σε καθε αιθουσα ειναι σιγουρο οτι καποιος θα ελεγε για νεκροφιλια.φυσικα για πλακα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μισώ στους κινηματογράφους. Τα ανώριμα βλαμμένα που πρέπει να σχολιάσουν τα πάντα στην ταινία (λες και είναι πρωταγωνιστές σε sitcom και οι υπόλοιπο θα τον χειροκροτήσουμε) ή αυτούς που ξεκινάνε να χειροκροτάνε. ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ;;; Είναι τροφή για τους ηθοποιούς αυτό; Έστω για κάποιον συντελεστή; ΟΧΙ.
Στην προβολή του ΒΟ5Α πρέπει να βάρεσαν γύρω στις 30 φορές χειροκρότημα.... Αλήθεια ήταν τόσο κουραστικο και immersive-breaking (οκ να το πω ελληνικά ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΒΥΘΙΣΜΑΤΟΣ) που ήθελα να τους κοπανήσω.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Άστα κι εγώ τα ίδια προβλήματα έχω με το immersion. Για αυτό περιμένουμε να περάσει μια φουλ βδομάδα από την πρεμιέρα και πάμε Δευτέρα-Τρίτη που δεν έχει πολύ κόσμο. Plus μεταμεσονύκτιες προβολές για να μην έχει τα ephibous enocleticous.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Archantwn, ξερω οτι υπηρχε ενα τουλαχιστον σινεμα στο οποιο δεν αναφερθηκε αυτη η λεξη. Βεβαια, υπηρχε εξω απο το σινεμα ενας τυπος που επαιζε ενα πνευστο με ταλεντο που θυμιζε american pie 2 και ακουγοταν και μεσα στην αιθουσα στις 'σιωπηλες' σκηνες, οποτε δε με θεωρω τυχερο.
Ξερω επισης οτι ειναι too much η λεξη, αλλα αυτη η σκηνη ηταν, κατα τη γνωμη μου, τοσο αχρειαστη, που δε με ενοχλει η υπερβολη.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792


Epitaph wrote:
ή αυτούς που ξεκινάνε να χειροκροτάνε. ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ;;; Είναι τροφή για τους ηθοποιούς αυτό; Έστω για κάποιον συντελεστή; ΟΧΙ. </blockquote>

Προσωπικά, έχει τύχει αν μ'αρέσει πολύ μια ταινία, να χειροκροτήσω στο τέλος. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται οι συντελεστές να το μάθουν ποτέ. Έχω την ανάγκη να εκφραστώ πρόδηλα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Νεκροφιλία! Θέλω να πω, νεκρανάσταση του thread! Και μάλιστα με Wall of Text, απ'ότι βλέπω εκ των υστέρων...



pitsinius wrote:


Epitaph wrote:
ή αυτούς που ξεκινάνε να χειροκροτάνε. ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ;;; Είναι τροφή για τους ηθοποιούς αυτό; Έστω για κάποιον συντελεστή; ΟΧΙ. </blockquote>

Προσωπικά, έχει τύχει αν μ'αρέσει πολύ μια ταινία, να χειροκροτήσω στο τέλος. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται οι συντελεστές να το μάθουν ποτέ. Έχω την ανάγκη να εκφραστώ πρόδηλα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Στην μακρινή Ιαπωνία, όταν βγήκε το Star Wars το 1977, μετά την πρώτη προβολή δεν μιλούσε ή λαλούσε ΚΑΝΕΝΑΣ στο σινεμά. Όλοι απλά σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και σε απόλυτη σιωπή βγήκαν από την αίθουσα. Οι executives νόμιζαν πως η ταινία φάνηκε gtp και θα πάτωνε, αλλά αποδείχθηκε πως η σιωπή είναι για τους Ιάπωνες η μέγιστη ένδειξη τιμής. Και το ότι δεν έβγαζαν άχνα μετά το φινάλε είναι η απόλυτη ένδειξη σεβασμού στο αριστούργημα που παρακολούθησαν.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Αλλά back on topic, με τους στρατούς και τις μαλακίες (και επειδή μόλις προχθές ανέβηκε στα τορρεντάδικα αξιοπρεπές αρχείο) μόλις σήμερα εδέησα κι εγώ να δω το BO5A.

Λίγο-πολύ ειπώθηκαν όλα παραπάνω. Και ο Legolas, και η Τάβριελ με το Interracial necrokissing so hot watch που υπάρχει απλά για να φέρει ακόμα ένα μέρος του δημογραφικού συνόλου στην αγκαλιά της ταινίας, και η λειψή μάχη, και η απαράδεκτα μικρή εμφάνιση του δράκου (ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ - ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ Η ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ), και η ΜΗΔΕΝΙΚΗ σύνδεση με τα γεγονότα του Άρχοντα σε πλήρη αναίρεση των όσων ισχυριζόταν ο Τζάκσον πριν βγει η νέα τριλογία.

Αλλά πρέπει να σταθώ σε κάτι που αναφέρεται και στο κείμενο που λίνκαρε ο Τόνυ: ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ. Μετά το τέλος και της 3ης ταινίας, νιώθω λες και σε αυτήν την τριλογία ο Τζάκσον κατάφερε να στοχεύσει ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ από αυτόν.

Και οι ταινίες του Άρχοντα είχαν σκηνές υπερβολικής δράσης, και ρομάντζα, και αστοχίες σε σχέση με τα βιβλία, και νέες σκηνές, και πρωτοβουλίες του σκηνοθέτη, αλλά σαν ιστορία παρέμεναν αρτιότατες και με συνοχή. Στο Χόμπιτ δίνεται η εντύπωση πως το 90% του περιεχομένου υπάρχει απλά για να κόψει εισιτήρια στις 3D αίθουσες. Και τα πιο "σοβαρά" ενσταντανέ υπάρχουν απλά για να μην φάνε κράξιμο από τους πιο τρου λάτρεις του Τόλκιν.

Φταίει προφανώς και η διαφορετική φύση του αρχικού υλικού (πού πας τώρα να συγκρίνεις το "παραμυθάκι" χόμπιτ με το ανδρομέδιο έπος μεγατόνων που είναι ο Άρχοντας) αλλά αντί να επιχειρήσει ο Τζάκσον να ανεβάσει το υλικό του Χόμπιτ και έστω με πρόσωπα και γεγονότα που δεν είναι στο βιβλίο να καταφέρει να εξισώσει κάπως τις εντυπώσεις, εστιάζει σε ΠΛΗΡΩΣ δευτερεύοντα πράγματα με αποτέλεσμα οι ταινίες του να είναι καλές για 2-3 διασκεδαστικές ώρες στο σινεμά αλλά ως εκεί.

Στον Άρχοντα έβλεπες την ταινία, την ξαναέβλεπες, αγόραζες το DVD, έβλεπες τις κομμένες σκηνές, το ξανάβαζες για να ακούσεις τα audio commentary, έβλεπες τα making of featurettes, μετά από 5-6 μήνες ξαναοργάνωνες μια προβολή με φίλους έτσι για το Ρωκ...Στο Χόμπιτ γιατί να αγοράσεις το DVD? Το μόνο που κρατάει την ταινία ειναι οι 3D σκηνές δράσεις, που εκ των πραγμάτων είναι για σινεμά κυρίως. Γιατί να δεις το making of και το commentary? Για να σου πει η Τάβριελ το πόσο ζαλιζόταν στην σκηνή με τα βαρέλια ή το πόσο κοντύτερός της ήταν ο Κίλι όταν τον νεκροφάσωνε?

Γενικά η τελική μου αίσθηση για την τριλογία Χόμπιτ είναι πως πρόκειται για ένα σφηνάκι Τολκινικού Whiskey-Lore το οποίο το μοίρασαν χωρίς λόγο σε 3 ποτήρια και το αραίωσαν με νερό και κοακόλα για να φαίνεται περισσότερο αλλά και για να μπορούν να το πιούν όσοι δεν γουστάρουν το αλκοόλ. Ναι, είδαμε τη Μέση Γη, ναι είδαμε τοποθεσίες που διαβάσαμε κάποτε, ναι θα αργίσουμε να επιστρέψουμε... αλλά αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το φινάλε του Άρχοντα όπου ευχόσουν να βγει ένα extended edition με 34 ΩΡΕΣ ΓΑΜΑΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΛΙΚΟΥ, ίσως να είναι για καλό το ότι σταματάει να ασχολείται ο Τζάκσον.



 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ακολουθεί πραγματικός διάλογος από το Hobbit του Tolkien, για όσους δεν το θυμάστε.

Bilbo: "I feel very tired Gandalf. I cannot move on.
Gandalf: "Stretch yourself Bilbo, we must press on."
Bilbo: "But I already feel so stretched as taking a 300-page children's book and converting it into 3 3-hour feature films"
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,042
Για τα χειροκροτήματα που ειπώθηκαν κάποιες απόψεις:

Και 'μένα με εκνευρίζουν κάτι τέτοια, but man, ήταν μεγάλες ανατριχίλες όταν στις προβολές Avengers και Expendables 2 που ήμουν, στο τέλος η αίθουσα που ήταν γεμάτη και στις δύο ταινίες, σηκώθηκε όλη πάνω και πανηγύριζε και χειροκρούσε για τα έπη που μόλις είχε βιώσει. Αγκαλιάζαμε και τον άγνωστο διπλανό μας ρε.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Δεν έχω δει καμία από τις ταινίες Hobbit και ούτε θέλω, ακριβώς γι'αυτό τον λόγο. Αν είχε γίνει ένα φίλμ, τρίωρο και πιστό στο βιβλίο, θα το είχα δει ευχαρίστως. Αλλά αυτό το άθλιο τσίρκο, μόνο σε λυσσασμένους φανμπόηδες μπορεί να απευθύνεται, αλλά ακόμη και αυτούς τους ξενέρωσε και τους απογοήτευσε. Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι άσχετοι τύποι με την όλη κατάσταση που θυμούνται πως "είναι κάτι κοντοί με ένα δαχτυλίδι" (γνήσια ατάκα καγκουροπαρέας που εξηγούσε το στόρι με απόλυτη σοβαρότητα στις αντίστοιχες δεσποινίδες συνοδούς τους, ότι είχαν έρθει να δούνε κουλτούρα κι έτσι ας πούμε και αυτοί κατείχαν το lore) και χαίρονται που ακούνε πάλι τα βιολιά των τίτλων αρχής.

Μπλιάχ όμως λέμε.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Παίδες, παίδες...

Δεν μιλάω για το ΑΓΝΟ χειροκρότημα που θα δώσει το κοινό στο τέλος της παράστασης. Άντε και μόλις μπουν οι τίτλοι αρχής ή δουν τον βασικό πρωταγωνιστή να κάνει ΓΑΜΑΤΗ είσοδο.

Μιλάω για χειροκρότημα "ωπ! Πήδηξε ο Μπίλμπο πάνω στην πλάτη του Σάουρον και παίζουν φάπες!" ή "Άμαν!! Βγήκαν οι Βοηδοσκώληκες της Αλάσκας απεσταλμένοι του Shai Hulud και σκάβουν τρύπες για να περάσουν τα Ορξ!!".
Πραγματικά στην τελευταία ώρα τις ταινίας πρέπει να χειροκρότησαν 40 διαφορετικές φορές. Σε συνδυασμό με ανώριμα γέλια, και σχόλια {όπως προείπα για να εισπράξουν μπράβο από τους άλλους θεατές (αλλιώς θα το ΒΟΥΛΩΝΑΝ) } με κάναν να θέλω να τους βαρέσω.

Hellion, συμφωνώ πάνω κάτω, απλά να σου πω, πως λογική πρόγνωση είναι στο Extended της τρίτης ταινίας να δούμε ωραία πράματα (όπως την κηδεία του Thorin) και περισσότερη σύνδεση με την τριλογία του LOTR. Παίζει αυτή τη φορά να χουμε κάνα μισάωρο έξτρα σκηνές.

Γενικά στα Extended υπάρχει περισσότερο υλικό για τους ΤRVE fans (ψυχάκηδες).

Επίσης Borracho, γενικεύεις. Δεν ξενέρωσε και απογοήτευσε του ψυχάκηδες της Μέσης Γης η τρίτη ταινία. Απ την αρχή ξέρεις ότι 99% είναι ένας χαμένος πόλεμος οι ταινίες (λόγω Hollywood). Αν δεν έχεις αυτό στο μυαλό σου και πιστεύεις ότι θα δεις το LOTR TRILOGY pt II, ναι θα ξενερώσεις αρχικά, αλλά εκτός από μερικά ακόμα τραγικά λάθη, μπορείς να ηρεμήσεις και να πάρεις τα θετικά στοιχεία [όμορφες τοποθεσίες και σκηνικά, ωραίες ερμηνείες, επιστροφή στη Μέση Γη με ότι αυτό συνεπάγεται (όπως η εμβάθυνση στη γλώσσα των Orc)].
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Εμβάθυνση στη γλώσσα των Orc.

Προς στιγμήν νόμιζα πως δεν τρόλαρες, αλλά πλέον ηρέμησα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Γιατί καλέ μου Borracho; Τι κακό έχει να εμβαθύνει κάποιος στη γλώσσα των Orc για την χρήση της σε μια ταινία;

Όχι ότι εμένα με ενδιαφέρει να κάτσω να μάθω τη γλώσσα αυτή.

Ούτε θεωρώ θετικό να εμβάθυνει κάποιος πάνω σε κάτι που δεν είχε φτιάξει εξαρχής ο Professor Tolkien. Απ τη στιγμή όμως που αυτό έγινε από Tolkien Scholars και γλωσσολόγους που έχουν χύσει αίμα πάνω από τα έργα του και όχι από κάποιον τυχάρπαστο που συνδύασε τυχαία συλλαβές, το θεωρώ ως θετικό (υποθέτω πάντα, όπως είδα και από τα making of των πρώτων ταινιών).

ΔΕΝ ΤΡΟΛΑΡΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΒΟΡΑΚΧΕ!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Ε άμα είναι έτσι ρε παιδί μου, εντάξει, γουστάρω και 'γω!

http://youtu.be/6lzGA4GEO4I
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
΄Ότι ακριβώς έγραψε ο Χέλλιον, στους Άρχοντες - τουλάχιστον σε 67 σκηνές βάζω τα κλάματα από τη συγκίνηση (ακόμα και τη νιοστή φορά που τις βλέπω), τα Χόμπιτ τα είδα από μία φορά - δεν θα ξανασχοληθώ.

Ακόμα και σκηνές που θα μπορούσαν να ήταν στιγμές μεγαλείου (όπως το άλμα των ξωτικών πάνω από τις παρατεταμένες ασπίδες των νάνων στο BO5A) ήταν κάπως άτεχνα γυρισμένες και σχεδόν έβγαζαν γέλιο.

Το Χόμπιτ ήταν ένα παιδικό παραμύθι και ως τέτοιο γράφτηκε. Δεν ήταν ανάγκη να το πλασάρουν σαν έπος.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.
Δεν πειράζει όμως, η συνεισφορά των 3 ταινιών του LotR στον παγκόσμιο πολιτισμό δεν ακυρώνεται με τίποτα.
[Για τα βιβλία δεν γράφω τίποτα, απλά δεν αγγίζονται, είναι η Αρμονία προσωποποιημένη].
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Και όμως όπως και ο Άρχοντας, έτσι και το Χόμπιτ θα μπορούσε παρόλο που γράφτηκε ως παραμύθι να γίνει έπος. Οι ηθικές αξίες που θέλει να περάσει ο Τόλκιν άλλωστε μέσα από το παραμύθι του είναι πάνω-κάτω οι ίδιες. Το κακό είναι ότι στην ταινία ο μόνος που πραγματικά άξιζε σαν χαρακτήρας ήταν ο Θόριν, και πάλι όχι όσο θα έπρεπε.

Από την άλλη βέβαια εμένα ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από Lotr είναι ο Boromir καθώς τον θεωρώ τον πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα της ιστορίας. Πλησιάζει το true neutral. Έχει ανθρώπινα πάθη και δεν είναι εξιδανικευμένος όπως ο φλωρο Άραγκορν. Άσε που ο θάνατός του ήταν death of a true hero.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Ναι ο Σον Μπιν μια ζωη true neutral παιζει, και στο game of thrones τα ιδια, και τι καταλαβε; Εγω προτεινω στο πρωτο session του επομενου party να παιξει ενα chaotic evil, ετσι για αλλαγη.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Είχε παίξει Chaotic Evil (μεταστροφή από Lawful Good κιόλας - τζάκποτ) στο James Bond: GoldenEye, και έζησε σχεδόν μέχρι το τέλος της ταινίας :Ρ
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Λέξη-κλειδί : σχεδόν.

Πολύ καλός είναι ο Μπόρομιρ και σε ένα σάπιο τίγκα low medieval θρίλερ του '10 νομίζω, που πάει σε ένα χωριό με μια ομάδα μισθοφόρων να διερευνήσουν κατηγορίες μαύρης μαγείας και καννιβαλισμού. Μερακλίδικο φιλμάκι αυτό.
 
Top Bottom