Interesting times.
Ίσως προκύψει ένα καλό από αυτή την ιστορία, με τα marketing departments όλων των εταιρειών, και φυσικά πρώτης και καλύτερης της Nvidia, να είναι πιο συγκρατημένα με το bullshiting στο μέλλον.
Βέβαια, και χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, τείνω να πιστέψω στην "κακή συνεννόηση" - αν το σκεφτείς ανάποδα, πιστεύετε πως υπήρχε υποψήφιος αγοραστής της 970 που θα νοιαζόταν και τελικά δε θα την αγόραζε αν ήξερε εξαρχής πως έχει "μόνο" 56 ROPS και 1792KB (όχι ΜΒ ρε Kuivamaa , δεν είναι supercomputer :silly: ) L2 cache? Εμένα αν μου το έλεγαν πριν από αυτή την ιστορία, η ειλικρινής μου απάντηση-απορία θα ήταν "έχουν L2 cache οι GPU? Για φαντάσου..."
Το θέμα της μνήμης και το πως αυτή χρησιμοποιείται ίσως είναι πιο ουσιαστικό για τον gamer, όμως ΔΕΝ είναι αυτός ο λόγος που οι καταναλωτές δικαιούνται, τουλάχιστον στην Ε.Ε., να την επιστρέψουν χωρίς πολλά-πολλά, αλλά το false advertising σε σχέση με τα ROPS-cache.
Αν είχα αγοράσει Geforce 970, για το θέμα των επιδόσεων δε θα πολυσκοτιζόμουν, αλλά θα με ζόριζε το γεγονός πως καλώς ή κακώς, η μεταπολιτική αξία της κάρτας θα πέσει και μάλιστα πολύ. Ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει η Nvidia απέναντι στους retailers που ήδη δέχτηκαν πίσω κάρτες, μπορεί σχετικά σύντομα να δούμε μεταχειρισμένες Geforce 970 στο ebay και στα στοκάδικα των καταστημάτων με καμιά 150 ευρώ - σε τέτοια τιμή, εγώ θα χτυπήσω μια, στην υγειά του false advertising :evil: .