<blockquote><br>Αξίζει τελικά το Black Desert? Πολλές "μεγάλες" guilds από το Albion μετανάστευσαν σε αυτό (μέχρι να γίνει το τελευταίο wipe και να γίνει το official launch του Albion) και επειδή και οι Τούρκοι της guild καίγονται ολημερίς σε αυτό, έχει αρχίσει να με ψήνει. Δεν είμαι σίγουρος πως θέλω να ξανα-αφιερώσω χρόνο σε MMO που θα βαρεθώ μετά από ~2 μήνες οπότε κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη!<br></blockquote><br>Χμμμ ανάλογα με το τι ψάχνεις Πόνε. Δεν έχω αφιερώσει και την τρελή ώρα, κάνα 4ωρο μέχρι στιγμής, και είναι πιο κοντά σε κάτι μεταξύ Eve και Archeage παρά WoW. Δηλαδή δεν είναι themepark mmo που θα quest-άρεις για να ανέβεις κλπ, αλλά είναι πιο "make your own fun" κατάσταση. <br><br>Δεν έχει fast travel, δεν έχει dungeons, τα quest δίνουν τα λεγόμενα contribution points που σου επιτρέπουν να κάνεις διάφορα εντός παιχνιδιού αλλά όχι xp (αυτό το κερδίζεις μόνο με grinding). Οι npc όσο τους μιλάς, τόσο σε συμπαθούνε και σου ανοίγουν νέα quest. Δεν υπάρχει επίσης end game, αλλά έχει διάφορες άλλες δραστηριότητες, π.χ. τα guild μαζεύονται και πλακώνονται για να ελέγξουν πλουτοπαραγωγά nodes, ή κάνουν summon bosses για να τα φαρμάρουν. Το leveling είναι πανεύκολο μέχρι ενός σημείου (50 νομίζω) και για να πάρεις τα extra level απο κει και πέρα θέλει ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες mob grinding. Eπίσης το pvp είναι σχεδόν εξ'ολοκλήρου gear based, a.k.a he who farms, wins. Δεν είναι pay 2 win όμως στην Ευρωπαική έκδοση, πράγμα καλό, το store πουλάει μόνο convenience items. Εννοείται πως έχει τα κλασσικά κορεάτικα passtimes του στυλ φτιάξε σπίτι, γίνε ναύτης, έμπορος, γεωργός, εκτροφέας αλόγων (!) κλπ, τα οποία προσωπικά βααααριέμαι. Η μάχη είναι πολύ ωραία, action based, με συνδιασμούς πλήκτρων, combos και τα σχετικά, αν και καταλήγεις να κάνεις τις ίδιες ακολουθίες σχεδόν συνέχεια. <br><br>Εν κατακλείδι (sic) αν προτιμάς mmo με πραγματικά τεράστιο κόσμο τον οποίο μπορείς να εξερευνήσεις ελεύθερα, και έμφαση στο grinding pve, και ντου και ξύλο guild vs guld pvp έχει πολλά να προσφέρει. Εγώ ακόμα να αποφασίσω αν με εξιτάρει, δεν μπορώ να πω πως νιώθω καμιά ιδιέταιρη κάψα να loggaρω (ίσως φταίει και το Division), αλλά δεν είναι κι άσχημο.<br><br>Α, επίσης τα γραφικά γαμάνε, αλλά το optimization είναι λίγο κάπως, πολύ pop-in των textures του περιβάλλοντος καθώς τρέχει ο χαρακτήρας κλπ.