What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Monitor, the Monitor, the Monitor is on fire...

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
<i>...we don&#039;t need no water, let the motherfucker burn</i> κτλ κτλ.<br><br>Κυριολεκτικός ο τίτλος, κατά κάποιο τρόπο. <br><br>Σαν το κερασάκι στην τούρτα μιας ημέρας που σε γενικές γραμμές μπορεί να λογίζεται ως η χειρότερη των τελευταίων 3 ετών για πολλούς και διάφορους λόγους, ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ σήμερα το βράδυ η οθόνη μου (LG μοντέλο W2361V-PF TFT 23&#039;&#039;, αγορασμένη Φεβρουάριο του 2010) απέκτησε μια μικρή ημικυκλική "νεκρή" ζώνη από μαύρα πίξελς στην πάνω αριστερή γωνία, ενώ το πλαστικό της οθόνης γύρω από αυτό το σημείο άρχισε να καίει (σε αντίθεση με την δροσερή υφή των υπόλοιπων μελών της οθόνης) και μάλιστα να μυρίζει σαν καμμένο. <br><br>Έκλεισα την οθόνη τώρα εδώ και κάνα πεντάλεπτο ("<i>και τότε πως βλέπεις να γράψεις ρε?</i>" Μπήκα από το λάπτοπ ρε εξυπνάκια να πούμε) και η θερμοκρασία επανέρχεται στο νορμάλ, αλλά μάλλον δεν λέει και κάτι αυτο.<br><br>Το ερώτημα είναι, μπορεί να γίνει το οτιδήποτε για την θερμοκρασία και τα πίξελς ώστε να αποτραπεί το αναπόφευκτο? Είναι νορμάλ να υποχωρεί έτσι ξαφνικά μια οθόνη (μάρκας κιόλας, υποτίθεται) μετά από 6 χρόνια? Ή απλά την ξεχνάω, έκλεισε ο κύκλος της, κρατάμε τα καλά από την σχέση μας και ορμάω για αντικατάσταση?
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μηπως εβλεπες μητσοτακη στη βουλη?<br>εβαλε γκολ ο ραμσευ?<br><br>τα ντεντ πιξελς μπορει και να φτιαξουνε, η μυρωδια καμενου ομως ειναι που μαλλον θα περασει τη σχεση σας στην ιστορια.<br>θα εβανα τα λεφτα μου στην αντικατασταση. παρολα αυτα, περνα το σημειο εκεινο μ ενα απο κεινα τα ψυχωτικα προγραμματακια για πεθαμενα πιξελς, μπας και.. χλωμο ωστοσο. <br>ριπ, οθονη του χελιον.<br><br>δε χανεις κατι, περνα μια βολτα: http://boingboing.net/2015/06/26/website-claims-to-fix-stuck.html<br>http://www.jscreenfix.com/<br>http://www.wikihow.com/Repair-LCD-Monitors
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Δες που και εγώ σήμερα πήρα μεγάλη λαχτάρα, με την οθόνη να γεμίζει artifacts - καταφανώς πρόβλημα της GPU και μετά την ιστορία με την 780Ti πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη, αλλά με ένα driver re-install επανήλθε η κανονικότητα. <br><br>Anyway, μια οθόνη, μάρκας ξε-μάρκας, μπορεί να λουλαθεί οποτεδήποτε - ή ποτέ. Σκέψου πως αυτά τα 6 χρόνια είναι 4 περισσότερα από την εγγύηση. Γενικά αυτό το σκέλος του προβληματισμού σου είναι κάπως να είχαμε να λέγαμε - συνέβη, τα υπόλοιπα περί νορμάλ είναι μάλλον ακαδημαϊκά. <br><br>Δεν έχω ξανακούσει για τέτοιο θέμα, αλλά μου φαίνεται αρκετά σοβαρό - δεν είναι ένα και δύο ενοχλητικά καμένα pixel, αλλά ολόκληρη περιοχή η οποία μάλιστα κόντεψε να πάρει φωτιά - εντάξει υπερβάλω ίσως λίγο, αλλά και πάλι, ένας θεός ξέρει τι θα συμβεί αν/όταν την ξανανοίξεις.<br><br>Υπάρχουν μέλη με σαφώς περισσότερες γνώσεις στα ηλεκτρολογικά από εμένα, οπότε ας περιμένουμε να ακούσουμε κι από αυτούς. Πάντως προσωπική εκτίμηση είναι πως πιθανή επιδιόρθωση θα κοστίζει σχεδόν όσο και μια καινούργια και με αμφίβολα αποτελέσματα, οπότε άρχισε να ετοιμάζεις το funeral pyre και να μετράς τα ευρώ για την καινούργια (είδες που ήθελες να δώσεις 50 ευρώ αλόγιστα για το "GAMING" στο κούτελο της μητρικής; Να τα τώρα.)<br><br>EDIT: Αψηφώ τον κίνδυνο permaban και τολμώ να κάνω υπόδειξη σε admin: Το θέμα ανήκει ξεκάθαρα στο hardware subforum, νουμπά.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. 5 ποντάκια δικά σου. Μεταφέρεται ΠΑΡΑΥΤΑ<br><br>Βασικά προσπαθώ να σκεφτώ με ποια λογική το έβαλα στο σόφτγουερ εξαρχής και γελάω λίγο αλλά τέσπα. Είπαμε ήταν δύσκολη μέρα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Ξανάνοιξα σήμερα την οθόνη μετά από καμιά 20αριά ώρες εκτός λειτουργίας και εκτός ρεύματος, και τα μαυρισμένα πίξελς ως διά μαγείας έχουν επανέλθει στην φυσική τους κατάσταση για κάποιο λόγο. Αλλά μετά από 5 λεπτά η πάνω αριστερή γωνία της οθόνης ξαναρχίζει να ζεσταίνεται αισθητά σε σχέση με το υπόλοιπο πλαστικό της συσκευής, και αν πλησιάσω κοντά και τραβήξω τζούρες τότε πάλι έρχεται η μυρωδιά του καμμένου.<br><br>Από το να ρισκάρω να μου εκκραγεί καμιά μέρα μες στα μούτρα, μάλλον το πάω για αντικατάσταση. Εκτός κι αν απλά συνδέσω το pc στην 40άρα οθόνη του σαλονιού, ΧΜΜΜ...
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Αν είσαι του κατσαβιδιού, μπορείς να την ανοίξεις και να ρίξεις μια ματιά προς το σημείο εκείνο. Μπορεί να είναι κάτι απλό και να φτιάχνεται εύκολα.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
<blockquote><br>Ξανάνοιξα σήμερα την οθόνη μετά από καμιά 20αριά ώρες εκτός λειτουργίας και εκτός ρεύματος, και τα μαυρισμένα πίξελς ως διά μαγείας έχουν επανέλθει στην φυσική τους κατάσταση για κάποιο λόγο. Αλλά μετά από 5 λεπτά η πάνω αριστερή γωνία της οθόνης ξαναρχίζει να ζεσταίνεται αισθητά σε σχέση με το υπόλοιπο πλαστικό της συσκευής, και αν πλησιάσω κοντά και τραβήξω τζούρες τότε πάλι έρχεται η μυρωδιά του καμμένου.<br></blockquote><br><br>Γιατί πιστεύω ότι αν την ξεβιδώσεις θα βρεις κανά μισοκαμμένο ζωύφιο κολλημένο σε κάποιο κύκλωμα;
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
Γιατί δεν το ανοίγεις να δεις τι έχει γίνει στο σημείο που ζεσταίνετε ? Όσες φορές έχω ανοίξει lcd ήταν εύκολο και δεν εμπεριέχει κάνα κίνδυνο 99,99%.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Με τα πολλά κατάφερα να αφαιρέσω το πλαστικό κάλυμμα της εμπρόσθιας όψης (τα σημάδια στα δάχτυλά μου θα κάνουν 3-4 μέρες να εξαφανιστούν μάλλον), κοιτάζω το κύριο στέλεχος της οθόνης και εκεί στην γωνία απ&#039;όπου ερχόταν η μυρωδιά πράγματι φαίνεται πως ένα κομματάκι μαύρο πλαστικό έχει παραμορφωθεί ελαφρώς, σαν να υπερθερμάνθηκε. Αντίστοιχα κομμάτια πλαστικό υπάρχουν σε όλες τις γωνίες (και απ&#039;ότι κατάλαβα συγκρατούν-προστατεύουν την πλακέτα που υπάρχει μέσα στην κυρίως οθόνη), αλλά στις υπόλοιπες γωνίες είναι απολύτως λεία και ωραία.<br><br>Έγινε κανένα βραχυκύκλωμα μέσα στην πλακέτα και από την θερμότητα έλιωσε το πλαστικό? Τι να πω. Θα ψάξω κανέναν οδηγό για να δω αν είναι ασφαλές να επιχειρήσω να αφαιρέσω τελείως το λιωμένο πλαστικό.
 

keymaster

Commoner
Joined
Sep 7, 2014
Messages
28
Ο λαός λέει. Μία εικόνα 1000 λέξεις ή ακόμα καλύτερα 2 και 3 και ...  . Δεν κοστίζουν τίποτα να της εμφανίσεις πια .
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
δούλεψε το μέχρι να καεί το μπορντέλο, ζήσε την χαρντκορίλα στο πετσί σου (ή στην μούρη σου, αν σκάσει τελικά)
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
<blockquote><br>δούλεψε το μέχρι να καεί το μπορντέλο, ζήσε την χαρντκορίλα στο πετσί σου (ή στην μούρη σου, αν σκάσει τελικά)<br></blockquote><br><br>ταδε εφη νιτρο...απο εδω κ στο εξης αρχιμηχανικος-ηλεκτρονικος-ηλεκτρολογος-υδραυλικος τμηματος service των καταστηματων ΅πλαισιο¨<br> :trollface: :trollface:
 

tommy

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 13, 2015
Messages
396
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oxq-GZb_0Zw[/youtube]
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Μέχρι να πάρει κυριολεκτικά φωτιά, χρησιμοποίησέ την. Έχε έναν πυροσβεστήρα CO2 μόνο από κοντά. Αληθινή ιστορία, μου συνέβη σε internet café με CRT οθόνη. <br><br>"Ι like the smell of burned monitors in the morning"
 
Top Bottom