What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The PC rookie thread! Είσαι αρχάριος στο PC gaming; Ρώτα εδώ!

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269


c3rberoz wrote:
@Kesnar+Ninaki το πιο καλο adventure κατα τη γνωμη μου για να ξεκινησει κανεις ειναι το secret of monkey island αλλα και τα monkey island 2:Le Chuck's revenge.Μαλιστα τωρα τελευταια ειδικα βγηκαν εκδοσεις με νεα γραφικα και για τα 2 παιχνιδια παρτε ματι </blockquote>
Μωρε τα εχω παιξει αυτα...για κανα καινουργιο ελεγα να μου προτεινετε τιποτες εμενα....(καθως και κανα καινουργιο rts...

 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Ολοι απο ενα θενκς, να μην λες.. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

η καρτα γραφικων που φαινεται;

Alucard και το wed δεν το ειχα σκεφτει.. αλλα που να τους ζαλιζω και αυτους εκει μεσα.. το σκεφτομαι :dry:
Τεσπα.. θα δω πως και που θα κανω αρχη..
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Δεξί κλικ στο My Computer,properties και πάνω αριστερά θα πρέπει να λέει κάπου device management ή κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το net cafe δε θα ζαλίσεις κανέναν.Πας,βλέπεις,φεύγεις.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


c3rberoz wrote:


Alucard wrote:
Υ.Γ. Ρε Κέρβερε, μην είσαι τόσο απόλυτος, μπορεί να έχει κάρτα γραφικών απάνω και να μην το έχει προσέξει καλά το Νινάκι. Μη σφάζεις τόσο εύκολα την αγορά ενός ατόμου που όταν το αγόρασε δεν ήξερε κάποια πράγματα. Το πήρε και πρίν 3 χρόνια, πόσο ήθελες να το πάρει; Φιξ είναι οι τιμές, δεν το έφτιαξε μόνη της...</blockquote>

Συγγνωμη αλλα εσυ μολις ειπες οτι μπορει να μην ξερει να δει αν εχει καρτα γραφικων το λαπτοπ ή οχι εγω την προσβαλλω επειδη ειπα οτι ηταν πολλα τα χρηματα που εδωσε;;;</blockquote>

Η αμάθεια δεν είναι κάτι κακό. Το να κάνεις όμως τον άλλον να αισθάνεται άσχημα επειδή επέλεξε κάτι με όσες γνώσεις είχε εκείνη τη στιγμή, το θεωρώ άσχημο. Ειδικά όταν έχει δηλώσει "(σε περιπτωση που πεταξα λεφτα, με το μαλακο το σχολιο)". Δε λέω ότι είπες κάτι λάθος, γιατί μπορεί να έχεις και δίκιο. Ο τρόπος όμως δε βοηθάει...

Νινάκι, ζαλίζεις ποιον; αυτόν που τον πληρώνεις για να σου παρέχει υπηρεσίες; Ύστερα, αυτό που λέει και ο Raz, δε ζαλίζεις κανέναν, είσαι on your own. Δλδ στο σέβεν αισθάνεσαι άσχημα όταν ρωτάς καμιά φορά κανα υπάλληλο "τι ταινία να πάρω" ;



 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Για το 5 που πόσταρε το Νινάκι, ονομάζετε Δείκτης εμπειρίας των Windows. Ουσιαστικά, όταν αλλάζεις Drivers ή περνάς κάποιο εξάρτημα που αλλάζει τις επιδόσεις, τα Windows κάνουν μια σειρά από τεστ στον υπολογιστή σου, ένα benchmark, όπως το λένε οι γνώστες. Αφού δουν πόσο καλά είναι τα εξαρτήματα σου, βγάζουν βαθμολογία, βάση του πιο χαμηλού σκορ στα επιμέρους τεστ. Πχ, το δικό μου χρέπι, βγάζει 5,9, στα Windows 7 SP1.
Ο δείκτης πλέον, σου δείχνει κυρίως πόσο καλή εμπειρία χρήσης θα έχεις στα Windows. Από 4 και πάνω, είσαι OK, θα μπορείς να τρέχεις όλα τα εφέ και τις ιστορίες που έχει το Aero.
Παίζω λίγο έως πολύ ότι βγήκε, εκτός από κάποια πολύ βαριά, και σχετικά πρόσφατα παιχνίδια. Από 2010 έτος κυκλοφορίας και πριν πάντως, δύσκολα θα βρεις παιχνίδι να μην τρέχει.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ.Για παιχνίδια από 3ετία και πάνω λογικά δε θα έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
νινακι,
κατ αρχην οι φιλοι και γνωστοι σου σ εχουν καταστρεψει. λενε οτι θενε για τα pc, σε μπερδευουν, σε κουραζουν αδικως (ακου εκει, κοριτσι πραγμα να παρεις τις στράτες και να ρωτας για ενοικια...).
τελος παντων. αιντε, ας κανω μια σοβαρη τοποθετηση, γιατι φανηκες να ρωτας ειλικρινα ασχετως αν εισαι νινακι, νινάρα, νίνα η νίνος. λοιπον, νομιζω πως ξεκινας απο λαθος βαση.
αν εχεις σκοπο να παιξεις ΜΟΝΟ παιχνιδια κι αφου δεν εχεις κανενα αγαπημενο ειδος, κατσε στην κονσολα. το πισι ειναι ενας κοσμος. το πληκτρολογιο και το ποντικι εχουν καποιο σκοπο και δεν ειναι τα παιχνιδια. στο πισι γραφεις κειμενα, κανεις εργασιες, χειριζεσαι στατιστικα κλπ κλπ. επιπλεον ακους μουσικη, βλεπεις ταινιες, τηλεοραση, ραδιοφωνο, σερφαρεις στο ιντερνετ. τα παντα.
ουσιαστικα συνδυαζουν οτιδηποτε μπορει να χωρεσει ο ελευθερος χρονος σου, οταν εισαι σπιτι. ΔΕΝ ειναι μονο για παιχνιδια, ακομα κι αν εμεις οι καμενοι τα χρησιμοποιουμε γι αυτα σ ενα ποσοστο 75% και πανω. σκεψου λοιπον τι θες τωρα, για να μην κλαις τα λεφτα σου μετα.
γνωμη μου ειναι να τολμησεις. νινακι, παρε πισακι, σου εγραψα οταν μπηκες και το εννοουσα. καλο θα σου κανει. οσο φοβο κι αν εχεις τωρα, (ολοι ειχαμε) σιγα σιγα θ αρχισεις να πειραματιζεσαι, να ψαχνεις, να παιρνεις πρωτοβουλιες, να μαθαινεις. δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα. α, και ΜΗΝ βαλεις win8, κατσε στα 7, μη σου πω και στα xp. επισης μην δινεις τοσο μεγαλη σημασια στις γνωμες φιλων και γνωστων οταν μπορεις ΕΣΥ να δοκιμασεις κατι.
επισης σε μισω, γιατι αναγκαστηκα να γραψω "σοβαρο" σεντονι, κατι που ειναι κοντρα στον εαυτο μου. απ την αλλη, δεν αναφερεται μονο σε σενα (μην τρελαινεσαι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ), νομιζω οτι ειναι γενικες αληθειες, αν και βεβαια προσωπικες αποψεις. :cheers:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
ΝΙΝΑΚΙ, ντάξει σου απάντησε ο Bruce...
Θα φάω τα καπέλα μου ως άλλος Τζων Ρόμπαξ.

Λοιπόν για τα παιχνίδια.
Μυστηρίου :

Dracula : Resurrection
http://en.wikipedia.org/wiki/Dracula:_Resurrection

Dracula 2 : The Last Sanctuary

Αυτά τα 2 θα στα παίζει ΣΤΑΝΤΑΡ, και είναι πολύ ατμοσφαιρικά τρόμου/μυστηρίου. Για μένα πολύ καλά adventure games.

Από στρατηγικής θα σου πρότεινα Commandos, αλλά διστάζω κάπως γιατί είναι λίγο απαρχαιωμένα τα γραφικά. Αλλά είναι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ.

Επίσης οι γυναίκες του φόρουμ (Borrachos, και σε όσους άρεσε το Dear Esther) θα σου πουν να το παίξεις (το Dear Esther) , μιας και μας συγκίνησε όλες πάρα πολύ (χωρίς πλάκα) , αν και είναι ένα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ διαφορετικό παιχνίδι απ αυτά που θα βρεις στην πιάτσα (και ειδικά αυτά των Consoles).

ΕΠΙΣΗΣ, θεωρώ το Dear Esther είναι μια καλή αρχή για να συνηθίσεις τον χειρισμό των FPS (First Person Shooters - αν και αυτό δεν είναι Shooter . Απλά First Person) και του συνδυασμού mouse/keyboard.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί σε φάσεις να θες να προχωρήσεις λίγο πιο γρήγορα και δεν σου επιτρέπει να τρέξεις. Αλλά για μένα είναι μια πολύ καλή αρχή αυτό το παιχνίδι.
Και μεταξύ μας τώρα
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Καλά τα λέτε,αλλά ρε συ Epitaph δε θα τις φανούν λίγο δύσκολα τα Dracula;Εγώ από adventure θα πρότεινα Syberia (προφανώς) ή κανένα Murder on the Orient Express που είναι πιο light,πολύ εύκολα και πιο 'γυναικεία'.Dear Esther δεν έχω παίξει.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,372


Brother Bruce wrote:
αν εχεις σκοπο να παιξεις ΜΟΝΟ παιχνιδια κι αφου δεν εχεις κανενα αγαπημενο ειδος, κατσε στην κονσολα.</blockquote>

<img src="http://dgt1.net/manny/mblog/images/TOMMY_LEE_NCFOM.jpg" alt="TOMMY_LEE_NCFOM.jpg" class="bbcode_img" />

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
:lol: :lol: :lol:

Εγώ που δεν είμαι αντβεντσουράς και είχα παίξει μόνο το Dracula 2 , δεν δυσκολεύτηκα πολύ στο πρώτο. Μόνο σε εκείνο το σημείο με το ορυχείο. Τώρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εγώ το συγκεκριμένο το θεωρώ πολύ καλό και ατμοσφαιρικό παιχνίδι. Και ούτε πολύ τρομακτικό.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
"....αν εχεις σκοπο να παιξεις ΜΟΝΟ παιχνιδια <span style="font-size:4">κι αφου δεν εχεις κανενα αγαπημενο ειδος</span>, κατσε στην κονσολα....."

ωχοουουου, αντε να κανωμε οβεραναλαιζ τωρα. δειτε τα μπολντς και θα καταλαβετε οτι εννοω αφου δεν εισαι χαρντκοράς/ού ουτε στα adventures, ουτε στα rpgs, ουτε στα στρατετζις, ωστε να χανεις τα πισι εξκλουσιβ παιχνιδια, τοτε κατσε στην κονσολα. εχω αδικο?
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Epitaph wrote:
:lol: :lol: :lol:

Εγώ που δεν είμαι αντβεντσουράς και είχα παίξει μόνο το Dracula 2 , δεν δυσκολεύτηκα πολύ στο πρώτο. Μόνο σε εκείνο το σημείο με το ορυχείο. Τώρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εγώ το συγκεκριμένο το θεωρώ πολύ καλό και ατμοσφαιρικό παιχνίδι. Και ούτε πολύ τρομακτικό.</blockquote>

Δεν ξέρω,εμένα με είχε δυσκολέψει αρκετά.Ίσως να μη θυμάμαι καλά.Ήταν βέβαια και από τα πρώτα που είχα παίξει.Τέσπα,ίσως να κάνω και λάθος και να μου είχε φανεί εμένα δύσκολο.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,786
Ninaki, αυτά που πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω είναι πολύ καλά για αρχή (Dracula 1, Syberia 1-2, Dear Esther κτλ.). Εγώ θα σου πρότεινα και το Το the Μοοn που έχει retro 16-bit εικαστικό και είναι αρκετά εύκολο. Τσέκαρε επίσης και το Kingdoms of Amalur Reckoning, που αν θυμάμαι σωστά παίζει και με gamepad.

Επιταφ, στο ιδιο ακριβώς σημείο είχα κολλήσει και εγώ! :cheer:
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,372


Brother Bruce wrote:
Eχω αδικο?</blockquote>

Κατά τη γνώμη μου ναι, αλλά δεν είναι το κατάλληλο thread για να το εξηγήσουμε <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Αdhan, ναι και να σου πω την αλήθεια, τώρα να με βάλεις να το ξαναπαίξω, λογικά θα κολλήσω στο ίδιο μέρος, γιατί δεν θυμάμαι τι έπρεπε να κάνω και ποιο ακριβώς ήταν το κόλλημα :p

Anyway ΝΙΝΑΚΙ, και γενικά σε όλους τους νέους θα πρότεινα Diablo I, για μια καλή αρχή.
Απλό κόνσπετ, γραμμική ροή, έυκολος χειρισμός. Ειδικά αφού συνδυάζεται με τέλεια ατμόσφαιρα/μουσική/διαλόγους πιστεύω είναι ένα καλό παιχνίδι για κάποιον αρχάριο.
 

manubell

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
72
Εγώ ninaki, θα σου πρότεινα και την σειρά Broken Sword, είναι παλιά και κλασσικά adventures, οι απαιτήσεις τους είναι πολύ χαμηλές και κοστίζουν 7 ευρώ και τα 3 μαζί (σε εκπτώσεις του steam θα τα βρείς 2-3 ευρώ).

Επίσης αν σου φαίνονται δύσκολα τα games με keyboard + mouse, μπορείς να επιλέξεις μερικά action games που υποστειρίζουν χειριστήριο σαν τις κονσόλες (Tomb Raider, Thief, Prince Of Persia κτλ).
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,786
greatoldone+vtheofilis@ Απ' ότι είδα, η δική μου είναι DDR3 έχει frequency 1600 Mhz, latency 7-7-7-24 και τάση 1.65.
Αν πάρω π.χ. μια Corsair με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά θα συνεργάζονται άψοζα με τις ocz?
Αν για παράδειγμα η corsair λειτουργεί σε τάση 1.5 V ή έχει latency π.χ. 7-7-7-20, θα υπάρχει θέμα?
vhteofilis ποιο είναι το κανάλι που αναφέρεις?
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Τα 4 RAM slots της μητρικής σου, είναι χωρισμένα σε 2 κανάλια των 2 slots, Α και Β. Συνήθως ξεχωρίζουν από το χρώμα των slots, και είναι τοποθετημένα εναλλάξ στη μητρική. Επειδή όμως δεν είναι κανόνας χωρίς εξαιρέσεις, τις λεπτομέριες μπορείς πάντα να τις βρεις στο manual της μητρικής σου. Αν έχεις 2 memory sticks και θες να είναι ενεργή η λειτουργία DDR (και γιατί να μη θες, δηλαδή) πρέπει να είναι τοποθετημένα σε slots που ανήκουν στο ίδιο κανάλι, ενώ πολλά manual motherboards προτείνουν ξεκάθαρα σε πια slots και channels πρέπει να μπει η μνήμη ανάλογα με τα πόσα sticks θέλεις να χρηησιμοποιήσεις.

Αυτά μη σε αγχώνουν, ήμουν τραγικά αναλυτικός, πρακτικά η εγκατάσταση της μνήμης είναι 5 λεπτά υπόθεση, να τσεκάρεις το Manual που τα έχει και ζωγραφισμένα, και να κουμπώσεις το stick στο κατάλληλο slot.

Όσο για τις ερωτήσεις σου, η απάντηση δυστυχώς δεν αλλάζει. Θεωρητικά, τίποτα δε σε εμποδίζει να συνδυάσεις ακόμα και μνήμες διαφορετικών προδιαγραφών (ακόμα και διαφορετική τάση λειτουργίας, αλλά αυτό καλό είναι να αποφευχθεί εντελώς), απλά αυτές θα λειτουργούν όλες στην ταχύτητα και τα timings των πιο αργών. Πρακτικά, υπάρχει μια χαμηλή προς μέτρια πιθανότητα να σου δημιουργήσει προβλήματα (ακόμα και αν οι προδιαγραφές είναι πανομοιότυπες, αλλά η πιθανότητα μειώνεται αρκετά), δεν μπορείς να ξέρεις αν δε δοκιμάσεις. Έχεις και σχετικά δύσκολα specs, 1600 μνήμες με 7-7-7-24 timings σε 1.65v λίγες υπάρχουν (βασικά μόνο G.Skill Ripjaws βρήκα, 8GB kit με 70 ευρώ).
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,786


Great0ldOne wrote:
Έχεις και σχετικά δύσκολα specs, 1600 μνήμες με 7-7-7-24 timings σε 1.65v λίγες υπάρχουν (βασικά μόνο G.Skill Ripjaws βρήκα, 8GB kit με 70 ευρώ).</blockquote>
<img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
To διαπίστωσα χτες κοιτώντας σε αρκετά μαγάζια. Τι διάολο? Μόνο η ocz τις έβγαζε έτσι?
Οπότε έχω 2 επιλογές.
'H παίρνω μέσα στους επόμενους μήνες (btw βρήκα και αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553055 είναι αξιόπιστη η συγκεκριμένη μάρκα?) ή (το πιο πιθανό) περιμένω μετά από καναδυο χρόνια (που θα πάρω και νέα gpu) και βάζω με τη μια 2 τεσσάρες, αντικαθιστώντας τις προηγούμενες.
Και μια τελευταία ερώτηση. Latency ή frequency παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη μνήμη (έχω την εντύπωση ότι περισσότερο αντιληπτές γίνονται οι διαφορές στο δεύτερο)?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 
Top Bottom