What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Walking Dead season 2

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
<span class="bbcode_spoiler"> Ως προς αυτά που αναφέρει ο Αδερφός Τσόκης :

1- Παραδόξως ήταν ίσως από τις ελάχιστες σκηνές που θα θυμάμαι από τη σαιζόν. Με συγκίνησε και εδώ η Telltale διέπραξε ΦΟΒΕΡΟ φάουλ, παραδεχόμενη ουσιαστική την ήττα των σεναριογράφων της και καταφεύγοντας σε αυτό το πολύ φτηνό και μελοδραματικό εύρημα. Που φυσικά μου άρεσε γιατί είμαι γκομενίτσα κατά βάθος και ζυγκινούμαι με τέτοια, αλλά αντικειμενικά ήταν ΜΕΓΑΛΟ φάουλ.

2- Εντελώς διαδικαστικό το φινάλε πραγματικά, ένα πράγμα "Τί γίνει, τί δε γίνει, τί ζήσει, τί πεθάνει, βαρέθηκα, πότε βγαίνει είπαμε το Wasteland 2;"

3- Καταλαβαίνετε τώρα τί γράφω στο review; Πραγματικά είναι διαρκώς τα ΙΔΙΑ ρε γαμώτο. Καμία πρωτοτυπία, ξέρεις από πριν τί να περιμένεις.

4-Έχει δεν έχει δράση, δεν πολυέχει σημασία ακριβώς γιατί όλοι οι χαρακτήρες είναι τόσο αδιάφοροι, σε σχέση πάντα με την πρώτη σαιζόν.

5-Ναι, η χρωματική παλέτα ήταν πραγματικά πολύ μουντή και άφηνε ένα φτωχό και βιαστικό αίσθημα.

</span>

Ίσως πραγματικά φταίει που η πρώτη σαιζόν ήταν κεραυνός εν αιθρία και που συνέχισαν με τον ίδιο χαρακτήρα. Αν είχαν φτιάξει μια εντελώς νέα ιστορία, ίσως τελικά να τους έβγαινε καλύτερα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Γκούγκλαρα λίγο και τελικά το παιχνίδι έχει 5 διαφορετικά φινάλε, και τουλάχιστον το ένα από αυτά μου φάνηκε αρκετά πιο ενδιαφέρον από αυτό που κατέληξα εγώ.

<span class="bbcode_spoiler">
Αν η Clem μείνει ολομόναχη με το μωρό, το παίρνει αγκαλιά, πασαλείφεται με zombie goo και επιχειρεί να περάσει μέσα από ένα zombie herd - fade out, THE END. Μου φαίνεται πολύ ταιριαστό με το όλο κλίμα του Walking Dead universe.</span>

Έχω μερικές σκέψεις σχετικά με το τι δε πήγε καλά σε αυτή τη Season:

<span class="bbcode_spoiler">
- Μεγάλο μέρος του Episode 1, η Clem είναι μόνη, και έπειτα σε πλήρη αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, τους οποίους προσπαθεί ενεργά να αποφύγει. Έτσι όμως χάνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να επενδύσουμε στην ομάδα, στο σημείο της ιστορίας που είναι το πλέον κατάλληλο για αυτή τη δουλειά.

- Το ότι η (εντεκάχρονη, να μη ξεχνάμε) Clem έχει γίνει κάτι ανάμεσα σε Rambo και Van Helsing, μπορείς να το δεχτείς, χάρη στον αδυσώπητο κόσμο του παιχνιδιού αλλά και τη δεξιοτεχνία που σίγουρα έχει η Telltale. Αυτό όμως που δύσκολα μπορείς να δεχτείς, είναι πως μια ομάδα ενηλίκων, όσο εξαιρετικά ταλαιπωρημένα σωματικά και ψυχικά να είναι τα μέλη της, διαρκώς και σταθερά βασίζονται στην (εντεκάχρονη, να μη ξεχνάμε) Clem στο να βγάλει το φίδι από την τρύπα στις δύσκολες καταστάσεις, αλλά και στο να είναι ο ηθικός πυρήνας/συναισθηματικός βράχος της ομάδας - κάτι που δεν αλλάζει, ακόμα και όταν αλλάζει η σύνθεση της ομάδας ενηλίκων.

Αυτό ήταν από την αρχή το ρίσκο του να κάνουν την Clem το βασικό χαρακτήρα - από τη μία, τη χειρίζεται ο παίκτης, και ακόμα και σε ένα interactive movie δε γίνεται ο παίκτης να μην έχει καθοριστικό-πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την άλλη, καταλήγεις να βλέπεις την (εντεκάχρονη, να μη ξεχνάμε) Clem να είναι ο reluctant hero/endless emotional support guy της υπόθεσης - ρόλος που ταίριαζε πολύ περισσότερο στον Lee, και γενικά σε κάποιον ενήλικο και μάλιστα σχετικά ώριμο. Πήραν αυτό το ρίσκο, και πιστεύω πως δε τους βγήκε.

- Εγώ θεωρώ ως πιο δυνατό επεισόδιο της Season 2 το τρίτο, και είμαι σίγουρος πως αν το βάρος ολόκληρης της Season είχε μετατοπιστεί στην υποχρεωτική συνύπαρξη με τον Carver, αλλά με αυτόν να ξεκινάει ως πιο συμπαθητική φιγούρα και να διολισθαίνει σιγά-σιγά προς το ψυχωτικό φασισμό υπό το βάρος των ευθυνών του, θα είχαμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Αντί για αυτό, τον συναντάμε ήδη αρρωστημένο ψυχάκια, και αφού ξεμπερδέψουμε γρήγορα μαζί του, το παιχνίδι δεν καταφέρνει να ξαναδημιουργήσει ανάλογη ένταση.

</span>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες Γκού. Επίσης να πω ότι εντελώς φυσικά και αβίαστα πήγα κατευθείαν στο φινάλε που αναφέρεις και δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο άλλο, έτσι, γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα στο μυαλό <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Πάντως ακόμα και αυτό το συμπαθές φινάλε δεν κατάφερε να φέρει τη σαιζόν έστω και απ'έξω κοντά με την πρώτη.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Μόνο σε μένα άρεσε το story? Σίγουρα όχι όπως στο πρώτο, αλλά είχα αγωνία αρκετές φορές. Αν και έχοντας παίξει το πρώτο κατάλαβα στο περίπου πως αν κάποιος είναι να πεθάνει, συνήθως θα πεθάνει ότι και να επιλέξεις, αργά ή γρήγορα.
<span class="bbcode_spoiler">Alvin, Luke, Kenny (determinant), Rick (Rick λέγανε τον ανιψιό? -να ορίστε ούτε καν τα ονόματα θυμάμαι, όντως λιγότερο ενδιαφέροντες χαρακτήρες.
Χάρηκα όμως με το reunion me Kenny, και έμεινα μαζί τους ως το τέλος. Αλλά θα κάνω και ένα save στο καταφύγιο, να 'δω τι γίνεται άμα αρχίσεις εκεί στο 3.</span>
Μου την έδωσε όντως το ότι είχε λιγότερες φάσεις με ζόμπι, αλλά κυρίως η μείωση στο gameplay. To 1 είχε πιότερους γρίφους.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166
Aντε να δουμε τι θα κανει και το dreamfall chapters απο πλευρας στορι
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Οι τερματισμοί, τουλάχιστον οι 3 βασικοί, είναι υπερβολικά διαφορετικοί μεταξύ τους για να ενταχθούν όλοι ομαλά στην ενδεχόμενη Season 3.

Οπότε

<span class="bbcode_spoiler">

1. Η Season 3 θα αφορά 100% νέους χαρακτήρες/ιστορία, που ίσως τελικά να είναι και το καλύτερο.

2. Θα παραδειγματιστούν από το Borracho και θα θεωρήσουν έναν από τους τερματισμούς του Season 2 ως canon. Αυτό όμως αντιβαίνει με το motto "the player shapes the story", οπότε δύσκολο, άρα πάμε στην περίπτωση 3.

3. Θα κάνουν ένα μεγαλοπρεπές cop-out, οδηγώντας την ιστορία εντός 5 λεπτών στο ίδιο σημείο. Δηλαδή κάτι σε στυλ "omg, the zombies attack, Wellington is destroyed, Clem escapes with the baby, fade out - 2 MONTHS LATER", το ακριβώς αντίστοιχο με το καταφύγιο αντί για Wellington, ενώ στην περίπτωση του zombie herd, απλά το προσπέρασαν με επιτυχία και η ιστορία πάλι τους βρίσκει 2 ΜΟΝΤΗS LATER</span>
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Borracho wrote:
Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες Γκού. Επίσης να πω ότι εντελώς φυσικά και αβίαστα πήγα κατευθείαν στο φινάλε που αναφέρεις και δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο άλλο, έτσι, γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα στο μυαλό <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Τα ίδια.Ίσως η μόνη στιγμή στη σεζόν που μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι.Όλη την υπόλοιπη την έπαιζα μηχανικά.

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
<span class="bbcode_spoiler"> Αυτό που λέει ο Γκου. Γίνετε αρχηγός της ομάδα να είναι η Κλεμ; Έλεος.

Λέτε να δούμε κανέναν Λουκ στη τρίτη σεζόν; </span>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
<span class="bbcode_spoiler"> Αφού ο Λούκ ορέ πέθανε! Γενικά πάντως ναι, αυτό το "Όλοι στηριζόμαστε σε ένα 11χρονο που σιγά μην ξέρει το Χριστό του αλλά γουάουα, είναι ΤΟΣΟ ΚΟΥΛ" ήταν πολύ δύσκολο να γίνει πιστευτή.</span>
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
<span class="bbcode_spoiler"> σε εμένα τουλάχιστον, τον τράβηξε ένα ζόμπι προς τα κάτω στη λίμνη. Δεν έδειξε πως πέθανε
Και για άλλους έτσι νομίζαμε αλλά ζήσανε <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /></span>
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,166
<span class="bbcode_spoiler">τον τραβα ενα ζομπι στον πατο
1. Πνιγεται
2.Τον δαγκωνει το ζομπι
</span>
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
<span class="bbcode_spoiler">http://walkingdead.wikia.com/wiki/Luke_%28Video_Game%29 Yup, πεθαίνει ότι και να κάνεις.</span>
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Παίδες, αυτό δε ξέρω πως μας (εμένα δηλαδή σίγουρα, και δε βλέπω κανέναν άλλο να το έχει αναφέρει) ξέφυγε, αλλά η συνέχεια της σειράς δεν είναι "ενδεχόμενη". Η Skybound Entertainment πριν περίπου 40 μέρες ανακοίνωσε πως ήδη έχει αναθέσει στην Telltale την ανάπτυξη Season 3, που θα κυκλοφορήσει "κάποια στιγμή μέσα στο 2015". Δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Το διάβασα όταν ανακοινώθηκε, αλλά ήδη, από το τέταρτο επεισόδιο και μετά, δεν μου πολυκαιγόταν καρφί, either way.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Ρε παιδιά τον δείχνει να πνίγεται; Εντάξει κ μένα τον τράβηξε το ζόμπι κάτω αλλά ποιος λέει οτι δε κατάφερε να ξεφύγει και να βγει ζωντανός; Και επειδή η υπόλοιπη ομάδα έτρεχε να σωθεί δεν τον άκουσε που φώναζε; ΟΚ τραβηγμένο ισως αλλά με αυτους όλα να τα περιμένετε.

Ουτε τη Κρίστα είδα να πεθαίνει αν θυμάμαι καλά. Και ο τύπος που την έιχε, όταν ψοφούσε στο ποτάμι που τον ρώτησα για τη Κρίστα ελεγε μόνκ πλιζ.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Κοίτα απ' όσο έχω καταλάβει, η σειρά δεν ακολουθεί το "αυτός είναι σημαντικός χαρακτήρας, θα ζήσει παραπάνω" που βλέπουμε στην τηλεοπτική σειρά. Το παιχνίδι είναι πιο "σκληρό", τον συμπαθείς? Θα πεθάνει, αυτό κατάλαβα. Γκέμια του θρόνου-φάση.
<span class="bbcode_spoiler">Αlvin, Kenny or that chick with short hair, Sarah</span>
Γενικά έχω προσέξει ότι κάθε φορά που φτάνεις σε ένα από τα παρακάτω διλλήματα:

α. να σώσεις τον χ ή τον ψ
β. να διώξεις ή όχι την φ
γ. Να σκοτώσεις ή όχι τον δ

τότε ότι και να επιλέξεις:
α. θα είναι και οι δυο νεκροί σχετικά σύντομα.
β. θα φύγει μόνη της αν δεν την διώξεις
γ. θα πεθάνει σχετικά σύντομα.

Είναι μάλλον για να μειώσουν το budget. Γιατί να ηχογραφήσουν π.χ. ΠΟΛΥ παραπάνω υλικό με την Carley, αφού κάποιοι δεν την έσωσαν καν? Άσε, θα την χαρεί ο παίχτης για λίγο και μετά θα βάλουμε την Λίλη να την φάει. Και ούτω καθεξίς.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Tsok wrote:
Ρε παιδιά τον δείχνει να πνίγεται; </blockquote>

Σε μένα τουλάχιστον, ναι, κανονικά και με το νόμο.

<span class="bbcode_spoiler"> Προφανώς διάλεξες να πας να τον βοηθήσεις στην αρχή. Αν όμως διαλέξεις να πυροβολήσεις τα ζόμπια, λίγο αργότερα τον βλέπεις πνιγμένο μέσα στο παγωμένο νερό. Από αυτό δε γλυτώνεις με τίποτα αν δε σε βγάλουν γρήγορα και καταφέρουν να σε συνεφέρουν, κάτι που δε συνέβη. Ανάλογα με τις πράξεις σου, σε εκείνο το σημείο μπορεί να πεθάνει και η Bonnie.

Για την Κρίστα πράγματι μπορεί και να γλύτωσε, αλλά στο Wellington τουλάχιστον δεν έφτασε ποτέ, οπότε πιάσ' το αυγό και κούρεφ' το σχετικά με το που μπορεί να είναι. </span>

 
Top Bottom