What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Thief 4

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Άστα αυτά. Χέστηκες πάνω σου στο Welcome to the Cradle, γατάκι, έκανες uninstall, format και ευχέλαιο και τώρα πουλάς τρέλα πως το Deadly Shadows "δεν προσφέρει Thief εμπειρία" :trollface: .

Ένα-ένα (πως φαίνεται πως δεν έχω δουλειά πρωινιάτικα).

-Τα climbing gloves δε με ενόχλησαν, η απουσία rope arrows ήταν πλήγμα.

-Πρόβλημα, αλλά επίσης, μακάρι μόνο τέτοια να είναι τα προβλήματα του Thief 4.

-Δε σε καταλαβαίνω. Οποιοσδήποτε taffer σέβεται τον εαυτό του, αυτόματα βάζει τη δυσκολία στο expert( είχε το Deadly Shadows, δε μπορεί να έχω τόσες παραισθήσεις), αφού δυσανασχετίσει που δεν έχει παραπάνω (υποχρεωτικό ghosting και disable στο save/load, όχι παίζουμε). Τι σημασία έχει τι κάνουν οι νουμπάδες;

-Loot is what it is all about. Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες για CA-LARPERS <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.

-Τι εννοείς; Σε όλη μου τη Thief καριέρα, από το Thief 1, ξανά Thief 1 Gold, Thief 2, T2X και δεκάδες, ίσως εκατοντάδες fan missions, όλα στο Expert από την πρώτη στιγμή που έκανα install το Thief 1, δεν έχω κάνει ούτε ένα knockout με blackjack αν δεν ήμουν ΑΚΡΙΒΩΣ πίσω από το σβέρκο του εχθρού, με GPS συντεταγμένες. Γινόταν κι αλλίως :blink: :eek:hmy: ; Επίσης, αν σε ψάχνουν, έχεις ήδη κάνει fail, n00b <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .

-Αυτό καλό θα ήταν στο expert να λείπει, ή έστω να υπάρχει toggle on/off. Είναι από τα λίγα πράγματα που αισιοδοξώ για το Thief 4, μιας και τo quest compass στο Human Revolution μπορούσε να απενεργοποιηθεί από τα Option.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567


Great0ldOne wrote:
Άστα αυτά. Χέστηκες πάνω σου στο Welcome to the Cradle, γατάκι, έκανες uninstall, format και ευχέλαιο και τώρα πουλάς τρέλα πως το Deadly Shadows "δεν προσφέρει Thief εμπειρία" :trollface: .</blockquote>

To Shalebridge Cradle ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ μπροστά στα Hammerite Skeletons (ο ήχος της αλυσίδας που έκαναν όσο πλησίαζαν, χαλαρά με στοιχειώνει ακόμα), τα Ζόμπι, και τα Children of Karras. Το Cradle θεωρώ πως βασίζονταν υπερβολικά στο "Shock Factor" για να τρομάξει, με ξαφνικούς ήχους και τέτοια. Δεν ήταν και άσχημη αποστολή προφανώς, αλλά η πίστα όπου περιφερόσουν στο αποκλεισμένο μέρος της City για να βρεις το Eye στον Καθεδρικό, πχ, προσωπικά με τρόμαξε απείρως περισσότερο.


<blockquote>-Δε σε καταλαβαίνω. Οποιοσδήποτε taffer σέβεται τον εαυτό του, αυτόματα βάζει τη δυσκολία στο expert( είχε το Deadly Shadows, δε μπορεί να έχω τόσες παραισθήσεις), αφού δυσανασχετίσει που δεν έχει παραπάνω (υποχρεωτικό ghosting και disable στο save/load, όχι παίζουμε). Τι σημασία έχει τι κάνουν οι νουμπάδες;</blockquote>

Το γεγονός από μόνο του ότι πλέον είχαν αρχίσει να θεωρούν τους noobάδες ως μέρος του target audience τους, σε αντίθεση με το παρελθόν, έλεγε πάρα πολλά από μόνο του. Από τη στιγμή που ο κατώτερος κοινός παρονομαστής είναι στον πάτο, θέλοντας και μη επηρεάζεται και η "hardcore elite".


<blockquote>-Loot is what it is all about. Τα υπόλειπα είναι σάλτσες για CA-LARPERS <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.</blockquote>

Διαφωνώ οριζόντια, κάθετα, πλάγια, x=2ψ, π<img src="/smile3.gif" width="" height="" alt="=3" title="=3" class="bbcode_smiley" />,14 και e=mc<sup>2</sup>.

Τα Thief ήταν κάτι παραπάνω από απλό "βρες το loot". Ήταν μια συγκέντρωση στοιχείων που σε έβαζαν σε έναν πραγματικά πρωτόγνωρο ρόλο, και πυρήνας όλων αυτών των στοιχείων ήταν το γεγονός ότι ΗΣΟΥΝ ο Garrett. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως cutscene πέραν των mission endings και briefings, ώστε να βιώνεις την δράση μόνο μπροστά σου. Άκουγες την φωνή του Garrett, και την θεωρούσες δική σου φωνή. Ήθελες να βρεις το loot, γιατί ο Garrett είχε μονολογήσει πως αν δεν βρει λεφτά τότε ο σπιτονοικοκύρης του θα τον διώξει. Και, διάβαζες τα Briefings, και αυτόματα σου δινόταν η εντύπωση πως είσαι στο μυαλό του Garrett και διαβάζεις τις σημειώσεις που έχει γράψει ο ίδιος για την αποστολή.

Το "find 50% loot" είναι ένα έκτρωμα που διαβάζει ο Xboxάς από τον καναπέ του για να έχει μια γενική ιδέα του τι πρέπει να κάνει πριν αρχίσει να σφάζει.


<blockquote>-Τι εννοείς; Σε όλη μου τη Thief καριέρα, από το Thief 1, ξανά Thief 1 Gold, Thief 2, T2X και δεκάδες, ίσως εκατοντάδες fan missions, όλα στο Expert από την πρώτη στιγμή που έκανα install το Thief 1, δεν έχω κάνει ούτε ένα knockout με blackjack αν δεν ήμουν ΑΚΡΙΒΩΣ πίσω από το σβέρκο του εχθρού, με GPS συντεταγμένες. Γινόταν κι αλλίως :blink: :eek:hmy: ; Επίσης, αν σε ψάχνουν, έχεις ήδη κάνει fail, n00b <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .</blockquote>

Ασχέτως με όσα γράφεις, το να μην επιτυγχάνεται το Blackjack αν είσαι πχ διαγώνια πίσω 170 μοίρες και όχι ΑΚΡΙΒΩΣ 180 μοίρες πίσω από τον εχθρό είναι χείριστο design του χειρίστου είδους, simple as that.

Και μάλιστα ούτε καν να μην επιτυγχάνεται. Το Blackjack σηκωνόταν ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ οσάν καβλί όταν βρισκόσουν στο κατάλληλο σημείο. Σα να σου λέει το game δηλαδή "βάρα τώρα, τώρα σε αφήνω να βαρέσεις".

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Δεν έχω παίξει ποτέ κάποιο Thief, είναι καλά παιχνίδια;
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167


Admiral wrote:
Δεν έχω παίξει ποτέ κάποιο Thief, είναι καλά παιχνίδια;</blockquote> ιεροσυλια καψτε τον τωρα :lol: :lol: Περα απο την πλακα ειναι πολυ καλα γκειμς αν και το ντεντλι σαντοους ειναι λιγο ποιο καζουαλ απο τα αλλα

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Let the quote wars begin!


Hellion wrote:
To Shalebridge Cradle ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ μπροστά στα Hammerite Skeletons (ο ήχος της αλυσίδας που έκαναν όσο πλησίαζαν, χαλαρά με στοιχειώνει ακόμα), τα Ζόμπι, και τα Children of Karras. Το Cradle θεωρώ πως βασίζονταν υπερβολικά στο "Shock Factor" για να τρομάξει, με ξαφνικούς ήχους και τέτοια. Δεν ήταν και άσχημη αποστολή προφανώς, αλλά η πίστα όπου περιφερόσουν στο αποκλεισμένο μέρος της City για να βρεις το Eye στον Καθεδρικό, πχ, προσωπικά με τρόμαξε απείρως περισσότερο.</blockquote>

Δε διαφωνώ πουθενά, εκτός ίσως από τα Children of Karras που μόνο ενοχλητικά θα τα χαρακτήριζα.
Thief 1 Cathedral και μέρη του System Shock 2 είναι ξεκάθαρα οι πιο τρομακτικές gaming εμπειρίες μου (δεν έχω παίξει ακόμα Amnesia, η κότα).


Hellion wrote:
Το γεγονός από μόνο του ότι πλέον είχαν αρχίσει να θεωρούν τους noobάδες ως μέρος του target audience τους, σε αντίθεση με το παρελθόν, έλεγε πάρα πολλά από μόνο του. Από τη στιγμή που ο κατώτερος κοινός παρονομαστής είναι στον πάτο, θέλοντας και μη επηρεάζεται και η "hardcore elite".</blockquote>

Έχει λογική αυτό που λες, και συχνά το βλέπουμε να ισχύει, αλλά δε το θεωρώ απαράβατο νόμο της θερμοδυναμικής. Το θέμα είναι ποιος developer θα κάτσει να διαχωρίσει ουσιαστικά την Elite difficulty από την casual, όταν κάτι τέτοιο θέλει πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, με εκτενείς διαφορές στο design. Πάντως, το Expert του Deadly Shadows, αν είχε το Loot glint Off, θα ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές.



Hellion wrote:
Τα Thief ήταν κάτι παραπάνω από απλό "βρες το loot". Ήταν μια συγκέντρωση στοιχείων που σε έβαζαν σε έναν πραγματικά πρωτόγνωρο ρόλο, και πυρήνας όλων αυτών των στοιχείων ήταν το γεγονός ότι ΗΣΟΥΝ ο Garrett. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως cutscene πέραν των mission endings και briefings, ώστε να βιώνεις την δράση μόνο μπροστά σου. Άκουγες την φωνή του Garrett, και την θεωρούσες δική σου φωνή.</blockquote>

Δε διαφωνώ πουθενά, απλά δε θεωρώ πως η απουσία εκτενούς περιγραφής κάθε μπιχλιμπιδιού που βρίσκεις στο δρόμο σου σε εμποδίζει να είσαι ο Garrett. Για να το κάνω πιο πιπεράτο, θα σου πω ίσα-ίσα, το να βλέπει ένα έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας απλά σα loot ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα του. Ο Garrett όταν βλέπει το Bafford's scepter δε σκέπτεται, "γουάου, είναι τόσο όμορφο και ξεχωριστό που πρέπει να γίνει δικό μου", βλέπει ένα μαντζαφλάρι που μπορεί να πουλήσει στον κλεπταποδόχο για 300 gold και τα άλλα είναι λεπτομέριες. Επίσης, επειδή είναι και κομμάτι αναρχοαυτόνομος, τη βρίσκει στο να τη μπαίνει στη μύτη της πλουτοκρατίας και να της στερεί τα παιχνίδια στα οποία δίνει τόση αξία, αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο το αντικείμενο, για αυτόν είναι απλά loot.


Hellion wrote:
Ήθελες να βρεις το loot, γιατί ο Garrett είχε μονολογήσει πως αν δεν βρει λεφτά τότε ο σπιτονοικοκύρης του θα τον διώξει.</blockquote>

Αυτή η ιστορία με τα λεφτά για το νοίκι είναι από τις μεγάλες αδυναμίες των Thief. Έχουμε ένα Master Thief, κατά κοινή ομολογία ο καλύτερος της πόλης/κόσμου. Μόνο στο tutorial του πρώτου game είναι νουμπάς, από την πρώτη κιόλας κανονική αποστολή το status του είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, μαζεύει ό,τι γυαλίζει και δεν είναι καρφωμένο στο πάτωμα από τις πιο πλούσιες γειτονιές της πόλης.

Όσα και να δίνει σε booze and whores, θα έπρεπε να κολυμπάει στο χρήμα. Παρόλα αυτά, κάθε τρεις και λίγο χρειάζεται φράγκα για να βγάλει το μήνα, ξέρεις, νοίκι, αέριο, τα ψώνια της βδομάδας. Μεροκαματιάρης άνθρωπος. Όπως ο Alan στο Two and a Half Men, πλέον είναι μπατίρης because he was written that way, χωρίς λογική εξήγηση.

Έ, όχι. Εκεί που θα παραδεχτώ την Eidos Montreal, είναι άμα στο Thief 4 το βράδυ ρημάζει παλάτια, και το πρωί στήνει ασφαλιστική εταιρία και πουλάει ασφάλειες έναντι κλοπής στους Δούκες που έχει ήδη κατακλέψει. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, θα έχει δικό του ουρανοξύστη (ο πρώτος στον κόσμο του παιχνιδιού) με τον πρώην σπιτονοικοκύρη λουστράκι για τα καλά παπούτσια, αυτά που φοράει μόνο για να δεχτεί βασιλιάδες και πάπες στην κεντρική βιβλιοθήκη.


Hellion wrote:
Ασχέτως με όσα γράφεις, το να μην επιτυγχάνεται το Blackjack αν είσαι πχ διαγώνια πίσω 170 μοίρες και όχι ΑΚΡΙΒΩΣ 180 μοίρες πίσω από τον εχθρό είναι χείριστο design του χειρίστου είδους, simple as that.</blockquote>

Θα με αναγκάσεις να κάνω install ξανά το Deadly Shadows, γέρος άνθρωπος, και να τσεκάρω αν αυτό που λες ισχύει. Πραγματικά, δεν είχα κανένα πρόβλημα στο να κάνω blackjack knockout τους φρουρούς, και πριν υπερέβαλα, δεν είχα GPS συντεταγμένες.

Σε κάθε περίπτωση, εμένα η ανησυχία μου παραμένει πως θα δούμε κάνα μπαστάρδεμα Assassin's Creed με Tomb Raider, με ολίγο από ατμοσιδερωμένο Mass Effect 3 και μια τζούρα Mirror's Edge για να δέσει το γλυκό. Και αν αυτό ακούγεται FRAKING AWESAUM, η απάντηση είναι "ναι, αλλά σε νέο IP. O Garrett δεν είναι παρκουριάρης σνιπεράς".


Admiral wrote:
Δεν έχω παίξει ποτέ κάποιο Thief, είναι καλά παιχνίδια;</blockquote>

0/10, wouldn't read again.











 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Admiral wrote:
Δεν έχω παίξει ποτέ κάποιο Thief, είναι καλά παιχνίδια;</blockquote>

Πρόσεχε τι ρωτάς...

Έδωσε μια καλή ιδέα/εντύπωση ο Στέφανος παραπάνω, όταν ρώτησα και 'γω γιατί και ΄γω δεν έτυχε ποτέ να τα παίξω... Ίσως βέβαια με αυτά που διαβάζω καλύτερα να περιμένω το 4 κατευθείαν... :silly:

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Καλά το 1998 βγήκε το πρώτο Thief, δεν το λες και απαρχαιωμένο από άποψης γραφικών. :cheer:


https://www.youtube.com/watch?v=hJLEtMaYKOg


Η σειρά είναι must-play όσον αφορά εμένα. Ελάτε κι εσείς στο club όσων ακονίζουν τα ακόντια στο άκουσμα της φράσης "<i>και γαμώ τα Splinter Cell ρε φίλε, εισήγαγαν ένα Stealth Gameplay στυλ παιχνιδιού που δεν είχαμε ξαναδεί!"</i>, άσκοπος PC φανατισμός για πάντα.



Great0ldOne wrote:
Δε διαφωνώ πουθενά, απλά δε θεωρώ πως η απουσία εκτενούς περιγραφής κάθε μπιχλιμπιδιού που βρίσκεις στο δρόμο σου σε εμποδίζει να είσαι ο Garrett. Για να το κάνω πιο πιπεράτο, θα σου πω ίσα-ίσα, το να βλέπει ένα έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας απλά σα loot ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα του. Ο Garrett όταν βλέπει το Bafford's scepter δε σκέπτεται, "γουάου, είναι τόσο όμορφο και ξεχωριστό που πρέπει να γίνει δικό μου", βλέπει ένα μαντζαφλάρι που μπορεί να πουλήσει στον κλεπταποδόχο για 300 gold και τα άλλα είναι λεπτομέριες. Επίσης, επειδή είναι και κομμάτι αναρχοαυτόνομος, τη βρίσκει στο να τη μπαίνει στη μύτη της πλουτοκρατίας και να της στερεί τα παιχνίδια στα οποία δίνει τόση αξία, αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο το αντικείμενο, για αυτόν είναι απλά loot.
</blockquote>

Αυτό ακριβώς που λες στο τέλος αναιρεί το ότι βλέπει τα πάντα ως "απλό loot". Αν θυμάσαι στην πρώτη αποστολή του THIEF, όταν ο Garrett μπαίνει στο throne room του Lord Bafford αναφωνεί "a throne room...how pretentious can you get!". Περιφρονεί τους Ευγενείς, και τους ληστεύει όχι απλά για να μπορεί να κολυμπάει στο loot και το χρυσάφι, αλλά για να τους στείλει παράλληλα και ένα μήνυμα.

Και στην τελική, οι περιγραφές των αντικειμένων προσδίδουν στο RP. Γιατί είναι τόσο κακό αυτό? :cheer:


Great0ldOne wrote:
Αυτή η ιστορία με τα λεφτά για το νοίκι είναι από τις μεγάλες αδυναμίες των Thief. Έχουμε ένα Master Thief, κατά κοινή ομολογία ο καλύτερος της πόλης/κόσμου. Μόνο στο tutorial του πρώτου game είναι νουμπάς, από την πρώτη κιόλας κανονική αποστολή το status του είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα, μαζεύει ό,τι γυαλίζει και δεν είναι καρφωμένο στο πάτωμα από τις πιο πλούσιες γειτονιές της πόλης.</blockquote>

Για ακόμη μια φορά, we agree to disagree. Προσωπικά γούσταρα ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερο τον Garrett όπως ήταν, ένας αφύσικα ικανός Thief που όμως παρέμενε άνθρωπος και, ως ένα βαθμό, ταπεινός, παρά να τον έβλεπα ως έναν άλλον Αρπέν Λουσέν, έναν playboy από την Ριβιέρα που ζει σε πανάκριβα ξενοδοχεία και κλέβει αντικείμενα απλά για σπορ. Ο Garrett είναι κλέφτης λίγο-πολύ γιατί...μόνο αυτό ξέρει να κάνει. Και το κάνει απλά για να ζήσει, όχι για να γίνει κι αυτός λεφτάς όπως οι ευγενείς.



 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Hellion wrote:
Και στην τελική, οι περιγραφές των αντικειμένων προσδίδουν στο RP. Γιατί είναι τόσο κακό αυτό? :cheer: </blockquote>

Φυσικά και δεν είναι κακό αν υπάρχει, απλά δε θεωρώ πως η απουσία του είναι αρκετή για να κάνει το Deadly Shadows "κακό Thief". Για άλλη μια φορά, από μέρους μου μακάρι τα προβλήματα του Thief 4 να είναι τέτοια πταίσματα.

Η για να το θέσω αλλιώς, αν οι περιγραφές των αντικειμένων επιστρέψουν πιο γαμάτες από ποτέ, αλλά ο Garrett ρημάζει τους φρουρούς που θα τον αντιληφθούν με combo που θα έκαναν τον Dante να σκάσει από ζήλεια, μετά μπαίνει σε cover πίσω από ένα κάρο και σφάζει με αυτόματο steam crossbow όσους τρέξουν να τσεκάρουν τη φασαρία, και μετά γίνεται αόρατος μέσω νέων ιδιοτήτων που ανακάλυψαν οι Keepers πως έχει το Eye (αναβαθμίζονται σε 8 διαφορετικά talent trees, φυσικά), εσύ θα είσαι ευχαριστημένος;


Hellion wrote:
Προσωπικά γούσταρα ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερο τον Garrett όπως ήταν, ένας αφύσικα ικανός Thief που όμως παρέμενε άνθρωπος</blockquote>

Μα αυτό ακριβώς είναι που γουστάρω και εγώ, επικεντρωμένος όμως στο τι σημαίνει αυτό για το gameplay και όχι το RP. Νομίζω οτι η προηγούμενη παράγραφος κάνει ξεκάθαρη την αγωνία μου πως στο 4 o Garrett ΔΕΝ θα είναι πια απλός άνθρωπος, αλλά ένας ακόμη σούπερ τύπος που προτιμάει μεν το stealth για να μη του σκονίζονται τ' αρχίδια σε κυνηγητά με τους φρουρούς, αλλά στην ανάγκη ρίχνει fireballs από τα μάτια του και κλανιές κρότου-λάμψης.


Hellion wrote:
Ο Garrett είναι κλέφτης λίγο-πολύ γιατί...μόνο αυτό ξέρει να κάνει. Και το κάνει απλά για να ζήσει, όχι για να γίνει κι αυτός λεφτάς όπως οι ευγενείς.</blockquote>

Δεν αντιλέγω, εγώ θέλω να μάθω τι διάλο κάνει τα φράγκα που μαζεύω με το τσουβάλι σε κάθε αποστολή, ωστέ μετά πάλι να έχει ανάγκη να βγει στη γύρα. Συλλέγει γραμματόσημα; Τα δίνει στους φτωχούς; Του τα τρων οι γκόμενες; Είναι κρυφός ευεργέτης όλων των ορφανοτροφείων της πόλης; I mean, wtf.

Επίσης, χωρίς να μπορώ τώρα να κάνω πλήρη ψυχανάλυση του Garrett, ποτέ δε μου έδωσε την εντύπωση πως είναι αδιάφορος στο χρήμα, και αρκείται απλά στο να έχει τα απαραίτητα. Μια άλφα-βήτα-γάμα απληστία την έχει. Μη ξεχνάς, ο Constantine στο 1 δεν έστειλε με το ζόρι τον Garrett να βρει το The Eye. Του έταξε 100.000 gold coins, έβαλε και τη Victoria να κουνήσει λίγο τον κώλο της, έγινε ζελές ο δικός σου.

[video width=425 height=344 type=youtube]J5mnWQi59g4[/video]





 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Ούτε εγώ έχω παίξει κάποιο. Είχα πάρει το Thief II δώρο από το PC Master Gold, αλλά ήταν ελαττωματικά τα DVD. :facepalm:
Οπότε τα έχω στην wishlist μου γα την ώρα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167


Great0ldOne wrote:
Μη ξεχνάς, ο Constantine στο 1 δεν έστειλε με το ζόρι τον Garrett να βρει το The Eye. Του έταξε 100.000 gold coins, έβαλε και τη Victoria να κουνήσει λίγο τον κώλο της, έγινε ζελές ο δικός σου.

[video width=425 height=344 type=youtube]J5mnWQi59g4[/video]</blockquote> την πληρωσε με το ματι του ομως ο γκαρετ

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε στα cutscenes, πως "έχει αμφιβολίες ως προς την αποστολή αλλά μόλις άκουσε για το ποσό οι αμφιβολίες άρθηκαν" και πως μετά από αυτήν την δουλειά θα μπορεί να "retire in style" αυτολεξεί. Ποτέ δεν κυνηγάει την θεότρελη μπάζα που θα τον κάνει ζάμπλουτο, χτυπάει στόχους ουσιαστικά μόνο όποτε ξεμένει από ρευστό (ή ως "παράπλευρη μπίζνα" όταν βρίσκεται σε κάποιον χώρο για άλλη "σεναριακή" δουλειά), αλλά η συγκεκριμένη πρόταση ήταν απλά too good to refuse.

Και το Cutscene με τον Constantine παραμένει ίσως το καλύτερο Cutscene που έχω δει σε game ως σήμερα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


tony wrote:


Great0ldOne wrote:
Μη ξεχνάς, ο Constantine στο 1 δεν έστειλε με το ζόρι τον Garrett να βρει το The Eye. Του έταξε 100.000 gold coins, έβαλε και τη Victoria να κουνήσει λίγο τον κώλο της, έγινε ζελές ο δικός σου.

[video width=425 height=344 type=youtube]J5mnWQi59g4[/video]</blockquote> την πληρωσε με το ματι του ομως ο γκαρετ</blockquote>

Small price to pay για να γίνει μετά το πρώτο cyborg. SPOILER WARNING.



 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Το θέμα με τα χρήματα θυμάμαι το είχε σχολιάσει αρνητικά και ο Τσουρινάκης (δηλ. γιατί δεν μαζεύει συσσωρεύει πλούτο και χάνονται μετά από τις απόστολές, στο 1 τουλάχιστον). Και εγώ θα ήθελα να μάθω που τα χάνει/ επενδύει...
Αυτό το Τhief2X που λέτε, τι είναι? Πρώτη φορά το ακούω...
Επίσης, αν το expert ήταν η μέγιστη δυσκολία (δε θυμάμαι), τότε το είχα παίξει στο hard (μπορούσα να σκοτωσω τους φρουρούς, αλλά όχι υπηρέτες, κηπουρούς, μάγους κτλ.).
Πάνω στο thief 3 δεν έχω να σχολιάσω κάτι, δεν το έχω παίξει ακόμα. Πάντως διαφωνώ Κώστα με το σκηνικό που λες για το easy mode. Tι σε απέτρεπε αυτό από το να ευχαριστηθείς το παιχνίδι? Ή μήπως ήταν υποχρεωτικό? Όπως διαφωνούσα αντίστοιχα και με όσους έκραζαν τη σκέψη και μόνο να υπήρχε επιλογή δυσκολίας στο dark souls 2. Έτσι και ο πλοκαμαίος επιλέγει nightmare αμα θέλει να ψοφάει με 2 hits και ο Μποράτσος επιλέγει normal για να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Αν θυμάστε και το ΜΕ 3 έχει στην αρχή να επιλέξεις modes για το πως θες να παίξεις το παιχνίδι. Οκ, σίγουρα αστεία κίνηση (προσοχή, καμία σχέση με επιλογή auto-level up που έχει σε κάποια rpgs που είναι θεμιτή, δεν μπορούν όλοι να κάτσουν να μπλέξουν με μηχανισμους pnp) αλλά από τη στιγμή που δε σε εμποδίζει να παίξεις το παιχνίδι όπως εσύ θέλεις, no big deal...
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682


Hellion wrote:
Το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε στα cutscenes, πως "έχει αμφιβολίες ως προς την αποστολή αλλά μόλις άκουσε για το ποσό οι αμφιβολίες άρθηκαν" και πως μετά από αυτήν την δουλειά θα μπορεί να "retire in style" αυτολεξεί. Ποτέ δεν κυνηγάει την θεότρελη μπάζα που θα τον κάνει ζάμπλουτο, χτυπάει στόχους ουσιαστικά μόνο όποτε ξεμένει από ρευστό (ή ως "παράπλευρη μπίζνα" όταν βρίσκεται σε κάποιον χώρο για άλλη "σεναριακή" δουλειά), αλλά η συγκεκριμένη πρόταση ήταν απλά too good to refuse.

Και το Cutscene με τον Constantine παραμένει ίσως το καλύτερο Cutscene που έχω δει σε game ως σήμερα.</blockquote>


 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567


Adhan wrote:
Πάντως διαφωνώ Κώστα με το σκηνικό που λες για το easy mode. Tι σε απέτρεπε αυτό από το να ευχαριστηθείς το παιχνίδι?</blockquote>

Όπως ανέφερα αρχικά, το easy mode και τα υπόλοιπα ήταν οι μικρές πινελιές που χάλασαν εμένα προσωπικά γιατί μου αλοίωσαν το feeling που είχα δημιουργήσει για αυτήν την σειρά. Γούσταρα τρελά το ότι το παιχνίδι έδειχνε να σέβεται τον παίκτη με αυτόν τον τρόπο, παρέχοντας μια πρόκληση που έλεγε στεγνά "<i>αν ψάχνεις κάτι ευκολάκι για να το ξεπετάξεις στα γρήγορα και να πας παραπέρα, ψάξε κάπου αλλού</i>". Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά εμένα αυτό το πράγμα με "έφτιαχνε", πώς να το κάνουμε.

Ε μετά έσκασαν μαζεμένα easy mode, loot glint, climbing gloves, dumbed down περιγραφές...γίνονται και οι τυπικοί συνειρμοί ως προς τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κυκλοφορία για Xbox, χαλάστηκα ο άνθρωπας! Στο μυαλό μου ήταν σαφές πως το "easy mode" ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, η κορυφή του παγόβουνου, το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της αλλαγής πλεύσης ως προς το target audience της σειράς.

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι άσχημο παιχνίδι το Deadly Shadows. Αλλά σίγουρα, όσον αφορά εμένα τουλάχιστον, είναι απείρως πιο casual/dumbed-down και σε καμία περίπτωση ισάξιο των πρώτων 2.

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Adhan wrote:
Αυτό το Τhief2X που λέτε, τι είναι? Πρώτη φορά το ακούω...</blockquote>

http://www.thief2x.com/" class="bbcode_url">Δες εδώ. Μπορεί να σου βγάλει την παναγία για να τρέξει σωστά τα mission briefings, αλλά αξίζει.

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
2-3 ακόμα εικόνες από το προσεχές αφιέρωμα του Game Informer:

http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2013/03/06/exclusive-thief-screenshots.aspx


ΥΓ. Όταν κάποιος γράφει πως "το Thief μοιάζει με το Dishonored", μια νεαρή φώκια ψοφάει από την θλίψη της. Το ίδιο περίπου με όταν κάποιος λέει πως "οι Motorhead διασκεύασαν το Orgasmatron από τους Sepultura". To Dishonored είναι THIEF clone, και η συζήτηση λήγει εκεί :cheers:
 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
θυμαμαι στην κριτικη του return to castle wolfenstein, στο pcm το περιεγραφε ως doom clone, που ομως με την σειρα του ηταν στην ουσια wolfenstein clone!

παντως ειναι λογικο ο δασκαλος (thief) να επηρεαστει απ τον μαθητη του (dishonored). το κακο ειναι οτι καποιοι που πιθανον να μην ξερουν τι ειναι αυτο το thief να νομιζουν οτι προκειται για αντιγραφη/ξεπατικωμα του dishonored
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
UPDATE: In response to concerns about all this "less goth" business, Cantin clarified his words on the Eidos Montreal blog. "Hey guys, I think I might not have illustrated some of my points clearly on the video. It's not correct to say that we're trying to make Thief 'mainstream', or that we're trying to make Garrett 'less gothic'... This isn't the case," he said.

"I was referring specifically to a previous Garrett design we tried out internally and not Garrett from the previous games. Our early design went a LOT more gothic - with black nails etc - but we thought that this wasn't true to the legacy of Garrett so we pulled it back a bit. Returning to something more true to the original Garrett is what I meant when I said we made him more 'mainstream', this wasn't a comment about the direction of the game," he continued. "I can assure you we're huge fans of the original games and we've done our homework to create a game that maintains the essence of the original. I can't wait to show you more of the game and Garrett soon!"

The blog post stated that Thief will be a "story-driven, first-person adventure as made famous by past games in the franchise" and that it will be possible to get through the entire game without killing anyone, adding, "Garrett is a Master Thief, not a killing machine."
Άντε να δούμε...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Χμ, ΟΚ, AN ισχύει θα το δεχτώ γα την ώρα... αν και πιστεύω πως απλά οι μαρκετίστες πάνε να παίξουν σε διπλό ταμπλό, λεν ένα μάτσο παπαριές για new direction for a new generation στο video που ξέρουν πως θα το δει όλο το console-crowd, και μετά το συμμαζεύουν στο blog που εκ των πραγμάτων το παρακολουθούν οι πιο παραδοσιακοί φίλοι της σειράς.

Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, ανησυχία μου παραμένει πως και το design team θα προσπαθήσει να παίξει αντίστοιχα σε διπλό ταμπλό, και θα τα κάνει μούσκεμα.
 
Top Bottom