Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Εγώ εκμεταλλεύτηκα το "1€ για ένα μήνα Ubisoft Plus Classics" και παίζω το Assassin's Creed Odyssey. Ωραίο είναι, κλασικό Ubisoft open world βέβαια αλλά το αρχαιοελληνικό setting έχει γούστο και τα συνεχή "malaka" βγάζουν γέλιο. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το ενδιαφέρον μου αλλά για την ώρα είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Εχθές προχώρησα λίγο το Arena.

Επί της ουσίας, το παιχνίδι έχει 18 "χειροποίητα" μπουντρούμια ( 1 το εισαγωγικό, 8 για να σου δώσουν πληροφορίες οι ηγεμόνες, 8 για να βρεις τα κομμάτια της Ράβδου Του Χάους - Staff Of Chaos - και 1 στο τέλος όπου αντιμετωπίζεις τον Jagar Tharn).

Έχω τελειώσει με τα 2, 16 ακόμα.

Έχω περάσει ένα mapper που βρήκα στο Nexus για να είναι πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα ο χειρισμός, και ομολογουμένως βοηθά. Αν και νομίζω πως αυτό που θα βοηθούσε περισσότερο είναι μια νέα μηχανή σε στυλ Daggerfall Unity/OpenMW.

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί ότι πλέον κάνει μπαμ ότι το παιχνίδι είναι τεράστιο μεν, αλλά αρκετά ρηχό δε. Τα τεχνολογικά μέσα και οι πόροι της Bethesda δεν επαρκούσαν για κάτι καλύτερο το 1994, αλλά ειδικά στα quest, χτυπάει άσχημα. Και όχι μόνο σήμερα. Βρήκα τα review του Computer Gaming World και του PC Zone, και ήταν και τα 2 επικριτικά ως προς αυτό, αλλά σχετικά θετικά ως προς το παιχνίδι. Το μεν PC Zone έδωσε 62% ( άνω του μετρίου ) και από το CGW πήρε βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στα RPG η Bethesda, αν δεν κάνω λάθος.

Το θετικό είναι ότι τα RPG mechanics έχουν αρκετό ψωμί. Με βάση αυτά που ξέρω για το Skyrim, σε αυτό τον τομέα ωχριά μπροστά στο Arena.

Να αναφέρω ότι επέλεξα να φτιάξω Nord Knight ως χαρακτήρα, το οποίο ίσως κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο ( μαγεία μόνο μέσω αντικειμένων ).

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί ότι πλέον κάνει μπαμ ότι το παιχνίδι είναι τεράστιο μεν, αλλά αρκετά ρηχό δε. Τα τεχνολογικά μέσα και οι πόροι της Bethesda δεν επαρκούσαν για κάτι καλύτερο το 1994,
Γιατί, επαρκούν σήμερα; BA-DUM-TSSS!

Είμαι σε δίλημμα... Έχοντας φτάσει στα μισά της σειράς Fallout, μου ξανάρθε η όρεξη για περιπλάνηση σε αυτά τα μέρη. Σκεφτόμουν να τσιμπήσω το Fallout 4 (στα 9,99 η GOTY μέσω Ίνσταντ), αλλά έχοντας (ξανα)διαβάσει το review του Αρχιμανδρίτη μας (@Hellion), διστάζω να επενδύσω χρόνο σε αυτό. Από την άλλη, η ψυχολογία μου αυτό το διάστημα δεν είναι και για ιδιαιτέρως πολύπλοκα παιχνίδια.

Οπότε, έρχεται και η κρίσιμη ερώτηση: για εξερεύνηση και μάιντλεςς μπαμ-μπουμ είναι ΟΚ ως παίγνιο το Fallout 4 ή και πάλι να επενδύσω τον λιγοστό μου χρόνο κάπου αλλού;

Γιατί, επαρκούν σήμερα; BA-DUM-TSSS!

@bald_killer

Αν σκεφτείς ότι κατά βάση την περισσότερη δουλειά όσον αφορά τον προγραμματισμό, την έβγαλε ο Julian Lefay μόνος του, και η Bethesda τότε είχε διαρκώς θέμα με τα χρήματα ( εξ' ου και η μετέπειτα δημιουργία της Zenimax ), τότε η σημερινή Bethesda είναι για φάπες.

Βέβαια φταίει και ο κόσμος. Θυμάμαι κάποιον στο YT να μιλάει για το Starfield πριν βγει και να λέει μεταξύ άλλων ότι είναι καλό το ότι η Bethesda επιμένει στην NetImmerse/Gamebryo/Creation, γιατί "την ξέρουν οι modders".

ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΛΕΩ ΕΓΩ.

Αν πχ έπαιρνε την idTech 7, την προσάρμοζε, και έφτιαχνε και ένα Construction Set της προκοπής παρέα, θα λέγανε όχι οι modders.

Είμαι σε δίλημμα... Έχοντας φτάσει στα μισά της σειράς Fallout, μου ξανάρθε η όρεξη για περιπλάνηση σε αυτά τα μέρη. Σκεφτόμουν να τσιμπήσω το Fallout 4 (στα 9,99 η GOTY μέσω Ίνσταντ), αλλά έχοντας (ξανα)διαβάσει το review του Αρχιμανδρίτη μας (@Hellion), διστάζω να επενδύσω χρόνο σε αυτό. Από την άλλη, η ψυχολογία μου αυτό το διάστημα δεν είναι και για ιδιαιτέρως πολύπλοκα παιχνίδια.

Οπότε, έρχεται και η κρίσιμη ερώτηση: για εξερεύνηση και μάιντλεςς μπαμ-μπουμ είναι ΟΚ ως παίγνιο το Fallout 4 ή και πάλι να επενδύσω τον λιγοστό μου χρόνο κάπου αλλού;

Αν θες μάιντλεςς, Bethesda's got you covered.

Γουάτ Παλαιός σεντ. Και για όταν γουστάρεις πιο σοβαρά πράγματα, υπάρχει το Fallout London. ΔΩΡΕΑΝ.

Εξερεύνηση και μπάπα-μπούπα έχει πολύ καλή, δυνατό σημείο θα έλεγα, και αφού είναι GOTY έχεις και το Lovecraftιανό νησί για έξτρα ατμόσφαιρα. Το Fallout London πέρνα το αφού κάνεις ότι κάνεις με το 4, γιατί το αντικαθιστά νομίζω σε βαθμό να είναι αδύνατον να μπεις στο 4 (δε το δοκίμασα βέβαια).

Προσφατα τερμάτισα το Valfaris Mecha Therion. Οπως και στο Valfaris, έτσι κι εδώ, η δράση και η σφαγή είναι ανελέητη, η οθόνη κατακλίζεται από κάθε λογής γλοιώδους, σιχαμερού υποκείμενου του Σύμπαντος, οι μάχες με τα Bosses είναι γρήγορες κ απαιτούν αντανακλαστικά. Ολα αυτά υπό αυστηρώς heavy κι ενίοτε θρασίζον ριφς, που ανεβάζουν αδρεναλίνη κ ντοπαμίνη στο κόκκινο!

10/10

Τερμάτισα δις (One God ending με mellά και "evil" gods με archerά) το Svarog's Dream. Πολύ εύκολο μου φαίνεται πλέον που κατάλαβα το combat, στο τέρμα δύσκολο το βάζω και πρέπει να challengάρω εγώ τον εαυτό μου (τύπου να πάω underworld arena χωρίς potions) μπας και δυσκολευτώ λίγο. Ωραίο παιχνιδάκι και το class system βελτιώνεται συνέχεια. Currently είναι κάπως σαν Titan Quest, συνδυάζεις δύο από τις διαθέσιμες κλάσεις και φτιάχνεις δικό σου build.

Τελειωσα το kingdom come σε hardcore mode. 147 ωρες απολαυσης. Το μονο που με χαλασε στο τελος ειναι το περα δωθε σε ολο το χαρτη για ανοησιες.

Εαν το καινουργιο εχει καποια επιλογη με καραβανι η κατι αντιστοιχο για τις μεταφορες θα παει αμεσως σε hardcore.

Τωρα λεω να τελειωσω το mass effect trilogy . Ειμαι στο δευτερο αλλα βαριεμαι σε σημειο εμετου τις μαχες και το παιζω σε casual για το στορι

Ξεκινησα το Sack boy a big adventure. Μοιαζει με crash bandicoot sonic και αλλα παρομοια παιχνιδια. Πολεμαω τους εξωγηινους αλλα δεν εχει καθολου αιμα και σφαγη αν και εχει πολλη δραση. Γραφικαρες maxed 1440p 60 fps με ray tracing.

Ξεκινησα το Kingom hearts 2 αφου τερματισα το chain of memories το οποιο ειναι το χειροτερο απ ο ολα εξαιτιας του συστηματος με τις καρτες. Δεν μου αρεσε καθολου ουτε και την πρωτη φορα που το επαιξα το 2006. Ετσι τωρσ συνεχιζω με το 2 που ειναι κανονικο παιχνιδι δρασης χωρις καρτες και βλακειες!!

Πέρασα το KeeperFX που είχε αναφερθεί και στο θρεντ για τα μερεμέτια, και ξαναπαίζω το Dungeon Keeper μετά από δεκαετίες σε HD ανάλυση.

Τι παιχνιδάρα ρε γμτ. Κυριολεκτικά δε τα φτιάχνουν πλέον όπως παλιά.

dungeonkeeper.png

Ντούμπλεποστ: σκαλίζω τα easter eggs του παιχνιδιού και έπεσα πάνω σε αυτό:

• Plug your printer in while playing Dungeon Keeper. If you are at level 5 (Lushmeadow-on-Down) or above, you will receive a fax from the in game rival Keeper.
    • This feature appears to not have made it into the retail release. There are still references to the PRINT command in the script of some levels[1], but these do not do anything. These also imply it was the Avatar, not the rival Keeper, sending the messages.
    • An interview [Citation needed] says this command was removed because it scared beta testers. This command seems to be present in the 28 May 1997 build; however, whether or how it works is unknown.
    • An interview with Simon Carter[2] sheds some more light:
"We had a feature where, if you were playing late at night and were connected to a printer, the invading hero would randomly spam it with threatening messages along the lines of "I'm coming to get you, you evil despot." Conceptually rather fun, but in practice a little distracting in an office environment. One night during testing, EA's printers started going mental across the world, with some people in the US thinking they were getting death threats."

— Simon Carter

Μλκ ΤΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ που ήταν οι game devs κάποτε :ROFLMAO:

Παρακάτω προφανώς υπάρχει και αυτό, που δείχνει πως κάποια πράγματα δεν άλλαξαν και δεν αλλάζουν ποτέ:

Sacrificing more than 16 Chickens into the Temple and hovering over the Chicken spell will replace the normal text with a rather long message from Jonty Barnes:

"JONTY HERE : ...I AM WRITING THIS AT 4AM ON KEEPERS LAST DAY. I LOOK AROUND THE OFFICE AND ALL I SEE ARE THE TIRED PALE FACES OF THE KEEPER TEAM. THIS PROJECT HAS DESTROYED THE HEALTH AND SOCIAL LIVES OF EACH MEMBER, SO I HOPE YOU LIKE THE GAME. AMAZINGLY AFTER SIXTEEN HOURS A DAY, 7 DAYS A WEEK, FOR NEARLY 5 MONTHS WE STILL DO. THIS GAME HAS BEEN WRITTEN WITH A PASSION I AM PROUD TO BE PART OF.... I DO NOT JUST HOPE YOU LIKE IT, I ALSO HOPE YOU ARE AWARE OF THE HUGE AMOUNT OF WORK WE HAVE ALL DONE. ENOUGH WAFFLE AND ON TO THE REASON FOR THIS TEXT... THE ENDLESS GREETINGS... GREETINGS GO OUT TO IN RANDOM ORDER...

[αναφέρει εδώ καμιά 50αριά ονόματα από devs]

IF I FORGOT YOU I AM SORRY... BUT SLEEP IS DUE TO ME... AND I HAVE A DREAM TO LIVE..."
— Jonty Barnes

Το πιο κοντινό που έχω βρει για DK στις μέρες μας είναι το War for the Overworld.

Υπάρχει και το Dungeons. Ελπίζω η Two Point Studios, έπειτα από τα Hospital/Campus/Museum (έρχεται), να πάρει όλη τη συνταγή της Bullfrog και να πιάσει το πνεύμα των υπόλοιπων παιχνιδιών της. Θα ήθελα ένα Two Point Dungeon, χουχουλιάρικο.

Έκανα το λάθος να βάλω το Divine Divinity στο λαπτοπ της γυναίκας μου στις διακοπές. Το καλό ήταν ότι με γλίτωσε από τα εγκεφαλικά, όταν μόλις γύρισα ορεξάτος δεν μπούταρε το PC μου. Για 3 μέρες, μέχρι να κάνω format τους 2 δίσκους και να πάρω τα backups, μου κράτησε καλή συντροφιά. Το κακό ότι δεν μπορώ να ξεκολλήσω τώρα κι έχουν μείνει πίσω πολλά! Αλλά είναι τέρμα εθιστικό το άτιμο!
Δεν βλέπω να ασχολούμαι σοβαρά με άλλο παιχνίδι μέχρι να το τελειώσω. Είναι το πρώτο παιχνίδι της Larian που παίζω κι όπως βλέπω θα παίξω ότι έχει βγάλει!

Μ'αρέσει πάρα πολύ που έχει πολλά skills, ακόμα κι από άλλες κλάσεις, για να επιλέξεις κι έτσι έχεις μεγάλη ελευθερία στο πως θα στήσεις τον χαρακτήρα σου. Ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία έχεις στο πως θα προσεγγίσεις την ιστορία και τον κόσμο του παιχνιδιού. Τεράστιος χάρτης προς εξερεύνηση από την αρχή και πολλά quests να τα κάνεις με όποια σειρά θες.

Φωτιά, Πάγος και Τσεκούρι!

Status
Not open for further replies.
Back