What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ακόμα πιο έγκυρες πηγές λένε ότι ήρθε η ώρα για αναβάθμιση, πλεμπαίοι που δεν τολμάτε ούτε τις νέες κονσόλες να κοιτάξετε στα μάτια.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Ισχύει, οι απαιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υποθέτω ότι αφορούν μόνο raytracing ρυθμίσεις;
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Έγκυρες πηγές, μη μου πεις αυτούς τους μπαγλαμάδες στο ρέηκουι κάπως έτσι;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Εγκληματικό το DX12/RT optimization του Ascent. 4K/Ultra σε 5900Χ/2080 Super παίζει να είμαι μεταξύ 20-60FPS με συνεχές stuttering και φρικτά frame drops. Έχουμε κάνει κερκίδα με το Κλάμπ Χαβιαριού Δροσιάς στα φόρα του παιχνιδιού στο Στήμ και παραπονιόμαστε που οι 3080 και οι 3080Ti βγάζουν 15FPS.

Ο λαουτζίκος με τα DX11 άνευ RT προφανώς παίζει αέρα, αλλά εμείς οι πελούσιοι δεν είναι δυνατόν να παίξουμε την εκδοχή των Μπυθουλαίων που παίζει να δείχνει ολοϊδια με την σένια αλλά ο κάλλος και το κόμπλεξ δεν φεύγουν με τίποτα . Κάνουμε σκληρό λόπινκ (sic) FIX NO0Z or Refund00x.

Όταν λειτουργεί όπως πρέπει, είναι λίαν εθιστικό σουτεράκι. Η πόλη δέκα σκάλες πάνω σε επίπεδο αισθητικής, εμβαπτισμού και γενικότερου βάιμπ από την Βαρσοβία του 2077.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Εγώ που είμαι πλεμπαίος, με κάρτα γραφικών χωρίς RT, το έπαιξα σε DX11 και ήταν ΟΚ σε απόδοση και εντυπωσιακό ταυτόχρονα.

Θα σας πέσουν τα μούτρα να παίξετε έτσι, κ. Στέφανε;
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Εγώ που είμαι πλεμπαίος, με κάρτα γραφικών χωρίς RT, το έπαιξα σε DX11 και ήταν ΟΚ και εντυπωσιακό ταυτόχρονα.

Να αναμένουμε review;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Θα σας πέσουν τα μούτρα να παίξετε έτσι, κ. Στέφανε;

Μα...μα...προφανώς! Πώς μπορείτε να ρωτάτε έστω κάτι τέτοιο, Ζώρζ; Κοτζαμάν Αγία Έδρα της Κοτεροπέλφε και να παίξει DX11 όπως έπαιζε τόσα χρόνια και γούσταρε μια χαρά ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ;

korisous3-thumb-large.jpg
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Tερμαισα το ninja GAIDEN 3! Τι παιχνιδαρα ειναι αυτη! Μπορω να πω τωρα πως ειναι τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει φετος!!!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Παίζω το 'The Forgotten City' και μ'αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα, η αισθητική και η προσοχή στους διαλόγους. Σε κάνει πραγματικά να νιώθεις πως όντως έχεις μεταφερθεί πίσω στις τελευταίες μέρες καταδικασμένης Ρωμαϊκής πόλης. Λουκουμάκι για φίλους των δυνατών αφηγηματικών εμπειριών.

Για σπάσιμο, Ascent με τη γυναίκα σε maximum πίου πίου μόουντ τα βράδια και προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά να κατέβουμε με τον Έιβορ και το ασκέρι στη Γαλλία, να τραμπουκίσουμε τον Κάρολο τον Χονδρό.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Προσπάθησα ξανά, για Microsoft Flight Simulator, Grounded και Project Wingman. Αμ δε!!! Πλέον το Gamepass, δεν μπορεί να δεί τον σχεδόν 1 TB, υπόλοιπο του σκληρού δίσκου!!!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Τέλος το Genesis Noir. Σεναριακά με μπέρδεψε τα μάλα, δεν είμαι σίγουρος ακόμα πώς ακριβώς συνδέονται τα θέματα που απεικονίζει ή αν μου άρεσε ο τρόπος που το κάνει. Ούτως ή άλλως, όμως, το παιχνίδι είναι αφηρημένη τέχνη, δεν πολυσκοτίζεται να δώσει εξηγήσεις. Απλώς πλάθει -υπέροχες- εικόνες και ήχους, που βιώνεις μέσω απλών αλλά συχνά ευφάνταστων αλληλεπιδράσεων και σποραδική χρήση κειμένου. Θεωρώ ότι κάποια κομμάτια θα έπρεπε να είναι πιο σύντομα και η ιστορία να έχει μεγαλύτερη συνοχή/σαφήνεια. Γενικά το παιχνίδι δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά από ένα σημείο και μετά αισθάνθηκα ότι ξεχείλωσε επικίνδυνα.

Ενδιαφέρουσα αλλά flawed εμπειρία - 7/10.

Φυσικά συνεχίζω δυναμικά το Max Payne 3, που πλέον μου αρέσει περισσότερο, αλλά είπα να ξεκινήσω παράλληλα και κάτι που δεν ζέχνει τόση βαρβατίλα. Τσέκαρα το αχανές backlog μου και έπεσε το μάτι μου στο Trine 2, που περιμένει εκεί καρτερικά εδώ και τριακόσια χρόνια από τότε που τερμάτισα το 1.
Παραμένει πανέμορφο, αν και σίγουρα όχι τόσο εντυπωσιακό όσο έδειχνε το 2013. Το gameplay απολύτως διασκεδαστικό, όπως και του original, με μεγαλύτερη ποικιλία (ειδικά στις μάχες) και την προσθήκη skill trees. Χαίρομαι που του έδωσα επιτέλους την ευκαιρία, φαίνεται πως θα είναι από τις ανασκαφές στο backlog που φέρνουν στην επιφάνεια θησαυρούς.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Ενώ συνεχίζω το Hellblade, μου κάθετε κάπως βαρύ για καθημερινή ενασχόληση οπότε είπα να βάλω κάτι πιο ανάλαφρο για σφηνάκια.
Έκανα ένα πέρασμα λοιπόν στο Autonauts που μου έφερε μνήμες από το φανταστικό Astroneer που περιμένω καμιά προσφορά να το πάρω :p , με 2 λόγια είναι ένα space survival με έντονο το στοιχείο του automation, δεν έχω παίξει satisfactory, factorio κτλ για να συγκρίνω, αλλά μέχρι τώρα φαίνεται εξαιρετικό, χαλαρωτικό αλλά και σε κάνει να κολλάς με το να βάλεις τα ρομποτάκια σε automation με πολύ απλό και βασικό τρόπο ψευδογλώσσας, αναρωτιέμαι πόσο περίπλοκο θα γίνει αργότερα.

Τα γραφικούλια είναι λες και έσκασε το Croc και το Mario 64 στο 2021, γλυκούλια και νοσταλγικά χωρίς να στερούνται μοντερνισμούς όπως SSAO.

Ότι πρέπει για όποτε βαραίνει πολύ η ατμόσφαιρα από το Hellblade.
 
Last edited:

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,178
Immortal Realms Vampire Wars.
Strategy με turn based μάχες. Χειρίζεσαι έναν vampire lord σ ένα μεγάλο χάρτη και προσπαθείς να νικήσεις τα αντίπαλα factions για να επικρατήσεις. Τρία campaigns από τέσσερα act το καθένα όπου χειρίζεσαι τρεις διαφορετικούς vampire lords. Το gameplay είναι το κλασικό φτιάχνεις στρατεύματα με επικεφαλή έναν vampire lord, κατακτάς καινούργιες περιοχές που σου ξεκλειδώνουν καινούργια resources σε troops, αντικείμενα κτλ. μέχρι να κατακτήσεις όλα τα αντίπαλα factions ή να ολοκληρώσεις το στόχο που σου βάζει το κάθε act. Κι όλα γίνονται με βασικό resource το αίμα. Το πίνεις με το καλαμάκι που λένε.
Οι turn based μάχες με τα αντίπαλα στρατεύματα έχουν κάμποσο challenge καθώς υπάρχει ποικιλία στους εχθρούς και τα στρατεύματα που αντιμετωπίζεις, με αρνητικά στοιχεία όμως τους μικρούς χάρτες καθώς και ότι πολλές φορές οι lords είναι υπερβολικά δυνατοί. Υπάρχει πάντα η επιλογή του auto resolve των μαχών εκτός από τις κομβικές για την ιστορία, αλλά εδώ η AI μου τα χαλούσε καθώς ακόμα κι όταν κέρδιζα πολλές φορές το κόστος σε μονάδες ήταν αδικαιολόγητα μεγάλο. Υπόψιν ότι κάθε επιτυχημένη κατάκτηση συμβάλει στο xp του bloodline σου που αντιπροσωπεύεται στο αντίστοιχο skill tree.
Ιδιαίτερα στοιχείο που έχει το παιχνίδι είναι η χρήση καρτών ως έξτρα στοιχείο management. Με το τέλος κάθε χρονιάς (κάθε χρονιά αποτελείται από δεν θυμάμαι πόσα in game turns) προμηθεύεσαι τρεις κάρτες που σου δίνουν εξτραδάκια όπως πχ αίμα ως resource για να το χρησιμοποιήσεις ή έξτρα εμπειρία στα στρατεύματα σου ή πιο φθηνό recruit στρατευμάτων κτλ. Με κάρτες αντιπροσωπεύονται και τα skills των vampire lords που χρησιμοποιούνται στις μάχες και οι οποίες ξεκλειδώνονται όσο παίρνουν xp.
Το πιο αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι τα cutscenes που είναι τραγικά παρ'ολο που είναι fully voiced. Καλύτερα να είχαν επιλέξει κάτι σε στυλ comic strips αφού δεν είχαν την δυνατότητα για 3d.
Το προτείνω σε όποιον του αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια αλλά να κρατάει μικρό καλάθι.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Όποτε παίζει λίγος ελεύθερος χρόνος για gaming (φέρτε πίσω τον Χειμώνα!) τον αφιερώνω στο Empyrion. Ξαναρχίσαμε φρέσκο playthrough με έναν φίλο σε deticated server με περασμένο το Reforged Eden (το ποιο δημοφιλές mod του που προσθέτει πολύ πράμα) και αυτήν την φορά με volume/mass ανοικτά (πλέων ο περιορισμός του τι κουβαλάς εσύ και τα πλοία σου δεν είναι μόνο σε inventory slots, αλλά σε βάρος/όγκο) , hardcore καταστάσεις και βγάζεις τρελά γούστα. Βασικά σε sci-fi survival είναι ότι καλύτερο έχω παίξει έχωντας φυσικά τεράστια περιθώρια βελτίωσης (έχει στο πρόγραμμα αρκετά ακόμα μεγάλα updates ευτυχώς)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Έσκασε απόψε το Svoboda 1945: Liberation, το οποίο με είχε εκπλήξει ευχάριστα με το ντέμο του. Παίρνει σειρά για όταν τελειώσει το Forgotten City, αλλά έχω υψηλές προσδοκίες.
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Τελείωσα το Gibbous: A Cthulhu Adventure. Έγραψα αναλυτικά τις εντυπώσεις μου στα σχόλια στο review του παιχνιδιού εδώ. Εν συντομία πρόκειται για ένα από τα καλύτερα adventures που έχω παίξει τα τελευταία 5-6 χρόνια. Σε γραφικά μάλιστα, ίσως και το καλύτερο ever. Ωραίο χιούμορ, έξυπνες αναφορές, ειδικά στην Lucas Arts, τόσο - όσο δράση, χωρίς πρηξίματα οργάνων, μου πήρε ένα τίμιο 11ώρο και δεν κατάφερα να βρώ όλα τα μυστικά του παιχνιδιού. Τεράστιο respect στο μικρό στούντιο από την Ρουμανία που έβγαλε τέτοιο ποιοτικό τίτλο! Modern classic για εμένα. 9/10

Τέλος επίσης και το Shivers. Το παιχνίδι παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα! Αν το χα παίξει 25 χρόνια πριν με την κυκλοφορία του, θα μου είχαν πέσει τα σαγόνια. Ακόμα και τώρα, το απόλαυσα όσο λίγα. Μεγάλη ποικιλία σε puzzles, κάποια εύκολα και κάποια υπερβολικά δύσκολα (π.χ. το peg solitaire). Γενικά όμως τίποτα παράλογο εκτός από κάτι ακριβώς πριν το τέλος του παιχνιδιού. Το μεγαλύτερο μείον είναι η τύπου Myst κίνηση που ζορίζει λίγο να προσανατολιστείς σε κάποια σημεία.Απεναντίας, αν και χαρντκοριά το γεγονός ότι επίτηδες ο κέρσορας δεν αναγνωρίζει hotspots, το να κλικάρεις παντού δεν το βρήκα κουραστικό, αλλά ένιωσα οτι συμβάλει στην σωστή ατμόσφαιρα του να εξερευνήσεις το μουσείο. Κι εκεί τα σημεία ήταν λογικά. Το θαύμασα πραγματικά σαν δημιουργία. 9/10

Κατά τ'αλλα, πλησιάζω τις 100 ώρες στο Darkest Dungeon (μαζί με τα Crimson Court + Colors Of Madness DLCs) έχοντας ακόμα 2 quests στην main campaign και 3 bosses στα DLCs για το φινάλε. Από τα παιχνίδια που δεν θέλω να τελειώσουν. Μεγάλο κατόρθωμα.

Επίσης έχω γράψει 5-6 ώρες στο Tyranny και ξεκίνησα και το Blair Witch. Αμφότερα πολύ ενδιαφέροντα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
ω ρε φιλε!
Σιβερς!!
απο τα καλυτερα μυστ κλόουνς που εχω παιξει. μυστηριο, ενταση, αγχος, κι ολα αυτα σε στατικες οθονες....
α, και φανταστικη μουσικη... πωπωωωω, ξαναγυρναω στην εφηβεια μου τωρα... ξαναγινομαι 35 λεμε!
μανοφσοροους, αν σ αρεσουν τα "περιεργα" μυστκλοουνς, τσεκαρε και το υπεροχο Timelapse.


 
Top Bottom