Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
μόλις βγει η τελική μάχη
Άρα πας πριν την τελική μάχη. Εγώ είχα καθαρίσει Undercity και έκανα backtrack έξω, ως φουλ αυτιστής που ήθελα να μπω με μέγιστα xp στο expansion.

Στα δικά μου, τι παιχνιδάρα ρε γμτ είναι το Double Dragon Neon. Μουσικάρα, βάθος στο gameplay με αρκετές κινήσεις, χορταστικό σε διάρκεια (μεγαλύτερο από το average beat em up) και με τεράστιο ατού το ότι το game δεν παίρνει και πολύ τον εαυτό του στα σοβαρά (βοηθάει σε αυτό πάρα πολύ ο main villain που είναι Skeletor wannabe).

Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο της σειράς (δεν έχω παίξει ακόμα τα Advance και Super Double Dragon) αλλά είναι σίγουρα μέσα στα καλύτερα. Κρίμα που η Wayforward δε μας έδωσε ποτέ ένα δεύτερο μέρος...

Tέλος το Μafia defenitive edition και σχεδόν τέλος το Mafia 2 defenitive edition.

To πρώτο μου αρέσει περισσότερο και είναι πιό κινιματογραφική εμπειρία. Βλέπουμε την ιστορία του Tommy, ενός ταξιτζή Αμερικάνου Ιταλικής καταγωγής οπού η τύχη του τα φέρνει έτσι και καταλίγη να δουλέψει για μια ισχυρή μαφιόζικη οικογένια.
Το παιχνίδι έχει linear ιστορία και κάνεις συγκεκριμένα tasks σε κάθε αποστολή.
Παρόλο που το παιχνίδι είναι open world δεν έχει κάτι να κάνεις εκτός απο το να οδηγείς το αυτοκίνητο/μηχανή ώστε να πας απο το σημείο A στο σημείο Β.
Το gameplay είναι το κλασσικό action που θα βρείς σε παρόμοια παιχνίδια. Δεν θα δεις κατι που θα σε εντυπωσιάσει.
Η μουσική είναι ωραία, αλλά είναι φτωχική σε ποικιλία.
Το παιχνίδι ειναι remake του αρχικού Mafia, αλλά δεν ξέρω πόσες αλλαγές έχουν κάνει στην ιστορία.
Επίσης, το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να διαλέξεις το Free Roam Mode και να εξερευνήσεις την πόλη( η οποία είναι άδεια), και να κάνεις κάποια challenges, τα οποία είναι υπερβολίκα δύσκολα, ώστε να ξεκλειδώσεις διάφορα αντικείμενα.

Το Mafia 2 είναι απλος remaster του αρχικού Mafia 2 και, ίσως, δεν έχουν υπάρξει αλλαγές εκτός τον γραφικών.
Ως παιχνίδι είναι βελτιωμένο εν συγκρίσει με το αρχικό Mafia 1, αλλά όχι με το remake - ίσως, κάποιοι να το βρουν καλύτερο και απο το remake.
Η ιστορία είναι σαν την πρώτη: Βετεράνος πολέμου Ιταλικής καταγωγής γυρνάει στην πατρίδα του τις ΗΠΑ και καταλήγει να δουλέψει για την Mafia.
O Κόσμος είναι σαν τον κόσμου του αρχικού Mafia, αλλά εδώ έχεις λίγες περισσότερες επιλόγες στις δραστηριότητες - όχι τρελά πράγματα, απλά:να πάς σε κάποια μαγαζιά, σε συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα όπλων κλπ. Ίσως, να ήθελανα να το κάνουν GTA κλώνο, αλλά να δίσταζαν.

Τελείωσα το Brassheart, ένα adventure που κυκλοφόρησε πέρυσι τέτοια εποχή, περίπου. Το είχα αφήσει επίτηδες στην άκρη, καθώς διάβαζα αποθαρρυντικά σχόλια σχετικά με τα διάφορα bugs που διαθέτει (ένα μάλιστα είναι game-breaking), με την ελπίδα ότι οι δημιουργοί του θα τα διόρθωναν (όπως είχαν υποσχεθεί). Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη, οπότε θεωρώ ότι το project είναι οριστικά παρατημένο.

Από την πλευρά μου, δεν συνάντησα το περίφημο game-breaking bug με την κάμερα, αλλά από εκεί και πέρα είναι εμφανές ότι το παιχνίδι δεν έχει "γυαλιστεί" όπως πρέπει, καθώς εντοπίζονται διάφορα μικρά glitches εδώ και'κει (σε animation, hotspots, διαλόγους) - τίποτε το σοβαρό όμως. Σαν παιχνίδι, δεν ήταν άσχημο, είχε ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία όμως δείχνει λίγο βιαστικά φτιαγμένη, μάλλον λόγω έλλειψης ικανοποιητικού budget.

Οι γρίφοι ήταν σε γενικές γραμμές ΟΚ, θα έλεγα χαμηλής δυσκολίας (εκτός ίσως από μερικούς προς το τέλος της περιπέτειας), ενώ τα επαναλαμβανόμενα puzzles με τα καλώδια ήταν τουλάχιστον ατυχή, καθώς, εκτός του ότι δεν προσέφεραν κάτι στην υπόθεση, στην πλειονότητά τους, αρκούσε να κάνεις κλικ σε ένα από τα διαθέσιμα κουμπιά μόνο, για να τα λύσεις. Ποιος ο λόγος της ύπαρξής τους, λοιπόν;

Σε χαμηλή τιμή, θα το πρότεινα στους φίλους των adventures, έχοντας όμως τη γνώση ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια bugs που κατά 99%, δε θα διορθωθούν ποτέ...

Συνεχίζω στο BG:EE. Έβγαλα τα Cloakwood Mines, και μπήκα στο Baldur's Gate.

Το party παραμένει ως έχει:
  • Ο Paladin μου με single handed και ασπίδα, tank/off healer
  • Khalid ως off tank, με single handed και ασπίδα
  • Minsc με 2-handed ως melee DPS
  • Jaheira με single handed και ασπίδα, healer/buffer
  • Imoen με shortbow Ranged DPS
  • Dynaheir με σφεντόνα και ξόρκια Ranged DPS.
Έχω πετύχει διάφορες προτάσεις για char building/party composition, αλλά θέλω να βγάλω το παιχνίδι με το "canon" party.

Κανονικά βέβαια, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον Abdel από τους έτοιμους χαρακτήρες, καθώς αυτός είναι ο καθεαυτού "πρωταγωνιστής", σύμφωνα με τις νουβέλες και άλλο υλικό, αλλά είπαμε, pally powah 😁

Last edited:
'Εχω κατεβάσει κάμποσα παιχνίδια για να φεύγει το μπαγκλογκ.
Οπότε έχω να παίξω συνολικά:
Trek to Yomi
Esoteric Ebb
Original Sin 2 (θαρρώ πως είμαι στα τελειώματα, αλλά θα δείξει)
The Seance of Blake Manor
Lorelei and the Laser Eyes
Anna's Quest
Mothmen 1966
Nine Witches
Apocalipsis
Nier Automata και Mewgenics για χαλάρωμα.........

Μετά από χρόνια και καιρούς μπήκα στο Blood n Wine. Δεν έχω προχωρήσει τόσο πολύ την κεντρική ιστορία γιατί κυνηγάω την Skellige Deck. Έχω να δηλώσω ότι το θεωρώ μέχρι τώρα ανώτερο του κυρίως παιχνιδιού. Λίγο μυστήριο, λίγο κρασί και το ράντσο μου. Επίσης μου αρέσει πολύ και η φάση της Toussaint, όπου είναι πολύχρωμη, ηλιόλουστη και ξέγνοιαστη. Βέβαια για αυτό ίσως να ευθύνεται το σκηνικό της σήψης και της κατάρρευσης που τρώμε στην μάπα από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και το φινάλε του τρίτου. Όλα γκρίζα, σαν τον επιλογές μας και ελάχιστη χαρά. Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο χάλια σε αυτόν τον κόσμο. Θέλει και λιγο ξεγνοιασιά το πράγμα και η Δούκισσα το καταφέρνει μια χαρά.

Μετά το Πάσχα λέω να δώσω ένα τελικό πουσάρισμα για να το τελειώσω ώστε να πιάσω πάλι κανένα adventure.

Ο Μάρτης φτάνει στο τέλος, ώρα για ανασκόπηση του μήνα.

- Slay the Spire 2:
Το παιχνίδι είναι ακόμα σε Early Access, οπότε στο μέλλον μερικά πράγματα θα αλλάξουν, κάποια στοιχεία θα προστεθούν και σίγουρα, μέχρι να βγει η τελική έκδοση, θα υπάρξουν πολλά balance updates. Έχω παίξει 40 ώρες οπότε νομίζω πως έχω μια αρκετά ολοκληρωμένη άποψη για το παιχνίδι. Ας ξεκινήσουμε απαντώντας, πάντα κατά την άποψη μου, στα δύο βασικά ερωτήματα που συνάντησα διαβάζοντας reviews και topics στο steam.
  • Είναι το StS2 μια από τα ίδια; => Ναι, είναι.
  • Είναι το StS2 καλύτερο/βελτιωμένο από το πρώτο; => Ναι, είναι.
Το StS2 κρατάει το gameplay ακριβώς το ίδιο με αυτό του πρώτου παιχνιδιού. Οι αλλαγές που θα παρατηρήσει κανείς είναι τα βελτιωμένα γραφικά/animations, κάποια QoL στοιχεία (όπως να μπορείς να σημειώσεις πράγματα στο χάρτη), πληθώρα νέων relics, πολλά νέα και ενδιαφέροντα events στα ? σημεία της πορείας που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις, όπως το να κάνεις enchant με μόνιμα effects κάρτες που έχεις ήδη στην κατοχή σου, νέα bosses και elites και πολλά άλλα.

Στο StS2 θα συναντήσεις 3 παλιούς γνώριμους χαρακτήρες (Ironclad, Silent, Defect) από το πρώτο παιχνίδι και 2 νέους (Regent, Necrobinder). Στις 40 ώρες ενασχόλησης μου με το παιχνίδι έπαιξα κυρίως με Ironclad και Silent που ήταν και αγαπημένοι χαρακτήρες του πρώτου και από τους νέους με τον Necrobinder ο οποίος δείχνει πολλά υποσχόμενος.

Αρκετές αλλαγές υπάρχουν και στις κάρτες που έχει στην διάθεση του ο κάθε χαρακτήρας. Για τους 3 χαρακτήρες που κατάφεραν να επιστρέψουν, κάποιες κάρτες από το πρώτο παιχνίδι δεν υπάρχουν καθόλου, κάποιες άλλες έχουν υποστεί αλλαγές και κάποιες είναι τελείως νέες.

Τα περισσότερα παράπονα για το StS2 νομίζω έρχονται από αυτούς που το έχουν κάψει με το πρώτο παιχνίδι και γράφουν κυριολεκτικά χιλιάδες ώρες στον κοντέρ, Αν δεν είσαι ένας από αυτούς, παρ' όλο που το StS2 δεν προσφέρει κάτι καινούριο στην συνολική εμπειρία, αν σου άρεσε το πρώτο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σου αρέσει και το δεύτερο. Και σίγουρα υπόσχεται πολλές ώρες ενασχόλησης. Το παιχνίδι είναι σόλιντ (που λεν και στου χωριό μου). 8/10 από μένα, αν και είναι ακόμα Early Access.

- Menace of the Deep
Μιας και έκανα την αρχή του μήνα με τα card games, είπα να εγκαταστήσω και το Menace of the Deep. Είχα διαβάσει και μερικές πολύ καλές κριτικές γι' αυτό στο συγκεκριμένο topic, οπότε γιατί όχι.

Αν και το παιχνίδι έχει μια ιστορία (η οποία ξεδιπλώνεται μέσω cut-scenes κτλ.) και φαίνεται να έχει ένα ενδιαφέρον, δυστυχώς το gameplay δεν κατάφερε να με κερδίσει.

Μου άρεσε η όλη ατμόσφαιρα, μου άρεσε ο τρόπος που ο χαρακτήρας σου επιλέγει και ακολουθεί την πορεία του, αλλά στις μάχες οι κάρτες που έχεις στην διάθεση σου μου φάνηκαν, να το πω απλά βαρετές.

Στα θετικά το ότι οι κάρτες που έχεις στο deck σου ανεβάζουν level και μπορείς να της κάνεις upgrade στο τέλος κάθε μάχης ανάλογα με το πόσο τις χρησιμοποίησες. Επίσης η πληθώρα relics.

Για να είμαι δίκαιος δεν αφιέρωσα πολλές ώρες στο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποια ενδιαφέρουσα στρατηγική για να κάνω deck building. Θα του δώσω και δεύτερη ευκαιρία (αν και κρατάω μικρό καλάθι). Χωρίς βαθμολογία μέχρι να σχηματίσω καλύτερη άποψη.

- Banished
Ιστορικό city-building/survival παιχνίδι. Το απόλυτο παιχνίδι για να ηρεμήσεις. Τουλάχιστον για μένα.

Αν και παλιό (10 χρόνια+) και το gameplay του ίσως όχι και τόσο βαθύ, παρ' αυτά έχει προκλήσεις στην αρχή. Στην πορεία μαθαίνεις κάποιες βασικές στρατηγικές που δουλεύουν και έπειτα απλά θέτεις τους δικούς σου στόχους, μιας και το Banished δεν έχει κάποιο end game. Απλά συνεχίζεις να χτίζεις και να μεγαλώνεις την αποικία σου.

Να σημειώσω εδώ πως το Banished ακόμα και σήμερα διαθέτη ενεργή modding κοινότητα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή και ολοκληρωμένα mods είναι:
  • Red Ketchup Editor's Choice 1.4.5- Medieval αισθητικής mod προσθέτοντας παράλληλα νέα κτίρια και production lines (Steam Workshop, World of Banished)
  • Colonial Charter - Journey (1.76) - Expansion Overhaul του αρχικού παιχνιδιού (Steam Workshop)
  • The North - Σκανδιναβικό Total Overhaul (Banished Ventures)
  • MegaMod 9 - συλλογή με πάνω από 100 mods όλα σε ένα (Simtropolis, Steam Workshop)

Μόνο για το soundtrack το παιχνίδι έχει 11/10 από μένα.

Last edited:
@ebon page
Νομίζω τα περισσότερα παράπονα στο StS2 είναι προς το παρόν από "εξυπνάκηδες" που κάνανε ριβιού μπόμινγκ(!) σε early access παιχνίδι(!) στο πρώτο (beta version) update/patch που πήρε(!), επειδή τους νέρφαραν τα 3-4 builds που σπάγανε τα πάντα. 😂
Όπως και να το πάρεις, δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς απ' το πόσοι βλαμμένοι υπάρχουν στο αγαπημένο μας χόμπυ.
That being said, εγώ το βρίσκω ήδη εξαιρετικό το παιχνίδι, και είμαστε πολύ αρχή ακόμα. Πολύ διασκεδαστικοί οι νέοι χαρακτήρες, και αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι το πόσο fun είναι το coop του. Έχω περίπου 50 ώρες, με καμιά 20άρα από αυτές να είναι coop με φιλαράκι, και πραγματικά ήταν το highlight της μέχρι τώρα ενασχόλησής μου. Λίγες multiplayer κάρτες, αλλά φανταστικές, σχεδόν "σπασμένες" αλλά πάρα πάρα πολύ διασκεδαστικές. Και τρέμω στην ιδέα πόσο καύλα θα είναι το παιχνίδι με 3 ή 4 πάρτυ coop.
Αυτά σαν πρώτες εντυπώσεις, δεν το φοβάμαι το παιχνίδι, με τον καιρό θα γίνει το έπος που όλοι περιμένουμε.

Μετά από χρόνια και καιρούς μπήκα στο Blood n Wine. Δεν έχω προχωρήσει τόσο πολύ την κεντρική ιστορία γιατί κυνηγάω την Skellige Deck. Έχω να δηλώσω ότι το θεωρώ μέχρι τώρα ανώτερο του κυρίως παιχνιδιού. Λίγο μυστήριο, λίγο κρασί και το ράντσο μου. Επίσης μου αρέσει πολύ και η φάση της Toussaint, όπου είναι πολύχρωμη, ηλιόλουστη και ξέγνοιαστη. Βέβαια για αυτό ίσως να ευθύνεται το σκηνικό της σήψης και της κατάρρευσης που τρώμε στην μάπα από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και το φινάλε του τρίτου. Όλα γκρίζα, σαν τον επιλογές μας και ελάχιστη χαρά. Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο χάλια σε αυτόν τον κόσμο. Θέλει και λιγο ξεγνοιασιά το πράγμα και η Δούκισσα το καταφέρνει μια χαρά.

Μετά το Πάσχα λέω να δώσω ένα τελικό πουσάρισμα για να το τελειώσω ώστε να πιάσω πάλι κανένα adventure.
Είσαι στην αρχή του Blood & Wine ;

Όσον αφορά την κεντρική ιστορία ναι. Ίσα που μετακόμισα και ανακαίνισα.
Η σειρά είναι πάντα η ίδια.
Gwent -> sides -> contracts -> main. Οπότε έχουμε ψωμί ακόμη

Αν έχεις διαβάσει τα βιβλία σε περιμένει μια τεράστια ευχάριστη έκπληξη

Παιχνιδάρα το StS2.

Είμαι στις 5 ωρίτσες μόνο και ήδη καταλαβαίνω what the fuss is about. (δεν έχω παίξει το πρώτο)

Θα ήθελα ίσως να μπορείς να trimmάρεις το deck σου λίίίγο πιο εύκολα (όπως γίνεται σε άλλα card battlers) αλλά λογικά συμβαίνει για λόγους balance και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνω. 😊

Εγώ όταν είχα παίξει πρώτη φορά το Slay the Spire και λόγω μηδενικής εμπειρίας με card games, είχα υποτιμήσει εντελώς τον παράγοντα "διώξε από το deck τις αδύναμες κάρτες". Πήγαινα έτσι στο endgame με ογκώδη decks, γεμάτα με αδύναμες ή μη synergizing κάρτες. Καθαρά εμπειρικά κατάλαβα κάποια στιγμή ότι αυτό δεν δουλεύει και ότι π.χ. καλύτερα να κάνω skip μια καινούρια κάρτα αν δεν ταιριάζει στο build.

Nταξ, είναι ανάλογα και το build παιδιά, και το rng φυσικά κλπ. Βγαίνουν runs και με ~40 κάρτες, και με 15-20 ξέρω 'γω.
Δεν είναι νόμος το μικρό ντεκ=πετυχημένο run σε καμία περίπτωση.

O Κόσμος είναι σαν τον κόσμου του αρχικού Mafia, αλλά εδώ έχεις λίγες περισσότερες επιλόγες στις δραστηριότητες - όχι τρελά πράγματα, απλά:να πάς σε κάποια μαγαζιά, σε συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα όπλων κλπ. Ίσως, να ήθελανα να το κάνουν GTA κλώνο, αλλά να δίσταζαν.
ισχυει οτι ηθελαν να γινει πιο gta. για την ιστορια το original release (οπως και το remaster αλλα νομιζω το remaster ειχε setting για να το βγαλεις) σε εβαζε να γεμιζεις βενζινη στο αμαξι σου (γιαυτο τοσα βενζιναδικα marked στον χαρτη)

lost.JPG

Εφαγε κάμποσα ΓΜΣΤΔια αλλά βγήκε. Αρκετά ζόρικος με όσους αντιμετώπισα έως τώρα που τους έβγαζα σε λιγότερες από 10 προσπάθειες. Τα κωλο minions ήταν που κάναν κυρίως τη ζημιά.

View attachment 10222

Εφαγε κάμποσα ΓΜΣΤΔια αλλά βγήκε. Αρκετά ζόρικος με όσους αντιμετώπισα έως τώρα που τους έβγαζα σε λιγότερες από 10 προσπάθειες. Τα κωλο minions ήταν που κάναν κυρίως τη ζημιά.
απο ποιο παιχνιδι;

Είχα αρχίσει το BG3, αλλά είναι πολύ ζόρικα με την δουλειά και το παιδί τις τελευταίες μέρες οπότε επέστρεψα και ότι λίγο χρόνο έχω τον ρίχνω στο Against the Storm που δεν χρειάζεται να θυμάμαι και τι έκανα στο προηγούμενο session. Πραγματικά είναι βραδύκαυστο φιτίλι το παιχνίδι, από εκεί που ήμουν καλά τι να τα κάνω όλα αυτά τα διαφορετικά κτήρια, έχω αρχίσει να τα αξιοποιώ όλα για να πετύχω τους στόχους καθώς ανεβαίνει η δυσκολία και προσπαθώ να σφραγίσω τα golden seals της καταιγίδας.

Γενικά δεν το φαίνεται, αλλά είναι παιχνίδι που σε κλέβει, νόμιζα ότι θα ήταν απλά μια μίξη frostpunk warcraft citysim αλλά είναι μοναδικό.

καθώς ανεβαίνει η δυσκολία και προσπαθώ να σφραγίσω τα golden seals της καταιγίδας.
Αν δε σε νοιαζουν τα hand of the queen η πως λεγεται, το απολυτο sweetspot δυσκολιας ειναι το Prestige 3.

Back