What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι πρόγραμμα επιλέγετε για Photoshop

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
Γεια σε όλους σας για άλλη μια φορά!!!!!!<br><br>Θα ήθελα να μου πείτε (αυτό είναι <<σχετικό>>) κάποιο καλό πρόγραμμα δωρεάν επεξεργασίας εικόνων (=Photoshop) σε επαγγελματικό επίπεδο ή αν δεν υπάρχει δωρέαν επαγγελματικό τουλάχιστον στο επίπεδο αυτό.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Όπως είπε κι ο myrmidonas, Gimp με τα χίλια και αναλόγως τι θες να κάνεις το συνδυάζεις και με το https://inkscape.org/en/" class="bbcode_url">Inkscape
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Paint.NET στα Windows, Gimp στο Linux. Δεν κάνω βέβαια ποτέ τίποτα εξεζητημένο.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Paint.net και GIMP από δωρεάν/ανοιχτού κώδικα, και υπάρχει και το Paintshop Pro αν θες να πληρώσεις.<br><br>Για διανυσματικά (vector) γραφικά υπάρχει το Inkscape.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
πρωτα πρωτα ενα μεγαλο tnx σε οσους εχουν το κουραγιο να βροντοφωναξουν "GIMP". o κοσμακης ακουει open source, και νομιζει πολλα που δεν ισχυουν.<br>Αυτη η συζητηση εχει γινει πολλες φορες. Πρεπει να τσεκαρω αν εχουμε θεμα για open source εφαρμογες που δεν εχουν να ζηλεψουν και πολλα απο τα "ακριβα". πχ photoshop --> gimp. Αν δεν παιζει, να φτιαξετε μια  :pP<br>Επιστροφη στο gimp, που διαθετει πολλα φιλτρα στην παλετοθηκη του. θελει αρκετο χρονο, μονο για να δεις τις ονομασιες τους.<br>οπως το photoshop, θελει και αυτο μελετη (youtube).<br><br>http://alvinalexander.com/design/gimp-catalog-filters-effects-examples-cheat-sheet" class="bbcode_url">http://alvinalexander.com/design/gimp-catalog-filters-effects-examples-cheat-sheet<br><br>ερωτικα φιλτρα και ματζουνια<br>G&#039;MIC<br>http://gmic.eu/gimp.shtml" class="bbcode_url">http://gmic.eu/gimp.shtml<br>Script-Fu<br>http://www.webupd8.org/2012/05/download-gimp-28-script-fus-pack-more.html" class="bbcode_url">http://www.webupd8.org/2012/05/download-gimp-28-script-fus-pack-more.html
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
Η αλήθεια είναι ότι σε βιντεάκια στο διαδίκτυο που είδα με εντυπωσίασε το gimp (για τα εργαλεία του) αλλά τι μπορούμε να αν δεν έχουμε linux διανομή και δεν γίνεται να μπει μια τέτοια διανομή?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
υπαρχει εκδοση για windows, μη βγαζεις αγχος.<br>https://www.gimp.org/downloads/" class="bbcode_url">https://www.gimp.org/downloads/<br><br>και δεν υπαρχει<br><blockquote><br>Η αλήθεια είναι ότι σε βιντεάκια στο διαδίκτυο που είδα με εντυπωσίασε το gimp (για τα εργαλεία του) αλλά τι μπορούμε να αν δεν έχουμε linux διανομή και δεν γίνεται να μπει μια τέτοια διανομή?<br></blockquote><br>αν γουσταρεις βαζεις διανομη. αν δεν γουσταρεις εγκατασταση, απλα τρεχεις το live cd και εχεις linux χωρις εγκατασταση. <br>θα μπορουσαν να κανουν το ιδιο και για τα 10αρια, αντι να μας εκβιαζαν με τα update. ψυχοπαθεις σατανιστες με το απευθειας χ.
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
Το photoshop, καλώς ή κακώς είναι "πολύ μπροστά" για κάποιον που έχει ασχοληθεί.<br>To Gimp όπως λένε και τα παιδιά είναι εξαιρετικό, πολύ γρήγορο, θέλει διάβασμα, δεν είναι photoshop.<br>Ίσως το πιο γνωστό open source software, βρίσκεται default σχεδόν σε όλες τις διανομές linux.<br><br>Το Inkscape,  είναι vector graphics, open source φυσικά και θυμίζει αρκετά το illustrator. Και εδώ όμως οφείλω να πως πως το Illustrator είναι καλύτερο.<br><br>Θα τολμούσα να προτείνω και το Krita, που είναι φυσικά open source. Έχει φτιαχτεί πιο πολύ για σκίτσο, έχει καταπληκτικά brushes.<br><br>Για εμένα, που δεν είμαι ειδικός και θέλω να κάνω απλά πράγματα βολεύομαι μια χαρά με τα open source. Υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτά είναι μάλλον τα καλύτερα στην κατηγορία CG.
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
<blockquote><br>Το photoshop, καλώς ή κακώς είναι "πολύ μπροστά" για κάποιον που έχει ασχοληθεί.<br>To Gimp όπως λένε και τα παιδιά είναι εξαιρετικό, πολύ γρήγορο, θέλει διάβασμα, δεν είναι photoshop.<br>Ίσως το πιο γνωστό open source software, βρίσκεται default σχεδόν σε όλες τις διανομές linux.<br><br>Το Inkscape,  είναι vector graphics, open source φυσικά και θυμίζει αρκετά το illustrator. Και εδώ όμως οφείλω να πως πως το Illustrator είναι καλύτερο.<br><br>Θα τολμούσα να προτείνω και το Krita, που είναι φυσικά open source. Έχει φτιαχτεί πιο πολύ για σκίτσο, έχει καταπληκτικά brushes.<br><br>Για εμένα, που δεν είμαι ειδικός και θέλω να κάνω απλά πράγματα βολεύομαι μια χαρά με τα open source. Υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτά είναι μάλλον τα καλύτερα στην κατηγορία CG.<br></blockquote><br><br>Η αλήθεια είναι πως ούτε και εγώ έχω ασχοληθεί ειδικά , σε επίπεδο που να γνωρίζω τα βασικά , κάτι ψιλοπράγματα είχα κάνει κάποτε και δεν εμβάθυνα. Απλώς έτυχε να μου έρθει μπροστά έπειτα από πολύ καιρό και δεν ήξερα τι μου έκανε την δουλειά.<br>Μην νομίζεις , μια επεξεργασία εικόνας του 2017 θέλω να κάνω , ώστε να μοιάζει με την δεκατία του &#039;60 έστω και πρόχειρα.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Για κάτι τόσο απλό θα σου πρότεινα το ON1 Effects 10<br>https://www.on1.com/free/<br><br>Είναι free , εύχρηστο και έχει μερικά ωραία φίλτρα που μπορείς να βάλεις εύκολα. Εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα για post processing. <br><br>Αν θες κάτι σαν το παρακάτω γίνεται πολύ εύκολα. <br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i.imgur.com/s8tuaQ0l.jpg" alt="s8tuaQ0l.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="http://i.imgur.com/20gT5dml.jpg" alt="20gT5dml.jpg" class="bbcode_img" /><br></span><br><br>
 
Top Bottom