What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι συλλέγετε;

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,353
Κι εγώ είμαι μεγάλος hoarder. Από πιτσιρικάς μάζευα νομίσματα, γραμματόσημα, σπίρτα, κυβάκια ζάχαρης, αναπτήρες, βυνίλια, ορυκτά και κονσόλες με τα παιχνίδια τους( md2, snes, ps1, ps2, Saturn, dreamcast).

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
812
-Βιβλία.

-AD&D Planescape setting material.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Μικρότερος μάζευα γραμματόσημα και έχω κρατήσει τα άλμπουμ ως hoarder και εγώ. Από τα ταξίδια μου σε Ευρώπη, Βόρειο Αφρική και Μαύρη θάλασσα έχω κέρματα και χαρτονομίσματα. Από αλληλογραφία με ανθρώπους ανά τον κόσμο έχω γράμματα και καρτ ποστάλ.
Ένα σεβαστό αριθμό βιβλίων, κόμικ και γκράφικ νόβελ. Γκέημς και κάτι πεζαντοκούτια που αγόρασα μεταχειρισμένα για την συλλογή επί πινάκιο φακής.
Μαζεύω όσα πίσι μάστερ έχω χάσει και άμα λάχει και κανένα άλλο περιοδικό ειδικού τύπου για να βλέπω τι έγραφαν το 90-00 και να γελάω ή να νοσταλγώ.
 

nvk1980

Gelatinous Cube
Joined
May 27, 2015
Messages
85
Nice pics ccwr... Μου θύμισαν το man cave που είχα όταν ζούσα Ελλάδα :p Τώρα τα περισσότερα είναι τακτοποιημένα σε κούτες, φυλαγμένες στο γκαράζ <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

Πέρα από τα ιερά κειμήλια του geekdom (βιβλία, κόμιξ, ταινίες, περιοδικά κτλ), έχω μία ιδιαίτερη λατρεία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με gaming - Συλλεκτικές εκδόσεις, memorabilia, artbooks και πάει λέγοντας, χωρίς να λείπουν και οι ρέτρο αδυναμίες... Πρέπει να έχω πάνω από 100 games από mid 80s - late 90s στις μεγάλες "κουτάτες" συσκευασίες - μερικά κομμάτια είναι για Amiga, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών αφορά PC.

Ωστόσο μία άλλη μεγάλη μου αγάπη -που με έχει κάνει να επαναπροσδιορίσω τον όρο "συλλέκτης"- είναι τα NBA cards (και λοιπά memorabilia). Από πιτσιρικάς στα τέλη 80s όταν και πήρα τις πρώτες μου κάρτες μέχρι και σήμερα (με μερικά χρόνια "ρεπό" στα ενδιάμεσα), αυτήν την στιγμή έχω μαζέψει περί τις 10000 κάρτες. "Υψηλής" αξίας είναι περίπου οι χίλιες, που φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού. Τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να αφοσιωθώ σε μερικούς μόνο παίκτες, με προεξέχοντα τον Αντετοκούνμπο.
Όποιος θέλει πληροφορίες για το χόμπι, εδώ είμαστε <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Καποτε κρατουσα tickets απο αγωνες στη Τουμπα αλλα και εκτος. Μετα μεγαλωσα και ξεκινησα τα διαρκειας οποτε κρατουσα μονο τα εκτος. Ακομα πιο μετα βαρεθηκα και τα εδωσα σε ενα συνδεσμο. Ηταν περιπου 130 ολα μαζι.

Επισης ειχα κανει ενα φοβερο αλμπουμ με αυτοκολλητα απο συνδεσμους του ΠΑΟΚ πολλων σελιδων το οποιο επισης βρισκεται στα ραφια ενος συνδεσμου αυτη τη στιγμη.

Κληρονομησα απο τον παππου μου 3 αλμπουμ με γραμματοσημα απο τα οποια το 80% ειναι ξενα και μερικα πολυ σπανια αν και δε ξερω πως να τα εκμεταλευτω. Δε συνεχισα τη συλλογη.

Εχω μια αξιοπρεπη συλλογη βιβλιων ποικιλης υλης και θεματολογιας. Απο ιστορικα και βιογραφιες μεχρι ποδοσφαιρικα και πολιτικα.

Pc master κλπ περιοδικα εννοειται. Για το steam δε μιλαω.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
μαζεύω κόμιξ γενικά, (κυρίως .pdf έχω πλέον αλλά τα Περιπέτεια και τα μπλεκ είναι σε φυσική μορφή)
μαζεύω παν' απ' όλα Transformers, Κυρίως G1 (και G1 related, όπως G2 ή Beast Wars)
μάζευα και διάφορα action figures όπως anime chicks, Batman κτλ, αλλά με τα οικονομικά τώρα έχω καιρό να πάρω.
A, και μινιατούρες! Games Workshop φάση. Παλιά έβαφα κιόλασ ;-;
Επίσης μου αρέσει να μαζεύω υλικό γιια DnD, και ας παίζω σπάνια. Ζάρια, βιβλία κτλ.
ΑΑΑ, και τώρα που το είδα στη φωτό, μου αρέσει να μαζεύω μαύρες πέτρες (για να τις πετάω πίσω μου)
και ένα παίδί που ξέρω Γεωλόγος μου είπε ότι οι συγκεκριμένες (επειδή έχουν σημάδια από φουσκάλες) ή είναι από ηφαίστειο ή από μετεωρίτη)
Δεν έχω πολλά να δείξω, από τότε που μετακόμισα το 90% τα έχω ακόμα στις κούτες μετακόμισης στο κελάρι.
<span class="bbcode_spoiler">
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
</span>
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,345
Τραινάκια στην 1:87 (ΗΟ). Μπορώ πλέον, να στήνω μακέτα με δύο σειρές γραμμών 2 - 2,5 μέτρα. Όταν λείπουν τα μικρά βέβαια!!!!

Και έχω μια μικρή συλλογή από κονσόλες και home micros!!! (Η συλλογή κουτάτων videogames, είπαμε δεν πιάνεται!!!).
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,683
Captain Kal, φωτογραφίες <span style="font-size:6"><b>ΤΩΡΑ.</b></span> :worship: :worship: :worship: :worship:
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,345
Ελπίζω να έχω κρατήσει, στην Αθήνα, Όταν ο ανηψιός μου, μου χάλασε μία, (αξίας 200 - 300 ευρώ), τα μάζεψα όλα με συνοπτικές διαδικασίες. (Και περιμένω τα ανήψια να πάνε δέκα χρονών και, για να τα ξαναβγάλω).


Μια παλιά φωτογραφία, με τις αρχικές τρεις μηχανούλες, εδώ
album.php
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Κάποτε κάρτες Magic:The Gathering. Δυστυχώς το budget και η έλλειψη χρόνου πλέον δεν το επιτρέπουν. Ακόμα χειρότερα η αξία των καρτών προς τον παρόν πέφτει (με εξαίρεση τις πρώτες εκδόσεις προφανώς) οπότε απλά τις έχω φυλαγμένες σε μεταλλικά ανοξείδωτα κουτιά(προφανώς με παγίδες για υγρασία κλπ) μέχρι να έρθει η στιγμή... για κάποιο λόγο δεν νιώθω συναισθηματικά δεμένος με αυτές, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ίσως η απροκάλυπτη αρπαγή της wizards of the coast με χαλάει... who knows.

Προς το παρόν απλά αγοράζω τεύχη από νέες σειρές comic μια στο τόσο (όταν λέω μια στο τόσο το εννοώ... 2-3 φορές το χρόνο με το ζόρι)

Αν είχα χρόνο και - κυρίως - χρήμα θα ήθελα να ασχοληθώ πιο "σοβαρά" με το παραπάνω καθώς και με collectors editions από games και miniatures/statues. Αλλά τι να κάνεις...

Επίσης θα ψηνόμουν στο μακρινό μέλλον να ξεκινήσω συλλογή από κράνη για μηχανή. Άραγε να ανεβαίνει η αξία τους ανάλογα με τις πτώσεις που είχες φορώντας τα; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />

P.S. Άραγε θα γίνουν ποτέ όλα όσα μαζεύει ο καθένας μας από το 2000 και μετά πραγματικά συλλεκτικά; Έχω την αίσθηση πως πλέον έχει χαθεί η "μαγεία". Αντικείμενα σε προσιτές τιμές είναι πλέον συνηθισμένα και σε τεράστιες ποσότητες...
 

nvk1980

Gelatinous Cube
Joined
May 27, 2015
Messages
85


Pain wrote:

P.S. Άραγε θα γίνουν ποτέ όλα όσα μαζεύει ο καθένας μας από το 2000 και μετά πραγματικά συλλεκτικά; Έχω την αίσθηση πως πλέον έχει χαθεί η "μαγεία". Αντικείμενα σε προσιτές τιμές είναι πλέον συνηθισμένα και σε τεράστιες ποσότητες...</blockquote>

Εάν συλλέγεις κάτι επειδή απλά το γουστάρεις, τότε δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο νόημα η πιθανότητα ή όχι να έχει κάποια "συλλεκτική" (δηλαδή χρηματική) αξία στο μέλλον. Συλλέγεις κάτι επειδή έτσι επέλεξες, το γουστάρεις, μοχθείς γι'αυτό και, παρόλο που κάποια κομμάτια της συλλογής (όποια κι αν είναι αυτή) μπορεί να έχουν διαφορετική συναισθηματική αξία για σένα , αυτό ουδόλως επηρεάζει την αντικειμενική τους αξία.

Καλώς ή κακώς, δύο πράγματα κατά την γνώμη μου επηρεάζουν την "αξία" κάποιου αντικειμένου: Πρώτον, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, προφανώς, και δεύτερον, το πόσο σπάνιο είναι. Ας πούμε ότι συλλέγεις κάρτες Magic. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, στο άμεσο μέλλον σταματήσει πολύς κόσμος να παίζει το παιχνίδι, αυτό δεν θα επηρεάσει την αξία των καρτών αρνητικά; Εσύ μπορεί να έχεις επενδύσει μία μικρή περιουσία για την συλλογή σου, αλλά αν δεν υπάρχουν "πελάτες" για τις κάρτες σου, τότε μικρή αξία έχουν. Και ας πούμε ότι συλλέγεις, ξέρω γω, sneakers. Αν κάποιο ζευγάρι (του τάδε μπασκετμπολίστα ας πούμε) έχει βγει σε 500 κομμάτια worldwide με υπογραφή του παίκτη, θα είναι πολύ πιο ακριβό από την "απλή" έκδοση των παπουτσιών, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Να δώσω ένα παράδειγμα:

https://goo.gl/photos/XcVFbUXcCfCQTj5h7" class="bbcode_url">Την συγκεκριμένη κάρτα, την πούλησα πριν λίγες μέρες για περίπου 3000 δολάρια.

Αν παρατηρήσετε, κάτω δεξιά γράφει το μαγικό "1 of 1", που σημαίνει το αυτονόητο: Είναι η μοναδική που υπάρχει στον κόσμο. Εξ ου και η αξία της. Επιπλέον, μόλις μαθεύτηκε ότι η συγκεκριμένη κάρτα μου ανήκει, μου την έπεσαν μερικοί συλλέκτες του Birdman και άρχισε bidding war. Για εμένα η κάρτα δεν είχε καμία τρελή αξία... Στην τελική, ένα εντυπωσιακό κομμάτι cardboard είναι. Αλλά, η σπανιότητά της, συν το γεγονός ότι υπήρχαν αγοραστές που ενδιαφέρονταν, εκτόξευσαν στα ύψη την αξία της.

 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
<img src="http://i.imgur.com/bcAz6XL.png" alt="bcAz6XL.png" class="bbcode_img" />

<img src="http://i.memeful.com/media/post/3M2aPw2_700wa_0.gif" alt="3M2aPw2_700wa_0.gif" class="bbcode_img" />
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Has the Chose One returned?
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328


nvk1980 wrote:


Pain wrote:

P.S. Άραγε θα γίνουν ποτέ όλα όσα μαζεύει ο καθένας μας από το 2000 και μετά πραγματικά συλλεκτικά; Έχω την αίσθηση πως πλέον έχει χαθεί η "μαγεία". Αντικείμενα σε προσιτές τιμές είναι πλέον συνηθισμένα και σε τεράστιες ποσότητες...</blockquote>

Εάν συλλέγεις κάτι επειδή απλά το γουστάρεις, τότε δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο νόημα η πιθανότητα ή όχι να έχει κάποια "συλλεκτική" (δηλαδή χρηματική) αξία στο μέλλον. Συλλέγεις κάτι επειδή έτσι επέλεξες, το γουστάρεις, μοχθείς γι'αυτό και, παρόλο που κάποια κομμάτια της συλλογής (όποια κι αν είναι αυτή) μπορεί να έχουν διαφορετική συναισθηματική αξία για σένα , αυτό ουδόλως επηρεάζει την αντικειμενική τους αξία.

Καλώς ή κακώς, δύο πράγματα κατά την γνώμη μου επηρεάζουν την "αξία" κάποιου αντικειμένου: Πρώτον, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, προφανώς, και δεύτερον, το πόσο σπάνιο είναι. Ας πούμε ότι συλλέγεις κάρτες Magic. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, στο άμεσο μέλλον σταματήσει πολύς κόσμος να παίζει το παιχνίδι, αυτό δεν θα επηρεάσει την αξία των καρτών αρνητικά; Εσύ μπορεί να έχεις επενδύσει μία μικρή περιουσία για την συλλογή σου, αλλά αν δεν υπάρχουν "πελάτες" για τις κάρτες σου, τότε μικρή αξία έχουν. Και ας πούμε ότι συλλέγεις, ξέρω γω, sneakers. Αν κάποιο ζευγάρι (του τάδε μπασκετμπολίστα ας πούμε) έχει βγει σε 500 κομμάτια worldwide με υπογραφή του παίκτη, θα είναι πολύ πιο ακριβό από την "απλή" έκδοση των παπουτσιών, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Να δώσω ένα παράδειγμα:

https://goo.gl/photos/XcVFbUXcCfCQTj5h7" class="bbcode_url">Την συγκεκριμένη κάρτα, την πούλησα πριν λίγες μέρες για περίπου 3000 δολάρια.

Αν παρατηρήσετε, κάτω δεξιά γράφει το μαγικό "1 of 1", που σημαίνει το αυτονόητο: Είναι η μοναδική που υπάρχει στον κόσμο. Εξ ου και η αξία της. Επιπλέον, μόλις μαθεύτηκε ότι η συγκεκριμένη κάρτα μου ανήκει, μου την έπεσαν μερικοί συλλέκτες του Birdman και άρχισε bidding war. Για εμένα η κάρτα δεν είχε καμία τρελή αξία... Στην τελική, ένα εντυπωσιακό κομμάτι cardboard είναι. Αλλά, η σπανιότητά της, συν το γεγονός ότι υπήρχαν αγοραστές που ενδιαφέρονταν, εκτόξευσαν στα ύψη την αξία της.</blockquote>

Nice!

Η φράση μου δεν έχει να κάνει με αντικειμενική αξία. Απλά έχω την αίσθηση πως εάν κάτι είναι τόσο ευρέως διαδεδομένο και εύκολο να αποκτηθεί, όσο και αν σου αρέσει, πόσο να δεθείς μαζί του; Αν κάτι μπορείς να το αποκτήσεις εύκολα, γιατί να μπεις στον κόπο να το συλλέξεις και να το διατηρήσεις με ευλάβεια; (υποθέτω πως όλοι όταν μιλάμε για συλλογές εννοούμε πως προσέχουμε αυτά που μαζεύουμε, δεν τα πετάμε απλά σε μια μουχλιασμένη γωνία ενός υπογείου, να κάνουν παρέα σε αυτό που είναι μικρό, μαυρισμένο και που φοβάται το sex - εντάξει, mint condition συλλογές είναι πιο σπάνιες, εκτός αν το δει κανείς ως επένδυση)



 
Top Bottom