^ Μόνο που<br>1. δεν ήταν 4 που την έπεφταν σε μία, ερωτικό τρίγωνο ήταν<br>2. η Max ασχολιόταν με arcades, οι νόρμιζ δεν παίζουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ<br><br>Εμένα μου φάνηκε more of the same που ήθελα αν και όντως λίγο υποδεέστερη της προηγούμενης, ή για να είμαι πιο σωστός πιο formulaic και με λιγότερες εκπλήξεις, εκτός<br><span class="bbcode_spoiler">από το θάνατο του Bob.</span>. Επίσης δε μου άρεσαν 2 στιγμές, ο <span class="bbcode_spoiler">χωρισμός του Steve και της Nancy, κάπως forced και για ηλίθιο λόγο, κι έγινε ό,τι έγινε για να καταλήξουμε σε αυτό που φαινόταν πως ίσως συμβεί στην πρώτη σεζόν</span> και το ότι συναντάνε τον <span class="bbcode_spoiler">D' Art στο τούνελ στο τέλος, ενώ θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο demodog (ή και κανένα πλάσμα), σεναριακή ευκολία.</span><br>Επιπλέον με χάλασε το φινάλε κάπως, περίμενα κάτι πιο συναρπαστικό και μεγαλειώδες, <span class="bbcode_spoiler">το πλοκαμοάλιεν-κοσμικός τρόμος-whatever δε έμοιαζε και τόσο απειλητικό ή "τεράστιο".</span><br>Από τη στιγμή όμως που θα έχουμε 2 ακόμη seasons (έτσι είδα στο imdb), θα το κρίνω καλύτερα τότε.<br>Kudos όμως για το κλείσιμο μια και καλή στην υπόθεση <span class="bbcode_spoiler">της Barb και την αλήθεια που περίμεναν οι γονείς της</span> όπου στο πρώτο φαινόταν κάπως άκυρο να ενδιαφέρονται μόνο οι εκείνοι και η Nancy και οι άλλοι να την ξεχνάνε γρήγορα και να ασχολούνται μόνο με τον Will, επειδή προωθούσε το σενάριο ξέρω γω...<br><br>Τώρα όσον αφορά τους χαρακτήρες, εντάξει τα πιτσιρίκια παραμένουν το επίκεντρο της σειράς (οι Duffers έχουν βρει χρυσωρυχείο) και ο Hopper φυσικά άψογος. Η Eleven μου άρεσε ακόμη περισσότερο από την προηγούμενη και το επεισόδιο 7 που λένε ότι είναι filler, καμία σχέση, <span class="bbcode_spoiler">προσθέτει μερικά ακόμη λιθάρια στο χαρακτήρα της και δίνει και κάποιο χρόνο στην Kali που λογικά θα είναι και στην επόμενη σαιζόν.</span><br>Επίσης ο Steve έχει χαλαρά το καλύτερο, πιο γαμάτο character building μέχρι τώρα σε όλη τη σειρά. Το πως εξελίχθηκε από το στερεότυπο του γόη/ πέφτουλα/ κουλ τύπου που να μην τον νοιάζει τίποτα εκτός από τα κομενάκια σε ώριμο, συνειδητοποιημένο αλτρουϊστή που <span class="bbcode_spoiler">προστάτευε τα παιδιά και είχε αίσθηση κινδύνου (η στιγμή και μόνο του "δεσίματος με τον Dustin αρκεί).</span><br><br>Από τους νέους χαρακτήρες μου άρεσε η Max με τον τσαμπουκά της, που παρ' όλα αυτά, outcast ήταν και αυτή όπως τα 4 αγόρια (μόνη σε νέο σχολείο, δεν έκανε παρέες, σπασαρχίδας αδερφός κτλ.).<br>Ο Billy ήταν, όπως λέει και ένα τραγούδι, all looks no hooks. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία να είναι ο σούπερ ουάο cool μαγκάκος και τελικά ήταν ο σούπερ ουάο lame βλακάκος, για τις δικές μου προσδοκίες παντα. Αυτό που με ξενέρωσε σχετικά με το χαρακτήρα του, τα θέματα <span class="bbcode_spoiler">διαχείρισης θυμού, που προσπαθούσε πολύ για να φανεί γαμάτος κτλ/</span> ήταν ο λόγος πίσω από αυτά.<br>Έλεγε στη Max "εμείς δεν ταιριάζουμε με αυτούς τους ανθρώπους, να μείνεις μακριά τους" και ενώ <span class="bbcode_spoiler"> αφήνει υπόνοιες ότι οι τύποι ίσως να μην είναι άνθρωποι αλλά κάποιο υβρίδιο human <strike>reaper</strike> demogorgon ή φάση labrats σαν την 11, τελικά καταλήγει σε μία τέρμα γήινη εξήγηση περί daddy issues που έρχεται κι από το πουθενά, χωρίς σταδιακό χτίσιμο. Δηλαδή no fun allowed εγώ, ε ας ξεσπάσω στην Max κι ας μη την αφήσω να περάσει καλά κι αυτήν. </span> ok καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν οι ποιητές, ήθελαν κάποιον ανθρώπινο <span class="bbcode_spoiler">villain/antagonist όπως στα βιβλία του King</span> αλλά και πάλι δε δικαιολογούσε όλο αυτό στο ακέραιο τον χαρακτήρα του.<br>Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρακτικά πήρε τη θέση του Steve, μόνο που ο Steve νταής και κομπλεξάρης δεν ήταν, εκτός στη φάση με την camera του Jonathan που τον είχε για stalker.<br><br>Οφείλω όμως να παραδεχθώ ότι αφού τον βρήκα αντιπαθητικό, σημαίνει ότι πετυχαίνει στο ρόλο που του ανέθεσαν οι δημιουργοί της σειράς.<br>Όσο για τους υπόλοιπους, Bob και Murray συμπαθητικοί στους ρόλους που είχαν, όχι κάτι φοβερό όμως (βασικά ο 2ος είχε και λίγο τηλεοπτικό χρόνο).<br>Μουσική και εικόνα σε δυσθεώρητα ύψη, θα μπορούσαν να περιορίσουν λίγο τη χρήση cg προς όφελος των practical effects, που είχαν στο πρώτο. Το original ost φυσικά τα σπάει (πολλαπλά Καρπεντερικά vibes), περισσότερο και από της προηγούμενης σαιζόν και πολύ καλές επιλογές για τα licensed (εννοώ όχι μόνο ως ποιότητα βλ. Police - Every breath you take, δώστε βάση στους στίχους, διπλή σημασία μιας και παίζει μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους).<br><br>Και κάποιες απορίες...<br><br>Οι σήραγγες κάτω <span class="bbcode_spoiler">από τη γη ήταν το Upside Down που σταδιακά εισχωρούσε στο Hawkins ή η επίδραση του Upside Down στη δική μας διάσταση; Να το θέσω πιο απλά, όταν οι χαρακτήρες έπεφταν στην τρύπα ήταν ίδιο με το μέρος πέρα από την πύλη όπου είχα τοποθετήσει όργανα για μετρήσεις κτλ. ή βρισκόντουσαν ακόμη στον πραγματικό κόσμο;</span> <br><br>Ποιο το νόημα να κλείσουν <span class="bbcode_spoiler">την πύλη στο τέλος; Στη 1η σαιζόν είδαμε ότι το Demogorgon άνοιγε πύλες όπου ήθελε. Πέθαναν όλα δηλαδή και το πλοκαμοάλιεν παγιδεύτηκε στο Upside Down; Μιας και είναι υποτίθεται ανώτερη οντότητα που φαίνεται ότι ασκούσε επίδραση πάνω τους, δεν είναι κάπως "μη ρεαλιστικό" να μη μπορεί και το ίδιο να ανοίγει πύλες; </span>