πρωτα το σημαντικο, που με ενθουσιασε περισσοτερο απο τον καθε game-of-thron-ακια που ακουσε απο το κινεζικο BBC για νεο κυκλο.
mini σειρα Catch 22 με Clooney. δεν υπαρχει κατι για να πω. μετα το βιβλιο, την ταινιαρα, τωρα ηρθε και αυτο που δεν χρειαζεται λογια.
το βιβλιο και η ταινια ανακατεψε το παιδικο μου DNA και εφτασα εδω που εφτασα, στο χειλος. αναρχια λεμε.
για τους retro και τους πολεμο-φιλ.
(ξανα) διαβαζα διαφορα για το twilight zone και (ξανα) επεσα στο twilight zone the movie στην οποια επαιξε μακελειο. ειχε σκοτωθει ο ηθοποιος vic morrow και δυο πιτσιρικια. (Ξανα) θυμηθηκα οτι ο vic επαιζε στην πολεμικη σειρα combat (1962-1967). Ο πατερας μου ηταν φανατικος με την συγκεκριμενη σειρα. μεχρι και πριν λιγα χρονια την ανεφερε. Μιλαμε για μια σειρα που παρακολουθουσε λιγο μετα τα blue print της μουτσουνας μου.
ισως και οταν με σχεδιαζαν.
Εψαξα και την βρηκα στα ιντερνετς και ναι, πολυ προπαγανδα. οι γερμανοι με φορτηγα και οι αμερικανοι με τα ποδια. οι γερμανοι ειναι παντα περισσοτεροι και με καλυτερο εξοπλισμο. εκτος απο την μαεστρια των γερμανων στον ψυχολογικο πολεμο, που αποτελει ατου της σειρας, τα αυτοτελη επεισοδια εχουν πολυ καλες ιστοριες και επειδη, λογικα, ο Β ΠΠ ηταν σχετικα φρεσκος, εδωσαν μεγαλη βαση στις στρατιωτικες τακτικες κτλ.
Την περιοδο της στρατιωτικης μου θητειας, οταν δεν περνουσα ατελειωτα σχολεια και οταν δεν επαιζε κανενα κομικ για να διαβασω στις υπερυψωμενες, διαβαζα στρατιωτικα εγχειριδια αλλων εποχων. επαιζαν αμετρητα στην γωνια μιας αποθηκης που ειχε γινει η προσωπικη μου βιβλιοθηκη. σειρουλα, παω για σκοπια, πετα μου κανενα για το Μ1. Πολλα απο αυτα που παρουσιαζουν ειναι απο το βιβλιο. Πολλες σκηνες ειναι πραγματικα πολεμικα ταινιακια της εποχης, που κανουν εναλλαγη με τις σκηνες της σειρας και κολανε πολυ καλα επειδη στρατιωτικες τακτικες.
χθες τα ξημερωματα ειδα ενα επεισοδιο με θεμα καταστροφη αρματος με τα χερια και καποια απο τα σκηνικα τα ειχα κανει κι εγω σε στρατιωτικο σχολειο. δηλαδη δεν παιζει πολυ παπατζα.
μεχρι στιγμης εχω δει τουλαχιστον 100 επεισοδια και συνεχιζω ακαθεκτος. εβαλα στην ακρη και διαφορες χρυσες σειρες της εποχης μας που με εκαιγε να τις δω αλλα το combat εκανε take over του χρονου μου.
απο την σειρα κανουν παρελαση guest star που τοτε ηταν ασημαντα ανθρωπακια και σημερα διασημες μουτσουνες περιοπης πχ leonard nimoy, robert duvall, bronson κ.α
εαν το εχετε με το retro και την πετυχετε καπου, σας προτεινω να της δωσετε μια ευκαιρια. τοσο πιστολιδι, εκρηξη και σκοτωνιλικι δεν εχουν ολες μαζι οι ταινιες με θεμα το βιετναμ, με εξαιρεση ισως το χαμπουργκερ χιλλ αλλα αυτο ειναι ταινια και νεωτερης χρονολογιας. αν και καποιες στιγμες τα σεναρια κλανουν φασολακια, οι ιστοριες ειναι πολυ δυνατες.