What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Μετά από 8 χρονια κατάφερα να ολοκληρώσω το batlestar galactica.
Το ξέρω άργησα λίγο, αλλά βάλε κάτι γεννητούρια κάτι παντριές και κάτι βαφτίσεις, πέρασαν τα χρόνια.

Η καλύτερη Space σειρά όλων των εποχών με δεύτερο το πολύ καλό Expanse.

So say we all @kara

Πρέπει να τα ξεκινήσω αυτά κάποια στιγμή, είμαι τρελός sci-fi fan αλλά δεν έχω δει τίποτα.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Το θεμα ειναι θα το εχει το ελληνικο netflix η θα πλερωνουμε για να κατεβαζουμε τορεντ οπως με τη 4η σαιζον του The last Kindgom?
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
Επιτέλους είδα και την δεύτερη σεζόν Altered Carbon. Την βρήκα εξαιρετική, πιο φιλοσοφική, λιγότερο action. Κάτι έχασε από την πρώτη, κάτι κέρδισε. Άξιζε πάντως και με το παραπάνω.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Για μενα η δευτερη σαιζον ηταν μεγαλη απογοητευση... Τη θεωρησα χασιμο χρονου και την παρατησα στο 2ο-3ο επεισοδιο...ειλικρινα ηθελα να μου αρεσει, γιατι καραγουσταρα την πρωτη, αλλα εκανα τη καρδια μου πετρα και τη παρατησα.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Χμμμ, μου φανηκε τελειως κενος ο χαρακτηρας των μαφιοζων, καπως εγινε πιο ρηχος ο κοβατς με τους διαλογους του, τονος με τον οποιο μιλαει, οι λεξεις που χρησιμοποιει, χωρις καποια συνδεση με τις συμπεριφορες του στο season 1 (και ας ειναι ο ιδιος χαρακτηρας) λες και δεν υπηρξε ποτε το πρωτο μερος. Επισης το ΑΙ subplot μου φανηκε χαζο και αδιαφορο αν και ο ηθοποιος που επαιζε τον Poe ειναι καραγαματος και επαιζε ωραια, δεν ειχε βαθος...επισης μου φανηκε πιο πολυ σε μετατροπη απο νουαρ σε ταινια υπερηρωων με το νεο sleeve... δε ξερω γενικα μου αφησε πολυ αρνητικη εντυπωση
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Ο τιναπείς τα είπε όλα. Άντεξα μέχρι το επεισόδιο έξι μπας και δούμε τουλάχιστον λίγο βυζί, αλλά φευ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Μάλλον δεν έχεις δει "Babylon 5"!!!

97eaf802f1571a4235f0dccf17da490e98ccba08.gifv


Ψήνομαι για ένα rewatch εδώ που τα λέμε.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Ορίστε, με κάνατε πάλι να θέλω να μιλήσω για το Babylon 5. Τι έρωτας αυτή η σειρά. Λατρεύω το Star Trek (προφανώς), αλλά αυτό που έκανε το Babylon 5 εκείνη την εποχή δεν είχε προηγούμενο. Πήγε κόντρα σε όλα σχεδόν τα "πρέπει" της εποχής για τις τηλεοπτικές σειρές. Η λογική των τότε τηλεοπτικών παραγωγών ήταν ότι τα επεισόδια πρέπει να είναι αυτόνομα και οι χαρακτήρες στατικοί ώστε να μπορεί το κοινό να ξεκινήσει να βλέπει χωρίς να χρειάζεται να δει πρώτα τα προηγούμενα. Ε, το Babylon 5 είχε κεντρική ιστορία που αναπτύσσεται από το πρώτο επεισόδιο και χαρακτήρες που περνούν τρομερές αλλαγές σε προσωπικότητα και στάτους.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στα δικά μου νεανικά (τότε) μάτια ήταν η κλίμακα. Στο Star Trek είχες τις περιπέτειες ενός σκάφους και γεγονότα που αφορούσαν ένα πλήρωμα. Στο Babylon 5 είχες τεράστιες πολεμικές εκστρατείες, τρομερές πολιτικές μηχανορραφίες και πλοκή που αφορούσε όλο τον γαλαξία. Το Deep Space 9 ακολούθησε μετέπειτα τον ίδιο δρόμο και πολύ καλά έκανε ώστε να δώσει σο κοινό κάτι διαφορετικό από το TNG.

Η σειρά έχει ασφαλώς και μειονεκτήματα, κυριως λόγω της εποχής της. Όπως πολλά άλλα tv shows των 90s προσπαθεί να περάσει κάποια από τα μηνύματά της με υπερβολικά άγαρμπο τρόπο, ενώ η πρώτη σεζόν είναι γενικά αργή και με αρκετά αδιάφορα επεισόδια. Συνολικά όμως είναι πραγματικό sci-fi cult classic. Αναρωτιέμαι αν θα δούμε κάποτε reboot, φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Αναρωτιέμαι αν θα δούμε κάποτε reboot, φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου.

Δεν νομίζω!! Υπάρχει κόντρα επιπέδου βεντέτας, μεταξύ του JMS και του καναλιού που έχει τα δικαιώματα!!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Οι βεντέτες τελειώνουν όταν χυθεί και η τελευταία στάλα αίμα του τελευταίου Βροντάκη!!!1111!!!111!!!11

Ή όταν πέσουν αρκετά εκατομμύρια στο τραπέζι.

EDIT: Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει, αν το κανάλι έχει πραγματικά όλα τα δικαιώματα, στα @@ τους η γνώμη του JMS. Αλλά μάλλον κάτι κρατάει και ο JMS, πχ μπορεί το κανάλι να έχει το δικαίωμα πρώτης προβολής για οτιδήποτε Babylon 5 related, αλλά τα πνευματικά δικαιώματα να ανήκουν στον JMS.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Θα παραφράσω ελαφρώς το post σου γιατί ταιριάζει πολύ και μια άλλη σειρά σε αυτή την περιγραφή

Ορίστε, με κάνατε πάλι να θέλω να μιλήσω για το Babylon 5 Battlestar Galactica. Tι έρωτας αυτή η σειρά. Λατρεύω το Star Trek (προφανώς), αλλά αυτό που έκανε το Babylon 5 Battlestar Galactica εκείνη την εποχή δεν είχε προηγούμενο. Πήγε κόντρα σε όλα σχεδόν τα "πρέπει" της εποχής για τις τηλεοπτικές σειρές. Η λογική των τότε τηλεοπτικών παραγωγών ήταν ότι τα επεισόδια πρέπει να είναι αυτόνομα και οι χαρακτήρες στατικοί ώστε να μπορεί το κοινό να ξεκινήσει να βλέπει χωρίς να χρειάζεται να δει πρώτα τα προηγούμενα. Ε, το Babylon 5 Battlestar Galactica είχε κεντρική ιστορία που αναπτύσσεται από το πρώτο επεισόδιο και χαρακτήρες που περνούν τρομερές αλλαγές σε προσωπικότητα και στάτους.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στα δικά μου νεανικά (τότε) μάτια ήταν η κλίμακα. Στο Star Trek είχες τις περιπέτειες ενός σκάφους και γεγονότα που αφορούσαν ένα πλήρωμα. Στο Babylon 5 Battlestar Galactica είχες τεράστιες πολεμικές εκστρατείες, τρομερές πολιτικές μηχανορραφίες και πλοκή που αφορούσε όλο τον γαλαξία. Το Deep Space 9 ακολούθησε μετέπειτα τον ίδιο δρόμο και πολύ καλά έκανε ώστε να δώσει σο κοινό κάτι διαφορετικό από το TNG.

Η σειρά έχει ασφαλώς και μειονεκτήματα, κυριως λόγω της εποχής της. Όπως πολλά άλλα tv shows των 90s προσπαθεί να περάσει κάποια από τα μηνύματά της με υπερβολικά άγαρμπο τρόπο, ενώ η πρώτη σεζόν είναι γενικά αργή και με αρκετά αδιάφορα επεισόδια καταπλητική, οι επόμενες έπεσαν σε ποιότητα και γέμισαν plot holes. Συνολικά όμως είναι πραγματικό sci-fi cult classic. Αναρωτιέμαι αν θα δούμε κάποτε reboot, φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου. Nέο Reboot ετοιμάζεται.

:cylons:
 
Top Bottom