What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
3 σαιζόν των 3 επεισοδίων που πρακτικά είναι mini-ταινίες.

Σίγουρα είναι κατά πολύ καλύτερο το να τρέχεις μικρές και σφιχτοδεμένες σαιζόν. Για αυτό ακριβώς το λόγο το IT Crowd πατάει το The Big Bang Theory (το οποίο έχει κάνει κοιλιά όσο δεν πάει).

Το Σέρλοκ προσπαθούσε να με κάνει να το δω φίλος από την πρώτη σαιζόν. Ευτυχώς (για να μην περιμένω την αναμονή) το είδα στο τέλος της 2ης, μαζεμένο. Τύφλα να έχουν οι ταινίες του Guy Ritchie.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Bασικά οι διαφορές σε αγγλικές και αμερικάνικες παραγωγές-σειρές είναι τεράστιες και γενικότερα η προσέγγισή τους στο μέσο (τηλεόραση) είναι τελείως διαφορετική και σηκώνουν πολύ πολύ ανάλυση, δεν εξαντλείται μόνο στην διάρκεια των σεζόν.

Το μπότομ λάιν όμως είναι ότι στο 90% των περιπτώσεων οι άγγλοι βάζουν τα γυαλιά στους αμερικάνους.

Άντε να βγει και το τρίτο χόμπιτ μπας και βλέπουμε νωρίτερα καινούρια Σέρλοκ και όχι ανά 2 χρόνια, αν και δεν έχουν πει πόσο θέλουν να το τραβήξουν.
Α, και όλα τα βραβεία του κόσμου στον Martin Freeman αμέσως. Τρελά ρισπέκτια το άτομο.-
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
To επεισόδιο "Scandal in Belgravia" (season 2, episode 1 νομίζω) του Sherlock παίζει να είναι ανάμεσα στις σπουδαιότερες ώρες τηλεόρασης όλων των εποχών. Κι ας ρίχνουν χολή οι φεμινίστριες επειδή η απόδοση της "The Woman" είναι πιο..."σεξιστική" σε σχέση με το πρωτότυπο του Conan Doyle.

Γενικά Sherlock = εγγύηση. Ο δε Sherlock σαν χαρακτήρας είναι πραγματικά λες και πήρες τον ήρωα των βιβλίων και τον τοποθέτησες σε σύγχρονο setting, με την μετάβαση/προσαρμογή να είναι όσο πιο αληθοφανής και πιστή στο πρωτότυπο γίνεται. Χαλαρά στο Top-3 σειρών έβερ. Απαιτείται να ειδωθούν όλες οι σεζόν με την σειρά.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Να δειτε το 'hello ladies'
Ειναι must!
Ειδικα ο borracho θα το εκτιμισει παρα πολυ, αλλα γενικα θα αρεσει πολυ σε ολους
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Θα μπω λίγο σφήνα στο Holmes για να πω ότι βγήκε trailer της 2ης σεζόν του House of Cards.Αρκούντως πωρωτικό,χωρίς όμως να δίνει πάρα πολλά για το σενάριο και την εξέλιξή του (=κατάληξη χαρακτήρων).Πάντως,από τα λίγα που έδειχνε,πιστεύω ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και ίσως θα έπρεπε η 2η σεζόν να είναι και η τελευταία για να υπάρξει ένα καλό και όχι τραβηγμένο φινάλε (π.χ. 2η σεζόν Homeland).Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο το NETFLIX θα θέλει να αφήσει μια τόσο επιτυχημένη σειρά μετά από μόλις 2 σεζόν.
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354
Θα ξεκινήσω και εγώ Sherlock από την αρχή σήμερα.Παρότι δεν μου γέμιζει το μάτι ο Cumberbatch(ή πως στο διάολο λέγεται ο τύπος),με το που είδα ότι έχει Martin Freeman,εντάξει,insta-download.Είναι θεούλης ο τύπος.

Μέχρι τώρα είμαι στους Sopranos (καλό δε λέω,αλλά πολύ υπερεκτιμημένο,πολλές ταχύτητες κάτω από το Breaking Bad.Αυτοί που τα βάζουν δίπλα-δίπλα δεν ξέρουν τίποτα.Μένει να δω και όλο το The Wire μετά,πιστεύω θα περάσει τους Sopranos,αλλά ο βασιλιάς-βασιλιάς... :evil: )
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Παιδιά το Sherlock είναι απίστευτη σειρά. Δείτε τη οπωσδήποτε γιατί εγώ την είδα το Νοέμβρη και μετά κατάλαβα τι έχανα.
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
Για οσους τους αρεσουν οι μινι Βρετανικες σειρες, σας προτεινω το escape artist

http://www.youtube.com/watch?v=Yx1QaSIaTag
παρα πολυ καλο, μονο 2-3 επισοδεια, σαν ταινια σε κομματια αλλα παρα παρα πολυ καλο. Η υποθεση εχει να κανει με εναν δικηγορο που βγαζει εγκληματιες απο την φυλακη (thus escape artist) αλλα αρχιζουν τα προβληματα οταν αρνειται να σφιξει το χερι του δολοφονου που μολις αθοωσε μετα τν δικαστικη νικη
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Τελείωσα το Σέρλοκ

Τα επεισόδια τα είδα :
Σαιζόν 1 - Με τη σειρά
Σαιζόν 2 - Πρώτα το τελευταίο επεισόδιο, μετά το δεύτερο και μετά το πρώτο με το γκομενάκι.
Πολύ καλή και θα κατεβάσω και τα άλλα 2 επεισόδια που βγήκαν (ένα χριστουγεννιάτικο και το 1ο της 3ης σαιζόν).
Headless μην αφρίζεις, τα 6 πρώτα επεισόδια τα αγόρασα αυθεντικά, αλλά θα πάρω και τα άλλα μόλις βγουν <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Aνακοινώσανε 4-5 σεζόν Σέρλοκ. :cheers:

http://screenrant.com/sherlock-tv-show-season-4-5-details/
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει, αλλα η σειρα Hannibal, κατα τη γνωμη μου, ΓΑ#%$ΕΙ ΜΑΝΕΣ! Την προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους αρεσουν τα ψυχακικα αστυνομικα θριλερ και σε οσους ενδιαφερονται να μαθουν τι καφριλες εκανε ο Δοκτορ Λεκτερ πριν τις ταινιες :mosh:
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Hatfields & McCoys Eχω δει τα 2 πρωτα επεισοδια στο Μεγκα και εχω τρελαθει ! Φοβερη μινι σειρα ( 3 διωρα επεισοδια ). Στα συνορα δυο πολιτειων ξεσπαει βεντετα αναμεσα σε δυο οικογενειες. Γνωστοι ηθοποιοι οπως Kevin Costner και Bill Paxton, φοβεροι χαρακτηρες, χιουμορ και ... αιμα. Παντως, προσωπικα μου αρεσει και ως setting, αμερικανικη ( βουνισια επαρχια ), λασπωδεις δρομοι, σαλοον, ποκερ με τα εξασφαιρα πανω στο τραπεζει, καθε 5 λεπτα χλεπα και που και που σου πεταει και κανενα πολιτισμενο ανθρωπο.

Εγγυηση, αποψε το τελευταιο επεισοδιο. :popcorn:
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
όντος φοβερή σειρά το Hatfields & McCoys.Το serlock δεν περίμενα να είναι το κάλο στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν κάποια σειρά για των sherlock των βιβλίο και μόλις είδα ότι ήταν στων 21 αιώνα απογοητευτηκα, τώρα σκέφτομαι να της δώσω άλλη μια ευκαιρία .

Μήπως ξέρει κάνεις το όνομα της σειράς που θα περιγράψω την είχα δει παλιά στην τηλεόραση και μου άρεσε θέλω να την ξαναδώ άλλα δεν θυμάμαι το όνομα.
Ηταν με ένα δωμάτιο (που είχε συμβεί κάτι το παράξενο) μέσα σε αυτό το δωμάτιο υπήρχαν διάφορα αντικείμενα που είχαν διάφορες δύναμης,θυμάμαι ένας πατέρας είχε χάση την κόρη του εκεί μέσα και ένας άλλος ήθελε να βρει ένα ισχυρό αντικείμενο (που ήταν ένα μάτι) για να ζωντανέψει των γιο του.
Αυτά θυμάμαι μόνο
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Τέτοια τραβηγμένα πράγματα τα είχε το supernatural από ένα σημείο και μετά για δικαιολογήσουν τις σεζόν.

Θέλω βοήθεια για 2 άθλους που ετοιμάζω. Ο ένας είναι ο Δόκτωρ Ποιος. Θα τον ξεκινήσω στα σοβαρά αυτή φορά και όχι ότι πετύχαινα στο ΣΚΑΙ. Η απορία είναι η εξής να το πιάσω από την αρχή ή από την μεταγενέστερη εκδοχή? Πρόκειται για ριμπούτ ή είναι η συνέχεια? Τα έχω βρει στην Πάτρα σε πολύ καλές τιμές. Τόσο τα παλιά όσο και τα καινούργια.

Και το άλλο είναι να χωθώ στον κόσμο του σταρ τρεκ, πάλι σοβαρά, θα μάθω κλίνγκον λένε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Έβλεπα το battlestar galactica στο σταρ κάποτε και μου είχε μείνει απωθημένο. Για την ακριβεία θα ήθελα έναν οδηγό πως να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο σύμπαν, σειρές, ταινίες, βιβλία οτιδήποτε.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567


Chronomancy wrote:
Έβλεπα το battlestar galactica στο σταρ κάποτε και μου είχε μείνει απωθημένο. Για την ακριβεία θα ήθελα έναν οδηγό πως να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο σύμπαν, σειρές, ταινίες, βιβλία οτιδήποτε.</blockquote>

Περίμενε να ξεθάψω έναν εμπεριστατωμένο οδηγό που είχα μπανίσει από άλλο φόρουμ που συχνάζω...

Α ναι.

http://thunderpeel2001.blogspot.gr/2010/02/battlestar-galactica-viewing-order.html

Ο συγκεκριμένος οδηγός καλύπτει μόνο τις σειρές και τα web episodes βέβαια νομίζω, θα κοιτάξω να ξεθάψω έναν άλλο ΠΙΟ εμπεριστατωμένο οδηγό.

Μπα, και ο ΠΙΟ εμπεριστατωμένος οδηγός τα ίδια λέει.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Οπότε να χωθώ πρώτα στη σειρά? Απλά δεν ξέρω τι παίζει με τη χρονολογική σειρά και τι κενά ίσως συναντήσω.

Θενκ γιου Κώστα
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
@Chronomancy, από Ντόκτορ πιάνεις και βλέπεις του 2005. Συνέχεια του παλιού είναι, αλλά όχι όπως το σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα προηγούμενα για να μπεις στο κλίμα. Απευθύνεται και σε παλιό κοινό και σε νέο. Ό,τι μυθολογικό παλιό μπορεί να δείξει, το εξηγεί κιόλας. Α και επίσης, η παλιά δεν βλέπεται και εύκολα. Μόνο αν γουστάρεις την καινούρια και σε πιάσεις τρέλα τότε ίσως θα θες να βάλεις την παλιά.

Επίσης προσοχή στην σειρά των επεισοδίων, καθώς απ' την μια σεζόν στην άλλη μεσολαβούν κρίστμας σπέσιαλς, χόλιντέι σπέσιαλς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Με λίγο ψάξιμο στον γοογλε θα την βρεις την άκρη.

Επίσης γενικότερη συμβουλή: Η πρώτη σεζόν είναι πολύ κακή. Αν σου αρέσει είσαι απ' τους ελάχιστους. Μετά κάτι πάει να φτιάξει, αλλά μέχρι το τέλος της 4ης (προ-Μόφατ εποχή ή RTD era, καθώς showrunner στις σεζόν 1-4 είναι ο Russel T. Davies) σε γενικές γραμμές απευθύνεται σε "οικογενειακό" κοινό περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, ακα ιστοριούλες φαντασίας για παιδάκια, με κακοφτιαγμένα εφέ και αδύναμα σενάρια, εκτός από εξαιρέσεις 4-5 επεισοδίων σε κάθε σεζόν, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι γραμμένες απ' τον απίστευτο κυριούλη Στίβεν Μόφατ.

Μετά την 4η σεζόν (Μοφατική περίοδος), το BBC έκανε πράξη αυτό που έσκουζε όλη η υφήλιος. Γίνεται ο Στίβεν Μόφατ showrunner. Και από τότε η σειρά ανεβαίνει επίπεδο. Καλύτερα εφέ, φοβερές σεζόν και επεισόδια, τα πάντα όλα, γενικότερα αριστουργηματικό sci-fi.

Δεν λέω ότι οι πρώτες 4 είναι απαράδεκτες, μένα μου άρεσαν όταν τις είδα (η τρίτη σεζόν btw έχει ένα απ' τα καλύτερα επεισόδια στην ιστορία της τηλεόρασης), απλά αυτό που γίνεται μετά είναι η μέρα με την νύχτα. Θα διαπιστώσεις και μόνος σου. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Για τα αδύναμα εφέ, είχα δει κάποια από την πρώτη σεζόν στο ΣΚΑΙ και οι πλαστικούρες ήταν που μου κέντρισαν τον ενδιαφέρον. Επίσης ο Τιτανικός νομίζω ήταν που έπεφτε, δεν θυμάμαι σίγουρα, ήταν από τα ακλύτερα σκηνικά που έχω δει σε σειρά. Κάτι αυτά, κάτι ο Tennant το πήρα απόφαση τώρα που μείωσα τις ασχολίες μου.

ευχαριστώ για την απάντηση η οποία με υπερκάλυψε

EDIT: Από Torchwood έχεις εμπειρία? Θυμάμαι είχα δει random κάποιο επεισόδιο και είχε σκάσει μύτη ο Δόκτωρας. Αξίζει ή είναι πολύ ρομαντικοσαχλή?
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
E κομπλεδούρα τότε, αφού δεν σε χαλάν τα εφέ και γουστάρεις Τέναντ.

Απ' τα καλά κρίστμας σπέσιαλς το επ με τιτανικό! Εξωγήινοι φανμπόηδες της Γης φτιάξαν διαστημόπλοιο που ήταν ο... http://images.search.yahoo.com/images/view;_ylt=A0oG7hm3Q89SZTAAS89XNyoA;_ylu=X3oDMTBscWN2ZnBjBHNlYwNzYwRjb2xvA2FjMgR2dGlkAw--?p=doctor+who+titanic&back=http%3A%2F%2Fsearch.yahoo.com%2Fsearch%3Fei%3DUTF-8%26p%3Ddoctor%2Bwho%2Btitanic%26pvid%3DiHUVm0geurCFiwV6Uo5NDg2qsoBitlLPQ6wAA5Pv%26type%3D501549%26fr%3Dchr-greentree_ff&w=550&h=309&imgurl=pool.theinfosphere.org%2Fimages%2F8%2F84%2FTitanicdoctorwho.jpg&size=23KB&name=Titanicdoctorwho.jpg&rcurl=http%3A%2F%2Ftheinfosphere.org%2FList_of_references_to_Futurama_in_popular_culture&rurl=http%3A%2F%2Ftheinfosphere.org%2FList_of_references_to_Futurama_in_popular_culture&type=&no=2&tt=114&oid=cec8efc230b35a50c16363010cfbe5d9&tit=edit+" class="bbcode_url">Tιτανικός και βγήκαν κρουαζιέρα στην τροχιά της Γης, και προφανώς άρχισε να πέφτει προς τη Γη. Πόσο ρισπέκτ; Και με Kylie Minogue μέσα, την δεύτερη καλύτερη μη-companion που θα θέλαμε για companion. :lol:

εντιτ: Αρκετά καλό σαν spin-off το Torchwood, με τα κλασικά προβλήματα-σκαμπανεβάσματα που είχε και η RTD era του Ντόκτορ. Κάναν και αρκετές φορές crossover, και γενικά αξίζει νομίζω να την δεις, ούτε θα τρελαθείς (όπως με Ντόκτορ) αλλά ούτε και θα βρίζεις.
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Μια και μιλήσατε για δόκτωρ χου να πω ότι μόλις τέλειωσα και την 7η σεζόν απ' τα καινούργια (εκτός απ' το τελευτάιο special που θα δω το βράδυ) και έχω μείνει κάπως έτσι :woohoo: :woohoo:
Ποιός περιμένει τώρα μέχρι το φθινόπωρο για την καινούργια σεζόν...

Γαμάτη σειρά, ανετα η πρώτη στο top 3 μου, αν και δεν έχω δει ολόκληρες πολλές σειρές (ειδικά ξένες)...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε παραπάνω ο Bathory, αν και μου άρεσε και η πρώτη σεζόν παρότι η πιο αδύναμη! Βασικά ο Eccleston μου έδωσε την εντύπωση του πιο "φλούφλη" δόκτωρ, αλλά η ερμηνεία του ήταν αρκετά καλή! Βέβαια επειδή στο ΣΚΑΙ όσα επεισόδια είχα δει ήταν με τον Tennant οπότε μου είχε κολλήσει η εικόνα αυτού για δόκτωρ, καί στην αρχή της 5ης σεζόν έλεγα τα ίδια για τον Matt Smith που είναι όμως εξαιρετικός.

Το καλό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, εκτός του ότι το σενάριο δεν αφήνει τίποτα μετέωρο πλην μερικών ερωτημάτων για το παρελθόν του δόκτωρ που είναι λογικότατο να υπάρχουν, ότι και οι 3 ηθοποιοί παρότι αφήνουν το δικό τους στίγμα στον ρόλο, κουβαλάν παρόμοια τρέλα!
Εννοείται ότι όπου εμφανίζονται παραπάνω του ενός δόκτωρ από διαφορετικές χρονικές στιγμές γίνεται χαμός και το καραγούσταρα!

Θα συνεχίσω με τα παλιά και όσο αντέξω! (αν και ειδικά τα πρώτα που είναι και ασπρόμαυρα δεν ξέρω αν θα τα παλέψω...)
 
Top Bottom