What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Walking Dead βλέπει κανείς ή μόνος μου έμεινα? Αν και μάλλον θα το παρατήσω αφού πάει από το κακό στο χειρότερο μετά τη mid-season premiere
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
True Detective.

Απλά δείτε το. Ο Matthew McConaughey δίνει ρεσιτάλ και δίπλα του εξίσου εντυπωσιακός ο Woody Harrelson.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ίσως η κορυφαία αστυνομική σειρά που έχει γυριστεί ποτέ, απίστευτη ατμόσφαιρα, vibe, soundtrack, ερμηνείες και εξερεύνηση του μηδενός που αλυχτάει ανήμερο σε κάθε αντρική ψυχή.

Μπόνους τίπ : Φάνς του Gabriel Knight, θα λιώσετε.
 

chejim

Gelatinous Cube
Joined
Aug 4, 2013
Messages
118
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!Εξαιρετική σειρά το True detective με δυνατούς χαρακτηρες!!!!
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Borracho wrote:
Μπόνους τίπ : Φάνς του Gabriel Knight, θα λιώσετε.</blockquote>

This.Δε συμμερίζομαι τόσο τον ενθουσιασμό των περισσότερων (όχι ότι δεν είναι καλό,τουναντίον,απλά μάλλον κάτι άλλο περίμενα κι άλλο βγήκε.Περίμενα detective story και βγήκε περισσότερο character drama.),αλλά αυτό ισχύει απόλυτα.

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Η ομορφιά του είναι πως ενώ έχει δυνατό detective story, αυτό είναι καθαρά δευτερέον και αποτελεί ουσιαστικά όχημα για να ξεδιπλωθούν προσωπικά δράματα και να έρθουν στο φως παλιές πληγές. Δεν σ'ενδιαφέρει καν ποιός κάνει τους φόνους, όσο πόση ζημιά κάνουν αυτοί στους ήδη τσακισμένους ψυχισμούς των ηρώων.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Borracho wrote:
Η ομορφιά του είναι πως ενώ έχει δυνατό detective story, αυτό είναι καθαρά δευτερέον και αποτελεί ουσιαστικά όχημα για να ξεδιπλωθούν προσωπικά δράματα και να έρθουν στο φως παλιές πληγές. Δεν σ'ενδιαφέρει καν ποιός κάνει τους φόνους, όσο πόση ζημιά κάνουν αυτοί στους ήδη τσακισμένους ψυχισμούς των ηρώων.</blockquote>

Εδώ συμφωνώ απόλυτα.Και όντως σε αυτόν τον τομέα έχει γίνει εξαιρετική δουλειά.Απλά,όταν είδα τον τίτλο "True Detective" πήγε στο μυαλό μου αστυνομικό θρίλερ με γρήγορη πλοκή και ανατροπές (παρά το γεγονός ότι είχα διαβάσει κάποια πράγματα προηγουμένως που μάλλον προϊδέαζαν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί).Ακολουθήθηκε όμως μια πιο "ρεαλιστική" και "προσγειωμένη" προσέγγιση,η οποία δεν είναι καθόλου κακή,απλά προσωπικά δε μου πρόσφερε τον ενθουσιασμό και την αγωνία που περίμενα (όπως π.χ. το The Fall του BBC Northern Ireland),επειδή πολύ απλά ανήκει σε άλλο genre.

 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512


Raz wrote:


Borracho wrote:
Μπόνους τίπ : Φάνς του Gabriel Knight, θα λιώσετε.</blockquote>

This.Δε συμμερίζομαι τόσο τον ενθουσιασμό των περισσότερων (όχι ότι δεν είναι καλό,τουναντίον,απλά μάλλον κάτι άλλο περίμενα κι άλλο βγήκε.Περίμενα detective story και βγήκε περισσότερο character drama.),αλλά αυτό ισχύει απόλυτα.</blockquote>

Η αλήθεια είναι ότι και' γω στα δύο πρώτα επεισόδια δεν πέταξα και τη σκούφια μου. Μου άρεσε μεν, αλλά περίμενα κάτι διαφορετικό. Εντέλει, όταν τα ξαναείδα με τη γυναίκα και ήμουν υποψιασμένος, άρχισε να μ'αρέσει πολύ περισσότερο και πλέον ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο. Οντως περισσότερο character drama παρά αστυνομική ιστορία, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του (αν μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει έτσι).



 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ 6ο επεισόδιο True Detective.Ειδικά το τελευταίο πλάνο με άφησε άφωνο.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Γενικά κάθε επεισόδιο είναι ένα μικρό έργο τέχνης/σπουδή στο μηδενισμό που μας ταξιδεύει γοργά ως το θάνατο. Στηρίζουμε Ψυχάκια Μακόναχιου ως το τέλος, μόνο και μόνο γιατί είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ σαν το σιχαμένο Γούντι.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δεν το έχει δει ακόμη (θα αφιερώσω ένα μαραθώνιο σε κάποια στιγμή). Αλλά μιας και είπατε για Μακόναχιου, απλώς δείτε το Dallas Buyers Club. Ο τύπος από σαχλογόης, έχει μετατραπεί ηθοποιό που απογειώνει ρόλους. Ακόμη και στο Wolf of Wall Street έδωσε το στίγμα του με 5 λεπτά ερμηνείας.

Respect.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Αρχισα το γκεημ οφ 8ροουνς [απο εκει που το αφησα .Την δευτερη σεζον δηλαδη]
<span class="bbcode_spoiler">Η πρωτη σεζον ηταν κατι μεταξυ τιντο μπρας στην μεσαιωνικη αγγλια και ταινιες αγγελοπουλου :trollface: </span>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


Northlander wrote:
Ο τύπος από σαχλογόης, έχει μετατραπεί ηθοποιό που απογειώνει ρόλους.Respect.</blockquote>
QFT. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Tony αν θες να ασχοληθεις με game of thrones θα προτεινα τα βιβλια. Ειναι μετρια η μεταφορα τους σε σειρα δυστυχως. Και με μετρια μεταφορα, εχει βγει σειραρα. Κριμα που δε το προσεξαν λιγο παραπανω.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Εδώ θα διαφωνήσω. Αν εξαιρέσεις τα κοψίματα, του σεναρίου και όχι του σνοου, μια χαρά είναι η μεταφορά. Αν σκεφτεί κανείς ότι στοχεύει σε μεγάλο target group και πρέπει να γίνει προσιτή και στα τσόκαρα που την βλέπουν δικαιολογεί όλες τις κινήσεις που έγιναν. Ενώ το βιβλίο πάντα θα είναι για πιο ψαγμένους και αφοσιωμένους.

Λοιπόν πάει και ο πέμπτος κύκλος δόκτωρα. Ο Ηθοποιός, δεν ξέρω πως τον λένε, θυμίζει καριακτούρα της δεκατίας 60-70, αλλά τελικώς τον χώνεψα. Και η Αμυ αυτή μου έμεινε <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> καλό κομμάτι για τα γούστα μου.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Και με μετρια μεταφορα, εχει βγει σειραρα, οπως ειπα παραπανω. Το ασχημο ειναι οτι θα μπορουσε, σεναριακα κυριως, να εχει δωθει περισσοτερη βαση στο βιβλιο. Τελος παντων, γουστα ειναι αυτα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Dallas Buyer's Club, Killer Joe και The Paperboy για μερικές πραγματικά "πειραγμένες" ερμηνείες του Μαθιού.

Το GoT έχει ένα ενδιαφέρον ως σειρά (με τα βιβλία δεν έχω καμία επαφή) απλά όταν αρχίζουν με τους δράκους και την Καλίσι θέλω να πάω για ξέρασμα ΧΘΕΣ. Οι ίντριγκες και τα φρικτά πράγματα που συμβαίνουν σε όλους είναι η ψυχή της σειράς. Περισσότερο λειτουργεί ως συμπαντικό/pop culture meme πλέον πάντως, παρά ως κάτι αυτούσιο, για μένα τουλάχιστον.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ολοκλήρωσα την season 1 από <u>Person of Interest</u>. Έμεινα κατενθουσιασμένη, είναι ξεκούραστη κι ευχάριστη χωρίς προβληματισμούς και βαθιές αναλύσεις.

Έχουμε έναν τύπο που έφτιαξε μια μηχανή παρακολούθησης των πάντων για λογαριασμό της CIA με σκοπό την αποτροπή τρομοκρατικών. Του παραβγήκε καλή όμως και εντοπίζει όλα τα εγκλήματα, τη CIA δεν τη νοιάζουν αυτά οπότε αποφάσισε ο ίδιος να επέμβει. Βρήκε έναν άλλο τύπο που δέρνει άπειρα και έχοντας μόνο ένα ΑΜΚΑ προσπαθεί να αποτρέψει το έγκλημα. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάθε φορά δεν ξέρουν αν το Person of Interest είναι θύμα ή θύτης και το ανακαλύπτουν ωραία...

Στην 1η season τα επεισόδια είναι κατά βάση αυτοτελή με λίγα κατά καιρούς flashbacks σχετικά με το παρελθόν των 2 πρωταγωνιστών, απ' όσο ξέρω στην συνέχεια δένουν περισσότερο τα επεισόδια, τώρα η σειρά διανύει την 3η της season.

To trailer promo, που σποΐλάρει τον πιλότο κυρίως
https://www.youtube.com/watch?v=RjfeIvEVQmo

O τρόπος που όλα συνδέονται με κάμερες και κινητά και χακάρονται μου θυμίζει το Watch Dogs

Ξέχασα σεναριογράφος/δημιουργός της ο Jonathan Nolan (Dark Knight, Memento, Prestige)
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Το Person of Interest το βλέπω φανατικά από την αρχή αλλά τώρα τελευταία με απογοητεύει ελαφρώς. Ο πρώτος κύκλος ήταν δομημένος σχεδόν αποκλειστικά πάνω στην ιδέα "number of the week" με ορισμένα mythology επεισόδια κάθε τόσο. Ο δεύτερος το πήγε ανάποδα, είχε πολύ mythology και λίγα "άσχετα" numbers of the week. Ο τρίτος ξεκίνησε καλά αλλά εδώ και μερικά επεισόδια σα να έμεινε από καύσιμα. Κάτι μεγάλο ετοιμάζουν για τη Μηχανή αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ψιλο-μπαρούφα και θα σημάνει το τέλος της σειράς (από πλευράς ενδιαφέροντος). Γενικά είναι από τα σήριαλ που θεωρώ ότι έχουν κάνει τον κύκλο τους και καλό θα ήταν να μην τραβήξουν για πολύ ακόμα - άντε βία μία τέταρτη σεζόν, σε περίπτωση που ανανεωθεί το ενδιαφέρον στα υπολειπόμενα επεισόδια της τρίτης. Αλλιώς λήξτε το άμεσα κι ας πάρουμε ο καθένας τον δρόμο του.

Για το True Detective με κάλυψαν οι προλαλήσαντες αλλά θα διαφωνήσω ως προς το ότι η ταυτότητα/μεθοδολογία του δολοφόνου δεν έχει σημασία. Ο Rust στις πρώτες σκηνές του πιλότου είπε "those things don't happen in a vacuum" κι αυτό ακριβώς περιμένω να δω: πώς η ρυπαρή, αποπνικτική ατμόσφαιρα της Λουζιάνα και τα εγκλήματα τρέφονται ο ένας από τη σάρκα του άλλου. Αν ο δολοφόνος είναι ένας random ψυχάκιας που δεν πιάστηκε από τύχη θα είναι κάπως anticlimactic και όλη η ψύχωση του internet που εδώ και ενάμιση μήνα πλέκει τρελές θεωρίες συνομωσίας θα γυρίσει μπούμεραγκ. Φυσικά η ουσία του σήριαλ δεν είναι να πουλήσει ένα σούπερ-πολύπλοκο μυστήριο με τριψήφιο αριθμό πιθανών υπόπτων, απανωτές ανατροπές κτλ. αλλά οι φόνοι είναι στο επίκεντρο όσων συμβαίνουν και αν αποδειχθούν "ξενέρωτοι" τότε θα αποδυναμωθεί και το υπόλοιπο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
για το person of interest, δεν το εχω δει αλλα, σαν ανακυκλωση του early edition μου φανηκε. :unsure: με περισσοτερη βια και καλυτερο budget.
 
Top Bottom