Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το Cabinet του Del Toro -στα δύο πρώτα επεισόδια που είδα ως τώρα- είναι ανέλπιστα διασκεδαστικό, πετυχαίνει σαν 'Ιστορίες Από Την Κρύπτη'. Όμορφη, ανεγκέφαλη χόρορ διασκέδαση για τον εσωτερικό μας έφηβο. Από κάτι άθλια ρημέηκς Halloween/Hellraiser, χίλιες φορές να δω το Βατραχάκο Ντελ Τόρο.

Για σπάσιμο μετά, The Bear, ψοφάω για δυσσαδερή φουλ μιλιτέρ φάση Κουζίνας από την Κόλαση : D

Ετσι οπως το εκαναν το Westworld, παλι καλα που απλα το ακυρωσαν και δεν εκτελεσαν σε πλατειες, οσους ευθυνονται για τον ταφο του Ινδου (pun intended) οπου εριξαν την σειρα.
Τεραστια απογοητευση. Με τετοια κατρακυλα, πως δεν σκοτωθηκε καποιος.

Διαβασα το αρθρο μονο και μονο για να δω ποσες μαναδες και κορες θα πηδηξει ο Παπακαλιατης.
To body count μεγαλωσε, αφου ανακατεψε ολοκληρη κοινοτητα. Μαεστρος στο παρτι με τα ουζα λεγεται η σειρα;

νομιζω άπατο θα παει. ενταξει, για ελληνικη σειρα ειναι καλογυρισμενο, εχει καλο ρυθμο και καλες ερμηνειες, αλλά δεν βλεπω κατι που θα ενθουσιασει το δυσκολο κοινο του νετφλιξ, που ειδικα μετα την πανδημια εχει δει τα παντα ολα απο σειρες.

εχω την εντυπωση οτι πολυ πιο ενθουσιασμενοι απ τον κριστοφερ ειναι οι ξενοδοχοι των παξων. οντως φαινεται πανεμορφο το νησι στα πλανα (δεν εχω παει, γι αυτο γραφω "φαινεται". λογικα, ειναι κιολας) και το καλοκαιρι θα γινει λαικο προσκυνημα.

ασχετο, εκτος απο φωναρα, θεωρω την χαρουλα αλεξιου μια απ τις πιο ομορφες ελληνιδες. καλα, αυτο φαινεται ακομα και τωρα στα 70+.

xaroul.jpg

φωτο αρχείου (που λεγαμε παλια... pIPoBKX (1).png )

Να πω την αλήθεια χαλάστηκα ελαφρώς που δεν θα δούμε το φινάλε του Westworld αλλά οι πιθανότητες να έκλεινε την ιστορία ικανοποιητικά ήταν ελάχιστες, οπότε μπορεί και να γλιτώσαμε χειρότερη ξενέρα.

Anyway, στα δικά μου, πρόσφατα παρακολούθησα δύο mini series στο Νέτφλιξ.
Αρχικά το When They See Us που καταπιάνεται με τη δραματική ιστορία πέντε νεαρών οι οποίοι κατηγορήθηκαν για το βιασμό μιας κοπέλας από τη βαθιά ρατσιστική αστυνομία και κοινωνία των '80s-'90s. Πρόκειται για μια συγκλονιστική υπόθεση την οποία δεν γνώριζα και η σειρά παίρνει τον χρόνο της και την παρουσιάζει διεξοδικά. Ωστόσο, νιώθω ότι πρόσθεσαν ένα επιπλέον επίπεδο μελοδράματος για να εξαργυρώσουν το ρεύμα του Black Lives Matter και αντίστοιχων τάσεων της εποχής μας που περισσότερο αφαιρεί από τον ρεαλισμό των γεγονότων, παρά προσθέτει. Πάντως είναι αξιόλογη σειρά, καλογυρισμένη και καλοπαιγμένη, παρά την ελαφρώς καιροσκοπική εκτέλεση και την προβλέψιμη πλοκή.
7.5/10

Dracula
, από τους αρχιτέκτονες του άνισου Sherlock με τον αγαπημένο Carbonmatch.
Χωρισμένο σε τρία επεισόδια-τηλεταινίες της μιάμισης ώρας, και υποτίθεται βασισμένο στο βιβλίο του Bram Stoker. Αν και δεν το έχω διαβάσει, είναι εμφανές ότι του έχουν αλλάξει τον αδόξαστο, χωρίς αυτό να είναι πάντοτε κακό. Τα πρώτα δύο επεισόδια λειτουργούν πολύ καλά: γοτθικός τρόμος, υφέρπων ερωτισμός, καλές ερμηνείες, τρομερή φωτογραφία, και χρήσιμες νότες gore εκεί που πρέπει. Το τρίτο επεισόδιο κάνει ένα άλμα (χρόνου/λογικής/πάνω από τον καρχαρία) και τρώει τα μούτρα του θεαματικά. Μυρίζομαι ότι οι δημιουργοί θέλησαν να προσθέσουν μια εσάνς VtM στον κλασικό μύθο αλλά τα έκαναν μαντάρα και η γεύση που μένει είναι θεόπικρη, περίπου δηλαδή όπως και μετά την τελευταία σεζόν του Sherlock.
Αν βαθμολογούσα μόνο τα πρώτα δύο επεισόδια θα έβαζα ένα τίμιο 7.5. Με την προσθήκη του γελοιοδέστατου τρίτου, πέφτει στο 5.5. Δείτε το με δική σας ευθύνη.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις σήμερα.

THE SEFFERLICE

Το ειχαν προφητεψει οι παραγωγοι του The Office.
giphy-downsized-large.gif

Αξιώθηκα επιτέλους να δω το House of the Dragon και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Μου άρεσε συνολικά, με έμφαση σε μουσική και σκηνοθεσία, υπάρχουν μερικές κορυφαίες στιγμές και στους δύο τομείς. Πολύ δυνατό, σε ένα είδος και ύφος που μου είχε λείψει.

🇬🇷🙏

Αν το netflix ειναι κατι που πρεπει να μας δινει εθνικη υπερηφανια, τοτε εχουμε πεσει πολυ χαμηλα στο χαντακι.

Βλέπει κανείς ακόμα the walking dead? Στις 20 Νοεμβρίου θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο και πάπαλα... σχεδόν αφου έχουν στα σκαριά κάποια spin offs και 2-3 ταινιες.

Ο, τι καλο έχω πει για την Angela Kang το παίρνω πίσω. Η σειρά είχε αρκετές καλές στιγμές υπό την καθοδήγηση της, αλλά όσο πιό πολύ πλησιάζουμε προς το τέλος, τόσο μεγαλώνει ο κατήφορος.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αφού μάλλον κανείς δεν ασχολείται, αλλά πραγματικά είναι λυπηρό πόσο ξέπεσε αυτή η σειρά.

Από την 7η το παράτησα οριστικά, ίσως κι 6η. Ακριβώς πριν βγουν οι γουίσπερερς νομίζω, από αυτά που θυμάμαι. Από εκεί και πέρα μέχρι και οι αφίσες μου βγάζουν πολύ κρινζ. Μάγκι ζευγάρι με Νήγκαν ακούω; Ισχύει; Λολ. Η Κάρολ τι λέει; Κανά παιδί στα γεράματα;

SAS Rogue Heroes
Μια ιστορία θάρρους, τρέλας και απεριόριστου θράσους.

Βλέπει κανείς ακόμα the walking dead?
To ειχα ξεκινησει αλλα σταματησα στο πρωτο επεισοδιο του S2. Δεν θυμαμαι τον λογο που τραβηξα χειροφρενο αλλα η σειρα μου αρεσε. Τωρα που την ανεφερες, θα βαλω ταυτοτητα στο στομα, γιατι ανεφερες την λεξη κατηφορος και θα ξεκινησω παλι.

Ναι, ένα από τα σπινοφς είναι με την Μάγκι και τον Νίγκαν. Έχει γίνει προσπάθεια να δείξουν ότι ο Νίγκαν έχει αλλάξει. Πάντως, είναι τόσο ότι να ναι πλέον το γράψιμο που δεν έχει νόημα. Απλά με λυπεί η όλη φάση, ήταν πριν καμιά δεκαετία από τις πολύ τοπ σειρές μου, από αυτές που περίμενα πως και πως το νέο επεισόδιο για να το δω με συνοδεία εδέσματος με πολλές θερμίδες. Πλέον, με το ζόρι ξεπεταω τα επεισόδια απλά για τους τύπους.

To ειχα ξεκινησει αλλα σταματησα στο πρωτο επεισοδιο του S2. Δεν θυμαμαι τον λογο που τραβηξα χειροφρενο αλλα η σειρα μου αρεσε. Τωρα που την ανεφερες, θα βαλω ταυτοτητα στο στομα, γιατι ανεφερες την λεξη κατηφορος και θα ξεκινησω παλι.
Αν θες, δεν θα σποϊλαρω λεπτομέρειες

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν είχαν ιστορία για 16 επεισόδια την σαιζόν. Αισθάνεσαι ότι βλέπεις πολύ filler υλικό. Δεύτερο πρόβλημα για μένα, υπάρχει μιά επαναλαμβανόμενη μανιέρα. Το γκρουπ των ηρώων μας συναντάει ένα άλλο γκρουπ. Υπάρχει διαμάχη, οι δικοί μας υποφέρουν αλλά στο τέλος νικούν. Την επόμενη σαιζόν συναντούν ένα άλλο γκρουπ και πάλι από την αρχή... Τρίτον, το καστ είναι ξεχειλωμενο, επειδή δεν χωράνε όλοι σε κάθε επεισόδιο, κάποιους τους χάνουμε για 2-3 επεισόδια. Και τέλος, η μαυρίλα. Ειδικά από την περίοδο Νίγκαν και μετά, βλέπεις επεισόδιο και σε πιάνει κατάθλιψη.

Υπ'όψιν, η πρώτη σαιζόν είναι Darabont, μετά μάλωσε μαζί τους και έφυγε

Back