Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Προσγειώθηκα στο χωριό, μόνος κι έρημος, οπότε το έριξα στο background noise και είδα σερί καμιά 30αρια επεισόδια από το φετινό masterchef.
Πάει το χαλάσανε κι αυτό. Εκεί που έπεφταν μπουφλες και είχαμε φωνές, τώρα τους πιάσανε οι ευγένειες. Κι όχι, σας παρακαλώ, μα δεν είναι δίκαιο, ευγενής άμιλλα κτλ.
Ελπίζω μετά να στρώσει η κατάσταση.

Η γραφή του DTF St. Louis είναι απλά φανταστική. Νόμιζα πως θα έβλεπα ελαφριά κωμωδία κατεστραμμένων 40άρηδων και κόλλησα να βλέπω επεισόδια σαν το πρεζάκι. Εξαιρετικά μοντέρνο νεο-νουάρ, αγαπησιάρικα αφιερωμένο σε όλους εμάς τους πουθενάδες 'καθωσπρέπει' των -εκάστοτε- προαστίων.
Είδα σερί τα δυο πρώτα, ότι πρέπει είναι η σειρά. Χτύπημα κάτω από τη μέση για παντρεμένους μεσήλικες...

Λυσάξτε τσαούσες..

Σήμερα έπεσα πάνω σε αυτό :

writer/executive producer Andy Greenwald reportedly has not read all the original books. Greenwald expressed skepticism about a "rigorous" adaptation and suggested exploring new creative directions rather than just copying the source material

"γιατί κάνετε νέα σειρά ενώ υπάρχουν οι ταινίες;"
"για να μπορέσουμε να επεκταθούμε σε ιστορίες και σε χαρακτήρες των βιβλίων που αναγκαστικά κόπηκαν ώστε να βγει μια 2ωρη ταινία"
*δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία*

λέτζιτ.

Ώπα ξέχασα να πω ότι το καστ για τον Snape δεν πήγε και πολύ καλά.
Όχι επειδή έχω θέμα με τους Αφροαμερικανούς, αλλά επειδή μεγάλο μέρος του χαρακτήρα του εξελίσσεται λόγω της κόντρας που είχε με τον πατέρα Potter, ο οποίος τον είχε στην καζούρα λόγω εμφάνισης. Παρόμοιες σκέψεις έκανε μετέπειτα και ο υιός Potter. Ε τώρα όλο αυτό δεν νομίζω να πάει και πολύ καλά.

Ασχέτως χρώματος όμως, νομίζω ότι ελάχιστοι θα μπορούσαν να αναμετρηθούν στα ίσια με τον Alan Rickman.

Kαι με την Ερμιόνη έπαιξε φασούλα, αλλά οκ έπεσε φρένο επειδή είναι και μικρό κορίτσι. Λατινο-κάτι είπανε, οπότε αν ισχύει ούτε εδώ θα κάτσει καλά ο χαρακτηρισμός mudblood. Λένε πάντως ότι είναι και μισή ελληνίδα, οπότε σε αυτή την περίπτωση νιώθουμε υπερηφάνεια όπως με την Τζένιφερ Άνιστον και τον Ακύλας, άντε και την Noumenon Games.

Λυσάξτε τσαούσες..

Για μια στιγμή νόμιζα ότι είναι AI, τουλάχιστον το θαμπνέηλ.
(ναι είμαι νίτρος κακοπροαίρετος)

Συγκρίνοντας μόνο με τις ταινίες αφού δεν έχω διαβάσει τα βιβλία ΗΡ, ούτε ο -κατά τα άλλα συμπαθέστατος- Nick Frost μου κάθεται καλά ως Hagrid, δεν έχει νομίζω το εκτόπισμα που θα έπρεπε ως παρουσία. Για την Ερμιόνη, πάντως, διαβάζω εδώ κι εκεί ότι είναι πιο κοντά στην περιγραφή του βιβλίου, έχει και λίγο πεταχτά δόντια όπως πρέπει, ενώ η Emma Watson παραήταν "τυπικά" χαριτωμένη.

Για τον Γκάι Ρίτσι και τις μαρβελοσυγκρίσεις, Στέφανε, σε παραπέμπω στην υπερμέγιστη φόλα King Arthur: Legend of the Sword, που βλέπεται μόνο με παρέα για κανιβαλισμό, double feature με το Robin Hood (2018), που είναι άφθαστη μπαρούφα (όχι του Ρίτσι, ωστόσο).

Και μιλώντας για Μάρβελ, είδα σήμερα πρώτο επεισόδιο Daredevil Born Again (S2). Στο πρώτο δίλεπτο σκάει μούρη ο Giorgio Karamiho σε ρόλο Κύπριου μούτσου, Στέφανε αν αγαπάς την πατρίδα και την 25η Μαρτίου, νομίζω οφείλεις μια θέαση.

Δεν είχα ασχοληθεί με τις πρώτες δύο ταινίες HP, αλλά βλέποντας το Prisoner Of Azkaban του αδερφού Αλφόνσου Κουαρόν μπήκα γερά στο τριπάκι και διάβασα τα βιβλία 4-6 μέσα σε ένα δίμηνο και περίμενα υπομονετικά για το φινάλε. Όταν ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα, ήμουν γερά στην πειρατική μου φάση και λέω γιατι να το αγοράσω και το πήρα απο τον "θείο". Οκ, κάποια πράγματα στην αρχή ήταν λίγο off αλλά ήθελα τόσο πολύ να δω που θα πάει το πράγμα που δεν εδωσα παραπάνω σημασία. Κάπου στην σελίδα 400, ένα τρίο με Harry, Ginny & Luna με έκανε να συνειδητοποιήσω οτι μάλλον δεν διάβαζα το πραγματικό βιβλίο αλλά το fan fiction ενός σαπιοκοιλιά από το Ουισκόνσιν.

Δεν ήταν η καλύτερη μου στιγμή.

Το Something Very Bad Is Going To Happen έχει ξεκινήσει εξαιρετικά. Έχω δει 2 επεισόδια και με έχει συνέχεια στην τσίτα. Φανταστική και η Camila Morrone που προσωπικά δεν την ήξερα καθόλου.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το πιο-ρετρό-Κυριακή-απόγευμα-στο-Μέγκα-πεθαίνεις The Madison του Υπέρτατου Τσαντοθεού Taylor Sheridan (Εις πολλά έτη δέσποτα). Περίμενα κάποιο έτσι σκαπόηκο 'σκληρό' δράμα, τη γνωστή τοξικά αρρενωπή δοσούλα μου μετά την απογοήτευση του NCIS : Grimes και έσκασε υπέρτατος φίλγκουντ ύμνος στην επιστροφή στο χωριό και τις παραδοσιακές αξίες.

Τέρμα ρετρό, αργό και μελαγχολικό, κλείνει τον πιλότο με αφιέρωση στην μνήμη του Robert Redford και του άσματος ανδροπρέπειας 'A River Runs Through It'. Αν έχετε βασανιστεί ποτέ από το δίλημμα 'Κι αν τους έστελνα όλους στο διάολο και πήγαινα χωριό;', αυτό είναι για σας.

Βλέπω μπόλικα πραγματάκια τώρα τελευταία

Gen V (2η σαιζόν) : Το spinoff του The Boys ήταν ότι πρέπει για την ώρα της κωπηλατικής. Γίνονται πραγματάκια και σου κρατάει το ενδιαφέρον χωρίς να απαιτεί προσήλωση από τον θεατή. Εξίσου γεμάτο σε σκηνικά ακραίας βίας και μπόλικου γυμνού όπως το μεγάλο του αδελφάκι.

Monarch (2η σαιζόν) : Δεν έχει κρατηθεί στο επίπεδο της εξαιρετικής 1ης σαιζόν. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι.

Paradise (2η σαιζόν) : Σούπερ σαιζόν. Δεν είναι πολύ ακριβή παραγωγή και αυτό φαίνεται αλλά είναι αρκετά καλογραμμένο. Στην βάση του είναι μελόδραμα αλλά με πολλές fantasy / scifi / mystery πινελιές.

Something Very Bad Is Going To Happen : Με συμπαραγωγούς τους Duffer Brothers του Stranger Things θυμίζει άλλες εξαιρετικές σειρές που συνήθως γυρίζει ο Mike Flanagan για το Netflix (The Haunting Of Hill House, Midnight Mass). Έχω δει 6 από τα 8 επεισόδια και είναι υπέροχο. Η δουλειά που έχει γίνει με την κίνηση της κάμερας είναι για σεμινάριο αλλά έτσι κι αλλιώς δεν υστερεί πουθενά.

The Lowdown : Σπιρτόζικη νεο-νουάρ κωμωδία, μοιράζεται DNA με το Fargo του Hawley. Γραμμένο από το μερακλή Sterlin Harjo (Reservation Dogs), με ένα εξαιρετικό κάστ και τον Ethan Hawke σε ρόλο πρωταγωνιστή από point and click adventure του '95. Τρελά γούστα.

The Twisted Tale of Amanda Knox: Δεν ξέρω πόσοι είχατε παρακολουθήσει τη δίκη της 'Foxy Knoxy' το 2008, αλλά εδώ έχουμε την εκδοχή της ίδιας της Αμάντα μετά την αμφιλεγόμενη 'δικαίωσή' της. Στα μισά περίπου είμαστε με την κυρά, έχει ενδιαφέρουσα αφήγηση και φετιχιστικά πλάνα από την Περούτζα για όσους αφήσατε την καρδιά σας κάπου στην Ευρώπη, αλλά η αμφιλεγόμενη πρωταγωνίστρια και η αγνή βλακεία των εμπλεκόμενων νεαρών, προκαλούν οξεία αλλεργική αντίδραση στην παιδοτσακισμένη καρδούλα μου.

Πήρε το μάτι μου Gomorrah: The Origins στο Sky Showtime, σειρά για την άνοδο του Πιέτρο Σαβαστάνο στον υπόκοσμο της Νάπολι. Ακόμα και στα επίπεδα του Σουμπούρα να παίζει, μιλάμε για αγνό ογκόλιθο ανδροπρεπούς αλήθειας στα χαμηλά.

Μπόνους η υπέροχη τρίτη σαιζόν του Primal, η οποία ενώ ξεκινά σε φάση 'Τώρα γιατί το κάναν αυτό το πράμα, τί έπαθες Γκέντι αγόρι μου;' μέχρι το φινάλε όχι μόνο σε διαλύει, αλλά αναδεικνύεται σε ιδανική κορύφωση της σειράς. Και από σπόντα ξανάπιασα το Rick & Morty που είχα εγκαταλείψει στις αρχές της 7ης σαιζόν και διαπίστωσα με έκπληξη πως επεισόδιο το επεισόδιο, γυρίζει στο αναρχικό, ζόρικο χιούμορ των πρώτων σαιζόν, κόβοντας τα κουραστικά αυτοαναφορικά καλαμπούρια.

ΑΡΧΙΣΑ να βλεπω απο σημερα το Harley Quin. Harley Quinn (TV series) - Wikipedia Ειδα το πρωτο επεισοδιο. Καλο φαινεται. Εφαγε πολυ ξυλο ο Batman!! Bγαινει και το Star wars darth maul σημερα που ειναι αλλη μια σιερα που ο πρωταγωνιστης ειναι κακκος οπως εγω!!!

Απολαυστικό το Mr. Scorsese στο AppleTV. Σα να κάθεσαι σε σάπιο καφενεδάκι στη Μικρή Ιταλία με ραμολιμέντα μαφιοζοπαππούδες και να ξεδιπλώνουν μπροστά σου τις αλήθειες του κόσμου.

Ο 'Χούκος μου ούτε δευτερόλεπτο δε θ'άντεχε. ΜΟΝΟ ποιότητα.

Friends and Neighbors S2 με το Τζόν Χάμ να παραδίδει σεμινάρια διαχείρισης κρίσης μέσης ηλικίας κι η καρδούλα μου τσουτσουρίζει ευτυχισμένα.

Back