By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Προσπάθησα και εγώ να το δω όταν πήρα 3 μήνες τζάμπα apple tv από την αγορά του μακ, αλλά μπα... ίσως χειρότερο και από Rings of Power γιατί τουλάχιστον το RoP κατάφερε να με νευριάσει...Βλέπει κανείς Foundation;
Αποφάσισα να το ξαναπιάσω. Δεν είχα περάσει καλά στην 1η σαιζόν, οι χαρακτήρες μου φαίνονταν όλοι απόμακροι και εγώ σαν θεατής αποστασιοποιημένος απο αυτά που έβλεπα στην οθόνη. Το ίδιο είχα αισθανθεί και με τα Raised By Wolves και Dune Prophecy οπότε αναρωτιόμουν αν έχω αλλάξει εγώ ή είναι κάποια νέα μόδα στα sci fi.
Τεσπα, 5 επεισόδια στην 2η σαιζόν είμαι πιό ζεστός στο όλο εγχείρημα, έχει αλλάξει η γραφή και ο τόνος και πλέον έχω αποκτήσει ένα ενδιαφέρον για το που πάει το πράγμα.
Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, υποθέτω ούτε ο παραγωγός Goyer (Da Vinci Demons, FlashForward). Ένας reviewer έγραψε When it comes to “modern remakes” perhaps none have been more egregious than Foundation. Released 3 years ago, the creators seemingly read a summary for Isaac Asimov’s Foundation series and thought “nah, I’m good”.
Το σίγουρο είναι οτι είναι οπτικά πολύ όμορφη σειρά, αν και φτηνή για τα σημερινά standards (5 μύρια το επεισόδιο). Στιβαρές ερμηνείες από Lee Pace & Jared Harris (δεν περίμενα κάτι λιγότερο) αλλά η αδυναμία μου είναι η Laura Birn (Demerzel).
Έχουν βγει 3 σαιζόν και γυρίζεται η 4η. Εμπορικά θεωρείται επιτυχία για το Apple TV.
Έχοντας διαβάσει τα βιβλία και λατρεύοντας τη γραφή του Asimov, το Foundation είναι ένα από τα πλέον αντι-TV βιβλία τουλάχιστον στη δική μας εποχή, όπου ο καθένας θέλει συγκεκριμένους ήρωες να ταυτίζεται και δεν θέλει να βλέπει το συλλογικό και τις μάζες ως κινητήριες δυνάμεις κοινωνικής εξέλιξης. Το πρώτο βιβλίο είναι πρακτικά εξέταση της πολιτικής οικονομίας σε γαλαξιακή κλίμακα, κάθε κεφάλαιο έχει time-jumps, από το δεύτερο και μετά γίνεται πιο ελκυστικό στην παραδοσιακή γραφή με 2-3 συγκεκριμένους ήρωες.Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, υποθέτω ούτε ο παραγωγός Goyer (Da Vinci Demons, FlashForward). Ένας reviewer έγραψε When it comes to “modern remakes” perhaps none have been more egregious than Foundation. Released 3 years ago, the creators seemingly read a summary for Isaac Asimov’s Foundation series and thought “nah, I’m good”.
Τώρα με κάνεις να θέλω να τα διαβάσω.ο καθένας θέλει συγκεκριμένους ήρωες να ταυτίζεται και δεν θέλει να βλέπει το συλλογικό και τις μάζες ως κινητήριες δυνάμεις κοινωνικής εξέλιξης
δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, το μόνο που υπάρχει είναι το "πετάμε μια μαλακία ότι είναι unfilmable και μόλις τα κάνουμε σκατά θα λέμε ναι οκ προσπαθήσαμε αλλά ήταν unfilmable"...Θυμάμαι κάτι tweets που τα θεωρούσαν τα βιβλία μη κινηματογραφήσιμα.
Έχω πιάσει μόνο την original τριλογία, και μετά προχώρησα σε άλλα του Asimov. Το πρώτο βιβλίο είναι καρμπόν πολιτική οικονομία με τις "Κρίσεις" ως resolution points. Σηκώνει τεράστια συζήτηση φιλοσοφίας, ιστορικού υλισμού κτλ. είναι εξαιρετικό. Σε μία βιομηχανία που θέλει να τραβάει το σενάριο από τα μαλλιά αρκεί να πληρώνουν οι διαφημίσεις, το βρίσκω δύσκολο να αποδοθεί σωστά. Ακόμη και αν ακολουθούσαν πιστά το σενάριο, δεν θα μπορούσε ο κόσμος να ακολουθήσει διότι υπάρχουν αισθητά χρονικά άλματα στις περιόδους που παραθέτει το βιβλίο.Θυμάμαι κάτι tweets που τα θεωρούσαν τα βιβλία μη κινηματογραφήσιμα.
Στο τηλεοπτικό foundation, οι αιώνες μοιάζουν με λεπτά. Με κλωνοποίηση, cryosleep και λίγη space μαγεία, βλέπω το ίδιο καστ μιάμιση σαιζόν.για να φτάσεις εκεί, έχουν περάσει αιώνες στο σύμπαν του Foundation.
Έχω την εντύπωση ότι ο κύριος κράχτης τους είναι παραδόξως ο Lee Pace.Δεν βολεύει αν θέλεις να έχεις τον Jared Harris "κράχτη" στην αφίσα.
Όπως είπε και ο @Northlander , αν ακολουθούσαν πιό πιστά τα βιβλία, θα έπρεπε κάθε 2 επεισόδια να αλλάζουν όλο το καστ. Γι'αυτό είχαν αυτή την φήμη.δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα
ναι εκεί είναι η μαγκιά να κάνεις μεταφορά στο διαφορετικό μέσο, όχι πιστή αντιγραφή. Απλά κάτι τέτοιο θέλει κόπο και χρήμα που δεν θέλουν να ρισκάρουνΣτο τηλεοπτικό foundation, οι αιώνες μοιάζουν με λεπτά. Με κλωνοποίηση, cryosleep και λίγη space μαγεία, βλέπω το ίδιο καστ μιάμιση σαιζόν.
Θα κατεβάσω τα βιβλία στο kindle μου, αν και μάλλον δεν προσφέρονται για χαλαρό καλοκαιρινό ανάγνωσμα.
Η σειρά δεν πολυπιάνει βαθιά νοήματα, η γραφή δεν φτάνει τα ύψη του expanse, και ναι, παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά (εύστοχη παρατήρηση). Είμαι σίγουρος ότι κάθονται στο writers room ο Goyer με την Espenson και απορούν γιατί δεν βλέπει όλος ο κόσμος το αριστούργημα τους.
Έχω την εντύπωση ότι ο κύριος κράχτης τους είναι παραδόξως ο Lee Pace.
Όπως είπε και ο @Northlander , αν ακολουθούσαν πιό πιστά τα βιβλία, θα έπρεπε κάθε 2 επεισόδια να αλλάζουν όλο το καστ. Γι'αυτό είχαν αυτή την φήμη.