Μπρέις γιορσελβς, ερχεται σεντόναρος.
Καλο ειναι.
Δεν ειναι τελειο (δεν θα μπορουσε να ειναι τοσο νωρις), δεν ειναι πολυ καλο (θα μπορουσε να ειναι), αλλά ρε παιδι μου ειναι φάκαμπλ.
Οι τυποι προφανως Αγαπανε το tq1 κι αυτο ειναι η πρωτη σημαντικη παρατηρηση. Ξερουνε τι ηταν (και ειναι ακομα) στις καρδγιες των κλικλικαδων και δεν θα παραδωσουν ενα τερας για αρπαχτη. Σε πολλα σημεια το εμπειρο ματι του tq τζάνκι θα δει ρεφερενσηζ και κλεισιμο ματιου στο 1. στα ερειπια των ναων, που ΠΑΝΤΑ στην αυλη τους θα υπαρχουν σκελετοι (ενα δακρυ κυλαει), στις γεφυρουλες που περνας για να πας απ την μια περιοχη στην αλλη, στα καβουρια που βγαινουν απ την αμμο και σε δαγκάνουν, στους ηχους (νομιζω, δεν ειμαι και 100%) που κανουν καποιοι οχτροι οταν αποδημούν κλπ.
Αλλά παμε σιγα σιγα απ τα “εξωτερικα” πρωτα.
δεν ειναι κατσήν, ειναι η πρωτη εικονα μολις μπαινεις σε γκειμπλέι. ιμπρέσιβ!

ενταξει, τι να πουμε? φοβερη προσοχη στην λεπτομερεια. κοιτα κει πισω το ερυθρομορφο αγγειο...
Απλά, γραφικάρες. Στα ματακια μου παντα. Και καταπληκτικη απεικονιση αρχαιας ελλαδας, οπως και στο 1 βεβαια. Νομιζω χρειαζεται λιγο σατουρέισο ακομα, δεν νιωθω εκεινο το ηλιολουστο, ζωντανο τοπίο που σ αιχμαλωτιζε απ το πρωτο πιξελ του 1. επισης θεωρω χρειαζεται λιγακι ακομα ζουμαουτ. Ευτυχως δεν ειναι στα στανταρντς των μοντερνων (μη χεσω) κλικλικιων (wolcen, αχιλλεας, λαστ ηποκ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ poe, κλπ) αλλά δεν ειναι και στην ιδανικη αποσταση (ιμχο παντα, μην βαρατε αρλεκινοι) που ηταν το 1 και το γκριμ ντων. οι οχτροι καλοφτιαγμενοι, τα κλασικα πραγματα, αν και κομπρες στην ελλαδα δεν νομιζω να χουμε τοσες πολλες, μην σου πω και καθολου. Στατερ και λαγκς που γραφει πολυς κοζμος, εγω δεν ειδα, αλλά ναι, εχει μια αισθηση το κειμ οτι ειναι “βαρυ”. Ισως να ειναι επιτηδες ετσι στην αρχη και να βελτιωνεται αν/οταν βρεις παπουτσακια με μεγαλυτερο μουβμεντ σπηντ, δεν ξερω, θα δειξει. Οπως και να χει, δεν ειναι καν η ερλιαξες, θα φτιαξουν αυτα μεχρι το ρηληζ.
ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μ αρεσε ο κοριντορισμός. Σου χω και σκρην, θα καταλαβεις. Οκ, δεν περιμενεις οπεν γουώ, αλλά ρε διαολε και το Απολυτο (tq1) και το gd, εχουνε μια συνεχομενη ανοιχτη περιοχη γυρω σου που ειναι τεραστιων διαστασεων σε σχεση με τουτο δω. Καλα, ηταν αριστουργημα ο τροπος που ουσιαστικα ο χαρτης του Απολυτου ηταν ενα ενιαιο συνεχομενο πραγμα, δεν ξερω αν μπορουν να το επαναλαβουν. Παντως μην αδικώ, ο προλογος ηταν. Μπορει ν ανοιγει μετά σαν την σουφρα της ρεάλ (μαλαντρόης ©).
κοιτα δω στενοτητα χωρου. ελεος! ελα ρε tq1 να τους μαθεις μπαλιτσα...
μ αρεζε που ηταν δυσκολουτσικο στην αρχη. Οπως και το 1. αμα σε κυκλωσουνε 2-3, ξές. Του φευγατου η μανα, σπανια εκλαψε (το “ποτές” δεν υπαρχει, μη σας κοροιδευουν). Οκ, σιγα σιγα ντυνεσαι, προχωρας, νιωθεις λιγο οτι το χεις. Ο μποσης του ντεμο μου φανηκε δυσκολος και ειδικα για προλογο πολυ δυσκολος. Αμα παει ετσι ολο, θα κλαψουνε μανουλες και θ ακουστουν παναγιτσες. Αναγκαστηκα να προσεξω τα σκιλζ μου, πηγα για ψωνια, μαπαρα προσεκτικα τα σκιλζ στον πόντικα, πραγμα που δεν περιμενα τοσο νωρις. Α, δεν βοηθαει ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονος (διαφωνω καθετως, στο νορμαλ ειμαστε κυριοι ντεβς, ουτε στο ελιτ, ουτε στο χαρντκορ) οτι ακομα κι αν εχεις φτασει στο 2% την μπαρα του τεράτου, αν ποθανεις, γεμιζει παλι στο φουλ. Εχω ευαισθητα νευρα για τετοιους σχεδιασμούς, δεν ξερω αν θα τ αντεξω. Α, επισης εχουνε κανει ιμχο μια τερατομαλακια με τα ποσονς. Οκ, δεν ειπαμε να σπαμαρουμε, με πατημενο το πληκτρο. στο τελευταιο μεγαλο απντειτ του gd, φτιασανε μια ωραια φαση, που δεν τα μαζευεις πια, απλα εχεις ενα ας πουμε και το χρησιμοποιεις απειρες φορες, μετα το απαραιτητο κουλνταουν βεβαια. Εδω εχει 2 μαξ, καπως ετσι, και μολις αδειασουν, αυτο που λεγαμε για του φευγατου την μαμά. Γελοια πραγματα. Ο ηρως μου να τρεχει γυρω γυρωμε την φουστιτσα του ν ανεμιζει στο αγερι κι απο πισω ο γκρίφωνας να τον κυνηγα να τον μαμησει. ΔΕΝ ηταν ομορφο, στο λεω. Α, που ημαντε? Αν περασει καποιος χρονος απ οτι φανηκε, αυτα τα 2 ξαναγεμιζουν και φτου κι απ την αρχη. Η αληθεια ειναι δεν γκουγκλαρα καθολου γι αυτο, ισως εγω δεν καταλαβα κατι.
Το αιτεμαιζέισο, ΖΕΧΝΕΙ. Κι αυτο κλεισιμο ματιου στο Απολυτο, μου φαινεται. Ε, μα δεν μπορει να εισαι dw μελές και να μην εχει πεσει εστω κι ενα μετριο σπαθι . Μονο στο τελος πεσανε κανα δυο, μην φανταστεις καμμια τεραστια διαφορα, το πρωτο που βρισκεις ας πουμε εχει 10 dmg και αυτο που σηκωσα λιγο πριν τον μποση εχει 12, 13 κατι τετοιο. Τραγωδια. Αντιθετως εβρισκα και “χρωματιστα” ακομα (με μαγικες ιδιοτητες και γενικως βαρβατα, ξερετε τωρα) σταβς, σπηαρς, ασπιδες. Ναι, ναι, τις εβανα στον λωκό και προχωρουσα. Ε, μα, τι να τις κανω αθρωπε μου? Δωσε μου λιγο γκήαρ να με γλυκανεις. Ναι, δεν εχω να πω καλα λογια γι αυτο το κομματι…
οι εμπορες? Λιγα πραγματα. Το ινβεντορυ σου? ΓΤΠ καβάλα. Κι αυτο ειναι αντερστέιτμε. Ελα ρε μλκς τωρα, ελα. Ινβεντορυ τυπου ντιαμπλο2? Να παιζω τετρις καθε 5 λεπτα? Ασε που ειναι κακασχημο. Ενα ατσαλο, χοντροκομμενο πραγμα, που σκαει δεξια αμετακινητο και πιανει τη μιση οθονη, αςπουμε. Κι εκει καπου να σου πω οτι αρχιζει η ΣΥΦΙΛΗ με τον χειριζμο και τις εντελως κουκου αποφασεις των ντεβς. Με τρελλαινει αυτο κυριολεκτικα, μπορει να μ οδηγησει σε ρεη ανιστώ. Τα χω ξαναγραψει. Δεν μπορει το 1, που ειναι πια 19 χρονων, δηλ. εχει γυρισει απο φανταρος, να εχει χιλιες φορες καλυτερο χειρισμο και gui. Λοιπον, απ οτι ειδα παντα, δεν μπορεις να εχεις συνεχεια “ανοιχτη” την συγκριση των αιτεμς, ουτε οταν ψουνιζεις στον εμπορα, ουτε οταν κανεις λουτινγκ, για να βλεπεις ρε αδερφε με την μια ποσο αχρηστο ειν αυτο που βρηκες και να μην το μαζευεις. Ναι, δεν ειναι τρελλη απαιτηση νομιζω. Για να πουλησεις στον εμπορα αν θυμαμαι καλα, πρεπει να πατας το use πληκτρο και δεξι κλικ. Δηλ. αριστερο αλτ για να συγκρινω μ αυτα που εχω, αριστερο κλικ για ν αγορασω (νομιζω) και μετα use και δεξικλικ για να πουλησω. Κινεζικο βασανιστηριο.
δηλαδη ποιον πρεπει να μαμησω δω περα για να βρω κανενα σπαθι που να μην κοβει μονο ψωμι??
Αστο αυτο. Αποθεωνα τους ντεβς, ισως να ενθυμεισαι, προψες οτι εχουν μια θαυμασια επιλογη που λεει: οτι κανεις, μπρο, μουβμεντ, ιντερακτ και αμπιλιτυ στο LMB. Εξοχα. Ισως να προσεξες το πονηρο “αμπιλιτυ”. Τι ΑΜΠΙΛΙΤΥ βρε ΜΑΛΑΚΕΣ? Λοιπον, παιδγια, το κειμ δεν εχει ατακ μπατον. Να, στον σταυρο που σας κανω. Αλαλοθ κυριολεκτικα. Και το πιο αστειο? Εκει που βαζεις την επιλογη “ναι, τα θελω ολα στο lmb”, για καποιο δικο τους λογο που μαλλον εχει να κανει με ειδος μανιταριων, εννοουν ολα ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Α, ολα κι ολα. Η επιθεση με το δεξί. Ας κανουμε ενα λεπτο σιγη για τα ονοματα των αγιων της εκκλησιας που ακουστηκαν την ωρα που αντεληφθην το σκηνικο. Στο μχυαλο των παιδιων της γκριμλορ κειμς, τα παντα ΟΛΑ τα εχουν καταχωρησει σε 10 κουμπια-αμπιλιτις. Την πραειμερι ατακ παει και την βανει στο κουμπι 10 και πρεπει να την αντιστοιχισεις αν θες στο αριστερο κλικ. Που ομως ηδη εχεις πει οτι θες να κανεις τα παντα ολα. Ξερω, δεν ειναι ευκολο να παρακολουθησεις, γιατι βγανω αφρους απ το στομα και αι ντοντ μεικ ενι σενς, αλλα καπως ετσι ειναι. ΜΥΛΟΣ. Και το χειροτερο, εχω την υποψια οτι δεν παιρνει αυτοματα αυτες τις αλλαγες, αριστερο – δεξι κλικ. Πρεπει να βγεις και να ξαναμπεις στο κειμ για να τις κρατησει. Το χα κλεισει απελπισμενος με το ατακ στο δεξι γαμωκλικ κι οταν το ξανανοιξα αποφασιζμενος να παλεψω την φαση, ηταν ολα σωστα.
Επισης στα οψονς υπαρχει επιλογη να μαπαρεις το “move”, το “interact” και (το γραφω και κλαιω) το “move or interact” σε διαφορετικα πληκτρα. Βρε, αβυσος λεμε.
Να θυμισω οτι στο tq1 εχεις ΑΠΛΑ μπροστα σου 8 νομιζω κουτακια με αριθμους 1-8 οπου βανεις τα ΣΚΙΛΖ, το 9 και το 0 που ειναι τα ποσονς (αλλα κανεις οτι ρημαπ θες) κι αλλα 2 κουμπακια με L,R απο κατω, dedicated, οπου βανεις ΟΟΟΟΟΤΙ σκατα θες σε αριστερο και δεξι κλικ ποντικιου. Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη γμ το μν της πεταλουδας, γαμω. ΕΞΑΛΛΟΣ ΕΓΙΝΑ.
Το μινιμαπ συμφωνα με τα τελευταια στανταρντς, ενα αχρωμο, αχαρο πραγμα. Να μην θυμισω παλι το μινιμαπ του Απολυτου, θα μελαγχολησουμε.
Αντε, παμε στα σκιλζ να ξανανεβουμε. Ωραια φαση φαινεται. Κι εδω νεωτεριζμοι, αλλα με νοημα. Τα σκιλζ δεν εχουν πια μια μονοδιαστατη δουλεια κι εσυ ν ανεβαζεις μονο την “ενταση” τους. Εχουν διαφορετικους modifiers, που βαζεις ποντους, και φτιάχνεις ξερω γω, η πιο δυνατα ή πιο πολλά η πιο “συνθετα” projectiles, ετσι σαν παραδειγμα. Και τα 4 βασικα attributes, εχουν κι αλλα 3-4 δευτερευοντα “αναμεσα τους”, που τα επηρεαζουν καθε φορα που βανεις ενα ποντο. Παρε το σκρην γιατι βαριεμαι να εξηγω. Ωραια τα εφε, δεν τα ειδα ολα, διαλεξα ενα παγωτικό σκιλ ως πρωτευον, και δειχνει τους οχτρους να γινονται στην αρχη λιγο σαν να πιανει παγος πανω τους, χανουν λαδια στην κινηση και τελος σπανε (χοχοχο, αμιούζινγκ). Γενικα εχουν ψωμακι οι συνδυασμοι των μαστερις (ουτε τα μισα δεν εχουν δειξει ακομα) και τα σκιλς και ο τροπος που ειναι στημενα, εγγυωνται πολλα πλειθρους, αν θες να τα εξερευνησεις ολα η εστω πολλα απ αυτα.
Βραδιασε. Αν εφτασες ισαμε δω, αγνωστε αναγνωστα, σ εφχαριστω θερμώς.
Παρα τα σορτκαμινγκς που ηβρα, θεωρω οτι θα διορθωθουν πολλα απ αυτα και θα παρουμε τελικα ενα κειμ που θα μας χαρισει γερο καρπαλ σίντρομ και θα ταλαιωρησει τους ποντικες μας για πολυ πολυ καιρο. Αλλά για να σου μαι ειλικρινεστατος, δεν το βλεπω να ζοριζει κανενα απ την ακουνητη δυάδα εκει ψηλα (Απολυτο και gd).
από το τελος της περιπετειας.....
tl/dr: Δεν λερωσαμε, ουτε κατεβασαμε καν, βρακουλινι, αλλά οσο περνανε τα ετη, γενικα, αρκεισαι σε καλοφτιαγμενα υποκαταστατα, και σταματας να περιμενεις κατι να σε τρανταξει συθεμελα. Οπότε, μια χαρουλα. Παρακολουθουμε το ντεβελοπμεντ απο κοντα και εδω ειμαστε.
Εντιτ: τρομαχτικο το μηκος (μμμμμμμμμμμμμμμ……….) των φερστιμπρέσο του μαλαχτη. Φαντασου οταν βγει το κειμ, τι ρηβιου θα μαλαξω… θα ειναι ισως το πρωτο ποστ που θα πιασει ολοκληρη σελιδα σχολίων.