What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Το PC δε λέει να σταματήσει να τρώει κόλλημα...

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Επανέρχομαι σε ένα παλαιότερο θέμα που είχα ανοίξει, μήπως μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει. Πραγματικά, τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο...

PC Speccs:
AMD Phenom II X4 B55
Ballistix 4,00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz (7-12-12-30)
ASRock M3A790GMH/128M
Seasonic 750

Λοιπόν, με το που κουμπώνω απάνω την κάρτα γραφικών r9 290, ο υπολογιστής μετά από λίγο κολλάει. Αγόρασα καινούριο τροφοδοτικό και ακόμα κολλάει. Με την 6850 δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ποτέ. Με τη 290 παρουσιάστηκε αυτό.
Σας παρακαλω, καμιά ιδέα; Οι θερμοκρασίες είναι τέλειες, format έχω κάνει, δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Τον έχω κατεβάσει σε 2 πυρήνες και πάλι τίποτα. Ειλικρινά, έχω τρελαθεί.
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Δάσκαλε κάποια επαφή σου είναι λάσκα.

Η κάρτα λογικά τραβάει ρεύμα από δυο εξάπινα ή ένα οχτάπινο κι ένα εξάπινο, σωστά; Βεβαιώσου ότι αυτά είναι ΚΑΛΑ κουμπωμένα, κάνουν κλάτς.

Επίσης. Αν έχει ένα ορφανό δίπινο καλωδιάκι, αυτό ζητά απεγνωσμένα να κουμπώσει επάνω στη MOBO σε συγκεκριμένο slot, αλλιώς προκύπτει χάος. Σε άλλη PCI-E θύρα, δοκίμασες να τη βάλεις; Την ίδια κάρτα σε άλλο μηχάνημα για να αποκλείσουμε ενδεχόμενο ελλατωματικής κάρτας;
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Η κάρτα έχει δοκιμαστεί σε άλλο Pc και έχει δώσει καλά δείγματα. Το δεύτερο που είπες με το πινάκι και τη mobo δεν το έπιασα. Εκτός από το 8πινο και το 6πινο που παίρνει από το τροφοδοτικό, θέλει και άλλη σύνδεση η κάρτα; Και σε άλλη pc e δεν την έβαλα, όχι. Θα το δοκιμάσω.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,137
H 290 δουλεύει καλά αλλού; Εννοώ απέκλεισες το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματικό κομμάτι;

Εdit. Είδα τι έγραψες από πάνω.Τι windows έχεις, μπερδεγούεη.
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Ναι μερικές κάρτες έχουν άλλο pinάκι 2ιπλό μικροσκοπικό που λες "Αυτό τώρα δεν πάει πουθενά". Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες (έτερο χαρτάκι που δεν κοιτάμε ποτέ) και δες μήπως σου έχει ξεφύγει κάτι τέτοιο. Σε κάποια μοντέλα το εν λόγω δίπινο γειώνει το HD Audio και αν δε συνδεθεί κάνει μανούρες. Δες και σε άλλη θύρα και PC και πες μας!
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,726
το event viewer λεει τιποτα;
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1945748/290-constant-crashing-bad-card.html" class="bbcode_url">δεν εισαι ο μονος
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,345
Bottleneck μήπως; Υπόθεση κάνω...
Ισχύει αυτό που λέει ο Λέλος πάντως έχω δει παράπονα για random παγώματα τόσο σε σχόλια χρηστών στο skroutz όσο και στο newegg και αρχίζω και φοβάμαι κι εγώ καθώς την είχα στις υπόψιν...
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326


elessar wrote:
Αλλους drivers δοκιμασες;</blockquote>
...
let me re-phrase this for you... :spiteful:
ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ;;;; :trollface: ...

<span class="bbcode_spoiler">καπως ετσι ξεκινανε οι φλογες κ απλωνουν παντου... :spiteful: </span>

 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Μην τρελαίνεσε Δάσκαλε, και μην ακούς Κασσάνδρες <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Ψάξε λίγο τι παίζει με την τροφοδοσία.
Τα κολλήματα τι είδους είναι; Κρεμάει το PC; BSOD; Κολλάνε τα παιχνίδια;
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Δοκίμασα και άλλους drivers, ναι. Δεν ξέρω τι δε γίνεται σωστά με το ρεύμα. Δεν παίζει θέμα λάθους καλωδίωσης... Σκέφτομαι να το σπάσω...
Υπάρχει περίπτωση η mobo επειδή είναι παλιά να έχει πρόβλημα να διαχειριστεί την 290?
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Η κάρτα δούλευε μια χαρά σε άλλο PC; Αν ναι, τσέκαρε και τα άλλα εξαρτήματα σου. Δοκίμασε την RAM σε άλλο υπολογιστή.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ο υπολογιστής δουλεύει τέλεια χωρίς τη 290. Με τη 290 αρχίζουν τα προβλήματα. Να έχει πρόβλημα η RAM όταν αλλάζω κάρτα γραφικών;
 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,548
Με πρόλαβε ο Devilride για την καλύτερη λύση :trollface: .

Λοιπόν, Δάσκαλε, δυστυχώς έχεις δοκιμάσει τα πάντα από λογικές λύσεις. Άρα πλέον είμαστε στη Ζώνη του Λυκόφωτος.

Χμ.

Πιθανότητα 1: Ίσως, αν και χλωμό, να ισχύει αυτό που λες για τη μητρική. Τσέκαρε τι BIOS version έχεις, είτε μέσα από το ίδιο το BIOS είτε με κάποιο windows utility όπως το http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html" class="bbcode_url">CPU-z, και μετά δες στο site του κατασκευαστή της μητρικής μήπως υπάρχει νεότερο. Αν υπάρχει, πέρασέ το, ακόμα και αν δε λέει στα release notes τίποτα σχετικό με το θέμα σου.

Πιθανότητα 2: Οκ, εδώ πάμε στα πολύ μακρινά σενάρια, αλλά το άλλο PC στο οποίο δοκίμασες την R9-290 και φάνηκε να δουλεύει σωστά, πόση RAM είχε; Θα αναπτύξω περισσότερο τη θεωρία μου αφού απαντήσεις.

EDIT: Άκυρη η ερώτηση για το λειτουργικό, τώρα είδα πως έχεις Win 7 64bit. Οκ, από εκεί είσαι καλυμένος.
 

Bathory

Lich
Joined
Dec 5, 2012
Messages
5,199
Η κάρτα φταίει Άλουκαρντ, προτείνω να την κάνεις giveaway. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ναι, πραγματικά περνάω στη ζώνη του Λυκόφωτος τώρα... Μόλις τελείωσα και το Memtest και όλα είναι κομπλέ ! Και με 8 και με 4 giga δοκίμασα...

Ερώτηση, κάτι ρυθμίσεις που έκανα στo MSI afterburner, που διάβασα στο λινκ του κούνελου, πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτό το πρόγραμμα για να δουλεύουν; Βλακώδης ερώτηση, απλά λέω μήπως αφού κάνω apply να σώζονται στην κάρτα γραφικών οι ρυθμίσεις και να μη χρειάζεται να ξεκινάω το πρόγραμμα κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής...

Πόσο γκαντέμης μπορεί να είμαι, μα πόσο... Θα δοκιμάσω τώρα το bios update, αλλά pale I cut it...

Σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθειά σας πάντως !

Edit: Τη χαρίζω στον πρώτο που θα μου δώσει τα 250 ! :thumbsup:
Edit 2: Κάθε φορά που ξεκινάω τα windows, αυτά ξεκινάνε στο basic theme, ό,τι και αν κάνω. Λέτε να παίζει κάποιο ρόλο;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,085


Alucard wrote:
Ερώτηση, κάτι ρυθμίσεις που έκανα στo MSI afterburner, που διάβασα στο λινκ του κούνελου, πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτό το πρόγραμμα για να δουλεύουν; Βλακώδης ερώτηση, απλά λέω μήπως αφού κάνω apply να σώζονται στην κάρτα γραφικών οι ρυθμίσεις και να μη χρειάζεται να ξεκινάω το πρόγραμμα κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής...

Edit 2: Κάθε φορά που ξεκινάω τα windows, αυτά ξεκινάνε στο basic theme, ό,τι και αν κάνω. Λέτε να παίζει κάποιο ρόλο;</blockquote>

Ναι, αλλά δε χρειάζεται να το ξεκινάς χειροκίνητα κάθε φορά που ανοίγεις το PC, το ρυθμίζεις να εκκινεί αυτομάτως με τα windows.

Γιατί ξεκινάνε τα windows σε basic theme;

 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Καλή ερώτηση...
Επίσης, πήγα στα Bios της Mobo και είδα ότι είχε σαν pgu slot την pci (σκέτο), όχι την pci express. Τσέκαρα την express και έκανα save and exit. Καλά δεν έκανα;
 
Top Bottom