What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

To skroutz πάει για amazon αλά Ελληνικά

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Από ότι φαίνεται το skroutz εκμεταλλευόμενο την στροφή στις online αγορές και την κυρίαρχη θέση του στην αγορά (to bestprice είναι ένας μακρινός δεύτερος παίχτης), μετά το έξυπνο καλάθι που μπορείς να διαλέξεις προϊόν και να το αγοράσει το skroutz από το μαγαζί και να το πουλήσει πρακτικά σε εσένα (άσχετα από το πόσα προϊόντα και από πόσα μαγαζιά αγοράζεις) ως ένα πακέτο δίνοντας μόνο μια φορά μεταφορικά, τώρα αποκτάει και δική του εταιρία courier.

Σαν καταναλωτής με έχει βολέψει τα μέγιστα, αλλά οι πρακτικές που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια γαμάνε πρακτικά το κατάστημα όπως ακριβώς κάνει και η amazon με τα καταστήματα που πουλάνε μέσα από αυτή. Για παράδειγμα πλέον δεν πάει per click χρέωση, αλλά ακολουθεί το cookies τον πελάτη το skroutz και αν επιστρέψει αργότερα στο eshop και ψωνίσει κάτι άλλο άσχετο, το skroutz το χρεώνει και αυτό στο κατάστημα, παρόλο που δεν πωλήθηκε μέσα από την πλατφόρμα του, αλλά θεωρεί ότι του έφερε πελάτη, σε χρεώνω για ότι αγοράσει.

Δεν είναι καλά τα νέα για την Ελληνική αγορά, ειδικά για τους άβγαλτους μικρούς καταστηματάρχες που δεν ξέρουν και πως να το τρέξουν μόνοι τους και βασίζονται αποκλειστικά στο skroutz (αγνοώντας για κάποιο λόγο το bestprice που είναι και φθηνότερο εντελώς).

Και αν συνεχίσει έτσι αυτό σε λίγο δεν θα είνια καλά νέα ούτε για εμάς τους καταναλωτές.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Φιλε μου οι καταναλωτες φταιμε. Συμβουλευομαι σκρουτζ και μπεστ, αλλα παραγγελνω τηλεφωνικα απευθειας απο το καταστημα. Κριτηρια χαμηλη τιμη προιοντος, μεταφορικων, αντικαταβολης. Οσο για τα καταστηματα, εστω και μια ημερα να καθυστερισουν στην παραδωση χωρις να ειδοποιησουν, αφηνω να τα στειλουν και δεν τα παραλαμβανω. Αν το κανουν ολοι να δεις πως στρωνουν και μαθαινουν να σεβονται τα φραγγα που τους ακουμπαμε. Σημερα το Msystem μου ειπε οτι με χρεωνει 5Ε μεταφορικα, αν και η παραγγελια μου ξεπερνα τα 60Ε γιατι θεωρει την περιοχη μου δυσπροσιτη. 19 χιλομετρα απο Ομονοια δυσπροσιτη. Οκ ακυρωσα παραγγελια και παραγγειλα απο αλλο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
συγνώμη, τιμωρείς το κατάστημα αν αργήσει να στο παραδώσει το κούριερ;
 
Top Bottom