Μάλλον τείνω και γω περισσότερο στην άποψη του φίλου chek2fire. Να σημειώσω πως πήγα με τις καλύτερες προθέσεις, καθώς παρότι έχω παίξει τα περισσότερα, αν όχι όλα τα Tomb Raider, δεν θεωρώ την πλειοψηφία τους κάτι το ιδιαίτερο.
Υπερβολικό μπαμ μπουκ και εκρήξεις, στριγκλιές της Λάρα και λοιπές μαλακίες. Η πλοκή είχε ενδιαφέρον γιατί ξέφευγε από τα standards που είχε θέσει η σειρά, αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τα μεγάλα προβλήματα του παιχνιδιού, τουλάχιστον για εμένα.
Μου φαίνεται πραγματικά αδύνατο να δεχτώ σε ένα παιχνίδι το πρώτο μισάωρο-μία ώρα ο πρωταγωνιστής/πρωταγωνίστρια να κλαίγεται για όλους τους φόνους που διαπράττει (μπουχουχου κρίμα το καημένο το ελαφάκι...) και μετά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι να γινόμαστε οι μεγαλύτεροι σφαγιάδες στην ιστορία της ανθρωπότητας και απλά για να τηρούμε τα προσχήματα να πετάμε άλλο ένα cutscene στο τέλος ή κοντά στο τέλος όπου δείχνουμε πόσο έχει αλλάξει ο χαρακτήρας. Είναι πολύ λάθος τρόπος ανάπτυξης χαρακτήρα και σίγουρα φαινόμενο κακού writing.
Όσων αφορά το gameplay, ε τα τυπικά. Cover based shooting, regenerative health με το απαραίτητο σκοτείνιασμα και έπειτα άλλαγμα της οθόνης σε ασπρό-μαυρο, ορδές εχθρών μέχρι το παιχνίδι να αποφάσίσει ότι σκοτώσαμε αρκετούς, QTE events και φυσικά κάποια "sidequests" για να επεκτείνουμε την διάρκεια στο "open world" παιχνίδι μας.
Μπούρδες, δεν τα σιχαθήκατε πια ρε παιδιά; Πόσες φορές θα παίξουμε το ίδιο παιχνίδι; Δεν ήταν ούτε κατά διάνοια το πρώτο που επιχειρούσε κάτι τέτοιο.
Το μόνο στοιχείο του παιχνιδιού που πραγματικά με έκανε να νιώσω πως βιώνω κάτι με μεγάλες εξελίξεις στο μέλλον, ήταν το τέλος του παιχνιδιού και οι τρελές σπόντες που αφήνει για sequel (που περιμένουμε κιόλας σύντομα).
Δεν θα επιχειρήσω να το συγκρίνω με τα πρώτα παιχνίδια, τα οποία θεωρώ πως η Core Design και η Eidos έκαναν τρελό milk ετησίως με σχεδόν μηδαμινές αλλαγές στο gameplay, όπως θα γινόταν αντίστοιχα και σήμερα. Εντούτοις θα εκφράσω μία "ανησυχία" ή μάλλον ενόχληση κυρίως. Όταν ανέλαβε την σειρά η Crystal Dynamics, πήραμε ένα αρκετά αξιοπρεπές παιχνίδι, το Legend, το οποίο έστησε με την σειρά του ένα δικό του "saga", μια δικιά του εκδοχή να πω καλύτερα, για την σειρά.
Το Legend σήμερα το βρίσκω εκπληκτικά ξεπερασμένο και βαρετό, το Anniversary εξαιρετικό (μάλλον το αγαπημένο μου απ'όλα), αλλά το Underworld ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι με πολλές εξαιρετικές ιδέες. Μου είχε αφήσει πολύ καλή εντύπωση, παρά τα αρκετά προβλήματά του. Φυσικά περίμενα sequel, το οποίο δυστυχώς δεν βγήκε και πήραμε άλλο ένα Reboot.
Πώς θα σας φανεί αν βγει το επόμενο Tomb Raider, δεν πουλήσει τα εξωφρενικά ποσά που ονειρεύεται η Square Enix και αφήσει την σειρά ξεχασμένη ή ξεκινήσει πάλι νέο reboot;
Απλά περίμενα περισσότερα από το Reboot του 2013, η σειρά συνεχίζει να κάνει ηλίθια λάθη. Θα ήθελα να δω ένα πολύ πιο σοβαρό και έξυπνο παιχνίδι.