What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τorment: Tides of Numenera

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
http://arstechnica.com/gaming/2012/12/planescape-torment-sequel-finally-in-the-works/

Όπως περιμέναμε και από τη στήλη news, σήκουελ σήκουελ (στο περίπου)! Δεν πειράζει θα πάρω ό,τι μου δώσει. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάλω μπρος να το παίξω κάποια στιγμή το planescape... Εσείς που το έχετε παίξει για πείτε τι περιμένετε να γίνει?
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,661
Όπως γράφουμε και στο newspost, δεν γίνεται να είναι απευθείας sequel (με την έννοια του "Torment 2", ίδιοι χαρακτήρες, ίδιος κόσμος, παρόμοια θέματα) γιατί δεν κατέχουν το license του Planescape ούτε κάνανε επαφές για εξασφάληση δικαιώματος χρήσης των νέων κανόνων DnD (εκεί εμπίπτει πλέον οτιδήποτε νέο έχει προκύψει στο Planescape, αν δεν απατώμαι).

Και πέραν τούτου, οι ίδιοι οι δημιουργοί του έχουν δηλώσει πως η ιστορία του Torment έχει κλείσει οριστικά και οποιαδήποτε έξτρα επέμβαση απλά θα μείωνε την αρχική εμπειρία.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως απλά θα φτιάξουν game σε άλλο setting, αλλά θα διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά και τους στόχους του PST: πυκνή αφήγηση, προσωπική ιστορία με φιλοσοφικές προεκτάσεις, και σεναριακή εξέλιξη που θα προσπαθίσει να θέσει το νέο standard των RPG.

Άντε το πολύ-πολύ να χώσουν και την λέξη Torment μέσα στον τίτλο. Κάτι σαν "NEW RPG LICENSE: TORMENT".
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Περιμένουμε να δούμε,δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη..Μακάρι να δούμε αντάξιο 'πνευματικό διάδοχο'.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Κουοτάροντας με από το αντίστοιχο νέο...
"McComb said he then asked for and received Avellone's explicit blessing to work on the Torment sequel he has been envisioning, while Avellone continues to focus on the highly anticipated Project Eternity " (είναι μέσα στο link που έδωσε ο Maverick).
Αν δεν παρανόησα ο Avellone απλά τις ευλογίες του έδωσε και δεν θα συμμετάσχει.
Discuss...

EDIT: Κώστα σχετικά με τους κανόνες DnD θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν Pathfinder της Paizo, όπως καναν και οι δημιουργοί του Chaos Chronicles, αν δεν απατώμαι.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τα άτομα και μόνο που βρίσκονται από πίσω, σε προιδεάζουν για κάτι -τουλάχιστον- καλό.

Είναι ιδέα μου ή σιγά σιγά αρχίζει να αχνοφαίνεται πάλι η λογική της ισομετρικής κάμερας στα rpg?
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Irenicus, καθόλου ιδέα σου δεν είναι και ξερογλειφόμαστε άπαντες λάγνα στην ιδέα και μόνο.

Η επιτυχία των Wasteland 2 και Eternity ενδέχεται να ξαναφέρει μπίγκ-τάιμ στο προσκήνιο τη λατρεμένη και πολύ καλαίσθητη αυτή αισθητική.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,661
Η επάνοδος του isometric συνδέεται 100% με το Kickstarter.

Πριν παρουσιαστεί αυτή η διέξοδος για τους developers, αν κάποιος CEO εταιρίας έβλεπε ένα game σαν το Project Eternity και του ζητούνταν να εγκρίνει χρηματοδότηση προς αυτό, θα ζητούσε 3 πράματα: 1) να γίνει First-Person, 2) να γίνει αμειγώς Action με ελάχιστα RPG στοιχεία, 3) να έχει πρόστυχες γκόμενες (νταξ πες αυτό τρώγεται).

Mέσω kickstarters οι developers μπόρεσαν να λάβουν χρηματοδότηση για isometric RPGs ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα θέλουν, χωρίς συμβιβασμούς στα καπρίτσια του εκάστοτε εταιριάρχη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απ'ότι φαίνεται υπάρχει και περισσότερο κοινό για αυτά τα games απ'ότι υπέθεταν όλοι. Εμπνεώμενοι από αυτό το κοινό, αναπόφευκτα όλο και πιο πολύ developers "τολμούν" να επιστρέψουν στο isometric.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
:drool: :drool:

Δεν είναι τόσο η ίδια η προοπτική αλλά αυτό που τη συνοδεύει. Μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια είναι με αυτήν την κάμερα (το NWN 2 θεωρείται ψευδο-isometric? Γιατί την ελέγχεις αρκετά. Άσχετα αν τις περισσότερες φορές την αφήνεις στην ησυχία της...)
 

fever24

Commoner
Joined
Dec 3, 2012
Messages
39
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν παίξει το πρώτο torment. Ποια περίοδο το παίξατε; Εννοώ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια ή την περίοδο κοντά στην κυκλοφορία του παιχνιδιού; Με αυτό τον τρόπο προσπαθώ να καταλάβω αν "αντέχονται" τα παρωχημένα -πλέον- γραφικά. Μπορεί να μιλάμε για ένα μοναδικό σενάριο, ωστόσο αν τα γραφικά στις νέες widescreen οθόνες σε κουράζουν, τότε δύσκολα μπορείς να ασχοληθείς με έναν τόσο σπουδαίο τίτλο...
 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
hellion

να σου θυμισω πως τετοια παιχνιδια που περιγραφεις ειναι τα witcher 2, deus ex human revolution , fallout3/newvegas, mass effect. εγω τα συγκεκριμενα οπως εχουμε πει κι αλλου δεν τα θεωρω "καθαρα" rpg (οχι οτι με χαλει τα παραδοσιακα rpg μου πεφτουν πια βαρια) αλλα αν θυμαμαι καλα εσυ ελεγες το αντιθετο, θες να με τρελανεις ?!?!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,661


rasko wrote:
hellion

να σου θυμισω πως τετοια παιχνιδια που περιγραφεις ειναι τα witcher 2, deus ex human revolution , fallout3/newvegas, mass effect. εγω τα συγκεκριμενα οπως εχουμε πει κι αλλου δεν τα θεωρω "καθαρα" rpg (οχι οτι με χαλει τα παραδοσιακα rpg μου πεφτουν πια βαρια) αλλα αν θυμαμαι καλα εσυ ελεγες το αντιθετο, θες να με τρελανεις ?!?!</blockquote>

Η κουβέντα γίνεται για τα isometric games και για το πώς κάνουν επάνοδο στις μέρες μας παράλληλα με την επιτυχία του kickstarter. Τα games που αναφέρεις δεν είναι isometric. Δεν προσπαθώ να σε τρελάνω :Ρ

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Joneleth, πέρα από αυτά που είπε ο Μποράτσος και το http://www.chaos-chronicles.com/" class="bbcode_url">chaos chronicles έρχονται και The Banner Saga, Shadowrun Returns, Divinity Original Sin, Grim Dawn, Dead State και Sui Generis (και ίσως μερικά ακόμα που δεν θυμάμαι), οπότε όπως καταλαβαίνεις θα ακολουθήσει ένας πανικός...<img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Fever,αυτό που ρωτάς είναι καθαρά υποκειμενικό.Προσωπικά δε με ενοχλούν τα γραφικά (πρόσφατα έπαιζα το Zak Mckraken στο SCUMMVM).Αν έχεις προσπαθήσει να παίξεις άλλα παιχνίδια της Infinity Engine και σε χάλασαν,θα σε χαλάσει και αυτό.Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημα που θέτεις,το Torment το έπαιξα το 2010 πρώτη φορά.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379
Έρχεται πολύ (και καλό) πράγμα από old-school RPG. Ζούμε πραγματικά μεγάλες στιγμές <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Fever το Torment το έπαιξα 2008. Τα γραφικά τα βρήκα γαμάτα (δεν είχα περάσει κανένα μοντ)! Παραμένει μέχρι σήμερα το καλύτερο rpg που έχω παίξει. Αν θες να το ενισχύσεις τσέκαρε εδώ: http://thunderpeel2001.blogspot.gr/2009/01/planescape-torment-fully-modded.html
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
@fever: Μην ρωτάς, μπαίνεις, παίζεις και χάνεσαι. Ανήκει στην Αγία Τριάδα των crpgs (Baldur' s Gate, Fallout -προφανώς δεν εννοώ το 3-, Planescape:Torment).

@hellion, borracho: Ακριβώς αυτό. Και όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχουν, τόσο περισσότερους υποστηρικτές θα βρουν. Με μία προυπόθεση όμως, να μην ξεστρατίσουν.
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια όλων των εποχών... Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Setting θα είναι, ας είναι όπου να'ναι, ας έχει και το ruleset της 4ης έκδοσης, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, το ίδιο σκεπτικό όσον αφορά διαλόγους και ιστορία να έχει και όλα τ'άλλα θα τα βρούμε στην πορεία... Πραγματικά από τα παιχνίδια που παίζει να είναι "καλύτερα" και από ορισμένα βιβλία...

Θυμάμαι τον καιρό που το είχα πρωτο-τερματίσει, είχα στο παλιό μου sony-ericsson ήχο όταν μου ερχόταν SMS, "Updated my journal" :lol:
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Δεν το έχω παίξει και λυπάμαι για αυτό. Όλοι λέτε τα καλύτερα, αλλά φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω να προσπεράσω τα παλιά γραφικά και θα μου χαλάσει την όλη αίσθηση...

Εκτός από το Kickstarter, για την έλευση τόσων isometric RPGs, πιστεύω ότι φταίει πολύ και το DIII και η επιτυχία που έκανε. Είδαν ότι με τόσα και τόσα στραβά και με μια κάμερα αυτού του τύπου, πάλι πούλησε τρελά και δεν χάλασε τους fan του είδους.

Everybody wants a piece of the pie !!
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Κοίτα, χάνεις ένα απ' τα καλύτερα crpg ever. Αν όμως πιστεύεις ότι θα έχεις πρόβλημα με τα γραφικά του, που δεν είναι τόσο χάλια, καλύτερα να μην το παίξεις, γιατί όντως θα χάσεις ένα μέρος της μαγείας τού παιχνιδιού.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αν κάποια στιγμή βρεθώ χωρίς game, θα το δοκιμάσω γιατί πραγματικά νιώθω ότι χάνω πολλά που δεν το έχω παίξει...
 
Top Bottom