What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Του saver η μάνα δεν έκλαψε ποτές

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
πολ:

στα γκειμς που παιζω, μ αρεζει:

1. <span style="font-size:4">να μη σωνω ποτές</span>. γατακια, βαλτε μου τσεκποιντς καθε 684 χιλιομετρα. δε με κοφτει. και ναι, επισης εχω χομπι να βαζω μασκα και ν αφηνω αγνωστους να με μαστιγωνουν αλυπητα σε σκοτεινα κλαμπς. πάτα με με το τακουνι, αγαπη μου....

2. <span style="font-size:4">σωνω αραια και που</span>. καμμια φορα το ξεχναω τελειως και μετα χτυπαω την κεφαλα μου στον τοιχο. μ αρεσουν τα autosaves, τα cod παιχνιδια και θεωρω το φεισμπουκ τη μεγαλυτερη εφευρεση των τελευτιαιων 200 ετων.

3. <span style="font-size:4">σωνω παντου και παντα</span>. περισοτερη ωρα περναω βλεποντας την μπαρα του κουικσειβ να γεμιζει, παρα παιζοντας το παιχνιδι. το F5 εχει βαθουλωσει, δεν πατιεται πια κι εχω στερεωσει πανω ενα τσιροτο για να πατιεται και μονο του πότε πότε. ειμαι σαν τον τσούρινα, εχω 2.000 σειβς απο καθε παιχνιδι που επαιξα ποτέ. για να το πω λαικά και χύδην, περδομαι που λεει ο λογος και σωζω, ινγκέιμ φυσικά.


διαλεχτε και μετα ντισκάς. αφορμη της τσαντίλας μου και του ποστ ηταν το Demonicon, που βγηκε χτες, αλλά και το shadowrun returns πολυ προσφατα. υπαρχει μια ταση λοιπον τελευταια ακομα και στα rpg να μη σ αφηνουν να σωζεις οποτε θες, αλλα να σου επιβαλλουν την γελοια λυση των τσεκποιντς. ενταξει τα fps, ξερω γω, αλλα στα rpgs το θεωρω απαραδεκτο. τουλαχιστον ας σου δινει την επιλογη να σωζεις manually για μας τις κοτες ρε παιδι μου...

βεβαια ευτυχως οι γκειμερς διαμαρτυρονται, και απ οτι διαβασα στο μεγαλο πατς του shadowrun θα εχει "κανονικη" σειβ ρουτινα, ενω το ντεμονικον, χανει πολυ κοσμο λογω του θεματος αυτου. μακαρι οι ντεβς να ενσωματωσουν κι εδω νορμαλ σωσιμο, αλλα ετσι κι αλλιως το γεγονος οτι δεν θεωρειται αυτονοητο, αλλα θελουνε κραξιμο για να το κανουν, δε μ αρεσει καθολου. τι λετε σεις? ειναι πια τοσο δυσκολο να το προσθεσουν στα παιχνιδια? γιατι δεν το κανουν απ την αρχη? ξερω γω, κοστιζει λεφτα? ειναι μοδα?
αν εχετε καποια ιδεα, διαφωτιστε με.

(κριμα για το ντεμονικον, το ειχα βαλει στο ματι, αλλα ετσι, δεν. τσεκαρετε εδω αν θετε:
http://steamcommunity.com/app/215630/discussions/0/792924952441304716/#p2 )
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Εγώ σώζω ανά τακτά διαστήματα και πολλές φορές χτυπάω το κεφάλι μου επειδή ξέχασα ή επειδή με πέταξε και είχα μακρυά το save.

Δε γουστάρω όμως καθόλου το autosaving σύστημα που δε σου επιτρέπει να κάνεις ταυτόχρονα save όποτε θέλεις εσύ. Πολύ σπαστικό αδερφάκι μου...
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Ιδρύω ΤΩΡΑ λόμπυ κατά των checkpoints.

Κάποτε, τον παλιό καλό καιρό, ακούγαμε checkpoints και σκεφτόμασταν μόνο τα ραλάκια. Έχεις 1 λεπτό στο χρονόμετρο, τρέχεις, περνάς το checkpoint, αποκτάς έξτρα μισό λεπτό, τρέχεις να βρεις το επόμενο κτλ..

Από ένα σημείο και μετά, που τα games έγιναν η χαρά του χαζού και το level design περιορίστηκε σε έναν διάδρομο τον οποίο ακολουθάς με λύσσα από πύλη σε πύλη, σταματώντας μόνο για να κοιτάξεις τις εκρήξεις αριστερά και δεξιά, ξαφνικά το να σώζεται το game ανά 10 μέτρα έγινε το NEXT BEST THING του ανθρωπίνου γένους. Πού να αναγκάζουμε τώρα τον παίκτη να σώζει manually το game, ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΟΥΥΥ 666, αυτή η νοοτροπία αφαιρεί από το IMMERSHUN και μειώνει την ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΗΜ

Ε μαθαίνει μαθαίνει ο ηλίθιος σε αυτό το σκηνικό, οι νευρώνες του αλοιώνονται μόνιμα, οπότε οι εταιρίες που έχουν τον ηλίθιο ως ιδέα για το τι εστί ο μέσος κοινός gamer, αρχίζουν να πλασάρουν checkpoints σε ΟΛΑ τα games.

Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Quicksave με λύσσα και 6000 slots για manual saves σε όλα τα παιχνίδια. Και όποιος δεν σώζει, ας κάθεται να ξαναπαίζει όλο το game από την αρχή, στα @@ μας.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ξεκάθαρο, ανόθευτο, περήφανο 3. Έχω κρατημένα saves από το Zork 1 (χωριστά έκδοση DOS και μοντέρνο z-machine emulator, που παρέχει πολλές ευχάριστες ευκολίες στην ονοματολογιά και κατηγοριοποίηση των saves) μέχρι το Testament of Sherlock Holmes, και από Eye of the Beholder μέχρι Witcher 2, χώρια απλή και Enhanced Edition, για κάθε Playthrough αναλυτικά. Επίσης, κάθε 7z αρχείο με κρατημένα saves, περιέχει και ένα απλό txt αρχείο με το folder path στο οποίο πρέπει να μπουν.

Έχω ακούσει πολλούς και διάφορους λόγους για τη μη χρήση κανονικής save ρουτίνας. Είναι όλοι ανεξαιρέτως μαλακίες που απαξιώ να αναφέρω.

Υπάρχει ένα και μόνο ένα είδος παιχνιδιού στο οποίο θα μπορούσα να δεχτώ πως η έλλειψη δυνατότητας save ίσως να προσφέρει κάτι στην εμπειρία, και αυτά είναι τα stealth τύπου Τhief, αλλά κι έτσι ΜΟΝΟ σαν απολύτως προαιρετικό Option για τους τέρμα καμένους οδοστρωτήρες καριέρας σα και του λόγου μου.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
2 δεν μου αρέσει ουτε να πηγαίνω μισή ωρα πίσω ουτε να σώζω καθε ενα μέτρο, ειδικά αν ξέρω οτι στο επόμενο σημείο ειναι μια δύσκολη κατάσταση που πιθανόν θα χρειστεί να την παλέψω ξανά και ξανά σώζω
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
To πιο ακραίο saving spree που έκανα ποτέ ήταν πίσω στο 1997 και το Diablo, το πρώτο. Στο Hell,κάθε mob που σκότωνα και save.
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
260
<span class="bbcode_spoiler">Total War, σε κάθε γύρο :trollface: </span>
 

mindraven

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral Order of Alucard
Joined
Jan 22, 2013
Messages
322
είμαι της ομάδας των συχνών αποθηκεύσεων αλλά τώρα τελευταία μου φαίνεται πως ξεχνάω και δεν το κάνω και τόσο συχνά όσο παλιά. Ακόμα και σε παιχνίδια όπως τα Fallout. Το παρατήρησα με το New Vegas πρώτη φορά. Και καλά στο New Vegas. Σε παιχνίδια όμως σαν το Void, για παράδειγμα τη πάτησα άσχημα. Δεν το έχω τελειώσει ακόμα εξαιτίας της αφηρημάδας. Παρόλα, φαντάζομαι αν υπάρχει σοβαρός σχεδιαστικός λόγος πέρα της τεχνητής επιμήκυνσης της διάρκειας ενός τίτλου δεν θα είχα πρόβλημα να ασχοληθώ με κάποιο παιχνίδι που δεν έχεις τη δυνατότητα να σώσεις όπου και όσο συχνά θες, αν το άξιζε φυσικά.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εχω παιξει πολλα αρπιτζι που σ αφηνουν να σωσεις και κατα τη διαρκεια της μαχης, αλλά δεν παει ο μυαλος σας σε ποιο εκμεταλλευτηκα αυτη τη δυνατοτητα στα ορια του cheat...

drakensang 1, σε μια σπηλια αν θυμαμαι καλα, με μια γιγαντια ποντικίνα την mother Ratzinski (σιγα μην το θυμομουνα τ ονομα, το γκουγκλαρα... :lol: ).
πανδυσκολη μαχη, τουλαχιστον στο λεβελ που ημουνα τοτε, αλλα εχουμε μια τιμη σαν γκειμερς, δεν μπορουσα να φυγω, ν ανεβασω λεβελ και να ξαναπαω.. κι ετσι εσωζα σε καθε γυρο (τα drakensang ειναι ψευτορηαλ ταιμ, ουσιαστικα εχουν γυρους). οποιος το εχει παιξει, σιγουρα θυμαται το σκηνικο..
 

giorgosmcg

Gelatinous Cube
Joined
Dec 15, 2012
Messages
196
Εγω πιστευω ειμαι ολιγο σαν το 2, με λιγα στοιχεια απο 3. Δηλαδη οποτε παιζω παιχνιδια χωρις αυτοσεϊβ, κανω πολλα σεϊβ, αλλα οποτε τα θυμαμαι. Πολλες φορες εχει τυχει να εχω ξεχασει το σεϊβ, και να μου κρασαρει το game, μετα απο πολλες ωρες παιχνιδιου, χανοντας φυσικα την προοδο, ενω αλλες φορες να γραφω σεϊβ σχεδον οποτε κανει βημα ο χαρακτηρας μου.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Brother Bruce wrote:
drakensang 1, σε μια σπηλια αν θυμαμαι καλα, με μια γιγαντια ποντικίνα την mother Ratzinski (σιγα μην το θυμομουνα τ ονομα, το γκουγκλαρα... :lol: ).</blockquote>

Πες μου τουλάχιστον ότι είχες καταλάβει πως οι developers τρολάρανε...

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
:blink:
:cry:
:nope:

οχι. για πες...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Απλό, για να καυτηριάσουν την παράδοση που θέλει στα RPG, οι πρώτες μάχες να είναι ενάντια σε αραχνούλες και ποντικάκια της πλάκας για να αντρωθούν οι νουμπάδες ήρωες, βάλαν σε ένα από τα πρώτα side-quest ποντικοαρχηγό σχεδιασμένο για πρακτικά fully-leveled party, όχι αστεία...

Εγώ μετά τα δέκα πρώτα party wipes, κατάλαβα τι παίζει και γύρισα λίγο πριν φύγω για την τελευταία περιοχή... the way it was meant to be played, και πάλι εύκολο δε το έλεγες.

Δε νομίζω να περίμενε κανείς στη Radon Labs πως κάποιος θα έκανε save turn-by-turn, καρτερώντας τον απίθανο συνδυασμό των καλύτερων δυνατών ζαριών για την ομάδα και των χειρότερων για την Mother Ratzinski και τα μπασταρδάκια της, για να κερδίσει στο level 5-6.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Μεγάλη υπόθεση το save system του κάθε παιχνιδιού, δεν είναι λεπτομέρεια, καθώς μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την δυσκολία του και γενικά την ατμόσφαιρα πρόκλησης που θέλει να περάσει. Ο ποιο εύκολος τρόπος για έναν δημιουργό είναι να βάλει ενα τυπικό "κάνε όπου και όποτε θες save με άπειρα slot" και να αφήσει το παίχτη να διαλέξει πόσο "ψείρας" και "χέστης" θα είναι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Αλλά η αλήθεια είναι πως σε κάθε στυλ παιχνιδιού χωράνε πολλές παραλλαγές και στυλ, αναλόγως την φιλοσοφία του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, φαντάζεστε να έκανες save όπου ήθελες σε ένα dark souls? Άλλαζε όλο το παιχνίδι! Εκεί την πατάν πολλοί όμως δημιουργοί και μέσα στην κάψα τους να κάνουν κάτι ποιο τίμιο και προκλητικό δημιουργούν ηλίθιες και άβολες καταστάσεις, για παράδειγμα το save system του Shadowrun returns, που σε αναγκάζει να ξανακάνεις τους ίδιους διαλόγους πάλι από την αρχή επειδή κάτι σου έτυχε βρε αδερφέ και έπρεπε να κλείσεις το παιχνίδι! Ή σε πολλά checkpoint παιχνίδια που δεν προσέχουν το μοίρασμα και επαναλαμβάνεις κάτι 15-20λεπτα και βαριέσαι την ζωή σου! Άρα, για να καταλήξω, αν σχεδιαστεί σωστά και αποφύγει τέτοιες προχειρότητες και παγίδες, οποιοδήποτε save system λειτουργεί μια χαρά, αρκεί να εξυπηρετεί την φιλοσοφία του κάθε παιχνιδιού και όχι να καταλήγει σπαστικό και δύσχρηστο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δε θυμαμαι ακριβως αλλα δε νομιζω να ηταν αρχη αρχη. οντως, η μαμα ηταν απλα απαλευτη, με τεραστια χιτ ποιντς κλπ κλπ, αλλα ηταν τα μπασταρδακια που κανανε τη ζημια, ετσι που βγαινανε κατα δεκαδες και μπαινανε πρακτικα στη μεση και δε σ αφηνυν να σπαθέψεις την μπιγκ μάμα κάς.
χα, στην ραντον λαμπς προφανως δεν ξερανε οτι ειχα αρκετο χρονο στα χερια μου και τυχη τζογαδορου εκεινο το χειμωνιατικο βροχερο βραδυ (λεμε τωρα... για να ομορφηνουμε λιγο το γραπτο...)
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Καλημέρες!!!!

First things first, συμμετέχω στο λόμπυ εναντίων των βδελυρών checkpoints. Ποιός βιονικός εγκέφαλος το σκέφτηκε ήθελα να 'ξερα, να του πυροβολήσω το γόνατο (του εγκέφαλου)

Εξαρτάται από το παιχνίδι. Το RPG μου θέλω να το σώζω όποτε θέλω εγώ. Πρίν από μια ζόρικη μάχη, πχ, αλλιώς θέλω να κάνω την καβλάντα μου, ψάρεμα, βόλτα στο δάσος, παρατήρηση boobs κλπκλπ... Να φάω την πίτσα μου σαν άνθρωπος ρε αδερφέ.

Στο FPS πάλι, δεν μου καίγεται καρφάκι. Το πολύ πολύ να κανασφάξω ορδές οχτρών. That's the whole point. Άλλο αν πολλές φορές με γλεντάνε με μαστίγια, τακούνια, χειροβομβίδες (είναι kinky, δοκιμάστε το) και φλογοβόλα.
Στo adventure μου, θέλω 9001 slots για quicksave. Simple as dat.

<span class="bbcode_spoiler">Ειδική μνεία αξίζει στην save & exit ρουτίνα του Diablo II, που ενώ στην αρχή έσπασε τα @@ όλων, κανείς δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα με την "ξανασφάξε τα πάντα" προσέγγιση λόγω εθισμού στο παιχνίδι. Μετάλλιο ανδρείας σε όλα ανεξαιρέτως τα ποντίκια της εποχής, που αντέξανε άπειρο ξύλο, και αλλαχτήκανε μόνο όταν η μπίλια έγινε τετράγωνη και τριχωτή.</span>

Γενικά το autosave το απενεργοποιώ, είναι για τους τεμπέληδες-λάτρεις του Αλτσχάιμερ.
 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Εξαρτάται από τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις του παιγνίου.

Ας πούμε σε κλασικά αρ-πι-τζι/στράτετζι (δύσκολες μάχες, πολλές επιλογές) είναι χωρίς σκέψη 3.

Ωστόσο σε τίποτα νεο-fps/action της πλάκας που για να πεθάνεις πρέπει να κοιμηθείς πάνω στο πληκτρολόγιο γίνεται άνετα 2 <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Τα saves καταστρέφουν την διασκέδαση! Δεν υπάρχει χειρότερη συνήθεια στο gaming απο το να κάνεις save όλη την ώρα. Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο εκτός και αν παίζεις σε σουπερ κινκι hardcore mode, εκεί τα πολλά saves δικαιολογούνται. Τα τσεκποιντς είναι ακόμα χειρότερα γιατί δεν σε αφήνουν καν να αποφασίσεις πότε θα καταστρέψεις την διασκέδασή σου.

Όσοι νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός, σκεφτείτε το εξής: Παίζετε ένα επίπεδο στο Thief 4 (λέμε τώρα) που διαρκεί αρκετή ώρα και είναι αρκετά δύκολο. Τι θα προτιμούσατε απο τα παρακάτω

1. Τσεκποιντ πρίν απο κάθε φρουρό για να μην κλαίνε οι καζουαλ. Το παιχνίδι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον γιατί είτε πεθάνω είτε όχι θα επιστρέψω στο προηγούμενο τσεκποιντ. Το stealth δεν έχει κανένα ενδιαφέρον γιατί δεν θα χάσω και τίποτα αν με καταλάβουν.

2. Save όποτε θέλω.

3. Μόνο 1 ή 2 saves. Πρέπει να προσέξω που θα κάνω save για να μην ξεμείνω νωρίς. Σε αντίθεση με τα 1-2, το σύστημα saving προσθέτει στην δυσκολία αντι να αφαιρεί.

4. Καθόλου saves. Πρέπει να σκέφτομαι την κάθε μου κίνηση, γιατί αν πεθάνω θα πρέπει να αρχίσω απο το 0.

Πιστεύω πως τα 3-4 είναι πολύ καλύτερα απο τα 1-2.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Σκιερέ Χορευτή

Υποθετικό σενάριο, δίχως διάθεση trolling, επειδή μου έχει συμβεί μερικές φορές. Κατούρημα, βγαίνεις στο κεντρικό μενού επειδή δεν μπορείς -για όποιον λόγο- να κάνεις save, γυρνάς, έχεις ψιλοξεχάσει τι έπαιζε στην πίστα, χάνεις, και αρχίζει το RQ... (Όχι, όταν παίζω δεν φοράω μπειμπιλίνα). Δεν θα αναφερθώ στο Hardcore mode, γιατί απλά όσα save slots και να έχεις, αν πετάνει, πέτανε. Εκεί λοιπόν, δεν θα έβριζες για την απουσία save;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706


Brother Bruce wrote:
αλλα ηταν τα μπασταρδακια που κανανε τη ζημια, ετσι που βγαινανε κατα δεκαδες </blockquote>

η ζημιά που έκαναν ήταν αmeleeτέα, κάθε hit και injury όμως ήταν τρολάρισμα, α και just for the record 2-3 έβγαιναν ανά συκεκριμένα χρονικά διαστήματα και στόχευαν τους χαρακτήρες με το μκρότερο armor (ήτοι DR), χαρακτηριστική A.I. πολλών εχθρών του παιχνιδιού, το δεύτερο μισό της μάχης το έβγαλα με τους 2 χαρακτήρες που ακόμη στεκόντουσαν... :popcorn:

Τα checkpoints δε με χαλάνε αν είναι σχετικά συχνά βλ. Metro 2033 + δίνουν μια παραπάνω πρόκληση στο παιχνίδι. Σε rpg ομως θέλω να έχω σύστημα manual save και αρκετά slots (τουλάχιστον καμιά 20αριά).

EDIT: Prestige Class του Rogue, παίξε κανα bit trip runner και μετά έλα να μου πεις πόσο πιο ωραία θα ήταν αν υπήρχε ένα checkpoint στο μέσο κάθε πίστας. Θέλεις δυσκολία στα thief? Ανέβασε το επίπεδό της. Ειδικά στο πρώτο thief θυμάμαι κάτι επίπεδα στο τέλος που είχες πενιχρό ή και καθόλου εξοπλισμό και έπρεπε να ξεφύγεις από στοιχειά, ακριδάνθρωπους και χλαπάτσες, απλά δεν χωρίς save... Αλλά το να μην μπορείς να κάνεις save ή να είναι περιορισμένα μου φαίνεται χαζό και σπατάλη πολύτιμου χρόνου. Από την άλλη το save & exit που έχουν παιχνίδια όπως τα torchlight, diablo, dark souls κτλ. δίνουν μια παραπάνω πρόκληση και σε κάνουν να είσαι πιο προσεκτικός καθώς αν χάσεις συνεχίζεις επιτόπου με τις ανάλογες ποινές. :vaultboy:

 
Top Bottom