What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τροφοδοτικό

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Συνέδεσα την καινούρια μου κάρτα γραφικών. Πάνω στην κάρτα έχω συνδεδεμένη την οθόνη του υπολογιστή και την τηλεόραση. Από τη στιγμή που σύνδεσα την τηλεόραση, η τηλεόραση δεν παίρνει σήμα. Μόνο κάτι φλασιές κάνει όταν ανοίγει το pc. Πριν, με την προηγούμενη κάρτα, ήταν όλα οκ.

Έβαλα καινούριους drivers για την κάρτα, καθαρή εγκατάσταση κλπ. Δεν ξέρω τι φταίει και τι άλλαξε; Μπορεί κανείς να προτείνει κάτι; Το λειτουργικό την ανιχνεύει την τηλεόραση, αλλά το σήμα δεν περνάει. Έλεγξα με δεύτερα καλώδια τα πάντα όλα, τίποτα.

Αυτό που με παραξενεύει πολύ είναι από το CCC ότι λέει για την τηλεόραση "Maximum reported resolution 1920x1080 και refresh rate 75hz" κάτι που επίσης δεν ισχύει. Υπάρχει κάτι που παρεμβάλει από το CCC και επιβάλλει άλλη ανάλυση στην τηλεόραση;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,544
δεξί κλικ στο desktop και resolution δες, δεν έχω δεύτερη οθόνη να το τσεκάρω τώρα, αλλά εκεί είναι οι ρυθμίσεις των windows, ίσως κάτι να έχει ξεφύγει εκεί.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Όχι, από εκεί είναι όλα καλά...

Να σημειώσω ότι από τότε που άλλαξα την κάρτα έχω πολλά freezes με αναγκαστικό χειροκίνητο reset...
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,544
θες να φρεσκάρεις λίγο την μνήμη μου; τι σύστημα έχεις τώρα και πόσο παλιό είναι το τροφοδοτικό;
(Αν και είναι απίθανο να έχει να κάνει με το ότι δεν δίνει σήμα στην δεύτερη οθόνη)
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Το τροφοδοτικό είναι αρκετά παλιό, όπως και ο υπολογιστής γενικότερα. 4ετίας. Αλλά μέχρι το μεσημέρι όλα ήταν καλά. Από τότε που άλλαξα κάρτα το pc "παγώνει" σε άκυρα χρονικά σημεία, ασχέτως τι κάνω και η τηλεόραση δεν παίρνει σήμα, μόνο η οθόνη...
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,544
ε μπορεί να μην τραβάει πλέον με την νέα κάρτα, για πες σύστημα
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
(συγνώμη για το hijacking, είπα να μην ανοίξω νέο thread).

Έχω πλέον dual monitor setup και επειδή ποτέ δεν σταματάω να βρίσκω ατέλειες τις οποίες μου γίνεται ψύχωση να διορθώσω, παρατήρησα το εξής:
Εάν έχω και στις δύο οθόνες 60hz refresh rate, εάν έχω ανοιχτό κάποιο browser window στη secondary και κάποιο άλλο στην κύρια οθόνη, εάν κάνω drag around το window της κύριας, η κίνησή του είναι ελάχιστα choppy. Στην παλιά (secondary) δεν υπάρχει θέμα.

Εάν θέσω στην κύρια οθόνη 59hz refresh rate, το "πρόβλημα" εξαφανίζεται αλλά το memory clock της GPU είναι διαρκώς στο 100% του (1250) ενώ το core clock της GPU σε idle status είναι μόνιμα στα 450Μhz από τα 300Μhz που ήταν πριν την αλλαγή.

Καμία ιδέα? Όσο έψαξα, διαβάζω ότι ουσιαστικά είναι θέμα των windows αλλά πέρα από το να απενεργοποιήσεις το windows Aero, δεν προτείνεται κάποια άλλη λύση.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Κανένα πρόβλημα Pain ! Κάνε δουλειά σου.

Λοιπόν, έχω
AMD Phenom II X4 B55
8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (7-12-12-30)
ASRock M3A790GMH/128M (CPUSocket)
GPU Sapphire 290 Tri X
Corsair GX 650

Επίσης από τότε που άλλαξα την κάρτα γραφικών, το pc κολλάει σε άσχετα χρονικά διαστήματα. Είτε κάνω κάτι είτε όχι είτε παίζω είτε κάνω browsing. Η μόνη λύση είναι το reset κάθε φορά. Τώρα από το πρωί έκανα format πέρασα τα πάντα και κόλλησε μόνο 1 φορά.
Ακόμη, από χτες, στις συσκευές ήχου και αναπαραγωγής μου εμφάνισε 6 απενεργοποιημένα Digital Display Audio με το σηματάκι μιας τηλεόρασης...
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Hmm αυτό με τα 6 disabled displays με κάνει να σου πω "welcome to my world". Είχα παραπλήσιο θέμα όταν συνέδεα την τηλεόραση με HDMI παλιότερα (πλέον άλλαξα σπίτι η τηλεόραση δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο επομένως δεν με απασχολεί, το θέμα δεν λύθηκε πάντως). Δεν είχα θέματα με freezes αλλά δεν είχα ήχο στην TV. Επίσης δεν εμφανιζόταν ποτέ ως enabled/connected ή κάτι συναφές. Τέλος, εάν άνοιγα το "Manage Audio Devices" από το Control Panel, αφού πέρναγαν 5 λεπτά, μπορεί και να άνοιγε, αν είχε όρεξη. Με reset η τηλεόραση εντοπιζόταν κανονικά, είχα ήχο και κανένα απολύτως πρόβλημα. Εάν την αποσυνέδεα και μετά απο κάποια ώρα την ξανασυνέδεα, μια απο τα ίδια.

Το είχα ψάξει αρκετά, όλοι έλεγαν ότι είναι conflict μεταξύ των drivers της GPU και των default των windows (??)... σταμάτησα να ασχολούμε επειδή μετά απο λίγο καιρό άλλαξα σπίτι οπότε το θεώρησα ανούσιο να συνεχίσω να ψαχουλεύω σχετικά με το θέμα.

Υποπτεύομαι ότι και στο τωρινό μου θέμα πάλι κάποιο αντίστοιχο conflict ευθύνεται... και άντε να το διορθώσεις τώρα.

Έχεις τσεκάρει τη θερμοκρασία της κάρτας σου; Μήπως ανεβάζει και για αυτό ξεκινάει τα freezes?
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Το έψαξα και αυτό. Η θερμοκρασία της κάρτας είναι 29 βαθμοί σε idle που συμβαίνει αυτό και το task manager δε δείχνει κανένα είδος φόρτου εργασίας...
Άστα να πάνε, με βλέπω να ξαναβάζω την 6850... Ελπίζω να έχεις καλύτερη τύχη εσύ !
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
<blockquote>ο memory clock της GPU είναι διαρκώς στο 100% του (1250)</blockquote>

Το ίδιο παρτήρησα και εγώ χτές μέχρι που ο Kuiv μου έδωσε την λύση.
Στην κάρτα έχω την οθόνη του pc (60Hz) σε dvi και μια τηλεόραση (100Hz και το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση) σε hdmi. Το memory clock παραμένει 1300 σε idle λόγο του hdmi (ακόμα και με την tv κλειστή). Με το που βγάζω το βύσμα από την κάρτα κατευθείαν πέφτει το mem clock στα 150 και η θερμοκρασία κατα 10-11 βαθμούς.

Σε idle η κάρτα του alucard φτάνει 28 με 30 βαθμούς, δεν νομίζω οτι φταίει αυτό. Επίσης ένας γνωστός μου είπε ότι το θέμα με την τηλεόραση μπορεί να οφείλεται λόγο του handshake effect.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
To θέμα είναι ότι εγώ θέλω και τις δύο οθόνες διαρκώς συνδεδεμένες. Δεν ανεβάζει θερμοκρασία βέβαια ιδαιίτερη, αλλά και πάλι το να είναι το memory clock διαρκώς στο 100% είναι περίεργο. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την κάρτα ωστόσο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,544
όπως το βλέπω εγώ το τροφοδοτικό είναι το θέμα, δεν προλαβαίνω να το τσεκάρω εγώ, αλλά δες εδώ λίγο
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

βάλε τα πράγματα που έχεις και βάλε φουλ λοαντ και δώσε και στο psu aging πόσα χρόνια έχεις το τροφοδοτικό.

όσο καλό και αν είναι με τον καιρό χάνει απόδοση.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Δεν παίζει να ξεπερνάω τα Watt σε idle. 482 μου έβγαλε κατανάλωση και το τροφοδοτικό είναι 650. Πόσα να έχασε με τα χρόνια; 150 Watt? Μου φαίνεται δύσκολο. Τα κολλήματα πρέπει να είναι θέμα της RAM και της μητρικής. Ο τρόπος που παγώνει το pc είναι σα να κολλάει η RAM. Αν ήταν τροφοδοτικό δε θα έκλεινε;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440


Alucard wrote:
Αν ήταν τροφοδοτικό δε θα έκλεινε;</blockquote>

Όχι απαραίτητα, ειδικά αν το πρόβλημα είναι πως χωρίς να έχει κάποιο κουσούρι, απλά δεν μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα.

Πάντως μη τρελαθούμε, κανονικά το PSU σου θα έπρεπε να φτάνει και να περισσεύει.

Είσαι 100% σίγουρος πως έχεις συνδέσει την κάρτα σωστά; Πχ, δε κάνεις καμιά γιωτομπαλιά που λέει και ο Borracho, και έχεις συνδέσει μόνο το ένα Power Connector;



Alucard wrote:
Τα κολλήματα πρέπει να είναι θέμα της RAM και της μητρικής</blockquote>

Ram, μητρική, σε μένα είχαν παρουσιαστεί τέτοια κολλήματα όταν είχε πρόβλημα ο σκληρός δίσκος... πολλά μπορεί να φταίνε για το φαινόμενο, αλλά είναι τουλάχιστον ύποπτο πως άρχισε με το που κούμπωσες τη νέα GPU.

Να σε ρωτήσω κάτι που δε κατάλαβα από το post σου, δοκίμασες χωρίς την TV, μόνο με το monitor συνδεδεμένο, και τα κολλήματα επιμένουν;

Επίσης, Nvidia FTW ρε :trollface: .



 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ναι, όλα αυτά τα κολλήματα είναι μόνο με μία οθόνη. Όλα ξεκίνησαν με τη νέα GPU (σαν γνήσιος Μητσοτάκης, μην πάρω κάτι και δουλεύει με τη μία).
Δοκίμασα όλα τα πιθανά σε συναδιασμό Dimm slots. Αν ξανακολλήσει θα κοιτάξω κάτω βίσμα ξεχωριστά. Τι να πω;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,544


Alucard wrote:
Δεν παίζει να ξεπερνάω τα Watt σε idle. 482 μου έβγαλε κατανάλωση και το τροφοδοτικό είναι 650. Πόσα να έχασε με τα χρόνια; 150 Watt? Μου φαίνεται δύσκολο. Τα κολλήματα πρέπει να είναι θέμα της RAM και της μητρικής. Ο τρόπος που παγώνει το pc είναι σα να κολλάει η RAM. Αν ήταν τροφοδοτικό δε θα έκλεινε;</blockquote>

όχι δεν κλείνει, ή θα βγάλει BSOD, ή θα κάνει restart ή θα freezάρει, είχα παρόμοιο πρόβλημα το οποίο μάλιστα επήλθε χωρίς καν να κάνω κάποια αναβάθμιση. Είχα ένα CM 460 και μετά από κοντά 4 χρόνια χρήσης άρχισε να μου βγάζει θέματα, έως ότου σε κάποιες φάσης που έτρεχα games άρχισε και τα BSOD, ενώ είχα πάρει και κάποια reports για ασταθές παροχή ρεύματος σε διάφορες γραμμές (12V νομίζω) από το utility της sabretooth.
Μόλις το άλλαξα όλα ομαλά πάλι.

Για να πάρεις μια ιδέα έβαλα το capacitor aging στο 20% που είναι μια νορμάλ τιμή για 1-2 χρόνια καθημερινής χρήσης και έφτασα recommended 627W.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει με το ξεκλείδωμα των 2 επιπλέον πυρήνων που έκανες, μπορεί να επηρεάζει το stability τώρα που η κάρτα είναι κτήνος.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως μοιράζει το ρεύμα το τροφοδοτικό, μπορεί απλά να έχει βαρέσει μπιέλα και να μην δίνει σωστό ρεύμα κάπου.

Οπότε να ξεκαθαρίσω, ΔΕΝ λέω ότι σίγουρα είναι το τροφοδοτικό, αλλά από την στιγμή που η μόνη αλλαγή που έκανες είναι να βάλεις μια πιο ενεργοβόρα κάρτα, το τροφοδοτικό είναι για μένα ο νούμερο 1 ύποπτος.
Στην τελική βάλε πάλι την παλιά κάρτα επάνω και δες πως πάει το πράγμα.

btw πριν βγάλεις την 6850 έκανες uninstall τα πάντα; Αν το κάνεις αφού βάλεις την νέα κάρτα ενδέχεται να έχει προσπαθήσει να βάλει drivers το σύστημα αυτόματα με το reboot και να τα κάνει λίγο σαλάτα.

 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ναι, το σκεπτικό σου είναι σαφέστατα λογικό. Αυτή τη στιγμή τρέχω με 1 dimm μνήμης και δεν κόλλησε ακόμα. Αν ξανακολλήσει θα κοιτάξω τα βίσματα μήπως έκανα κάτι λάθος. Μετά θα δοκιμάσω να ξανακάνω τον επεξεργαστή 2πύρηνο, να δω πώς θα πάει και τέλος θα βάλω την παλιά κάρτα για να δω αν υπάρχουν και εκεί θέματα ή όχι.

Έκανα clean install χτες, αλλά επειδή φοβήθηκα γενικότερα, έκανα format σήμερα το πρωί με νέους drivers τα πάντα και συνεχίζει. Κάτι με το ρεύμα πρέπει να είναι πάντως, αφού αποκλείονται σιγά σιγά οι μνήμες... Εκτός αν με το 1 dimm συνεχιστούν όλα καλά. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές πάντως!

Το 1 dimm απέτυχε. Τώρα έριξα τους πυρήνες ξανά στους 2. Αυτό λογικά θα βοηθήσει όσον αφορά το ρεύμα...
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Dark Archon wrote:
Δοκίμασες να τρέξεις το Bluescreenview;</blockquote>

Δεν το γνωρίζω το πρόγραμμα. Τι κάνει;

Πάντως απέτυχε και το πείραμα με το 2πύρηνο... Εξάντλησα δλδ το θέμα μνημών και επεξεργαστή. Δε μένουν και πολλά, οπότε μάλλον στο τροφοδοτικό που είπε ο Νίτρο πρέπει να είναι το πρόβλημα <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> Έβαλα ξανά την 6850 και λειτουργούν όλα καλά μαζί και το σήμα στην τηλεόραση... Σκαααααααααααατα...

 
Top Bottom