What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τυχαία restart στο pc

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
3,896
Το pc αυτο ειναι 2 χρονων απο οτι βλεπουμε απο τα χαρακτηριστικα του. Η πιθανοτητα να χαλασε κατι στα 2 χρονια ειναι 1/1000 . Το κανει συνεχεια τωρα απο οτι πιο πριν?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
17,375
Κάτσε ρε Shredder, διότι δεν κατάλαβα. Τα ένα έτος στα μαθηματικά είναι 360 ήμερες. Άρα για δύο χρόνια 720 μέρες. Μήπως η πιθανότητα είναι 1/720 και άρα πιθανότερο να έχει χαλάσει?
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Το πλαινο πορτακι στο κουτι μου εχει 2 φανακια 12x12 που φυσανε αερα πανω στυην vga ναι τον nvme, εκτος των αλλων, μπροστα πισω και 2 στο πανω μερος. Θερμοκρασιες με ανοιχτα 2 παραθυρα lotro, magician, speccy : cpu 40, m/b 40, gpu 52, ssd 38, hdd 38 και ο nvme 60. Την θελει τυην ψυκτρα του νομιζω. Δεν ξερω πως να επιλλεξω τυην καταλληλη. Ας με διαφωτισει καποιος που γνωριζει.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,671
Το ιδιο προβλημα και με την δικη μου μητρικη, gigabyte B460M DS3H. Εχει το Μ2 slot ακριβως πισω απο την καρτα γραφικων, Θερμοκρασιες επεξεργαστη, μητρικης, δισκων 30-35, καρτα γραφικων 40 και δισκου nvme 970 evo plus 50. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τον στριμωξαν εκει, ενω η μητρικη εχει τοσο χωρο κατω απο το slot τυης καρτας γραφικων. Δεν ξερω πως να βρω καποια ψυκτρα που θα βελτιωνε την κατασταση. Σηγουρα στα παιχνιδια η θερμοκρασια του δισκου θα ανεβασινει 10-15 βαθμους. Ευτυχως δεν μου εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα μεχρι τωρα

Chris, η μητρική σου λογικά είναι αυτή, και το m2 slot αυτό που έχω κυκλώσει. Η θέση είναι πολύ καλύτερη από της δικής μου μητρικής που είναι κάτω και όχι πάνω από το GPU slot, ακριβώς επειδή μπορείς να της βάλεις ειδική ψύκτρα χωρίς πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ να βάλω στο δικό μου SSD, επειδή μετά θα βρίσκει πάνω στη GPU. Απορώ ποιος το σκέφτηκε...

Untitled00.jpg

Ψύκτρες για SSD δεν κυκλοφορούν πολλές, και όλες κάνουν λίγο πολύ την ίδια δουλειά. Έχω διαβάσει καλά λόγια για την Be quiet! MC1 Pro και θα την έπαιρνα αν μπορούσα να την χρησιμοποιήσω :confused: .
 

lelos kounelos

Ancient Red Dragon
Joined
Dec 9, 2012
Messages
12,190
Το ζήτημα είναι η μέρα να έχει πάνω από 24 ώρες. Μετά όλα λύνονται.
Σαν ιδεα ειναι ωραια αλλα θα σας βαλουν να δουλευετε 16 ωρες την μερα και λογικα με μισθο 8ωρου. Αφου δουλευεις 16 ωρες δεν εχεις εξτρα εξοδα.
 

Dark Archon

Blackguard
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,383
Για ψύκτρες Μ.2 να προτιμήσετε μια τύπου ''σαντουιτς'', δηλαδή να έχει οπωσδήποτε πισω λαμάκι για να κρατάει στην θέση της την ψύκτρα.
Οι θερμοκρασίες που αναφέρατε είναι μέσα στα λειτουργικά όρια των δίσκων, αλλά είναι σίγουρα στα ''κίτρινα''.
Η πρώτη λύση είναι μια απλή ψύκτρα όπως η bequiet που είπε ο GreatoldOne και αν πιάνουν τα χέρια σας βιδώνετε επάνω της κανένα ανεμιστηράκι 40mm. Κάτι παρόμοιο:
Τώρα για όσους θέλουν έτοιμες λύσεις με ενεργή ψύξη, υπάρχουν και τέτοιες με μειονέντημα το αυξημένο ύψος.
Τα δυο τελευταία είναι τρελό overkill, αλλά λεφτά υπάρχουν. :ROFLMAO:
 

lucinos

Mind-flayer
Joined
Nov 16, 2015
Messages
1,818
Αν συνδέσεις έναν κοινό sata δίσκο (ssd) και βάλεις εκεί το λειτουργικό; Για τα restart λογικά κτυπάει κάπου στο ίδιο το λειτουργικό μπορείς ακόμα και να έχεις τα παιχνίδια στο nvme και δεν θα κάνει restart τουλάχιστον απλά θα πέφτει η απόδοση.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Ψύκτρες για SSD δεν κυκλοφορούν πολλές, και όλες κάνουν λίγο πολύ την ίδια δουλειά.
Αυτη ειναι η μητρικη. και η ψυκτρα που προτεινεις πολυ καλη. Με προβληματιζει το υψος των πτερυγειων της ψυκτρας. Ειναι στανταρ? Το πανω μερος της gpu, καλυπτει το μισο σε πλατος του δισκου.
 

Attachments

  • 1660 side.jpeg
    1660 side.jpeg
    30.2 KB · Views: 8
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,438
Gigabyte B450 Aorus Elite v2
σαν τη μλκ την δική μου στην asus 320M-K που έχω σπίτι... βέβαια βλέπω η gigabyte την έβαλε ακόμα πιο κοντά...
Αλλά να σου πω, αφού έχεις 2 θέσεις καλά είσαι, βάζεις στην δεύτερη Μ.2 και καθάρισες.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,671
Η δεύτερη θέση είναι PCI-e 3.0 x2, όχι x4, κόβει την μισή ταχύτητα του δίσκου. Βέβαια, καλύτερα μισή ταχύτητα από restarts, θα δω τι θα κάνω αν ξαναβγάλει πρόβλημα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,231
Του ανατινάχθηκε το τροφοδοτικό τελικά... Δίκιο είχε ο χειρομαλάκτης.

Πάντως και μένα κάποιες (ελάχιστες φορές), έκλεινε όταν είχα ανοικτά tabs στον Firefox. Και όπως θα χετε παρατηρήσει δεν έχει σημασία πόσα tabs έχεις ανοικτά απ το προηγούμενο session, αλλά πόσα χρησιμοποιείς εκείνη τη στιγμή.Ψάχνω να βρω την φωτογραφία που χα στείλει σε ένα φίλο μου και έκλεινα 3000+ tabs στο Firefox , αλλά δεν την βρίσκω. Θα τη βρώ όμως που θα πάει. Θέλω να πω ότι και με 3000tabs δεν σέρνεται, αν είναι από προηγούμενα sessions. O firefox το μόνο που αποθηκεύει είναι το URL του κάθε tab και τίποτα παραπάνω. Άν όμως πας και δώσεις εντολή να φορτώσει όλα τα tabs αυτά, τότε πρέπει να σαι έτοιμος για γερό κρας.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,438
Η δεύτερη θέση είναι PCI-e 3.0 x2, όχι x4, κόβει την μισή ταχύτητα του δίσκου. Βέβαια, καλύτερα μισή ταχύτητα από restarts, θα δω τι θα κάνω αν ξαναβγάλει πρόβλημα.

Α μλκ δεν είδα τα specs, τώρα που τα κοιτάζω ακόμα χειρότερα που η άλλη full PCI-e είναι 4άρα μόνο :(
 

Eaglos

Half-Ogre
Joined
Jan 3, 2020
Messages
686
Άν όμως πας και δώσεις εντολή να φορτώσει όλα τα tabs αυτά, τότε πρέπει να σαι έτοιμος για γερό κρας.
Στις τελευταίες εκδόσεις απλά τα ανοίγει τα tabs και βλέπεις το όνομα του tab αλλά δεν φορτώνει κάτι.
Πρέπει να επιλέξεις το κάθε tab ξεχωριστά για να το φορτώσει. Δεν θυμάμα αν είναι η εργοστασιακή
ρύθμιση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,438
Στις τελευταίες εκδόσεις απλά τα ανοίγει τα tabs και βλέπεις το όνομα του tab αλλά δεν φορτώνει κάτι.
Πρέπει να επιλέξεις το κάθε tab ξεχωριστά για να το φορτώσει. Δεν θυμάμα αν είναι η εργοστασιακή
ρύθμιση.
ισχύει, αν κάνεις επαναφορά το προηγούμενο session φορτώνει μόνο όταν επιλέξεις το tab
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308

Dark Archon

Ωραια τα εργαλεια που δειχνεις και πατεντας με πατεντα. Αλλα που να χωρεσει φανακι εκει μεσα. Απο πανω η ψυκτρα της cpu, απο κατω η vga. Εδω φοβαμαι μηπως δεν χωρεσει η απλη ψυκτρα
 
Top Bottom