What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Unity

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Εξαιρετικό υπο-φόρουμ Νικόλα. Όπως είπαμε κι από κοντά, υπάρχουν πλέον εργαλεία που πριν λίγα χρόνια ούτε θα τα ονειρευόμασταν όταν θέλαμε να φτιάξουμε το δικό μας "αριστούργημα".
 

kuv

Gelatinous Cube
Joined
Dec 13, 2012
Messages
116
Το adventurecreator είναι από τα καλύτερα 70 EUR που έχω δώσει ποτέ- εξαιρετικό toolkit.<br>Αν το χρησιμοποιεί κανείς άλλος, ας ανταλλάξουμε σημειώσεις  :cool:
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
<blockquote><br>Το adventurecreator είναι από τα καλύτερα 70 EUR που έχω δώσει ποτέ- εξαιρετικό toolkit.<br>Αν το χρησιμοποιεί κανείς άλλος, ας ανταλλάξουμε σημειώσεις  :cool:<br></blockquote><br>Αν δεν ήταν στην Unity φίλε kuv θα είχα πέσει με τα μούτρα από χθες που το είδα....<br>Αλλά δεν την μπορώ την Unity....<br>(H Unity μου θυμίζει ένα κοριτσάκι στο σχολείο, που ήταν ομορφούλα, που όλο εμφανιζόταν μπροστά μου, που όλο άλλαζε θρανίο να έρθει πιο κοντά, που όλο κάτι άσχετο ερχόταν να μου πει,.... αλλά μύριζε άσχημα ρε γαμώτο...)
 

kuv

Gelatinous Cube
Joined
Dec 13, 2012
Messages
116
Ωραίος ο Νικόλας, μ&#039;αρέσει!<br><br>Όπως ακριβώς όμως και στο παράδειγμα που θέτεις, κάθε πράγμα πρέπει να το χρησιμοποιείς για συγκεκριμένους σκοπούς. Δεν θα εξηγήσω πώς εφαρμόζεται αυτό στο δικό σου παράδειγμα για να μην με πουν ΚΑΙ σεξιστή, αλλά στο παράδειγμα της Unity, είναι ένα εργαλείο που ορισμένα πράγματα τα κάνει καλά, συνήθως κάποια πιο απλά πράγματα. <br><br>Αν έχεις μια καλή ιδέα, γιατί να πρέπει να εφεύρεις από την αρχή τον τροχό, ενώ υπάρχουν τα εργαλεία;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
<blockquote><br>Ως αντιπαραβολή μπει να θέσει κάποιος το Pillars το οποίο είναι πανέμορφο.<br></blockquote><br><br>Και το Ori (πόσα άραγε δισδιάστατα παιχνίδια μπορούν να συγκριθούν μαζί του). Και το Candle. Και το Jotun. Και το Hollow Knight. Και άλλα πολλά.  <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br>Tα "moblie μοντέλα" και τα τεχνικά θέματα που ακούμε ή συναντάμε, νομίζω έχουν να κάνουν κυρίως με τη Unity3D, που είναι άλλη μηχανή από τη Unity, νομίζω...
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
<blockquote><br>Tα "moblie μοντέλα" και τα τεχνικά θέματα που ακούμε ή συναντάμε, νομίζω έχουν να κάνουν κυρίως με τη Unity3D, που είναι άλλη μηχανή από τη Unity, νομίζω...<br></blockquote><br>Όχι, είναι η ίδια μηχανή. Unity 3d είναι το πλήρες όνομα της.<br><br>Unity λέγεται και το άθλιο, κατά την γνώμη μου, desktop environment που έρχεται πακετάκι με το ubuntu. Ίσως αυτό σε μπερδεύει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
I stand corrected  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br>Πάντως απ&#039; ότι λένε πολλοί,  παιχνίδια που περιέχουν πολλά 3d assets, έχουν θέματα απόδοσης, ειδικά στις κονσόλες π.χ. Wasteland 2.<br><br>Συντάσσομαι  με Alastor και Northlander, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο θέμα engine, όσο ανεπαρκής προσπάθεια optimization από τους δημιουργούς.<br><br><blockquote><br>...και για να υπερθεματίσω σχετικά με την μη συμπάθεια μου στην Unity και ότι το έχει στο πετσί της <b>να βγάζει "πατάτες"</b>, ένα θα πω:<br>Το "Torment: Tides of Numenera" φτιάχτηκε με την Unity<br></blockquote><br><br>Μην πιστεύεις ότι διαβάζεις στα ιντερνετζ.  :trollface:<br><br><blockquote><br>Δε ξερω γιατι αλλα τα περισσοτερα παιχνιδια που ειναι φτιαγμενα με unity κανουν μπαμ απο μακρια.<br></blockquote><br><br>Ενδεικτικά δες τα: Ori, P.A.M.EL.A., Ghost of a Tale, Pillars.<br>Αν δε σου είχε πει κάποιος ότι είναι στη Unity θα το καταλάβαινες;<br>Εύκολα από τις πιο versatile μηχανές εκεί έξω στο οπτικο αποτέλεσμα .  Για παράδειγμα σε μένα περισσότερο μπαμ κάνουν παιχνίδια στην UE3.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Συντάσσομαι με τον Παναγιώτη.  Πλέον επιθυμώ να δω τα αποτελέσματα σε UE4 (τα οποία κρίνοντας από το Unreal Tournament είναι ικανοποιητικότατα), αλλά η UE3 έχει πλέον ξεπεραστεί στα μάτια μου. <br><br>Μπορείς να πεις ότι παραγίνομαι παραδοσιακός, αλλά πλέον βρίσκω ελκυστικότερο τα γραφικά να υπάγονται στο αίσθημα και το περιεχόμενο του εκάστοτε τίτλου και να τα ανυψώνουν παρά το αντίθετο. Λέγοντας αυτό προτιμώ δηλαδή να βλέπω καμβάδες/πανέμορφα τοπία και να μου πέφτει το σαγόνι (κάθε φορά που βλέπω το Pillars το κλείνω γιατί τελικά καταλήγω να χαζεύω τη "νεκρή φύση" παρά να παίζω το παιχνίδι, και μετά χτυπάει η νοσταλγία της εφηβείας), παρά γραφικάρες αλλά τελικά να μην μου δίνει τίποτα από αίσθημα το παιχνίδι.<br><br>Παρόλα αυτά το DOOM το κατευχαριστήθηκα και ας μην είχε πλοκή.  :blush2:
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
<blockquote><br>Αν έχεις μια καλή ιδέα, γιατί να πρέπει να εφεύρεις από την αρχή τον τροχό, ενώ υπάρχουν τα εργαλεία;<br></blockquote><br>Συμφωνώ 100%. Ούτε φυσικά λέω ότι η Unity είναι κακή. Το αντίθετο. Είναι πάρα πολύ καλή και στα χέρια ικανών ανθρώπων, βγάζει διαμάντια.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
<blockquote><br>Συντάσσομαι με τον Παναγιώτη.  Πλέον επιθυμώ να δω τα αποτελέσματα σε UE4 (τα οποία κρίνοντας από το Unreal Tournament είναι ικανοποιητικότατα), αλλά η UE3 έχει πλέον ξεπεραστεί στα μάτια μου. <br><br>Μπορείς να πεις ότι παραγίνομαι παραδοσιακός, αλλά πλέον βρίσκω ελκυστικότερο τα γραφικά να υπάγονται στο αίσθημα και το περιεχόμενο του εκάστοτε τίτλου και να τα ανυψώνουν παρά το αντίθετο. Λέγοντας αυτό προτιμώ δηλαδή να βλέπω καμβάδες/πανέμορφα τοπία και να μου πέφτει το σαγόνι (κάθε φορά που βλέπω το Pillars το κλείνω γιατί τελικά καταλήγω να χαζεύω τη "νεκρή φύση" παρά να παίζω το παιχνίδι, και μετά χτυπάει η νοσταλγία της εφηβείας), παρά γραφικάρες αλλά τελικά να μην μου δίνει τίποτα από αίσθημα το παιχνίδι.<br><br>Παρόλα αυτά το DOOM το κατευχαριστήθηκα και ας μην είχε πλοκή.  :blush2:<br></blockquote><br>αυτο το ποστ περιεχει τοση αληθεια, που πρεπει να γινει sticky. ειχα φαει το ιδο κολημα με το STALKER. χαζευα την αποσυνθεση και τον ανουσιο θανατο, μιας ανουσιας ανθρωποτητας.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Να τα βάλω σε μάι σειρά, μήπως με βοηθήσετε.<br>Στο σχέδιο τα νήπια με πατάνε στην καρωτύδα. <br>Δεν μπήκα ποτέ πολύ βαθιά μέσα στις μηχανές γραφικών, αλλά έξυσα διάφορες επιφάνειες και κυρίως με την GL Basic.<br>Αρχικώς θέλω να φτιάξω ορισμένα animations για την πτυχιακή μου και στη συνέχεια, με βάση αυτά να φτιάξω έναν χώρο εργοστασίου και να κόβω βόλτες μέσα σαν τον Geralt στους οίκους ανοχής ένα πράμα και να τους δείχνω πράγματα και λειτουργίες. Αξίζει τον κόπο ή θα παιδευτώ τσάμπα; Μπορεί να γίνει με unity αυτό ή και με άλλη γλώσσα για να το πάιξουμε  με περισσότερα πολύγωνα ή να αρκεστώ σε φωτογραφίες;<br>Παλιοτερα έφτιαχνα κάτι animations τύπου ενός λεπτού με το φλας, αλλά με κακάσχημα μοντέλα ή έφτιαχνα μόνο κύβους και σφαίρες. Μπορεί να συνδυαστεί με το από πάνω; Αν όχι, υπάρχει κάποιο αnοιχτό λογισμικό για να μην μπλέκω με την adobe? (θα πρέπει να είναι αγορασμένο για να χρησιμοποιηθεί)
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,973
<blockquote><br>Αν όχι, υπάρχει κάποιο αnοιχτό λογισμικό για να μην μπλέκω με την adobe? (θα πρέπει να είναι αγορασμένο για να χρησιμοποιηθεί)<br></blockquote><br><br>Δηλαδή δεν "παίζει" θείος στην υπόθεση; (Θα σου πρότεινα σχεδιασμό του χώρου του εργοστασίου στο AutoCAD και ενσωμάτωσή του στο 3D Studio Max για βίρτσουαλ περίπατο με τοποθέτηση καμερών - ίσως λίγο απαρχαιωμένο πλέον, αλλά εγώ αυτό θα έκανα τω καιρώ εκείνω  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)<br><br><span class="bbcode_spoiler">Off topic φιλική συμβουλή: Αν γουστάρεις πραγματικά το αντικείμενο της πτυχιακής σου και πιστεύεις πως μπορεί να σου βρει ακόμα και δουλειά, πάω πάσο και μπράβο που το ψάχνεις τόσο. Αλλιώς, προχώρα την με συνοπτικές διαδικασίες και τελείωνε για να βγεις στην αγορά μια ώρα αρχύτερα... Κανείς δεν τα λαμβάνει αυτά υπόψη εκεί έξω...</span>
 

blender5d

Umber Hulk
Joined
Dec 15, 2016
Messages
894
Εγώ θα χρησιμοποιούσα Blender (το οποίο είναι δωρεάν, σε αντίθεση με το 3d Studio Max και το AutoCAD). Μετά θα έκανα export και θα δημιουργούσα το περιβάλλον σε Unreal Engine για να έχω έλεγχο στην περιήγηση που θες να κάνεις (Η οποία επίσης είναι δωρεάν).<br>Και η Unity είναι πολύ καλή γι&#039; αυτό. Ότι σε βολεύει καλύτερα.<br>Θα συμφωνήσω με την συμβουλή του Dim Gian σχετικά με την πτυχιακή σου.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
To AutoCad υπάρχει διαθέσιμο και θα προσπαθήσω να πάρω και το Inventor για εξ ολοκλήρου 3D μοντέλα, αν είναι να βοηθήσει.<br>Γίνεται ξεκάθαρα για λόγους κ@υλ@ς, εξάλλου χρόνος υπάρχει. Τώρα το αντίκρισμα που θα έχει στο μέλλον, δεν το ξέρω, αλλά υποθέτω πως μόνο θετικό μπορεί να είναι.<br><br>Αν βγει σένιο το εργοστάσιο, το επεκτείνουμε/αλλάζουμε για λόγους δικαιωμάτων και φτιάνουμε survival RPG με τον Ποράτσο και τα Πλοκάμια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Πηγαινε σε ενα εργοστασιο και τραβα βιντεο. Παρε ροδες να τσουλας εκει μεσα. Μετα πηγαινε και παιξτο 3D και 4Κ μαγκας.<br>Δωσε και 20 ευρω σε καποιον εργαζομενο για να στηθει σαν σκιτσο του νταβιντσι. Το 3D "model" Θα αναπαριστα αυτο που ειναι και θα ειναι καλο για την κλιμακα του χωρου.<br>Βαλε και τον σρεντερ να κανει την φωνη του ξεναγου. Ετσι και τον πιασουν και τα γελια, θα περασεις με πτυχιο golden edition.<br><br>Σρεντερ σε ψηνει;  θα σου δωσει και 20 ευρω. Εκτος κι αν του δωσεις εσυ 200 για να σου φτιαξει την πανοπλια του σρεντερ. Υλικα δικα σου. αφου το ξερεις οτι ματσακωνει πανοπλιες.<br>προς το παρων θα μου δωσετε απο ενα πενηνταρικο (50 €) επειδη σας εκανα τα επαγγελματικα κονε.<br><br>Μετα θα παρω και ενα δεκαρικο απο τον εργαζομενο επειδη εγινε διασημος στην 3D κοινοτητα. Στα @@ μου αν δεν τον ενδιαφερει. Ας μην υπογραφε συμβολαιο.<br>μουχαχαχαχα
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Και σκίτσα σε χαρτοπετσέτες να κάμω, άμα αφηγείται ο Σρεντερ πάλι την ίδια επιτυχία θα έχει.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Η μηχανούλα έχει προχωρήσει πάρα πολύ.

https://i.imgur.com/Z2qWd2J.mp4

Μακάρι να δούμε τέτοια πραγματάκια στο Cyberpunk 2077.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
<blockquote>Μακάρι να δούμε τέτοια πραγματάκια στο Cyberpunk 2077.</blockquote>
Θυμάμαι κανά δύο games με τέτοιο περιβάλλον: B-Hunter, και Crime Cities!! Μια χαρά εργαλείο για μεσαίου μεγέθους software houses είναι και δουλεύει και σε δύο τρεις platforms!!!
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εντυπωσιακότατο Demo

https://youtu.be/34K8YJOMDRY

Κι ένα γρήγορο recap από τη GDC

https://youtu.be/HrD7r1vX5w0
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Σκληρό μπάσιμο. Και εντάξει, πες ότι θα καθυστερήσουν να υλοποιηθούν αυτά στο 'μέσο παιχνίδι εκεί έξω', αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως η Unity είναι καβάλα στο άλογο και τρέχει.
 
Top Bottom