What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Valve's Steam Machine

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Σήμερα βρήκα τον χρόνο και δοκίμασα τον controller αρχικά στην linux διανομή. Καταρχήν με το που μπήκε το usb για την ασύρματη του σύνεδη το steam το είδε με την μια και μου έβγαλε οθόνη ώστε να μπω σε big pitcure.
Στην big picture υπάρχουν εικονίδια με τα game που υποστηρίζουν τον controller και από τι βλέπω αρκετά από τα game έχουν προσθέσει πρόσφατα υποστήριξη.
Τώρα στον έλεγχο των game. Επαιξα το oddworld και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές η αίσθηση gaming ήταν μια χαρά. Ο controller κάθετε πολύ καλά στο χέρι αν και οι εσωτερικές σκανδάλες εκεί δλδ που μπαίνουν οι μπαταρίες ενοχλούν κάπως. Κάτι άλλο που θέλει συνήθεια είναι ο σταυρός με τα κουμπιά ABXY που λόγο της θέσης τους θέλει λίγη ώρα εξοικείωση με το να πατήσεις τα σωστά.
Το φοβερό όμως του controller είναι τα pad που δεν έχουν κάποιο μοχλό. Απλά λειτουργούν άψογα και κάνουν ένα μικρό buzz σε κάθε κίνηση ώστε να σου δίνουν την αίσθηση της μετακίνησης του δέκτη γιια περισσότερο έλεγχο. Απλά είναι φοβερά και δεν ξέρω γιατί τόσο καιρό δεν σκέφτηκε κανείς να τα προσθέσει σε κάποιο gampad.
Θα μπω στα windows να του βάλω και κάποιο άλλο game να δοκιμάσω και εκέι πως πάει.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Αν μπορείς, δοκίμασε και κανένα fighting να μας πεις !
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση κάποιο. Πάντως στο borken age που το υποστηρίζει και κινείς το mouse στην ουσία με το pad έχει μεγάλη ευαισθησία στην κίνηση. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα συμβαίνει στα fps.
Αν είναι ενεργοποιημένος ο controller λειτουργεί και σαν ποντίκι στο desktop και με τα δύο pad μπορείς να κάνεις κανονικά ότι κάνεις και με το ποντίκι στο desktop.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Οταν βγει Ελλαδα θα το παρω και εγω. Τι αλλα παιχνιδια εχεις δοκιμασει μεχρι τωρα?

Επισης συντομα βγαινει το Vapor Switch το πρωτο Steam Maxhine με Windows και Steam Os http://www.sybergami...por-switch.aspx



Τα πραγματα αρχιζουν να γινονται ενδιαφεροντα. Μια συνεργασια valve και Microsoft θα βοηθησει πολυ τα steam machines και το pc gaming. Ισως επειδη βλεπει η ms πως δεν μπορει να νικησει την sony σε αυτη τη γενια να στραφει σιγα σιγα στο pc gaming. Και ποιος καλυτερος τροπος να το πετυχει αυτο απο μια συμμαχια με τη valve που ελεγχει 90%+ των πωλησεων pc games παγοσμιως μεσω steam?
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667


SHREDDER wrote:
Επισης συντομα βγαινει το Vapor Switch το πρωτο Steam Maxhine με Windows και Steam Os [...] Μια συνεργασια valve και Microsoft [...] </blockquote>

Δεν προκύπτει από πουθενά «συνεργασία» valve-ms. Τα windows μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε κατασκευαστή εφόσον απλά έχει άδειες, οπότε δεν χρειάζεται άμεση συνεργασία. Επίσης δεν βλέπω τίποτα καλό, αλλά και κανένα συμφέρον για οποιονδήποτε για κάτι τέτοιο. Η μεν ms έχει ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες και το συμφέρον όλων μας είναι να πεταχτεί η microsoft έξω από την εξίσωση και να πάμε προς πιο ανοικτές πλατφόρμες. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι προς το παρόν τα windows εξακολουθούν να είναι μαζικότερη αγορά οπότε και οι κατασκευαστές έχουν λόγο να τα υποστηρίζουν.

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
0:13 - The Aperture logo.
0:53 - Aperture logo appears again.
1:50 - The guy that was covered by the box in the crane that just appears, looks to be walking backwards.

Is this video supposed to give us hints?


HALF-LIFE 3 CONFIRMED
PORTAL 3 CONFIRMED
VALVE 3 AND SOURCE 3 ALSO CONFIRMED
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
πολύ καλό review νομίζω. Όντος το pad είναι άλλο lvl στα gamepad
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Κάνανε χθές ένα φοβερό update όπου πλέον μπορείς να προσθέτεις παιχνίδια εκτός steam και σου βγάζει λίστα με προτεινόμενες ρυθμίσεις από αυτές που έχουν ανεβάσει user στο steam. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιχνίδια του steam που δεν έχουν υποστήριξη του gamepad.
Πάντως χθες έπαιζα το broken age με τον controller και μπορώ πλέον να πω με βεβαιότητα ότι άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος για τις κονσόλες που πριν ήταν τελείως απαγορευμένος λόγο των gamepad. αυτός των adventure, rts και οτιδήποτε δεν μπορούσαν να παίξουν.
Το gamepad είναι απλά απίστευτο ιδίως τα pad του αριστερά και δεξια. Φοβερά για να καταργήσει κάποιος τελείως το πληκτρολόγιο-ποντίκι
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
http://tech.firstpost.com/news-analysis/steam-machine-valve-has-placed-big-bets-on-linux-for-gaming-290471.html
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


chek2fire wrote:
Φοβερά για να καταργήσει κάποιος τελείως το πληκτρολόγιο-ποντίκι</blockquote>

Για συγκεκριμένα παιχνίδια ίσως. Δε νομίζω να μπορώ να παίξω BF4 με τον controller όσο λειτουργικός και να είναι... Άρα m+b δεν θα αλλάξω anytime soon...

 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Το εντυπωσιακο ειναι οτι με το νεο update μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το controller στην επιφανεια εργασιας η για να γραψουμε κειμενο!! Που σημαινει οτι με αυτον τον τροπο η valve θελει να κανει τον controller καταληλο για ολες τις χρησεις και οχι μονο για παιχνιδια. Το προβλημα ειναι πως ακομα δεν ξερουμε ποτε θα ερθει Ελλαδα και σε plaisio και public που ρωτησα δεν εχουν ιδεα.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326


SHREDDER wrote:
Το εντυπωσιακο ειναι οτι με το νεο update μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το controller στην επιφανεια εργασιας η για να γραψουμε κειμενο!! Που σημαινει οτι με αυτον τον τροπο η valve θελει να κανει τον controller καταληλο για ολες τις χρησεις και οχι μονο για παιχνιδια. Το προβλημα ειναι πως ακομα δεν ξερουμε ποτε θα ερθει Ελλαδα και σε plaisio και public που ρωτησα δεν εχουν ιδεα.</blockquote>

Τόνους, βάζει;

 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Δεν ξερω ακομα αλλα γιατι να μην βαζει?
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Να γράψω την ολοκληρωμένη μου εικόνα πλέον για το steam link αλλά και για τον controller.<br>Καταρχήν να πω ότι έχω γυρίσει και το steam client αλλά και το link σε beta έκδοση το πρώτο και beta firmware το δεύτερο. Οι ενημερώσεις γίνονται σχεδόν κάθε δύο με τρεις μέρες. Φαίνεται ότι το όλο setting είναι ακόμα σε beta με συνεχής βελτιώσεις.<br>Από την άλλη δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα σε στριμάρισμα περιεχόμενου η σε gaming σε windows. Τρέχει άψογα. Παίζω αυτό τον καιρό Bioshock και τρέχει χωρίς το παραμικρό κόλημα. Φυσικά ο κοντρόλερ είναι ένα θέμα για όσους έχουν συνηθίσει να παίζουν fps με keyboard mouse αλλά τα pad του είναι τόσο καλά φτιαγμένα και λειτουργικά που στην κυριολεξία αν τα συνηθίσεις και σετάρεις την ευαισθησία τους μπορείς να παίξεις άνετα.<br>Αυτό το gamepad νομίζω είναι ότι ποιο καινοτόμο και λειτουργικό έχει παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στον χώρο του gaming και ανοίγει ένα καινούργιο gaming κόσμο ιδίως στους κονσολάδες που μέχρι τώρα λόγο των παραδοσιακών τους χειριστήριων δεν μπορούσαν να παίξουν τα μισά pc gaming η τουλάχιστον να τα ευχαριστηθούν όπως πρέπει.<br>Το steam link όμως εκτός από gaming είναι και ένα φοβερό multimedia περιβάλλον για την τηλεόραση. Την περισσότερη ώρα δεν την έχω φάει με το gaming μαζί του αλλά με το streaming <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Ειλικρινά εκεί που η τηλεόραση στο σπίτι άναβε σπάνια τώρα κάθομαι ώρα και χαζεύω broadcasting από διάφορα games ιδίως από το rainbow six που έχει φοβερές μάχες. Είναι τόσο εύκολο στο broswing το Big picture mode που σε κολάει να ψάχνεις με τις ώρες διάφορα game πως παίζονται.<br>Σαν συνολική εμπειρία πολύ καλό. Ηδη έχω δρομολογήσει και δεύτερο pad.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
<blockquote><br>Να γράψω την ολοκληρωμένη μου εικόνα πλέον για το steam link αλλά και για τον controller.<br>Καταρχήν να πω ότι έχω γυρίσει και το steam client αλλά και το link σε beta έκδοση το πρώτο και beta firmware το δεύτερο. Οι ενημερώσεις γίνονται σχεδόν κάθε δύο με τρεις μέρες. Φαίνεται ότι το όλο setting είναι ακόμα σε beta με συνεχής βελτιώσεις.<br>Από την άλλη δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα σε στριμάρισμα περιεχόμενου η σε gaming σε windows. Τρέχει άψογα. Παίζω αυτό τον καιρό Bioshock και τρέχει χωρίς το παραμικρό κόλημα. Φυσικά ο κοντρόλερ είναι ένα θέμα για όσους έχουν συνηθίσει να παίζουν fps με keyboard mouse αλλά τα pad του είναι τόσο καλά φτιαγμένα και λειτουργικά που στην κυριολεξία αν τα συνηθίσεις και σετάρεις την ευαισθησία τους μπορείς να παίξεις άνετα.<br>Αυτό το gamepad νομίζω είναι ότι ποιο καινοτόμο και λειτουργικό έχει παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στον χώρο του gaming και ανοίγει ένα καινούργιο gaming κόσμο ιδίως στους κονσολάδες που μέχρι τώρα λόγο των παραδοσιακών τους χειριστήριων δεν μπορούσαν να παίξουν τα μισά pc gaming η τουλάχιστον να τα ευχαριστηθούν όπως πρέπει.<br>Το steam link όμως εκτός από gaming είναι και ένα φοβερό multimedia περιβάλλον για την τηλεόραση. Την περισσότερη ώρα δεν την έχω φάει με το gaming μαζί του αλλά με το streaming <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Ειλικρινά εκεί που η τηλεόραση στο σπίτι άναβε σπάνια τώρα κάθομαι ώρα και χαζεύω broadcasting από διάφορα games ιδίως από το rainbow six που έχει φοβερές μάχες. Είναι τόσο εύκολο στο broswing το Big picture mode που σε κολάει να ψάχνεις με τις ώρες διάφορα game πως παίζονται.<br>Σαν συνολική εμπειρία πολύ καλό. Ηδη έχω δρομολογήσει και δεύτερο pad.<br></blockquote><br><br>Ευχαριστουμε πολύ για τις αναλυτικές εντυπώσεις! Θέλω και εγώ να πάρω έναν Steam Controller αλλά δεν έχει εμφανιστεί πουθενά στην Ελλάδα. Εσυ από που το πήρες;
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
για ευρώπη το μόνο κατάστημα που πουλάει είναι το game.co.uk αλλά σε bundle με πολύ καλές τιμές όμως. Από εκεί το πήρα και εγώ<br><br>http://www.game.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/HubArticleView?hubId=195251&articleId=195252&catalogId=10201&langId=44&storeId=10151
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Το δίνει και με 2 αντάπτορες, ή μόνο τον βρετανικό;
 
Top Bottom