What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Valve's Steam Machine

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Ωραίο βιντεάκι! Εγώ αποφάσισα να περιμένω για μια πιο προχωρημένη έκδοση που να εγκαθίσταται σε dual boot. Θα το δοκίμαζα σε virtual machine αλλά δεν έχει νόημα, το interface γνωρίζουμε ήδη οτι μοιάζει με το Big Picture Mode οπότε δεν υπάρχει κάποιο ερώτημα προς απάντηση όσον αφορά την νορμάλ λειτουργία.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
http://www.destructoid.com/steam-machine-12-partners-are-making-machines-so-far-268483.phtml
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ανακοινωθηκαν αλλα 2 steam machines!

http://www.digitaltrends.com/computing/cyberpowerpc-reveals-two-steam-machines-latter-half-2014/

Το 1 θα κοστιζει 500 ευρω και το αλλο 700. Ερχοντια τα next gen pc's!!!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Ανέβασα το σχετικό news item:

http://ragequit.gr/news/item/ces-2014-steam-machines

Το πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου είναι σίγουρα το Steam Machine της Alienware, αυτό είναι προφανέστατα το "console killer" της Valve.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Πάντως απ'ότι βλέπω, η υποδοχή των steam machines είναι πολύ ψυχρή.
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230


Admiral wrote:
Το πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου είναι σίγουρα το Steam Machine της Alienware, αυτό είναι προφανέστατα το "console killer" της Valve.</blockquote>
το οποιο θα κανει 500-600 ευρω πιο πολυ απο τα αλλα :deal:

 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Οχι και ψυχρη. Στο φορουμ του steam στο steam universe γινεται χαμος συνεχεια γραφουν. Το ιδιο ψυχρη ηταν και υποδοχη του πρωτου xbox οταν το παρουσιασε η microsoft πριν 10 χρονια. Και δειτε που βρισκεται τωρα το xbox. Τα ιδια ελεγαν και οταν η sony παρουσιασε το playstation 1 για πρωτη φορα. Ειναι το μελλον των pc αλλα και των κονσολων καθως συνδιαζουν τα βασικα χρακτγριστικα και των 2. Αναβαθμιζονται εχουν μικρο μεγεθος για να χωρανε κατω απο την τηλεοραση πουλιουνται με χειριστηριο αλλα θα εχουν πληρη συμβαοτητα με πληκτρολογιο και ποντικι εκτος απο παιχνιδια θα τρεχουν και ολα τα προγραμματα του pc αρα θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για δουλεια και οχι μονο για παιχνιδια και θα εχουν εξαρτηματα pc. Οσοι δεν εχουν συνειδοτοποιησει ακομα οτι αυτο ειναι μελλον ειναι χαζοι.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Μιλάμε για πολύ design! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

http://kotaku.com/from-alienware-to-zotac-all-the-steam-machines-with-sp-1495960379

EDIT:καλύτερη παρουσίαση από τι kotaku
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Δεν συμετεχω και πολύ στον ενθουσιασμό. Αντιλαμβάνομαι τη χρηση και δυνατότητες ενός τετοιου μηχανακιού, αλλα σαν καποιος που η κονσολα του φαινόται χρησιμη μονο για μαζεματα pro evolution (και που αντικατασταθηκε με ΠιΣι και στα 2 σπιτια που μαζευομαστε, εδω και 1 χρονο. Το PS3 της παρεας μαζευει σκονη, αν υπαρχει ακομα.) δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση, ακομα, να κατσω στο καναπέ να παίξω.
Παρόλα αυτά το λειτουργικό αποτελεί μεγιστο ενδιαφερον. Το ΠιΣι gaming οφειλει να ξεφυγει από τα κλειστά πλαίσια του directX και της microsoft. Θελουμε ενα ανοιχτό ή να εδραιωθούν τα openGL ή κανα mantle style ανοιχτο, ομως. Οχι κολλημενο σε ενα λειτουργικό ή αρχιτεκτονική.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Η κοινότητα του Steam είναι λογικό να τρίβει τα μάτια της γιατί το εγχείρημα όντως είναι φοβερό και το στηρίζω με τα χίλια. Αυτοί που πρέπει να ξεστραβωθούν είναι οι κομπλεξάρες που μόλις ακούν pc βγάζουν φλύκταινες. Πχ ο ένας έγραφε : ps4>steam machine, ο άλλος ότι το χειριστήριο είναι εφάμιλλο ταινίας τρόμου, ότι είναι ακριβά για αυτά που προσφέρουν (η ημιμάθεια στο μεγαλείο της), ότι το SteamOS θα αποτύχει και άλλα πολλά γραφικά σε βαθμό ναρκοληψίας.

Αυτοί που είναι ταγμένοι στις εκάστοτε πλατφόρμες δε θα αλλάξουν μυαλά. Φυσικά ο καθένας μπορεί να παίζει όπου γουστάρει (άλλο που κάνουμε πλάκα εδώ.... η μήπως δε κάνουμε;; ) και όπως γουστάρει αλλά ας κρατάει τις ηλίθιες βεβιασμένες απόψεις για τον εαυτό του.

Εγώ ξελιγώθηκα με το Alienware...
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Δεν ειναι το μηχανάκι η ουσία αλλά το λειτουργικό. Ο συνδυασμός της ευκολίας χρήσης της κονσόλας με τα pc games είναι μεν κάτι το ελκυστικό , θα φέρει κι άλλο χρήμα στον Gabe, αλλά έρχεται δεύτερο.Η valve στηρίζει με χίλια τα machines αλλά ο πραγματικός στόχος είναι να γίνει το pc gaming εκτός των windows μαζικό. Αν τα καταφέρει κέρδισε το στοίχημα και έπεται σεισμός.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Να εκφράσω εγώ μια άσχετη λίγο απορία; Θα βγουν μήπως αυτά τα κουτιά για πώληση σκέτα; Χωρίς Hardware δλδ? Θα ήταν ωραία να χτίζαμε το δικό μας Steam Machine με ότι θέλουμε εμείς μέσα, αφού το λειτουργικό θα μπορούμε να το βάλουμε μόνοι μας...
 

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Οι τιμές μου φάνηκαν πολύ τσιμπημένες - με πολύ λιγότερα χρήματα φτιάχνεις το Χτήνος extreme σύστημα που προτείνει ο Βασίλης στον οδηγό του.

Να δώσω τόσα για ένα κλειστό αρχιτεκτονικά σύστημα δεν μου φαίνεται και πολύ ελκυστικό.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393


Alucard wrote:
Να εκφράσω εγώ μια άσχετη λίγο απορία; Θα βγουν μήπως αυτά τα κουτιά για πώληση σκέτα; Χωρίς Hardware δλδ? Θα ήταν ωραία να χτίζαμε το δικό μας Steam Machine με ότι θέλουμε εμείς μέσα, αφού το λειτουργικό θα μπορούμε να το βάλουμε μόνοι μας...</blockquote>

Αυτο αναρωτιεμαι και εγω. Γιατι τα pc που εχουμε τωρα ειναι τεραστια. Αν λοιπον βγουν τετοια κουτια αδεια τοτε παιρνουμε ενα και βαζουμε το εξαρτηματα απο το τεραστιο κουτι που εχουμε τωρα μεσα σε αυτο . Ετσι θα γλιτωσουμε χωρο στο γραφειο που εχουμε το pc αλλα και θα μπορουμε να το μεταφερουμε ανετα οπου και οποτε θελουμε.

 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393


elessar wrote:
Οι τιμές μου φάνηκαν πολύ τσιμπημένες - με πολύ λιγότερα χρήματα φτιάχνεις το Χτήνος extreme σύστημα που προτείνει ο Βασίλης στον οδηγό του.

Να δώσω τόσα για ένα κλειστό αρχιτεκτονικά σύστημα δεν μου φαίνεται και πολύ ελκυστικό.[/quote

Δεν θα ειναι κλεοστπ αρχιτεκτονικα θα ειναι πληρες αναβαθμιζομενο δηλαδη θα βαζεις μεσα στο κουτι οτι εξαρτηματα θελεις. Οπως συμβαινει και με τα τωρινα κουτια. Οταν το 2011 πηρα το pc που εχω τωρα αλλαξα τα παντα μεσα αλλα το κουτι παρεμεινε ιδιο οπως ηταν οταν πηρα το προηγουμενο pc το 2006. Δηλαδη το 2011 το πηγα στον τεχνικο εβγαλε οτι ειχε μεσα και εβαλε καινουργια πραγματα αλλα ξεωτερικα το κουτι ειναι ιδιο. Καταλαβες? Θα μπορουμε να βαζουμε και οτι λειτουργικο θελουμε εμεις.]

 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά αυτό το λιλιπούτειο gigabyte με έχει ψήσει ιδίως αν στριμάρεις τα game από το pc στην tv
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Με τέτοιες τιμές δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Τόσα χρήματα δίνεις για να πάρεις PC ντούκι και να φτιάξεις κι άλλα 2-3 ίδια σε περίπτωση που σου χαλάσει το πρώτο.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


SHREDDER wrote:
Αυτο αναρωτιεμαι και εγω. Γιατι τα pc που εχουμε τωρα ειναι τεραστια. Αν λοιπον βγουν τετοια κουτια αδεια τοτε παιρνουμε ενα και βαζουμε το εξαρτηματα απο το τεραστιο κουτι που εχουμε τωρα μεσα σε αυτο . Ετσι θα γλιτωσουμε χωρο στο γραφειο που εχουμε το pc αλλα και θα μπορουμε να το μεταφερουμε ανετα οπου και οποτε θελουμε.</blockquote>
τα μικρα κουτια εχουν ενα θεμα.... καμια φορα δεν χωραει μεσα τιποτα.... ουτε καρτες γραφικων, ουτε τροφοδοτικα, ουτε σουπερ ντουπερ συστηματα ψυξης.... εδω midi tower που εχουμε οι περισσοτεροι και για να μπουν μεσα μερικες gpu, χρειαζονται μαγικα.... (ειδικα αυτες που ειναι OC απο το εργοστασιο)

edit: αρα μου φαινεται ελαφρως λογικο να ειναι ακριβα τα εξτρα compact συστηματα...

 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Ναι αλλα καθε χρονο που βγαινουν νεεοι επεξεργαστες καρτες γραφικων μημες τροφοδοτικα το μεγεθος τους γινεται ολο και πιο μικρο. Για παραδειγμα ενας επεξεργαστης haswell που κυκλοφορησε το 2013 ειναι αρκετα πιο μικρος απο οτι ο 2500κ που εχω εγω και βγηκε το 2011 και επισης καταναλωνει λιγοτερο ρευμα. Ισως το οτι τα steam machines βγαινουν φετος και τοσα χρονια πριν δεν ειχαν βγει δειν ειναι τυχαιο. Βγαινουν φετος γιατι τωρα εγιναν τα εξαρτηματα των pc τοσο μικρα ωστε να χωρανε σε τετοια κουτια. Και εγω mid tower εχω.
 
Top Bottom