Video Compress

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Ρε παιδιά έχω δύο βίντεο σε wmv μορφή και θέλω να τα βάλω στο youtube. Το ένα είναι 1gb και το άλλο καμιά 800mb. Υπάρχει κάποιος τρόπος μικρύνω τον όγκο τους χωρίς όμως να χαλάσω καθόλου τη ποιότητα;

βαλε καποιον video converter απο τους απειρους που κυκλοφορουν.
για HD αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το Η264 mpeg 2 και 4.
θα ειναι hd και σε ανεκτο μεγεθος.
απο προσωπικη εμπειρια, καποια video του 1 και 2 giga (avi) γινονται και 200 mb.

στο θεμα με τα freeware καποιος ειχε γραψει για το free studio. αν θυμαμαι καλα, η σουιτα εχει και εφαρμογη που κανει κατευθειαν convert για youtube.
δεν βοηθαω και πολυ, ομως εχω να δω pc πολλες μερες και εχω ξεχασει τα παντα

κατευθειαν convert για youtube? καλό αυτό θα το ψάξω.

Πειραματίσου λίγο, αν έχεις όρεξη, με μετατροπές σε διάφορα format. Σου προτείνω το http://www.pcfreetime.com/index.html" class="bbcode_url">Format Factory γι' αυτή τη δουλειά. Έχει διάφορες επιλογές, όπως πχ τη διατήρηση της original ανάλυσης του βίντεο.
Τώρα, προγράμματα για απευθείας μετατροπή για το Youtube δεν θα τα εμπιστευόμουν εκτός και βρεις κάποιο πολύ καλό. Σε ένα-δύο που είχα δοκιμάσει παλιά (δεν θυμάμαι ονόματα) δεν έκαναν καλή δουλειά.

Ποια μορφή είναι η καλύτερη σε σχέση ποιότητα/όγκος;

Tsok wrote:
Ποια μορφή είναι η καλύτερη σε σχέση ποιότητα/όγκος;</blockquote>

Γενικά το mkv ή mp4

Tsok wrote:
Ποια μορφή είναι η καλύτερη σε σχέση ποιότητα/όγκος;</blockquote>

Γενικά το mkv ή mp4.

Έκανα μια μικρή δοκιμή. Είχα ένα βίντεο (mp4) μεγέθους 52,28 MB και ανάλυσης 1920x1080. Με μετατροπή σε διάφορα γνωστά format όπως .avi, .mpg, .mp4(DivX), .mp4(H264), .mkv και .wmv δεν είδα κάποια σημαντική μείωση στο μέγεθος του βίντεο (πάντα με την αρχική ανάλυση). Άσε που στην περίπτωση του .mwv έφτασε στα 96,7 MB. Βέβαια αν μειωθεί η αρχική ανάλυση του βίντεο, σαφώς θα υπάρχει μείωση στο μέγεθος αλλά δυστυχώς με επίπτωση στην ποιότητα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του .mpg (mpeg1) αρχικά είχα ξεχάσει να βάλω την original ανάλυση και με ανάλυση 352x288 βγήκε 20,8 MB. Η ποιότητα όμως δεν ήταν σαν την αρχική.
Όπως είπα και πριν, αν θες κατέβασε πχ από το youtube κάποιο trailer και πειραματίσου με τις μετατροπές, καθώς με αρχείο 1 GB δεν γίνεται να κάνεις πειράματα.

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός και να βοήθησα λίγο.

φιλε TSOK επειδη ζω ενα μονιμο hangover,(θα γραψω το επομενο σεναριο της ταινιας) δοκιμασε το xilisoft, νομιζω ετσι λεγεται. ναι παιζει καψιμο, ειναι αυτο που χρησιμοποιω ομως δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια. εχει κατευθειαν μετατροπη για youtube και η σχεση ποιοτητας μεγεθους ειναι πολυ καλη.
το προτεινω γιατι το χρησιμοποιω και δουλευει πολυ καλα.(παιζουν πολλες εκδοσεις xilisoft)
αν καποιος ξερει καποιο αλλο και δωρεαν, πιστευω οτι θα κανεις και με αυτο την δουλεια σου.

Κούνελε αυτό το xilosoft σε free έκδοση δε πιστεύω να βάζει κανα watermark ε;

δεν εχει watermark, μονο περιορισμο στον χρονο του video που θελεις να κανεις convert.
ειμαι σιγουρος οτι παιζουν και free προγραμματα για να κανεις την δουλεια σου.

νομιζω πως και το handbrake θα κανει τα γουστα σου.

Για κάποια captures που έχω κάνει τα μετατρέπω μετά σε .avi με το VirtualDub (είναι free και open source αν θυμάμαι καλά) με αρκετά καλή αναλογία ποιότητας / όγκου. Βέβαια είμαι νούμπακλας τελείως σε ζητήματα video, οπότε παίζει να μην ζητάς κάτι τέτοιο και να κατάλαβα λάθος, πάντος το συγκεκριμένο προγραματάκι με έχει βοηθήσει αρκετά, αν και θέλει λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις του πριν κάνεις save as .avi για να έχεις καλό αποτέλεσμα. Αν ζητάς κάτι τέτοιο και θες βοήθεια στις ρυθμίσεις πες να σου στείλω κάνα save από τα setting μου.

<blockquote>Για κάποια captures που έχω κάνει τα μετατρέπω μετά σε .avi με το VirtualDub (είναι free και open source αν θυμάμαι καλά)</blockquote>

αααα!!! μπραβο, προσπαθουσα να θυμηθω πως το λενε, ομως οι χθεσινοβραδινες δραστηριοτητες μου δεν με αφηναν να σκεφτω. το handbrake το θυμηθηκα επειδη επινα χυμο ανανα και το προγραμματακι εχει εικονιδιο εναν ανανα.
δεν κανεις λαθος ειναι open source.
πολυ καλο και αυτο το προγραμματακι,

Back