virtualBox και πραγματικη ip

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nofear

Hobgoblin Captain
καλησπερα στην παρεα του RQ
Εχω περασει σε virtualbox το kali linux( συνεχεια του backtrack 5) . το θεμα ειναι οτι δεν μου δειχνει την πραγματικη μου ip αλλα την εικονικη αυτη που οριζει το virtualbox . υπαρχει καποιος τροπος ωστε να εχω και στο VB την πραγματικη ip ?
ευχαριστω !!

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς αλλά δεν νομίζω ότι το virtual box ορίζει κάποια εικονική ip (χωρίς να το ξέρω σίγουρα όμως). Εννοείς μήπως κάτι του στυλ 192.168.1.3 ας πούμε; Γιατί αν μιλάμε για κάτι τέτοιο, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να έχεις. "Πραγματική" ip έχει μόνο το router σου το οποίο με τη σειρά του δίνει ip στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο υποδίκτυο του.

στο virtual box μου δειχνει 10.0.2.15 η οποια την εχουν και αλλοι χρηστες του VB . στα windows μου δειχνει σαν αυτη που εγραψες παραπανω. αυτην την δαιφορα θελω να καταλαβω και το αν γινεται να εχουν την ιδια

Προφανώς το vb στήνει αυτόματα και δικό του τοπικό δίκτυο οπότε τραβάει ip από εκεί. Το ερώτημα πάντως δεν είναι πως θα πάρει "πραγματική" ip αλλά αν "τραβάει" κανονικά internet. Διαφορετικά με ip χρειάζεται να ασχοληθείς μόνο αν θες να έχεις περισσότερα vms και να "μιλάνε" μεταξύ τους.

Back