Βρίσκομαι σε τρίλλημα...(ημουν σε τετραλλημα και το αφησα) -Replacing Smartphone

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

tinapeis

Mind-flayer
Χελο παιδες.

Βρίσκομαι σε διλλημα. Χαλασα το κινητό μου (redmi note 4x snapdragon 4/64 --εσπερνε καλαμποκια, αντεξε οσο αντεξε βλεπε παρακανω ) και έχω τρεις επιλογές
<ol>
<li>Να ψαξω μεταχειρισμενο κατι γλιτώνοντας κάνα 50αρι με ρίσκο να μου χαλάσει πολύ γρήγορα.</li>
<li>Να αγοράσω το xiaomi redmi note 7 κοντα στο 180αρι με γυαλι-θηκη κλπ. που όμως είναι γεμάτο bloatware και χοντρεςκινεζοπαρακολουθησεις και δεν μπορω να βάλω custom open sourced rom γιατι δεν υποστηριζεται officially απο την κοινοτητα του LineageOS αλλα μονο απο κατι shady custom roms απο νεουδια devs στο Xda-δεβελοπερς</li>
<li>Να δώσω κοντά 300 με γυαλι θηκη κλπ. και να πάρω το Πίκο φον που υποστηρίζει η lineageOS κοινότητα αλλά δεν το χρειάζομαι με ρίσκο να δώσω παραπάνω 100 ευρω για κατι που εχει γαμω τα hardware αλλα δεν θα τα χρησιμοποιησω στο μαξ και οταν χαλασει θα κλαιω δυο φορες τα λεφτα μου;</li>
</ol>
Το 7 κανει 170, το Πίκο 260 μεταχειρισμένα note 4 βρίσκω απο 80+

Any suggestions?

P.S. Το τετράλλημα ηταν αν θα επαιρνα ξανα xiaomi η θα εψαχνα καμια αλλη εταιρεια αλλα εγινε τριλλημα γιατι:

Απο xiaomi μπορω να σας πω οτι εχω μεινει τρελα ικανοποιημενος στα specs της κινεζας(προφανως και δεν εχω χρησιμοποιησει το σαπιο muiumuiumu αλλα community supported lineageOS 15.1 που σπερνει και θεριζει μαζι!!!)

ετσι γλιτωνουν λεφτα στη ποιοτητα του σασι (σε φαση είναι πλαστικουρες που κρατανε 2-3 χρονια και μετα διαλυονται γιαυτο φοβαμαι να δωσω παραπανω απο δυο κατοσταρικα), αλλα τα κινητα πλεον καλπαζουν στο hardware και δεν δειχνουν σημαδια κορεσμου οποτε κάθε 3-4 χρονια θες νεο κινητο με περισσοτερη ραμ, καλυτερo ολοκληρωμενο κλπ.

αρα οι κινεζοι σου λενε παρε αυτό που είναι φτηνιαρικο σασι και δε θα σου κρατησει όπως το lg, αλλα θα τρεχει σε αποδοση οπως η ναυαρχιδα της σαμσουνγκ και αν σου κατσει σου κατσε (κανουν Outsourcing πολλα εξαρτηματα και ειναι ζαρι τι ποιοτητα θα πεσεις)... εγω ημουν τυχερος και το note 4 που ειχα:

α) επεσε σε μπεντενι και ραησε η οθονη,

β)βυθιστηκε υποθαλασσια 5 λεπτα,

γ)εφαγε απειρες πτωσεις

και παλι ολη η συσκευη ηταν πληρως λειτουργικη (αν εξαιρεσεις οτι ειχε ραισματα δεξα αριστερα πανω κατω)

(βεβαια με το αλατι που ειχε μαζεψει οξυδωθηκε ενα χρονο μετα την επικη εκεινη βουτια μου η περιοχη με το τσιπακι των γραφικων, με αποτελεσμα να φωτιζει μαυρα ενω λειτουργουσε κανονικα, αλλα το αποτελειωσα εγω προσπαθωντας να τριψω απαλα τους πυκνωτουληδες απο το αλατι για να μην υπερθερμενονται --ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΧΙ ΑΠΟ ΤΟ A/C ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΙΖΕΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ MOBO ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΤΡΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΗΤΑΝ ΤΕΤΡΑΛΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΡΙΛΛΗΜΑ!!!ΕΝΑ!!ΕΝΑ!!1!ΕΝΑ!!!)

Προσωπικά από Xiaomi έχω μείνει πάρα μα πάρα πολύ ευχαριστημένος, όπως και η αδερφή μου και πολλοί φίλοι. Με το OS δεν έχω ασχοληθεί για να είμαι ειλικρινής, δεν την ψάχνω πολύ σε αυτά, αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ίσα ίσα που ήταν πάντα πολύ γρήγορο και χωρίς κολλήματα. Και για το Pico έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα, αν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Αυτό για το μούφα σασί δεν ξέρω ρε συ. Κι εγώ το έχω καταταλαιπωρήσει (εντάξει, δεν το ρίχνω κι επίτηδες κάτω, αλλά έχει φάει αρκετές τούμπες), αλλά είναι σκυλί το Xiaomi, και δεν του έχω τίποτα, ούτε θήκες, ούτε προστατευτικό τζαμάκι και σε 2,5 χρόνια ίσα που φαίνονται δαχτυλιές. Το ίδιο και όλων όσων ξέρω. Τι να πω, ίσως είμαστε όλοι τυχεροί. Ή ίσως να είναι απλά αποτέλεσμα προκατάληψης το ότι δεν είναι ανθεκτικά.

Με λίγα λόγια, στη θέση σου θα έπαιρνα το 7. Καλώς ή κακώς είναι τρελό value for money.

Ως εργαζόμενος σε εταιρεία κινητής, θα πω τα εξής:

Huawei, Xiaomi και ξερό ψωμί. Σκυλιά αθάνατα. Πουλάνε με το κιλό, βλάβες ελάχιστες. Επειδή εγώ κάνω τις αποστολές στα service, έχω να πω ότι έχω ηρεμήσει. Από εκεί που πριν 2 χρόνια έστελνα για βλάβες εντός εγγύησης σχεδόν κάθε μέρα κινητά στα επίσημα service, τώρα πια στέλνω 1, άντε 2 την εβδομάδα (και αυτά συνήθως δεν είναι Huawei ή Xiaomi).
Samsung μακριά, μανίκι να τα ανοίξεις για επισκευή και πανάκριβες οθόνες.

Το Redmi Note 7 είναι vfm απ' ό,τι διαβάζω. Αυτό με το bloatware που λες, είσαι σίγουρος ότι υπάρχει στη global έκδοση;

Και το Poco είναι καλό πάντως.

Για το σασί που λες, είδαμε και τα premium iPhones πόσο λύγιζαν.

Redmi note 4 της Xiaomi έχω κ γω 3 χρόνια κάπου, σκυλί, δεν καταλαβαίνει χριστό. Δεν ξέρω τι φάση είναι αυτά τα bloatware, αυτό που ξέρω είναι πως ενώ στην αρχή με είχε ξενίσει λίγο το miui μετά από λίγο το βρήκα πολύ πρακτικό και πάει σφαίρα. Είμαι πολύ casual user όμως στο κινητό, δεν το έχω ψάξει σε βάθος

Η μοναδική φορά που ένιωσα ότι έχω σοβαρή συσκευή, δεν θέλω ου, ήταν με το blackberry dtek50. Όλα τα άλλα είναι εφηβικές ονειρώξεις.

Τώρα την παλεύω με ένα redmi 5 plus. Αν και official Κινέζος και με συνεχή φόβο ότι με κατασκοπεύει ο Τσανγκ Λη από την επαρχία γιουναν, κάνω την δουλειά μου.

Νομίζω ότι η xiaomi είναι μια συντηρητική επιλογή και σαφώς καλύτερη, για λόγους, από Samsung.

Tip

Αν δεν γουστάρουμε σκουριά πάνω στα smd πρέπει να γίνει βάφτιση σε απιονισμένο νερό και φύσημα καλό.

Ναι ,τα κινητά γίνονται όλο και δυσκολότερα στην επισκευή. Όλα τα εταιρικά golden boys γνωρίζουν ότι οι επισκευές είναι κακές business.  Αυτός ει άι ο λόγος που γεμίσαμε με σκουπίδια ολόκληρο πλανήτη

[quote quote=517511]
Tip

Αν δεν γουστάρουμε σκουριά πάνω στα smd πρέπει να γίνει βάφτιση σε απιονισμένο νερό και φύσημα καλό.

[/quote]

Κάτσε για να μη τη παθω οπως αλλοι με το φουρνο μικροκυματων...βουτημα ολης της πλακετας σε απιονισμενο νερο;!

Το απιονισμένο νερό δεν έχει άλατα και δεν αφήνει κατάλοιπα. Αν βουτήξεις μια πλακέτα σε απιονισμένο νερό θα καθαρίσει αλατόνερο, καφέδες και σιρόπια. Μετά πολύ προσεκτικό στέγνωμα. Με τα κινητά θέλει και μια προεργασία γιατί δεν είμαι σίγουρος εάν είναι αδιάβροχες οι οθόνες.

Τσεκαρε στο ίντερνετ, πριν ξεκινήσεις εταιρία καθαρισμού πλακετών.

https://electronics.stackexchange.com/questions/237288/why-is-distilled-water-used-for-cleaning-circuit-boards

Αν έχεις και ισοπροπυλική αλκοόλη, βάζεις λίγη μέσα στο απιονισμένο νερό. Αν βρεις και καθαριστή υπερήχων (κάποιες γυναίκες έχουν για να καθαρίζουν τα κοσμήματα), ακόμα καλύτερα.

Back