What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

We. The Revolution

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ανοίγω νήμα με την ελπίδα πως το gameplay θα είναι εξίσου καλό με το artwork του τίτλου. Ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν από την http://ragequit.gr/news/item/we-the-revolution-release" class="bbcode_url">ανακοίνωσή του. Μέχρι στιγμής έχουν βγάλει ένα μικρό teaser που δε δείχνει και πολλά πράγματα.<br><br>https://youtu.be/seQqj1rYaCA<br><br>Become a judge presiding over complicated cases of ordinary citizens, criminals, revolutionaries and their enemies. You will decide whose deeds will go unpunished, and whose head will roll from a swift guillotine cut.<br>Beware, however, because the eyes of Paris are upon you – with many factions vying for power and influence over you, you will have to become a political force on your own in order to survive… and to seize the control of Paris for yourself.<br><br>⚖ Shape history and decide who will live and who will die<br>⚖ Experience the oppressive atmosphere of the French Revolution,<br>⚖ Preside over more than <u>100 unique court cases</u><br>⚖ Run your own courtroom – question witnesses, analyze clues and evidence, read reports, and pass sentences<br>⚖ Make friends and enemies of different rival factions vying for power<br>⚖ Engage in a mix of genres, blending case-building with intrigue-crafting and <u>turn-based tactics</u><br><br>Η μοναδική in-game screen από την Pax West που διεξάγεται τώρα <br><span class="bbcode_spoiler">
21192188_869767869840979_5227519705662198970_n.jpg
</span><br>Φαίνεται καλό σαν ιδέα στα χαρτιά, μένει να δούμε την υλοποίηση  :popcorn:<br>
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή είσαι ο δικαστής; πολύ πρωτότυπη ιδέα!<br>Για να δούμε...  :thumbsup:
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
To TechRaptor έπαιξε demo του παιχνιδιού και μεταφέρει τις εντυπώσεις του.<br><br>https://techraptor.net/content/play-judge-executioner-revolution" class="bbcode_url">Play Judge and Executioner in We The Revolution<br><br> :popcorn: :popcorn: <br>
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Developer Pre-Alpha Gameplay | Gamescom 2017<br><br>https://youtu.be/40mrZlNz33g<br><br>Πρώτη εικόνα του παιχνιδιού. Εντάξει το βίντεο έχει βγει εδώ κι ένα μήνα, αλλά εγώ τώρα το βρήκα :blush2:
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
21/3 κυκλοφορεί

https://youtu.be/tLEfdfdZmjU
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Ταράτσα θα την κάμουμε πάλι. Το Λαϊκό μας Δικαστήριο θα ζήσει στιγμές ΔΟΞΑΣ.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,237
Αναμενουμε το guest της Μιχαλονακου!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Κι άλλο ΠΑΡΤΥ για τις 21 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ, λοιπόν. ΠΑΡΤΥ που έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε όχλο λιντσαρίσματος κιόλας, οπότε διπλή ευτυχία.

Μακάρι να βγει και για Epic Store για να γίνουμε τελείως, φίλε.



<span style="font-size: 8pt;">Έπρεπε να το πει κάποιος.</span>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Μετρημένα τα παντεσπάνια της αριστοκρατίας...
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
https://steamcommunity.com/games/736850/announcements/detail/1730979046061246713



<b>RAGEQUIT</b> (Greece, Metacritic) -<b> 95/10</b>
"<i>A profoundly atmospheric and virtuosically written exploration of the embattled male psyche. Uncompromising and fearless in its vision, We. The Revolution immerses and transports in a way that very few games ever achieve. An unforgettable, must-play experience.</i>"
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Διότι <del>η σκηλρότατη διαπλοκή με τους σατανικούς Πολωνούς </del>η ποιότητα οφείλει να εορτάζεται και να διαφημίζεται!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Ντάξει, τεράστια παιχνιδάρα. Συνδυασμός των καλύτερων στοιχείων του Papers, Please με το ανδροπρεπές σκότος του This Is The Police και το αρκετά ρεαλιστικά αποδοσμένο χάος της Γαλλικής Επανάστασης και της περιόδου της τρομοκρατίας του Ροβεσπιέρου.

Μια υπόθεση που ανέλαβα τώρα αφορά "κατηγορίες των επαναστατών απέναντι σε κάποιον για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ". Διαβάζοντας τις σημειώσεις της υπόθεσης αποδεικνύεται πως ο τύπος έφτιαχνε ένα σκάκι, το οποίο οι επαναστάτες θεωρούν ύποπτο γιατί "απεικονίζει αξιωματούχους της αυλής", γιατί "οι πύργοι θυμίζουν την κατακτημένη Βαστίλη" και γιατί "ο βασιλιάς είναι το πιο σημαντικό πιόνι". 10/10
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Σύντροφε για πρόσεχε λιγο τα λόγια σου...νομίζεις δεν έχουμε δει στη γειτονιά τα φλερ-ντε-λι στα χρυσά σου νομίσματα; Δεν λέμε τίποτα, τα είχες από παλιά. Αλλά υπάρχει εκνευρισμός στο Κόμμα, Σύντροφε, δεν γίνεται κάποιοι να πληρώνουμε με το χρυσάφι των Βουρβώνων και κάποιοι άλλοι να πεινάμε, έτσι Σύντροφε; Δεν λέω κάτι, πρόσεξε, εγώ για το καλό σου το επισημαίνω.

ΥΓ Και ακόμα είσαι στο 'νορμάλ' κομμάτι του παιχνιδιού, το ας πούμε 'αναμενόμενο'. Κάτσε να δεις μετά φασάρες :D
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Απογοητεύτηκα κάπως γιατί είναι αρκετά γραμμικό στον πυρήνα του. Δηλαδή, έχεις επιλογή του ποιον να σφάξεις στο γόνα και ποιον να γλιτώσεις, αλλά αυτά επηρεάζουν μόνο τα reputations σου οπότε επιλέγεις κατά το δοκούν ανάλογα με το ποιους έχεις ανάγκη να εξευμενίσεις ανά πάσα στιγμή. Μέχρι και τον Λουδοβίκο με τη Μαρία-Αντουανέτα έβαλα φυλακή ή ελευθέρωσα αντί να τους στείλω στη γκιλοτίνα επειδή είχα λάσκα reputation να δώσω, και το παιχνίδι ούτε που αντέδρασε, συμπεριφέρθηκε σα να ήταν νεκροί επειδή αυτήν την έκβαση θεωρούσαν ως default οι δημιουργοί, και συνέχισε κανονικά ως το τέλος.

Θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ πιο βαθύ και να σου επιτρέψουν πχ να το παίζεις ως Royalist, ως Σκληρός κι Αδέκαστος Φονιάς ή ως έντιμος φάρος της δικαιοσύνης αντί να σε κάνουν railroad προς την πορεία που επέλεξαν οι δημιουργοί εξ αρχής. Αλλά φαίνεται πως έδωσαν σημασία στο γυάλισμα της μίας αφήγησης, εις βάρος των επιλογών και του replayabilty, το οποίο είναι πρακτικά μηδενικό έτσι και τελειώσεις το γκεημ μια φορά.

Αλλά αυτή η μία φορά έστω μετράει, οκ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Όχι 'αρκετά', ΕΝΤΕΛΩΣ γραμμικό είναι. Δεν είμαι σίγουρος αν το τελείωσες ή ολοκλήρωσες την πρώτη πράξη, αλλά αρχικά και εμένα μου είχε κακοφανεί, περίμενα κάποια μηχανική ευελιξία. Στην ουσία αδιαφορεί πλήρως το παιχνίδι για τις αποφάσεις σου (προδιαγεγραμμένα τα πάντα) αρκεί να καταφέρνεις να επιβιώνεις την κάθε ημέρα. Χρησιμοποιεί αυτό το 'λούκι' που σου μαθαίνει και τη σταδιακή απομυθοποίηση της φάσης από μεριάς σου ως παίκτη, προκειμένου να μπήξει με μανία το φαταλιστικό μαύρο του γιαταγάνι στην κοιλιά σου :

Ό,τι μπορεί να πάει σκατά θα πάει, την χειρότερη δυνατή στιγμή και δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό για να το σταματήσεις. Τα καλπάζοντα γεγονότα της δεύτερης και της τρίτης πράξης, καθώς και η συνειδητοποίηση πως δεν έχεις κανένα έλεγχο πάνω σε αυτά, πως όλες σου οι επιλογές είναι κοροϊδίες πρωτίστως του εαυτού σου, είναι η δόξα και η ουσία του παιχνιδιού.

'Μηχανικά' μπορείς να του βρεις ένα σωρό τρύπες. Αφηγηματικά; Ίχουχου. Ξέρει ακριβώς τί θέλει να κάνει και προβαίνει σε επίδειξη ισχύος.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Το τελείωσα ψες βράδυ, εξ ου και ο απολογισμός.

Δηλαδή, το εντελώς απλό: δεν πάτησα ούτε μια φορά την επιλογη "go to the gambling house" σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος
στη δίκη της γυναικας σου, με κατηγορεί πως "διαρκως έπινα και τζόγαρα και γκομένιζα" και ο δικαστής τα αποδέχεται όλα ένοχα και στοϊκά. Και σκέφτεσαι "έλα ρε γμτ...". Αντιλαμβάνομαι προφανώς τις ανάγκες της αφήγησης, αλλά μια έστω μικρή αλληλεπίδραση ρε γμτ.
Με βάση τις επιλογες που προσφέρονται στο παιχνίδι και τους τόσους διαφορετικούς μηχανισμούς gameplay (δίκες, μάχες, ίντριγκα στον world map, reputations) είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία το να μην εμβαθύνουν λίγο τις σημασίες των επιλογών σου.

Αυτά τα points τα εγείρω ως Gameplayfag περισσότερο παρά ως Storyfag. Ως Storyfag μοναδικη μου ένσταση είναι πως παρουσιάζεται σχετικά αδύναμα το κίνητρο του αρχιεχθρού στο τέλος όπως το δήλωνε στα cutscenes.
Της πουτάνας το κάγκελο σε όλο το Παρίσι και αυτός θέλει να σε καταστρέψει επειδή "ο μπαμπάς με εξόρισε μετά τον φόνο μου για να μην πεθάνω στην κρεμάλα, αλλά τώρα γύρισα και θα σας σκοτώσω όλους γιατί πληγώθηκαν τα αισθήματά μου".

Στην τιμή των 20 ευρώ όλα τα παραπανω φαντάζουν μηδαμινά προφανώς, αλλά κουβέντα να γίνεται. Μακάρι να βγάλουν χίλια εκατομμύρια κέρδος και να κυκλοφορήσουν Additional Choices DLC.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Καλά το game δε χαρίζει κάστανα έτσι; Προσπάθησα για ειλικρινές role playing, αγνοώντας τη θανατική ποινή, δίνοντας έμφαση στην οικογένεια και αγνοώντας τις επιθυμίες λαού ενόρκων και επαναστατών επιβάλλοντας την απόφαση που θεωρούσα κάθε φορά σωστή. Το αποτέλεσμα ήταν μία μεγαλοπρεπέστατη καθαίρεση πριν συμπληρωθεί βδομάδα, όταν αποφάσισα. Θα ξαναπροσπαθήσω, μήπως και μπορέσω να προχωρήσω χωρίς σοβαρούς συμβιβασμούς, αλλιώς θα ακολουθηθεί οδός Papers, Please!. Όλα για την επιβίωση (αν και στο Papers, Please! τα πράγματα ήταν γενικά πιο δύσκολα και το προσωπικό διακύβευμα πολύ μεγαλύτερο).
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Έτσι πάει και εδώ. Αν παίξεις κατά συνείδηση και σαν άνθρωπος, δεν βγάζεις την εβδομάδα. Στην ουσία το παιχνίδι σε καθοδηγεί μεθοδικά να γίνεις ένα αδίστακτο κτήνος. Όσο για τη σύζυγο,
ουσιαστικά σε κατηγορεί για το θάνατο του μικρού Frederic και όλα τα δεινά της οικογένειας. Δηλαδή και σπίτι να είσαι, ουσιαστικά ένα τέρας, ένας σαρδανάπαλος είσαι. Σε απεχθάνεται επειδή υπάρχεις. Διότι ζωή, κόλαση. Όταν την καταδικάσεις σε θάνατο, δεν νιώθεις πια τίποτε, έχεις χάσει κάθε κομμάτι του εαυτού σου.
 
Top Bottom