What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

wifi δικτυο με σημα παντου

Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722
φιλτατοι
μου ζητησαν να στησω ενα ασυρματο δικτυο ομως δεν γνωριζω καθολου τον χωρο. μια που θα παω και μια που θα το στησω.
τηλεπαιχνιδι επιβιωσης μου θυμιζει αυτο.

το σημα πρεπει να ειναι καμπανα σε δυο οροφους (μεγαλο σπιτι) και στον κηπο. θα συνδεθουν τηλεορασεις, υπολογιστες, κινητα και οπως μου τα ειπαν, ισως και κανενας ελεφαντας που κανει μιμισεις πουλιων.
το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να ενισχυσω το σημα. εφτασα στο access point. εχετε να προτεινετε καμια συσκευη για να ενισχυσω το σημα;;
να την εχετε δουλεψει/εχει καποιος φιλος σας και να μην ειχατε παρε-δωσε με γαλλικα και πιανο στο στησιμο κτλ
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722
tony εισαι πρωτος, αλλα θα προτιμουσα να κανω πραγματα που ανηκουν στην ρουτινα.
μπορω να βαλω το router πανω σε ηλεκτρικο τραινακι και να φερνει βολτα το σπιτι. ετσι θα εχω σημα παντου. εστω και για λιγο.
οι ραγες θα ειναι λιγο μπλεξιμο αλλα δεν βαριεσαι
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722
<img src="http://i160.photobucket.com/albums/t181/kounelos/bum8_zps0a0275ab.gif" alt="bum8_zps0a0275ab.gif" class="bbcode_img" />

φιλτατοι, την βοηθεια σας για να τερματισει το θεμα σωστα.

πηγα και ειδα το σπιτι που επρεπε να φτιαξω το ασυρματο δικτυο. το σπιτι εχει προδιαγραφες πυρηνικου καταφυγιου. (χωρις πλακα)
οχι σημα αλλα ουτε φωνη δεν περναει απο τους τοιχους.
το ρουτερ ειναι απο αυτα που δινει ο οτε και βρισκεται στο υπογειο μαζι με τον υπολογιστη. ο τυπος εχει ενα repeater, απο τα κλασσικα που μπαινουν κατευθειαν στην μπριζα. για να δωσει σημα στο διπλα δωματιο του υπογειου, καλο ειναι.
η αυλη που θελει επισης σημα, ειναι σαν το γηπεδο που κανει προπονηση η real.

ολα αυτα λυθηκαν με το http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa801nd-300mbps-wireless-n-access-point-p-PER.612441" class="bbcode_url">TP-LINK TL-WA801ND 300MBPS WIRELESS N ACCESS POINT
μολις το κουμπωσα, τα σφραγισματα μου "επιασαν" FM και ακουγα τον ψαλτη να γκρινιαζει για τον Κυριακο.

το σεταρισμα ειναι πολυ ευκολο. επιλεγεις το δικτυο απο την λιστα των δικτυων που εχει βρει, βαζεις τον κωδικο του wifi κτλ.
ολα καλα.... αλλα μετα απο 10 λεπτα εμφανιστηκαν τα πρωτα θεματα.
αν εισαι στο ισογειο και πας στο υπογειο τρως πορτα. σου λεει οτι αλλαξες δικτυο και οτι πρεπει να βαλεις κωδικο. βαζεις τον ιδιο κωδικο και εισαι κομπλε.... για λιγο, γιατι πεφτει το δυκτιο (ενω υπαρχει σημα) και πρεπει να κανεις restart στο repeater.

τηλεορασεις. στην αρχη ολα ωραια και καλα, μετα ξεκινησαν και εκει οι παραφωνιες. ενω εχουν παρει ip και τα παντα ολα, εμφανιζει μηνυμα οτι δεν μπορουν να βρουν το δυκτιο που επελεξες. η τηλεοραση που ειναι στον πρωτο οροφο δεν ειχε θεμα.

και
οπου και να πας, εμφανιζει ενα δικτυο με πολυ αδυναμο σημα (ρουτερ) και ενα με το ιδιο ονομα (repeater) που ειναι συνεχεια φουλ. το φουλ υπαρχει μονο σαν σημα.
επισης
απο τις ρυθμισεις του repeater, υπαρχει η οδηγια να μην εχεις dhcp στο repeater γιατι μπορει να υπαρξουν conflict. οπως και αν το εβαζα δεν δουλευε τιποτα για πολυ ωρα.

καμια ιδεα; προς τα που να κατευθηνθω;
μεσα απο το repeater φαινονται ολες οι συσκευες και εχουν κανονικα ip και mac address. απενεργοποιησα οτι ασφαλεια υπαρχει και τα ιδια.

μηπως τελικα φταιει το ρημαδι το tp link;
ευτηχως ο οτε ειχε προβλημα στην περιοχη και δεν ειχε κανενας ιντερνετ. ακομα ξυλο θα ετρωγα. ευτηχως ο υπολογιστης παιρνει κατευθειαν απο το ρουτερ και ετσι ισως ακομα να μην το εχουν παρει γραμμη οτι το δικτυο ειναι φολα.
τουλαχιστον να τους το φτιαξω.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
To TP-LINK παίρνει εξωτρικές κεραίες; Πιθανόν αυτό μαζί με μερικές καλά τοποθετημένες κεραίες να δώσει την λύση στο πρόβλημα σου.
Και φυσικά, αν έχει τόσο υψηλές απαιτήσεις, γιατί δεν τραβά ένα καλώδιο ethernet να ησυχάσει;
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,722
δεν παιρνει εξτρα κεραιες. το σημα ειναι πολυ δυνατο, ετσι και αλλιως.
πηγα εξω στον κηπο και μετρησα το σημα. ηταν λες και στεκομουν διπλα στην κεραια. αυτα τα κοληματα δεν ξερω γιατι δημιουργουνται.
 

Dark Archon

Half-Ogre
Joined
Dec 21, 2012
Messages
746
Με ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο στο γουγλη βρήκα μερικά παρόμοια προβλήματα. Κάπου έπιασε το μάτι μου και έναν οδηγό για σετάρισμα του TP-Link. Ρίξε μια ματιά μήπως σε βοηθήσει κάτι
Κοίτα μήπως υπάρχει και κανένα νεότερο firmware.
 
Top Bottom