What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Windows 10

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
οπως ειχα πει παλαιοτερα, επειδη τα 25gb κοστιζουν ακριβα σε αυτα τα μερη. απενεργοποιησα τα updates.
πριν λιγο καιρο μου ειπαν οτι η ΜΤΝ εχει μια ωραια προσφορα. εαν κανεις εγγραφη σου δινουν ενα ρουτερ huwaei δωρεαν και 40 gb στην προνομιακη τιμη των $40. Για την ιδια περιπτωση, η vodafone σου δινει ενα mifi με $50 και 25gb με $50. τωρα το μειωσαν βεβαια, τα 25gb κοστιζουν $40.

με την συνηθεια των 25gb που πρεπει να κρατησουν ενα μηνα, ημουν πολυ συγκρατημενος στις συνηθειες μου, ωσπου ειδα οτι περασαν οι μερες και εχω ακομα υπολοιπο και σε λιγες μερες ληγει ο μηνας. παμε windows update λοιπον.
τι το ηθελα;
ξεκιναω το update χειροκινητα. ειχα απενεργοποιησει καθε update service, αν και αυτο δεν εμποδιζε τα update.
ξεκιναει να κατεβαζει και δεν ειχα ιδεα τι ειναι αυτα που κατεβαζει. ουτε το μεγεθος ηξερα. ωραια το KB19755656,5 θα ειναι καποια βοηθεια στο συστημα.
στο 20% κολαει το συμπαν. ουτε φωτακι στο mouse δεν ειχα.

restart και παμε παλι. 25% γκαργκανο. restart. 40% γκαργκανο. με τα πολλα τελειωνει το update αλλα ηταν το πρωτο κυμα. ηρθε και δευτερο και τριτο.
πολυ ΚΒ12345 και το τριτο κυμα ηταν το χειροτερο. δεν παγωνε το συστημα, απλα η προοδος ειχε μορφη σταγονας. 1% τσιγαρο, τσιγαρο, τσιγαρο, 2% τσιγαρο τσιγαρο τσιγαρο 3%, τσιγαρο, τσιγαρο, αδειασμα τασακι, τσιγαρο 4%.
επειδη απλωνων σεντονι, ξεκινησα 18:00 και τελειωσα 06:00 το πρωι. η ταχυτητα δεν ηταν χαλια. πριν το update κατεβαζα απο linux με αρκετα λογικες ταχυτητες.

πεφτω για υπνο και την αλλη μερα μπαινω linux. σιγα μη περιμενω 40 ωρες να μπω στα windows. ειχα update να κανω. ανοιγω τον μανατζαραιο για τα update.
update για το ταδε, περιγραφη του ταδε και μεγεθος.  μπροστα απο το ταδε και χρωματακι για να ξερω την σημαντικοτητα του update. δεξι κλικ και επιλογη να μην με ενοχλει με αυτο το update.

οχι, πειτε μου, δεν ειναι εντελως primitive και εγωιστικο, το συστημα update των windows;
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,701
[quote quote=499501]οχι, πειτε μου, δεν ειναι εντελως primitive και εγωιστικο, το συστημα update των windows;[/quote]

οι ενημερώσεις/αναβαθμίσεις είναι ίσως το μεγαλύτερο χρηστικό πλεονέκτημα τού λίνουξ σε σχέση με τα windows.

<span>τεστ</span>

<span>τεστ</span>
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
[quote quote=499494]

Δοκίμασε χειροκίνητα. Από το Windows Update, δες το Check For Updates, και θα κάνει την ενημέρωση. Έτσι έκανα και εγώ!![/quote]

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών. Οι υπολογιστές ενημερώνονται σταδιακά οπότε είμαι στην αναμονή ακόμα.

Εξάλλου από τις ρυθμίσεις βλέπω ότι η συσκευή μου είναι ενημερωμένη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
πηγα να αντιγραψω καποια αρχεια απο τα windows, ομως το linux δεν ηθελε να με εξυπηρετησει. το κλασσικο προβλημα οταν μπουταρεις απο linux ενω δεν εχεις κλεισει "σωστα" τα windows.
παραξενο γιατι θυμαμαι οτι η διαδικασια "στο διαολο, σβησε ρε ρημαδι" ηταν σωστη.

τελικα το update των windows περιλαμβανε και αλλαγες στις ρυθμισεις ΜΟΥ.  ενεργοποιησε με το ετσι θελω το fast boot (χαχαχαχα)
κατσε να σε κανουμε να νομιζεις οτι μετα το μεγαλο update το μηχανημα σου παει καλυτερα.
εκανα 2-3 restart μεχρι να παρω γραμμη οτι εγιναν αλλαγες στις ρυθμισεις.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Ναι, σε κάποια κύρια updates επαναφέρει το fastboot και πρέπει να το κλείσεις πάλι μόνο σου. Μου έχει τύχει δύο φορές, αλλά παραδόξως δεν πειράχθηκε στο Απριλιάτικο update.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Νοιωθω την αναγκη να το ριξω στην κλαψα και τον αμανε, τον ανατολιτικο, που γεμιζει ζουμια την ατμοσφαιρα.
Τα εγραψα και πριν, αλλα με δαγκωσε ο recaptcha.

Δεν ξερω ποσες φορες εχετε φορμαρει τα 10αρια για χι, ψι οριγκαμι λογους (ωχ! τα εκανα σκατα-δεν δουλευει το ρημαδι-βαριεμαι τι να κανω;)
Για τα δεκαρια εχω ξαναβγαλει κλαψα αλλα τωρα κανω προσπεραση στον Ξανθοπουλο, πανω στην στροφη και με αναποδοτιμονιες.
Τα δεκαρια δεν τα ζορισα ποτε. Εκανα εγκατασταση μερικα προγραμματα που χρησιμοποιω και αυτο ηταν. Δεν περασε ποτε αμμοθυελες τυπου κατεβασε, εγκατεστησε, σβησε και repeat. Για το DNA των windows, αυτο δεν σημαινει κατι. Οσο περνουσε ο καιρος αρχισαν τα παραπατηματα και ετσι βρεθηκα με dual boot.
Ο λογος που δεν τα ξεριζωσα απο τον δισκο ηταν ο υπνωτισμος. Θα χασω αυτο το προγραμμα και εκεινα τα αρχεια. Η αληθεια ειναι οτι δεν τα εχω αναγκη. Ο ρακοσυλλεκτης εχει κανει take over.

Εχουμε και λεμε, με το συστημα να λειτουργει σε καθαρα νερα, εφαγα μια που και που λοξα,να λογκαρω σε windows.
Αφου εισαι εδω, δεν ανοιγεις και το ρημαδι-office, για να κανεις κατι πολυ-απλα γραφηματα;
Πριν πεσω με τα μουτρα στη δουλεια, ανοιξα firefox και τα γουστα ηθελαν camel-camel (1973). Ο δισκος εχει διαρκεια μιμιση ωριτσα και πατησα και το παναλαφρο addon του firefox για το repeat. ετσι βγηκα απο την ταλαιπωρια, τι να ακουσω τωρα;
ανοιξα και ενα δευτερο tab για καποιες ψιλοαναζητησεις και ολα καλα ρε μαγκα.

Ανοιγω δυο παναλαφρα αρχεια στο excel και κανω συγκρισεις, κανα copy paste πενταψηφιο νουμερακι και ολα κυλουσαν σταδιακα και ομαλα προς την καθυστερηση. τα μενου ξεκινησαν να εχουν μια μικρη χρονοκαθυστερηση. μετα απο λιγο η καθυστερηση που επαιζε ηταν εκνευριστικη ωσαν καθυστερηση στην περιοδο του γκομενακιου. καποια στιγμη σταματησε και η μουσικη. πατησα χειροκινητα το play και συνεχισα τις μπαναγιες.

επειδη η ωρα περνουσε και η προοδος μεγαλωνε μαζι με τα προβληματα. κανε ενα save μη γινει καμια μαμακια και σε τυλιξει καμια συναισθηματικη εκρηξη και κανενα σαβανο. save και ο κυκλος της αιωνιοτητας γυριζε αιωνια. που θα παει; δεν θα γυρισει ο τροχος;
περιμενω, περιμενω, περιμενω και τσουπ. το αρχειο δεν μπορει να σωθει με αυτη τη μορφη..... γκαμω τη μορφη σου την ασβη.
το σωζω με αλλη ονομασια και με σιγουρη μορφη η οποια στα ματια μου δεν ειχε διαφορα απο την προηγουμενη. κλεινω το αρχειο και το ξανανοιγω και τιποτα. λευκα κελια, λευτερια σε οσους ειναι στα κελια. βγαζω ενα ξυγκι απο το δοντι μου και την ωρα που ενοιωσα την ανακουφιση, εμφανιστηκαν και οι πληκτρολογησεις μου. ενοιωσα λες και πηγα τουαλετα, μετα απο μια κατσαρολα με φασολαδα.
Ταυτοχρονα σιωπαινει και ο αλεπουδακος. ανοιγω παραθυρο για να δω γιατι παιζει μουγκισταν και αντι για το tab, βλεπω μια λευκη σιλουετα που θανατο θυμιζει. στο κεντρο ενας γαλαζιος κυκλος να ταξιδευει στα αφρισμενα πελαγα.
κλεινω firefox και πιστευω οτι αυτος ειναι ο ενοχος. περιμενω να ισιωσουν ολα αλλα μου εκατσε στον σβερκο ο Κουασιμοδος.
κανω κλικ να εμφανιστει το excel-o-φυλλο και ηταν λες και καθισα να διαβασω την Αννα Καρενινα.

Αμαμησου ρδελομπου. παταω το start menu της απελπισιας και κανε off μη σου μαμησω. εγω εκανα κλικ αλλα τα δεκαρια επεσαν σε υφαλο και δεν κουνουσαν φρυδι.με τα πολλα κλεινει το ρδελομπου και το ματι μου πιανει κατι για επαλοιφες ασφαλειας και σκοταδι στην οθονη.
Το μαλακιστηρι κατεβαζε updates, που τα εχω απενεργοποιησει απο τοτε που ο παγκαλος φοραγε ζωνη.

ξαναμπουκαρω στα δεκαρια, ανοιγω excel-o-φυλλα και ενοιωσα πολυ τυχερος. το autosave κρατησε τα αρχεια σου ζωντανα. επελεξε ποιο αρχειο θελεις να επαναφερεις. ειχε καμια 50αρια παραλλαγες και οποια και αν διαλεξα, ελειπαν πραγματα. ανοιξα και το αρχειο που εκανα save και μεσα ειχε ενα αβγο.
παταω να κλεισουν ολα και μου πεταει μηνυμα αγαπης και αδερφοσυνης. μην κλεισεις το pc γιατι δουλευουμε για ενα καλυτερο αυριο, γεματο μπαναγιες και χριστουλιδες. χριστιανικα πραγματα.
ιδου και ο βιντεος.
https://youtu.be/kMCECOj3cIk

Η ρουτινα με το linux
firefox με τα εξης tab
tribal wars II
youtube να παιζει μουσικες
youtube να παιζει διαφορα που στηριζονται στο κεφι της στιγμης
email
startpage για αναζητησεις της στιγμης
startpage για να ριχνω ματιες σε διαφορα που με αφορουν και καποιες φορες που δεν με αφορουν. αυτη η συνηθεια μπορει να μου φαει εξτρα tab.
startpage στο section images γιατι ναι

Gimp να παιζει που συνηθως εχει καποια φωτογραφια με αναλυση virtual reality. καπου εκει μεσα 10 layers και g'mic να κανει refresh διαφορα φιλτρα.
παραδιπλα παιζει καποιο λινουξοπαιχνιδο, συνηθως το ματζονγκ.
παραδιπλα λινουξαδικη εφαρμογη γραφειου και παραδιπλα η στηλη με τους 500 ανοιχτους φακελους.
συνηθως παιζει και καποιο τερματικο για να κανω τον μαγκα.
τα linux updates ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο αλλα με ρωταει. μου εξηγει τι παιζει και γιατι πρεπει να κανω (εαν θελω) update.
κανω update τον πυρηνα και βλεπω monty pythons στο γιουτιουμπι ναουμε.
Δεν ξεχναω και το προγραμμα για να βλεπεις φωτογραφιες το οποιο λειτουργει. στα windows πρεπει να πηδηξεις παπα για να εμφανιστει η εικονα.
το mood ειναι καρκινο και θανατο σε οσους δουλευουν στην μαικρομαμηθειτε.

αυτα σε ωραριο 16:30 με 04:00 - 04:30 και καποιες φορες παει 05:00.
δεν μου εχει κολησει ποτε, τιποτα. δεν εχασα ουτε ενα αρχειο, ουτε μια λεξη και ουτε ενα συμβολο. Το linux παιζει πολλους μηνες τωρα και ισως περισσοτερο απο τα windows. με τα windows κανω το 1/20 απο αυτα που σηκωνω στο linux και ηδη εχουν εμφανισει σημαδια γηρανσης. ΚΑΠΗ για ατομα με ειδικες ικανοτητες.

Θα φαει σουταρισμα το partition με τα windows, μαζι με τα αρχεια και τις εφαρμογες, που δηθεν χρειαζομαι. θα παιξω και μπαλιτσα με την linux-steam φαση και αντε μαμιδια.
μπορει να τα εχω ξαναπει αλλα δεν επαιζε ενεργεια. σημερα ομως εφαγα μερεντα.
ολα αυτα γραφτηκαν απο περιβαλλον windows, γιατι γουσταρω να πληκτρολογω και να το φτυνω. μετα που θα μπω linux θα τα καθαρισω.

wind1.jpg

wind3.jpg


θα σβησω και το θεμα και οποιος θελει να φτιαξει δικο του.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,701
<img src="https://pics.me.me/good-good-let-the-hate-flow-through-you-all-my-2670667.png" />

κοιτούσα το imgur και είδα κόσμο να παραπονιέται και κάποιοι να δίνουν και αυτόν τον σύνδεσμο:
https://www.computerworld.com/article/3216425/microsoft-windows/microsoft-patch-alert-octobers-been-a-nightmare.html

σημείωση: replies 666 :twisted:

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Εντωμεταξύ η πλάκα είναι πως στο desktop και το laptop, το 1809 πέρασε αέρας την πρώτη μέρα και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα στη χρήση έκτοτε. Σίγουρα πιστεύω όλες τις σχετικές αναφορές, καθώς το ιστορικό της ΜΣ κάθε άλλο παρά 'αστραφτερό' είναι σε αυτά τα θέματα, αλλά μου κάνει εντύπωση.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
σαν windows insider (για να έχω τζάμπα windows+ότι πάντα είμαι περίεργος για δοκιμές πριν πουν ότι θα δώσουν τζάμπα σε όλο τον πληθυσμό του πλανήτη) πάντα είχα νέες εκδόσεις και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. αν και η αλήθεια είναι οτι σχεδόν πότε δεν άκουσε το feedback που δίνουμε στο feedback hub app οπότε δεν μου φαίνεται περίεργο που τα σκάτωσε (άσχετα αν εγώ προσωπικά δεν είχα θέμα στο pc μου).
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,987
Windows 7 θα λέτε και θα κλαίτε... :Ρ
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Πετάξτε τα τα ρημάδια και βάλτε πιγκουίνο επιτέλους.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,987
[quote quote=506395]Πετάξτε τα τα ρημάδια και βάλτε πιγκουίνο επιτέλους.[/quote]

Δεν τον λυπάσαι τον άμοιρο τον πιγκουίνο που θα σκάει στους 60 βαθμούς που φτάνει η κάρτα γραφικώνε όταν ο Coolalexios καλπάζει στα λιβάδια της <del>Βολιβ </del>Βοιωτίας;... Ούτε ίχνος ευαισθησίας πια σε αυτό το φόρουμ!!!111!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Ειναι λιγο παλαιομοδιτικο το ποσταρισμα εδω αλλα αντε στο διαολο να τελειωνουμε.

Εχω ψαξει καθε ρυθμιση, φανερη και μη, εχω κανει JuJu και εχω βαψει ασπρες ολες τις μαυρες χελωνες. Update θα γινονται, επειδη ετσι, για το καλο μου. Πριν λιγες μερες, επειδη ημουν εκτος wifi, κουμπωσα το κινητο για να σταξει internet στο laptop. Εγινε ενα μικρο update το οποιο στραγγιξε την καρτουλα του κινητου και εμεινα χωρις internet και επικοινωνια. υποθετω οτι αξιζε τον κοπο για να γινουν τα wallpaper 4K.
Χθες, εκανα μια δουλιτσα στο laptop μπας και ξεκουμπιστω να φυγω μια ωρα νωριτερα απο δωχαμου και σημερα το βρηκα κλειστο.... Παταω power button και τρωω update σε progress. Αφου περιμενω με βρισιδια και φτυσιματα στην οθονη, μπαινω στα windows και τρωω μια μεγαλη οθονη για τον υπερλαμπρο edge. Στο καπακι ανοιγει ο edge, μονος του, για να δω ποσο ωραιος ειναι και το ματι μου πηγε κατευθειαν στην task bar οπου ο διαολοbrowser ειχε κανει auto-pin. Εχασα την εργασια μου για τον σκατο-edge.
Μετα απο καθε update, πρεπει να κανω αλλαγες στις ρυθμισεις που η Microsoft φροντιζει να τις αλλαζει, καθε μα καθε φορα, γιατι θεωρει οτι ειναι καλυτερες για μενα.
Δεν θελω fast boot και αν ηθελα, ξερω πως να το ενεργοποιησω. ντε και καλα να με πεισουν οτι μετα το update το laptop ξεκιναει γρηγορα.
αμω τις παρθενες που θυσιαζεται εκει στα καπιταλιστικα σας γραφεια.

Να δω τωρα με τα 11, που θα κανουν συνεχεια update 9-5 για να βλεπει ο κοσμος οτι ολα γινονται για το καλο του.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,987
Καλά ρε συ Λέλο, τώρα σου έσκασε εσένα ο Edge; Από πότε είχες να κάνεις update; :Ρ
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,473
Το παρακάτω είναι αρκετά, ενδιαφέρον:

How to enable Windows 10 God Mode
θα ήταν άχρηστο αν εκεί στην MS έβαζαν τον κώλο τους κάτω να μεταφέρουν όλο το control panel στο καινούργιο interface... αλλά όοοοοοχι, κάτι εδώ, κάτι εκεί, κάτι παραπέρα...

Για να βρεις ένα setting για τον ήχο πατάς διακόσια κουμπιά.
 
Top Bottom