αφου εκανε την βολτα του στο σπιτι μου, ο δαιμονας της ρημαδοποιησης και με αφησε χωρις λαπτοπ. πηγα να παρω ενα, για να ξεκινησω τον γολγοθα μου.<br>μου εδειχναν διαφορα λαπτοπακια με windows 10. οτι μου εδειχναν ηταν lenovo. καθε μοντελο και <strike>googl-αρισμα</strike> start page. τσεκαρα αν ειναι κλειδωμενα για linux. αφου τους εξηγησα τι κανω, γιατι αρχισαν να με κοιτανε περιεργα, κατεληξα σε αλλο διαδρομο του καταστηματος και τσιμπησα ενα aspire.<br>οταν επεστρεψα στο σπιτι και πριν ξεκινησω οτιδηποτε, τσεκαρα ολα τα δωματια και τελικα "ψωνισα" μια τηλεοραση 51" μαρκας sansui. την εβαλα στο δωματιο μου και κουμπωσα το laptop.<br>πρωτο boot και ξεκινησα να παταω off, off, no, off, no. αφου τα πηρα στο κρανιο, επειδη ηθελα να μπω ιντερνετ και να ακουσω μουσικουλα. το μονο που εβλεπα ηταν εικονες που αλλαζαν και ελεγαν πανω κατι το ιδιο πραγμα. συντομα, σχεδον τελειωσαμε, τελειωσαμε αλλα περιμενε. Στο τελος μου πεταξε και ενα δωρακι update 4gb. το οποιο και το αγνοησα. <br>οταν επιτελους μπηκα στο ρημαδι το desktop με περιμενε αλλος εκνευρισμος. Η αναλυση, αυτη που μου προτειναν τα windows. εκοβαν την μιση taskbar στο κατω μερος. μου εκοβε απο δεξια και μου εκοβε και απο αριστερα. απο δεξια ηταν το χειροτερο γιατι επρεπε να κλεινω τα παραθυρα με alt F4. (το X ηταν εκτος οθονης) παλευα και εψαχνα και @@.<br>στο linux ειχα το ιδιο προβλημα και απλα αλλαξα την αναλυση. ναι μεν ειχα μια πολυ μικρη θολουρα, αλλα ολα καλα. με τα 10 αλλαζα την αναλυση, και τα χρωματα ηταν σαν κατουρημενες τεμπερες. μου πεταγε και συνεχεια οτι αυτη η αναλυση δεν ειναι η σωστη.<br>ειναι πολυ καλυτερη απο αυτη που μου προτεινεις εσυ, παλιορημαδι και εγγονι του σατανα. ειχα πολλα νευρα.<br>το παλευα πολυ ωρα ψαχνοντας για ρυθμισεις στην τηλεοραση και στα advanced settings. τελικα καπως τα καταφερα. χανω ελαχιστα απο την αριστερα πλευρα και κατεληξα με ενα υποφερτο εκτρωμα.<br><br>παω σε ενα νοτιοαφρικανο φιλο και του λεω για τα 10. μου ειπε οτι πρεπει να ξαναχωθω στις ρυθμισεις και να κλεισω οτι εχει την ενδειξη on, γιατι ο ιδιος ειχε πολλα προβληματα με τις επιδοσεις του δικου του laptop. <br>σημερα θα οργανωθω και στην πορεια θα παιξει format. linux dual boot με windows 7 γιατι χρειαζομαι μια εφαρμογη που δεν παιζει για linux.<br>ναι, τα 10 δεν με εντυπωσιασαν καθολου, ισα που με κουρασαν κιολας και τα θεωρω επιτευγμα της πνευματικης καθυστερησης.<br>μεγαλη η διαφορα με το νεο start menu αλλα και παλι, το εκαναν λες και ηθελαν να χωρεσουν αεροπλανο. σε αυτο φταιει και οτι εχω φαει κολημα με το ακρως λειτουργικο start menu του linux, που εκτος των αλλων ειναι συμαζεμενο και δεν μοιαζει με τοιχο γεματο αφισες του κκε ΛΜ αλλα και ΜΛ<br><br>
<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
<span style="font-size:18pt"><u><b><span style="color:red">tl;dr</span></b></u></span>
<br>τα 10 με ταλαιπωρησαν, τα βρηκα πολυ κουραστικα, να πα να μαμηθουν. να παει να μαμηθει και το απευθειας χ που εχει τον ρολο του τυριου.