What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Witcher 3 : The Wild Hunt

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Adhan wrote:
To πρόμο 50% έκπτωση στα Witcher που ισχύει μέχρι και σήμερα (νομίζω) σε Steam και GoG έγινε με αφορμή τις πωλήσεις του franchise που ξεπέρασε τα 5 εκ.
Αναλυτικά:
2,2 εκ. το The Witcher
2.9 εκ. το The Witcher 2: Assassins of Kings (από αυτές 600.000 στο xbox 360)</blockquote>

Ξέρουμε αν αφορούν μόνο retail?

Πίστευα πως στην κονσόλα θα πουλούσε περισσότερο, αλλά που. Γατάκια οι κονσολάδες. Ένα dark souls έχουνε και πολύ τους είναι. Και το παίζουνε και hardcore.

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εγω παλι δε στεναχωριεμαι με τα νουμερα αυτα. τοσο, γιατι δεν τα βρισκω μικρα, οσο και για το σχετικο "φτυσιμο" που εριξαν οι κονσολιερηδες στο w2.
δεν ειμαι κακος ανθρωπος, αλλα σε επιπεδο ιντερφεις κυριως, ινβεντορυ και μαχης (δε μιλαω ουτε για στορυ, ουτε για επιλογες, ουτε για χαρακτηρες) θεωρω οτι η cdp εκανε ενα μικρο φαουλ για να μεγαλωσει το κοινο της στις κονσολες. φανηκε καθαρα ομως ποιος την στηριζει κι ελπιζω να το θυμουνται αυτο ενοψει του w3 γιατι ειναι εξυπνα παιδια και με ταλεντο.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Adhan wrote:
Θα ανέβουν κι άλλο αυτοί οι αριθμοί μέχρι και την κυκλοφορία του 3 (το 1 π.χ. πούλησε γύρω στις 400.000 κομάτια μέσα στους 2 πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του 2), αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και πιθανότατα και μετά το launch του. Ακόμα και με λιγοστή προώθηση (στο πρώτο κυρίως) το word of mouth σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει δουλειά. Μεγάλο δέλεαρ το ότι έχουν ενιαία ιστορία και δεν είναι αυτόνομα επεισόδια.</blockquote>

Πρέπει να έχεις δίκιο σε αυτό.Πάντως η αλήθεια είναι πως εγώ το Γουίτσερ το ήξερα αρκετά πριν κυκλοφορήσει καθώς υπήρχαν εκτενή previews (ειδικά το CGM είχε πολύ μεγάλο και αναλυτικό preview),αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία αρχικά πιστεύοντας πως θα αποτύχει ή στην καλύτερη θα είναι μέτριο (δεν πίστευα ότι θα έκαναν όσα υπόσχονταν).Είδα μετά και το review στο PCM που μιλούσε για bugs και κακό balancing και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα.Αφού έχασα την επαφή με το χώρο για κανά χρόνο,όταν επέστρεψα είδα ότι είχε κυκλοφορήσει enhanced edition κι ότι όλοι το λάτρευαν.Έτσι,δυο χρόνια αργότερα που πήρα αξιόλογο PC,έτρεξα να το βρω και φυσικά δεν το μετάνιωσα.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788


JonIrenicus13 wrote:
Ξέρουμε αν αφορούν μόνο retail? </blockquote>
Δεν έχω δει να διευκρινίζεται, με κάποια επιφύλαξη, το πιθανότερο είναι να αφορούν το σύνολο.

EDIT: Συμφωνώ με το Bruce. Η Μoneysoft έκανε σαν τρελή για να το τσιμπήσει ως "αποκλειστικό κονσολοεξκλούσιβ" και θα περίμενε κανείς ότι στη μοδάτη και praised από το cheerleading πλατφόρμα της, σχεδόν ένα χρόνο μετά, θα είχε φτάσει τουλάχιστον τα διπλά.Τώρα αν η ίδια η CDP υπολογίζει ότι είχε κέρδος από το port στο Κουτί πάω πάσο.
Θεωρώ σχεδόν αδύνατο να δούμε point 'n click gameplay στο 3, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να είναι περισσότερο pc-friendly το interface (ό,τι θέλετε πείτε για του 2 αλλά το χάλι του Skyrim δεν το είχε πάντως :lol:).

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Γενικώς, την έχουμε πατήσει πολλές φορές. Ωστόσο, δεν θυμάμαι και ποτέ άλλοτε μια εταιρεία να στηρίζει τόσο πολύ το κοινό της. Το τι μας έχει προσφέρει το έχω γράψει και αλλού. Γι αυτό και θα μου φαινόταν αδιανόητο η CDPR να μας πουλήσει όπως άλλες και άλλες εταιρείες.

Το μόνο που ζητάω από το W3, είναι να επιστρέψει στο παλιό inventory και γενικώς το interface να είναι όπως το λέει και ο Παναγιώτης, pc-friendly. Ωστόσο, αν βαδίσει στα χνάρια τού W2, ε δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Ας μας δώσει ένα έπος και αυτό ας είναι το μόνο "πρόβλημά" μας.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μιλάνε για τα παράπονα που είχαν παίκτες από το 2, κυρίως pre-enhanced (π.χ. σύντομο τελευταίο chapter, απουσία tutorial κτλ.) και τι σκοπεύουν να διορθώσουν στο τρίτο μέρος.
http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2013/02/08/designing-the-witcher-3-wild-hunt.aspx
Επιρροή για το σχεδιασμό του κόσμου θα είναι τα Gothic (2.47) :worship: , όταν άλλοι εμπνέονται από το Skyrim :trollface:
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
http://n4g.com/news/1170303/the-witcher-3-announcement-intimidates-ea-bioware-and-dragon-age-iii

Μετά την αχνιστή κουράδα που λέγεται Dragon Age 2, η Bioware χέστηκε πάνω της με το που ανακονώθηκε το W3. Ψόφα Bioware, παρακαλώ.

Edit: Παρεμπιπτόντως, η ΕΑ αφαίρεσε το όνομα Bioware από την Mythic/Victory. Χμμμμ
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Αφού τη μαγάρισε, την πετάει σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Άτιμη ΕΑ. Κατέστρεψε την Bioware...
 

difunto

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 13, 2012
Messages
200
Η EA είναι μεγάλη εταιρία και οι πίεση που ασκεί στα διάφορα στούντιο είναι τεράστια.Λίγοι devellopers μπορούν να το αντέξουν.

Το έχουν αναφέρει και άτομα από τη Bioware σε συνεντεύξεις(βαριέμαι τώρα να ψάξω)και ο λόγος που η Bioware έχει ακόμα κάποια δύναμη και ανεξαρτησία μέσα στην EA είναι το όνομα και οι επιτυχίες που είχε(και συνεχίζει σε κάποιο βαθμό να έχει) αν και έχει χαλάσει κάπως η εικόνα της προς τους gamers τον τελευταίαο καιρό.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Είδωλε την είχα δει και εγώ την είδηση πριν από λίγο. Δε νομίζω ότι φοβούνται τόσο πολύ (αν και θα έπρεπε). Εντάξει ίσως να αγχώνονται λίγο αλλά οι πωλήσεις τους ενδιαφέρουν στην τελική. Αν τα Witcher είχαν παραπάνω πωλήσεις π.χ. 5-6 εκ. το καθένα τότε ναι, θα είχαν πανικοβληθεί. Το μόνο σίγουρο ότι πλέον τα θεωρούν υπολογίσιμο αντίπαλο (και οι Πολωνοί είναι σαφώς πιο άνετοι από την πολύ θετική ανταπόκριση του κόσμου) και δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν το DA 3 κοντά στο Witcher 3 (όλοι θα θέλαμε μετά, αλλά το πιθανότερο είναι να το κυκλοφορήσει πριν). Εύχομαι να μην στοιχίσει στην Bioware αυτό και ξαναδούμε σκηνικά σαν του 2.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μ αρεσουνε τα ατομα της cdp γιατι περα απο μαρκετιές και παρα το γιγαντιο σουξε σε σχεση με το μεγεθος της εταιριας, φαινεται οτι το γουσταρουν τρελλα αυτο που κανουν.

Πηρα μεγαλη χαρα που στο 3 θ ασχοληθουν περισοτερο με την προσωπικοτητα του γκεραλτ. καλο το πολιτικο στόρυ στο 2, οι συνωμοσιες και οι δολοπλοκίες, αλλα με ενοχλησε η τοποθετηση του γκεραλτ στο πλαισιο αυτο ως η-φονικη-μηχανη-με-τα-ασημενια-μαλλια-και-τη-βαθια-φωνη. λιγο βαρος δοθηκε στο παρελθον του και στους δαιμονες που τον στοιχειωνουν, κι αυτο εγινε με τις αναμνησεις απ το wild hunt κυριως.

σε ολα τα σχετικα θρεντς, προτρεπω τους συγκαμενους γκειμερς να διαβασουν τα βιβλια του σαπκοφσκι, γιατι εκει φαινεται οτι ο γκεραλτ κατα βαθος ειναι μια τραγικη προσωπικοτητα. ισορροπει αναμεσα σε ανθρωπινες αναγκες και "αξιες" και στις πιο ζωωδεις και ενστικτωδεις του witcher. δεν ειναι το παληκαρι με τη σπαθα που θα σωσει τον κοσμο, θα παντρευτει την πριγκηπισα και θα φερει στον παπουλη που τον σταματησε στον δρομο, το ραβδι που του εκλεψαν 5 μπαντιτς που δεν ειχαν πως αλλιως να περασουν την ωρα τους.

ειναι ενας αποβλητος, περιφρονημενος και απ τους ανθρωπους αλλά και απ τους αλλους γουιτσερς, σαν μιγάς που δεν τον αποδεχεται καμμια απ τις 2 φυλες που τον γεννησαν. ακομα και η αθλια κατα τ αλλα τηλεοπτικη σειρα το επιασε περισοτερο το θεμα αυτο απο τα 2 παιχνιδια κι ηταν κριμα, γιατι τα παιχνιδια κατα τ αλλα ειναι πολυ καλα rpg.
κι ο λογος που θα στεναχωρηθω αν σταματησουν τον γουιτσερ ειναι αυτος. οτι ειναι ενας καταπληκτικος αντιηρωας με επιλογες δυσκολες και χωρις ξεκαθαρες ασπρο - μαυρο απαντησεις, που ειναι η ουσια του role playing εξαλλου και δυστυχως τα 2 παιχνιδια μεχρι τωρα δεν το εχουν αναδειξει αυτο οσο θα πρεπε. ελπιζω να επανορθωσουν στο τριτο και να υπαρξει συνεχεια στο συμπαν γουιτσερ.
αν δεν το πετυχουν, παλι φιλοι θα ειμαστε. σαν παιχνιδι, θα ειναι μαλλον καταπληκτικο και το 3, και παντα θα υπαρχουν τα βιβλια του στριμενου πολωνου για οσους θελουμε να δουμε τη συνεχεια..
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Όπως διευκρινήστηκε από την CDPR, το Wild Hunt θα είναι το τέλος του συγκεκριμένου story arc αλλά όχι και το τέλος της ενασχόλησης της εταιρίας με τον κόσμο του Σαπκόφσκι. Οπότε προς το παρόν δεν τον αποχαιρετάμε τον Γεράλδο.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374


MaverickStrange wrote:
Αφού τη μαγάρισε, την πετάει σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Άτιμη ΕΑ. Κατέστρεψε την Bioware...</blockquote>

<img src="http://i.imgur.com/zFrTB.jpg" alt="zFrTB.jpg" class="bbcode_img" />

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Αχαχαχα...Φοβερό.Για να είμαστε πάντως δίκαιοι η ΕΑ έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια κάποιους πολύ καλούς τίτλους (όταν ξέφυγε δηλαδή από τη λογική βγάζω ένα παιχνίδι το χρόνο από κάθε σειρά που πουλάει).Βέβαια το θέμα είναι ότι κάπου εκεί την πιάνει μιαν απίστευτη απληστία και προσπαθεί να κάνει τα πάντα πιο mainstream με σκοπό να βγάλει κι άλλα (βλέπε Mass Effect) ή ότι είναι καινοτόμο,αλλά για κάποιο λόγο δεν πουλάει το πετάει (βλέπε Mirror's Edge,πολύ καλό παιχνίδι που με λίγο γυάλισμα θα μας έδινε υπέροχο sequel).
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Χωρίς να έχω παίξει μέχρι τέλους τα Witcher από αυτά που διαβάζω ο χαρακτήρας είναι στα χνάρια του Έλρικ του Μούρκοκ, ακόμα και στην εμφάνιση έχει κοινά στοιχεία. Δεν το λέω για κακό, ιστορικά ο Έλρικ ήταν ριζοσπαστική μορφή της λογοτεχνίας του φανταστικού, που ξέφυγε απο τα "Κόναν" πρότυπα ηρώων, με ηθικούς προβληματισμούς και πινελιές αντι-ήρωα. Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι χαρακτήρες, και μακάρι το 3ο μέρος να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη χαρακτήρα του.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου Savatar! :thumbsup:

Raz θα έλεγε και το Dead Space. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

Brother Bruce,για μένα Nameless One και Geralt είναι χαλαρά οι καλύτεροι (αντι)ήρωες που έχουν εμφανιστεί σε game.
Συμφωνώ με το κατεβατό σου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> αλλά να πω την αλήθεια δε θυμάμαι να έχει αντιμετωπίσει απαξίωση από άλλους Witchers (μια μικρή επισήμανση, δεν είναι ακριβώς νέα φυλή, μεταλλαγμένοι άνθρωποι είναι).
Επίσης, ναι γενικά είναι neutral και δεν εμπλέκονται με τα εγκόσμια και πολύ, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπως στο last wish που στο Blaviken (The Lesser Evil ιστορία) θα μπορούσε να φύγει (βέβαια δεν επέλεξε να βοηθήσει ούτε το Stregobor) αλλά γνωρίζοντας ότι η Renfri θα σκότωνε όλους τους κατοίκους αν δεν έβγαινει ο μάγος από τον πύργο του να παραδοθεί, έμεινε και την πολέμησε. Παρόμοια περίπτωση και στο blood of elves όπου έμεινε με τους νάνους στο καραβάνι του Henselt και πολέμησε τους Scoia'tael. Επίσης στο ίδιο βιβλίο αποτελεί πατρική φιγούρα για τη Ciri (από την περιγραφή πάντα), άλλωστε του το είχε πει και η Triss "όσο κι αν προσπαθείς να καταπιέσεις τα συναισθήματά σου, ποτέ δε θα μπορείς να γίνεις μια άψυχη μηχανή που σκοτώνει για χρήμα"...
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Adhan wrote:
Raz θα έλεγε και το Dead Space. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

</blockquote>

Προφανώς,και είναι κι άλλα απλά ανέφερα τα πρώτα δύο που μου ήρθαν στο μυαλό.

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
συμφωνω ανταν, σχεδον σε ολα. μαλλον ο ανθρωπος τελικα θα νικησει μεσα του, αλλα αυτο remains to be seen...
το "φυλές" το χρησιμοποιησα στο παραδειγμα με τον μιγά που δεν τον αποδεχονται ουτε η λευκη ουτε η μαυρη φυλη, δεν πηγαινε στους γουιτσερς. εννοειται οτι ειναι μεταλλαγμενοι ανθρωποι, απλα στον γκεραλτ ψιλοαπετυχε η μετατροπη (αν εχεις δει την τηλ. σειρα) κι εγινε θεουλης.
χμμ, με την ciri δεν ξερω για το "πατρικη φιγουρα"... πισω απ τις γραμμες του βιβλιου, βγαινει και κατι αλλο... εχω μια διαισθηση οτι ο σαπκοφσκι το παει καπου αλλου... μην ξεχνας οτι ο γουιτσερ δε γερναει συμφωνα με τα ανθρωπινα μετρα και ειναι και ωραιος αντρας (καπως ακουστηκε αυτο τωρα... :lol: ). για να δουμε... κλιφχανγκερ κι αυτο ομως! κι οι εκδοτικοι οικοι δε βιαζονται καθολου... υποτιθεται τωρα θα ειχε βγει ακομα ενα γουιτσεροβοβλιο στα αγγλικα, αλλα χαθηκε στη μεταφραση παλι..
σ ενα αλλοο θρεντ σας ελεγα για την ανοιξη και μου λεγατε για χριστουγεννα... εκτος αν βγηκε και δεν το πηρα πρεφα... εχει ακουσει κανεις τιποτα?
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
Ρε παίδες, συγγνώμη κιόλας, η ΕΑ έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της Bioware αλλά η δεύτερη σίγουρα ήταν αυτή που έσκαψε τον τάφο της.

1)Dragon Age 2 (<We want the call of duty audience)
2)Το φιάσκο με το τέλος του ME3.
3)300.000.000+ εκ. δολλάρια για ένα αποτυχημένο MMO- το TORtanic- το οποίο έγινε F2P σε λιγότερο από ένα χρόνο. (Τόσο κόστισε ο πραγματικός Τιτανικός στο σημερινό δολλάριο,btw.)
4)Προκλητικές δηλώσεις από άτομα που δουλεύουν στην Bioware για την κριτική που λαμβάνουν για τα παιχνίδια τους (και ειδικότερα στο ΑΠΑΙΣΙΟ writing). Θυμάται κανείς την Jennifer Helper? Η main writer του DA2? Αυτή που δήλωσε στο twitter ότι όλοι κριτικάρουν την δουλειά της γιατί...έχει μουνί και δουλεύει σε εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών?
5)Και σαν κερασάκι στην τούρτα, το τελευταίο content patch του TOR θα έχει ως κύριο feature ένα...πλανήτη για πούστηδες. I'm not even making this shit up.

http://www.destructoid.com/star-wars-the-old-republic-and-its-new-gay-planet--242389.phtml

Αγόρασα πριν δύο βδομάδες το Mass Effect Trilogy και τα έπαιξα back-to-back. Η κατακόρυφη πτώση από άποψη πλοκής, διαλόγου και role-playing από ME1 σε ME2 και ME3 ήταν τόσο απότομη που νόμιζα ότι τα δύο sequels είχαν δωθεί στην Infinity Ward για να αναπτυχθούν. Τι στον πούτσο, πραγματικά.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140


Savatar wrote:
Χωρίς να έχω παίξει μέχρι τέλους τα Witcher από αυτά που διαβάζω ο χαρακτήρας είναι στα χνάρια του Έλρικ του Μούρκοκ, ακόμα και στην εμφάνιση έχει κοινά στοιχεία. Δεν το λέω για κακό, ιστορικά ο Έλρικ ήταν ριζοσπαστική μορφή της λογοτεχνίας του φανταστικού, που ξέφυγε απο τα "Κόναν" πρότυπα ηρώων, με ηθικούς προβληματισμούς και πινελιές αντι-ήρωα. Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι χαρακτήρες, και μακάρι το 3ο μέρος να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη χαρακτήρα του.</blockquote>
Σ ε α γ α π ώ

 
Top Bottom