What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί!

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Μιας και υπάρχει topic στο οποίο ο κάθε πικραμένος λέει τον πόνο και την οργή που του έχουν προξενίσει οι αδυσώπητα μοχθηροί game designers, σκέφτηκα πως μπορεί να υπάρχει και αναφορά και στις αντίστοιχες χαρές.

Ποιές ήταν οι gaming στιγμές που σας έκαναν να πανυγιρίζετε μέσα στο δωμάτιο σαν να έβαλε γκολ η Εθνική στο 90' και να πήρε το Mundial;

Αν και υπάρχουν αρκετές, αυτή που μου έχει μείνει περισσότερο δεν είναι η τελική νίκη απέναντι σε κάποιο τελικό boss που ξερνούσε φωτιά και θάνατο, αλλά η εύρεση ενος κλειδιού. Ενός καλά κρυμμένου κλειδιού.

Και δε μιλάω καν για κάποιο adventure game, αλλά για ένα FPS, το Hexen. Δε ξέρω πόσοι από τους νεότερους το γνωρίζουν, αλλά ήταν ένα γοτθικής αισθητικής First Person Shooter (Doom-clones τα λέγαμε τότε) από την Raven, μόνο που δεν ήταν και τόσο shooter, μιας και 2 από τους 3 χαρακτήρες που μπορούσε να διαλέξει ο παίκτης αργούσαν να βρουν ranged όπλα και βασιζόταν στη melee μάχη.

Επίσης, αν και δεν υστερούσε σε δράση, δινόταν μεγάλη έμφαση στην εξερεύνηση των χώρων, την αποφυγή περιβαλλοντικών κινδύνων και την επίλυση κάποιων γρίφων.

Σε κάθε περίπτωση, φανταστείτε ένα πιτσιρικά γύρω στα 14, να έχει χαθεί μέσα στα λαβυρινθώδη μπουντρούμια του Hexen για βδομάδες ολόκληρες, και φυσικά το internet να είναι άγνωστη λέξη και έννοια. Πρέπει να είχα μάθει απέξω το κάθε pixel της κάθε σκοτεινής γωνίας, ενω μπορούσα να φτάσω από τη μια μεριά του hub στην άλλη με κλειστά μάτια, αλλά το καταραμένο κλειδί που θα μου επέτρεπε να συνεχίσω δεν ήταν πουθενά. Ώσπου μια ωραία μέρα έπεσα μέσα σε ένα λάκο με λάβα (ο ηρωικός μου μάγος, ο μόνος χαρακτήρας που ξεκινούσε το game με ranged weapon, δεν ήταν και ιδιαίτερα πυρίμαχος), και η άκρη του ματιού μου πριν γίνει στάχτη έπιασε μια μικρή εσοχή κάτω από το διάδρομο που είχα περάσει 1000 φορές. Could it be? Could it really be true? Ω ναι! Σε εκείνη την καλά κρυμένη εσοχή, υπήρχε η λύτρωση! Πρέπει όλη η πολυκατοικία να άκουσε τους αλαλλαγμούς χαράς, ενώ και ο καναπές μου ακόμα έχει βαθούλωμα εκεί που χοροπηδούσα πάνω του.

... αυτά από μένα για την ώρα, γιατί έχω μια-δυό ακόμα (και εξίσου αρχαίες) σχετικές ιστορίες. What about you?
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Εντάξει το να κάνεις το 0-1 στο 88' μέσα στο Χαριλάου δυο άγωνες πριν το τέλος και ο Άρης να πέφτει στην Βου για τρίτη φορά στην ιστορία του δε συγκρήνεται χαχαχαχα. Για football manager μιλάω... στο οποίο υπάρχουν πολλές φορές που από την αύλα σου (με κ μπροστα) σηκώνεσαι και κάνεις σαν τρελός.

Τώρα από άλλα παιχνίδια μου έχει τύχει να κεράσω όλο το νετ καφέ που κάποτε δούλευα επειδή κέρδισα ένα war στο MU TheGame. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Στα γρηγορα μου ερχεται οταν σκοτωσα τον πρωτο μου δρακο στο skyrim lvl 4 περιπου και να εχω κανει δεν ξερω ποσα loads και οταν τελειωσα το super mario (το πρωτο ντε) γιατι σαν παιδι με ειχε παιδεψει παρα μα ΠΑΡΑ πολυ
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Ααα θυμάμαι και στο gameboy στην κίτρινη των πόκεμον κάτι πολύ τρελές φάσεις παναγυρισμού μετά από κάποιες δύσκολες μάχες όπως kai στο Yu gi oh - forbidden memories στο Playstation.
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
260
Όταν νίκησα το Necron στο Final Fantasy IX. 10 χρονών τότε, έπαιζα όλο το πρωινό απ'της 11 μέχρι της 4 το μεσημέρι (ήταν time challenge, να τερματίσω το παιχνίδι μέχρι την έλευση των γονέων). Μετά από αρκετές -γαμημένες- προσπάθειες, νίκησα το end boss και έπεσα στο κρεβάτι εξουθενωμένος με τρομερό πονοκέφαλο...και νικητής. Καλύτερο μεσημεριανό υπνάκο δεν είχα ξαναρίξει από τότε.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Έχω πανηγυρίσει κι εγώ πολλά goal στο FM.Αλλά τα μεγάλα πανηγύρια πέφτανε κυρίως σε rpgs.Όταν έριξα τον Sarevok (με είχε δυσκολέψει πολύ ο άτιμος,ήμουν και σχετικά άπειρος τότε),όπως και τον Irenicus,αλλά εκεί ήμουν καλύτερα προετοιμασμένος,άσε που τον είχα περάσει ήδη 2 χεράκια. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Αρκετά με είχε δυσκολέψει και ο Letho στο W2,ενώ πανηγύρισα πολύ και όταν κατάφερα να τερματίσω το The Curse of Monkey Island στο Mega Monkey mode (κάτι που btw δεν κατάφερα ποτέ στα DOTT και Sam & Max χωρίς walkthrough).

EDIT:Ξέχασα τον Namir από το HR!!!!Πώς μπόρεσα;Έπαιζα στο Give me Deus Ex,έχοντας κάνει το λάθος που καταλαβαίνετε όσοι έχετε παίξει το game (βασικά κάτι είχα υποπτευθεί,αλλά λέω,έλα μωρέ πόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει; ) και μετά από μισή ώρα τρεξίματος γύρω γύρω,32456 saves ( <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) και άπειρου βρισίματος,έμεινα με μία σφαίρα έχοντας ξοδέψει όλα τα πυρομαχικά τριγύρω και ετοιμαζόμουν για ένα load αρκετά πιο πριν,ευχόμενος να είμαι πιο εύστοχος.Και τότε συνέβη το απίστευτο.Τον πέτυχα κι έπεσε με την τελευταία σφαίρα του shotgun!!!Μην πιστεύοντας την κωλοφαρδία μου και αυτό που έβλεπα,παίζει να με άκουσαν σε όλη την πόλη!! :lol: :lol:
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Great0ldOne wrote:

Και δε μιλάω καν για κάποιο adventure game, αλλά για ένα FPS, το Hexen. Δε ξέρω πόσοι από τους νεότερους το γνωρίζουν, αλλά ήταν ένα γοτθικής αισθητικής First Person Shooter (Doom-clones τα λέγαμε τότε) από την Raven, μόνο που δεν ήταν και τόσο shooter, μιας και 2 από τους 3 χαρακτήρες που μπορούσε να διαλέξει ο παίκτης αργούσαν να βρουν ranged όπλα και βασιζόταν στη melee μάχη. </blockquote>

Πω ρε φίλε τι μου θύμισες τώρα. Hexen. Τι παιχνιδάρα κι αυτή.

Anyway, on topic τώρα ποια χαρά να πρωτοθυμηθώ. Η πρώτη που μού' ρχεται στο πολυσχιδές μυαλό μου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> , είναι όταν ξέκανα για πρώτη φορά τον Firkraag, μετά από πολλές αποτυχίες βεβαίως βεβαίως.

<span class="bbcode_spoiler">ΥΓ. όποιος δεν ξέρει ποιος είναι ο Firkraag να έρθει με τον κηδεμόνα του. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> </span>

 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Kύριε κύριε οι γονείς μου λείπουν. Ποιος είναι ο Firkraag?
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν παίζει να έχεις κοτσάρει ως άβαταρ το Order of Eternity και να μην ξέρεις τον Firkraag.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Υποπτεύομαι πως ήταν εκείνος ο φρικτός Κόκκινος Δράκος σε κάποιο από τα πρώτα Infinity Engine παιχνίδια. Με εκπλήσσω ώρες ώρες με το γεγονός ότι δεν έχω κάψει ΟΛΑ τα εγκεφαλικά μου κύτταρα ακόμη!
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Μόλις τον γκούγκλαρα και θυμήθηκα γιατί τον ξέχασα... Το τι μπινελίκι είχε πέσει... (προς υπεράσπιση μου έχω κυνηγήσει τόσους δράκους που δε μπορώ να θυμάμαι και τα ονόματά τους) Και ναι οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι όταν έπεσε!!

Εδιτ: Βοράτσο το baldur's gate και η infinity engine μας έχουν κάψει όλους!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Βασικά το είχα παίξει πριν κανα χρόνο το 2 για το θυμηθώ αλλά......
Ποιος Φιρκραγκ?? Γατάκι ήταν...
<span class="bbcode_spoiler">ντάξει από τους δράκους ήταν ζόρι αλλά σαν σαν αυτόν όχι http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/Draconis εφιαλτικός κάθε φορά!!</span>

Μπροστά στο Ravager <span class="bbcode_spoiler"> http://www.youtube.com/watch?v=lKuO-jmNKyg</span> τα πάντα (και το εννοώ) ωχριούν (με εξαίρεση ίσως το τελικό μπος του throne). Μόλις τον νίκησα μετά από 6-7 προσπάθειες (το τι γαμοσταύρισμα είχε πεσει στο μεταξύ δεν περιγράφεται), αναφωνώ με χαρά : "ΠΑΡΤΑ! συνοδευόμενο από την κλασική χειρονομία (με τα 2 χέρια) που την έχουν για ψωμοτύρι στα γήπεδα. Γιου μέι κάρι ον...
EDIT: Χαρά επίσης ένιωσα όταν νίκησα τον Akbaa στο Arx Fatalis (με melee που είχα πάει την πρώτη φορά πρέπει να τον πολεμούσα για 40-45 λεπτά στην επιτυχημένη προσπάθεια, δεν κάνω πλάκα).
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Και οι δύο δράκοι είναι πολύ δύσκολοι γιατί όταν τους βρίσκεις είναι πιο δυνατοί από σένα. Οι optional είναι πιο εύκολοι γιατί μπορείς να πας αργότερα.

Θύμισέ μου που τον πετυχαίνεις τον Ravager?
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί ε; Ευκολάκι!΄

Συνέβη 8 μήνες πριν (περίπου) όταν έριξα τον Gwyn, το τελικό boss στο Dark Souls (μπορείτε να καταλάβετε τη χαρά μου τη στιγμή εκείνη).

"Έπεσε ο Gwyn! Έπεσε ο Gwyn!", φώναζα, το ανέβασα και status στο FB και μαζί έφυγαν gamepads, κουτάκια μπύρας, κουτιά πίτσας και λοιπά καλούδια... Ωραίες στιγμές! :lol:
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Εξαιρώντας πανηγυρισμούς σε αθλητικά games, θυμάμαι πολύ έντονα την πρώτη μου νίκη στο Golden League του Starcraft II. Είχα κάνει σερί νικών στα προκριματικά και το παιχνίδι αποφάσισε οτι ανήκω στο Golden League (καμία σχέση με το πραγματικό μου Skill level). Εκεί έφαγα πολύ ξύλο με συνεχόμενες ήττες, όμως από κάθε παρτίδα μάθαινα. Έβλεπα build orders αντιπάλων, διόρθωνα τη δική μου τακτική, μέχρι που σε μία παρτίδα όλα πήγαν τέλεια.

Οι δικές μου επιλογές ακύρωσαν τις δικές του, τα banelings θέρισαν μονομιάς τη δύναμη από Marines που είχε φτιάξει, μπήκα στη βάση του και την ισοπέδωσα. Δεν το κρύβω, αισθάνθηκα σαν ο μεγαλύτερος στρατηγός του πλανήτη <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Lady Vashj, στο WoW:TBC, ύστερα απο 2 εβδομάδες σχεδιασμού και βάρβαρων ψόφων ήρθε η στιγμή της gaming δόξας! Ακόμα θυμάμαι τα ουρλιαχτά ικανοποίησης που άφησα, συγκλονίζοντας μάλλον τους τότε γείτονες στο παλιό μου φοιτητόσπιτο. Δεν περιγράφεται η χρυσή εποχή του WoW Raiding, όποιος είχε την τύχη να την ζήσει καταλαβαίνει, ήταν η καλύτερη και ποιο δύσκολη (με την οραία ένοια, όχι την χαζή δυσκολία) co-op εμπιρεία που είχα στο gaming, και το συγκεκριμένο Boss fight από τα καλύτερα που έχω παίξει, απαιτόντας στρατηγική, συγχρονισμό και εποικοινωνία με την "ομάδα". Ακόμα βλέπω τα video της τότε εποχής (φυσικά πέφταν frap-αρίσματα) και συγκινούμε. Στα επίπεδα πανηγιρισμού είχε τρελό γέλιο η φάση, λες και είχε πάρει CL η πανάθα κάναμε (λέμε και καμιά βλακειούλα να περνάει η ώρα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />), με το χαρακτηριστικό "THE BIΤCH IS DOOOOWN!" στο guild chat να έχει χαραχθεί στο μυαλό μου! Ααααχ....ξέγνοιαστες φοιτιτικές geek εποχές!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706


MaverickStrange wrote:
Και οι δύο δράκοι είναι πολύ δύσκολοι γιατί όταν τους βρίσκεις είναι πιο δυνατοί από σένα. Οι optional είναι πιο εύκολοι γιατί μπορείς να πας αργότερα.

Θύμισέ μου που τον πετυχαίνεις τον Ravager?</blockquote>
Μια επισήμανση: στο Firkraag μπορείς να πας όποτε γουστάρεις (αποτελεί πρόκληση πάντως ακόμα και αργότερα) ενώ στον άλλο όχι. Τον συναντάς υποχρεωτικά λόγω story στο exp. 2 μορφές <span class="bbcode_spoiler">(πρέπει να τον νικήσεις πρώτα ως human mage)</span> και στην μορφή του δράκου καστάρει invisibility κατά βούληση. 'Nough said.
O ravager είναι ουσιαστικά <span class="bbcode_spoiler">το προτελευταίο boss στο ToB.</span>. <u>Απίστευτα ανθεκτικός</u> στη ζημιά, επίσης προκαλει μεγάλη ζημιά. Despair...

 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Φαντάσου για να τον θυμάμαι μόνο ως άβαταρ του Μπάαλ, το πόσο δύσκολος ήταν για να τον απωθήσει και αυτόν η μνήμη μου... Ακόμα και το τελευταίο boss που ήθελε τρεις τέσσερις μάχες καλύτερα το θυμάμαι... (Καλά εκεί κόλπα στο χάρτη για να βγαίνω από το combat για save και δε συμμαζεύεται...)
 
Top Bottom