What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

X Rebirth

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Κι εμείς που είμαστε σχετικοί με την σειρά, πάλι πρόβλημα αναμένεται να έχουμε, μην ανησυχείς :Ρ

Στα games της σειράς X μόνο μέσω της διαρκούς χρήσης και της εξοικείωσης που δημιουργείται από αυτήν μπορείς να συνηθίσεις τους μηχανισμούς, οπότε και τελείως νέοπας να είσαι, σιγά-σιγά θα αποκτάς μεγαλύτερη ευχέρεια και θα ξανοίγεσαι σε περισσότερους τομείς του κόσμου.

Είναι κι αυτό μέρος της "μαγείας" υποθέτω. Στην αρχή έχεις ένα ταπεινό σκαφάκι και δεν ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις, σιγά-σιγά αρχίζεις να εξερευνάς και να κάνεις missions, αποκτάς περισσότερη άνεση με τα controls και τα mechanics του κόσμου, χώνεσαι και λίγο στο εμπόριο, μετά φτιάχνεις και ένα μικρό εμπορικό στολίσκο για περισσότερα κέρδη, μετά έχεις ήδη γίνει γαμάτος στις μάχες οπότε αγοράζεις και μια μικρή φρεγάτα για να κυνηγάς πειρατές και λοιπούς εχθρούς...και βήμα-βήμα βρίσκεσαι δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης 10 εργοστασιακών συμπλεγμάτων, με 20 στόλους στην κατοχή σου και με έναν μικρό ιδιωτικό στρατό ικανό να κατακτήσει το σύμπαν. Τι ωραία.

Μωρέ ας μην έβγαινε ίδιες μέρες με το Helm's Deep expansion του LOTRO και θα του έλεγα αυτού, θα έβλεπε τι θα πάθαινε.
 

ebon page

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
163
Μερικές πρώτες εντυπώσεις από τις πρώτες 3-4 ώρες ενασχόλησης με το παιχνίδι.
Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Το X Rebirth είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα Χ games. Σίγουρα δεν μπορώ να έχω αυτή την στιγμή ολοκληρωμένη άποψη, έτσι θα επισημάνω τα σημεία που με "χάλασαν" με την πρώτη επαφή με τον τίτλο.

- Καταρχήν συνάντησα δυσκολία να ρυθμίσω και να ορίσω στο joystick options το τι να κάνει το κάθε κουμπί κτλ. μερικά κουμπιά/μοχλοί δεν τους δέχεται καθόλου. Σε γενικές γραμμές κατάφερα να ορίσω το τι να κάνει κάθε πράγμα, αλλά και πάλι όχι απόλυτα. Είμαι σίγουρος πως αυτό θα διορθωθεί άμεσα με κάποιο patch/update.

- Τα μοντέλα των NPC είναι χάλια και πανομοιότυπα. Οκ, δεν περίμενα και πολλά σε αυτόν το τομέα μιας και η Egosoft είναι γνωστό πως πάσχει στο character animation/design.

- Στο Rebirth σου δίνεται η δυνατότητα να κατέβεις από το spaceship σου και να περπατήσεις σε σταθμούς που επισκέπτεσαι, ένα στοιχείο που πολλοί x-gamers το ζητούσαν. Δυστυχώς σε όποιον σταθμό και να πας είναι όλοι ίδιοι. Μιλάω για το docking bay, το bar κτλ.

- Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα να περπατήσεις μέσα στο σκάφος σου. Μεγάλη απογοήτευση μιας και δεν έχεις πρόσβαση σε πολλούς χώρους, πέρα από το cockpit και ένα άλλο δωμάτιο. Δεν περίμενα να κόβεις βόλτες στο διαστημόπλοιο σου αλά Mass Effect, αλλά οκ 2 χώροι μόνο?

- Ο universe map είναι εξαιρετικά δυσανάγνωστος και "ακαταλαβίστικος". Λάμπει δια της απουσίας της η δυνατότητα να κάνεις zoom in-out στον χάρτη.

- Βρήκα το όλο interface και το μενού μέσα από το οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες, το μενού διαλόγου κτλ αρκετά "κονσολοποιημένο", και ως ένα βαθμό πιο δυσχρηστό από αυτό των προηγούμενων x games.

- Δεν υπάρχει η επιλογή select next/previοus enemy, nearest enemy κτλ. Μέγα παράληψις.

- Το παιχνίδι ενώ στην αρχή "κολλούσε" υπερβολικά και έδειχνε πάρα πολύ βαρύ, μετά έστρωσε και πήγαινε ρολόι. Τώρα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά με έναν i5 2500K, 8 GB RAM, 6850HD Radeon σε ανάλυση 1680χ1050.

Αυτά πάνω κάτω με τα "αρνητικά".
Πάμε στα θετικά.

- Η έλλειψη SETA

- To παιχνιδι μοιάζει και πρέπει να είναι τεράστιο. Μιλάω για τον αριθμό των sector και την έκταση του όλου x-universe. O galaxy map αποτελείται από systems, κάθε system αποτελείται απο πολλούς sectors και κάθε sector από zones, οπότε έχει πολύ ψωμί το όλο θεμα.

- Τα γραφικά είναι ωραία (παρ' αυτά προτιμώ τα γραφικά του Terran Conflict/Albion Prelude).

- Υποθέτω πως είναι πιο εύκολο σε σχέση με τα προηγούμενα για νέους παίχτες και το main story μέχρι εκεί που το πήγα (δηλαδή όχι και πολύ) λειτουργεί ικανοποιητικά ως tutorial.

Σε γενικές γραμμές αυτά. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με trading ή με καμιά σοβαρή μάχη, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τους τομείς αυτούς. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δείχνει υποσχόμενο και σίγουρα θα βελτιωθεί άμεσα με κάποια patches τα οποία όντως χρειάζεται. Είναι αρκετά, έως πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και ίσως ξενίσει τους βετεράνους x-gamers.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ευχαριστω για την ενημερωση Ebon, το περιμενα ολο αυτο αλλα η ελειψη SETA ακουγεται παραξενη αν προσπαθουν να το περασουν σε ποιο μεινστριμ κοινο.
Προσωπικα ολο ο "κατεβαινω απο το σκαφος-παω στο μπαρ του πλοιου" δε με ενθουσιασε ποτε σαν κονσεπτ. Μερικα απο αυτα μπορει να τα κανει η φαντασια μου. Διαολε πιλοτος υποτιθεται οτι εισαι.
Το interface ομως δεν το περιμενα ... ειδικα μετα απο τοση ενασχοληση να μαθω το περιπλοκο προηγουμενο, δε θα ηθελα να λειπουν λειτουργιες. Για να δουμε, ελπιζω μην αργησει η "φυσικη" κοπια.
 

ebon page

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
163
Ακόμα λίγες εντυπώσεις μιας και προχώρησα "αρκετά" το παιχνίδι.

Τα συναισθήματα εξακολουθούν να είναι ανάμεικτα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το παιχνίδι έχει απλοποιηθεί αρκετά. Οκ, όσο μπορώ να κατανοήσω και να αντιληφθώ μέσα από τις περίπου 10 ώρες gameplay, οι οποίες είναι ελάχιστες δεδομένου οτι μιλάμε για sandbox game. Όπως και να χει, από το παιχνίδι έχουν αφαιρεθεί ζωτικής σημασίας πληροφορίες και λειτουργίες για να μπορέσει κανείς να χτίσει την αυτοκρατορία του.

Το trading system είναι προς το παρόν απαράδεκτο και εξαιρετικά χρονοβόρο με το όλο πήγαινε έλα μέσα στους σταθμούς να βρεις τους NPC κτλ.

Δεν βλέπω πως κανείς μπορεί να στήσει ένα εμπορικό δίκτυο στο σημείο που είμαι στο game. Πχ για να κάνεις ένα trade (έχοντας ήδη ένα εμπορικό μαζί σου), πρέπει να είσαι κι εσύ παρόν τόσο στο σταθμό αγοράς του προϊόντος, όπως και να ταξιδέψεις στον προορισμό και να δώσεις τις εντολές για να γίνει η συναλλαγή.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το τι upgrades/lasers/shields κτλ μπορεί να "φορέσει" το σκάφος σου. Πράγμα το οποίο δεν είναι σωστό. Σε γενικές γραμμές υπάρχει έλλειψη πληροφοριών για το τι είναι και τι μπορεί να κάνει τόσο το σκάφος στο οποίο είσαι (που είναι και το μοναδικό που μπορείς να έχεις σε όλο το παιχνίδι), όσο και σε αυτά που αποτελούν τον στόλο σου. Ή τι upgrades μπορούν να πάρουν.

Συνεχίζω να παίζω το παιχνίδι, θέλω να πιστεύω πως όταν τελειώσω το main campaign και μπω στο sandbox να ανοίξουν περισσότερες επιλογές.

Μέχρι στιγμής το Χ Rebirth μου θυμίζει έναν συνδυασμό Freelancer με DarkStar One.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote> Το παιχνίδι ενώ στην αρχή "κολλούσε" υπερβολικά και έδειχνε πάρα πολύ βαρύ, μετά έστρωσε και πήγαινε ρολόι. Τώρα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά με έναν i5 2500K, 8 GB RAM, 6850HD Radeon σε ανάλυση 1680χ1050.</blockquote>

Ίδιο μηχάνημα, θα δοκιμάσω Full HD.

<blockquote>Μέχρι στιγμής το Χ Rebirth μου θυμίζει έναν συνδυασμό Freelancer με DarkStar One.</blockquote>

Δεδομένου, ότι μου άρεσαν και τα δύο, αυτά είναι καλά νέα!!! :lol: :lol: :lol:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Thx για την ενημέρωση και τις πρώτες εντυπώσεις, είναι ένας τίτλος που τον παρακολουθώ για μελλοντικό καψιματάκι. Πάντως από όσα διαβάζω σε διάφορα site και forums μιλάνε για (ένα ακόμα) παιχνίδι με αρκετά bugs και μισοτελειωμένες καταστάσεις, που σίγουρα θα βελτιωθεί με μελλοντικά updates. Αλλά ρε συνgamers έχει παραγίνει το κακό, ο κόσμος που αγοράζει ένα παιχνίδι τον πρώτο μήνα τους είπε κανείς πως είναι beta testers? Έχει γίνει μόδα ποια να βγαίνουν με ένα κάρο ατέλιες και να τα φτιάχνουν στην πορεία σύμφωνα με τις υποδείξεις του κοινού, εμ...ξέρετε, κάποτε το να ήσουν tester πληρωνόσουν, δεν πλήρωνες <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

ebon page

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
163
<blockquote>Thx για την ενημέρωση και τις πρώτες εντυπώσεις, είναι ένας τίτλος που τον παρακολουθώ για μελλοντικό καψιματάκι. Πάντως από όσα διαβάζω σε διάφορα site και forums μιλάνε για (ένα ακόμα) παιχνίδι με αρκετά bugs και μισοτελειωμένες καταστάσεις, που σίγουρα θα βελτιωθεί με μελλοντικά updates. Αλλά ρε συνgamers έχει παραγίνει το κακό, ο κόσμος που αγοράζει ένα παιχνίδι τον πρώτο μήνα τους είπε κανείς πως είναι beta testers? Έχει γίνει μόδα ποια να βγαίνουν με ένα κάρο ατέλιες και να τα φτιάχνουν στην πορεία σύμφωνα με τις υποδείξεις του κοινού, εμ...ξέρετε, κάποτε το να ήσουν tester πληρωνόσουν, δεν πλήρωνες </blockquote>

Το οτι έχει bugs το παιχνίδι εμένα δεν μου προξενεί εντύπωση. Η Egosoft είναι γνωστό πως πάντα τα παιχνίδια της είχαν bugs με την κυκλοφορία τους. Το ίδιο είχε συμβεί και με το Χ2, και με το Reunion και με το Terran Conflict. Το καλό είναι πως 100% θα τα διορθώσουν όλα και με το παραπάνω με συνεχόμενα updates.

Αυτό το οποίο με ανησυχεί λιγάκι είναι πως στο παιχνίδι υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν διορθώνονται με patches. Είναι έτσι ο σχεδιασμός τους, οπότε και θα παραμείνουν. Εξου και το Χ Rebirth είναι διαφορετικό από τα άλλα παιχνίδια της σειράς Χ. Πράγμα που το σέβομαι μιας και αυτό μάλλον ήταν το όραμα της εταιρείας για το πως να εξελίξει την σειρά στο μέλλον.

Συνεχίζω να παίζω το παιχνίδι και υπάρχουν ορισμένα νέα στοιχεία που μου άρεσαν, κάποια που με απογοήτευσαν και κάποια που με αφήνουν "αδιάφορο" και μπορώ να τα δεχτώ.

<blockquote>Μέχρι στιγμής το Χ Rebirth μου θυμίζει έναν συνδυασμό Freelancer με DarkStar One.

Δεδομένου, ότι μου άρεσαν και τα δύο, αυτά είναι καλά νέα!!!
</blockquote>

Το Freelancer ήταν ωραίο action/fight space simulator με αρκετά καλό story, αντιθέτως το DarkStar One ήταν ένα εξαιρετικά βαρετό και ρηχό space sim. Η διαφορά των X games σε σχέση με τους 2 αυτούς τίτλους ήταν η απόλυτη ελευθερία, η ύπαρξη ενός σύμπαντος που διέπεται από μια οικονομία και η δυνατότητα που σου έδινε να χτίσεις την δική σου αυτοκρατορία.

Στο X Rebirth, τουλάχιστον μέχρι εκεί που έχω φτάσει εγώ και μιλάω με κάθε επιφύλαξη για το πως θα εξελιχθεί μετά ή πως θα διαμορφωθεί κατόπιν των upadates & patches, διακρίνω ένα "κουτσούρεμα" και μια απλοποίηση στην οικονομία του παιχνιδιού και κατ' επέκταση στο "νόημα" να χτίσεις μια αυτοκρατορία. Ειδικά στον εμπορικό τομέα , ο οποίος είναι και αυτός που προσωπικά με ενδιαφέρει άμεσα και σε μεγαλύτερο βαθμό από τα space battles, δείχνει εξαιρετικά απλοποιημένος και ταυτοχρόνως πιο πολύπλοκος και χρονοβόρος, λείπουν ζωτικές λειτουργίες, ενώ η ΑΙ δείχνει τουλάχιστον άψυχη και νεκρή στον τομέα αυτό, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Πάρ' αυτά το Χ Rebirth έχει μερικά νέα στοιχεία που είναι θετικά και είμαι σίγουρος πως με τον καιρό η Egosoft σε συνεργασία με την fan-base της θα βελτιώσουν το παιχνίδι όσο τους παίρνει. Πάντα αυτό γινόταν με τα X games.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567


Ebon Page wrote:
Αυτό το οποίο με ανησυχεί λιγάκι είναι πως στο παιχνίδι υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν διορθώνονται με patches.</blockquote>


Όπως γράφαμε και στις ένδοξες εποχές του release του Fallout 3, "the bugs can be fixed but the shitty design is forever" :Ρ

Με βάζουν σε σκέψεις τα όσα ακούω για το game πάντως. Ευχαριστούμε για τις κατατοπιστικότατες εντυπώσεις :cheers:

 

ebon page

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
163
Και κάπου σε αυτό το σημείο σταματάω το campaign mode του παιχνιδιού μιας και συναντάω πολλά bugs που το καθιστούν σκέτο βάσανο.

Μάλλον θα ξεκινήσω new game και θα επιλέξω το free mode να εξερευνήσω τουλάχιστον το universe, αν και με τα υπάρχοντα bugs στο trading και πάλι δεν θα μπορείς να κάνεις και πολλά.

Εν τω μεταξύ, θύελλα έχει ξεσπάσει στα επίσημα fora του παιχνιδιού οπού κάποιοι βρήκαν στον κώδικα του παιχνιδιού χιλιάδες αναφορές στο xbox κάνοντας τους να πιστεύουν πως αρχικά το X Rebirth σχεδιάστηκε για κονσόλα και όταν δεν τους βγήκε το γύρισαν αποκλειστικά για pc, εξού και τα τόσα bugs, ο κονσολάδικος χειρισμός/interface, η μη σωστή υποστήριξη mouse/joystick, η έλλειψη και η αδυναμία χρήσης hotkeys και άλλα πολλά.

Σχετικό http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=349638&postdays=0&postorder=asc&start=0" class="bbcode_url">LINK
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote> αντιθέτως το DarkStar One ήταν ένα εξαιρετικά βαρετό και ρηχό space sim.</blockquote>

Τί να πω!! Να πω την μαύρη αλήθεια, μου αρέσει και το διακεδάζω το D1. (Ίσως γιατί λόγω χρόνου παίζεται σε μικρές δόσεις!!!!).
 

ebon page

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
163
Πέρασε 1 βδομάδα από την κυκλοφορία του Χ Rebirth και το παιχνίδι ήδη βρίσκεται στην v. 1.16. Με λίγα λόγια κάθε μέρα και patch :cheer: H Egosoft αρχίζει σιγά σιγά και διορθώνει αρκετά προβλήματα του παιχνιδιού. Μένουν ακόμα πολλά βέβαια, αλλά η συνολική εμπειρία που αποκομίζει κανείς από το gameplay αρχίζει να βελτιώνεται.

Συνεχίζω στο free mode του παιχνιδιού με exploration και προσπαθώντας να μάθω τις νέες λειτουργίες του παιχνιδιού κυρίως στο trading system.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Το έχω αφήσει για τα Χριστούγεννα, γιατί αφενός δεν υπάρχει χρόνος, αφετέρου περιμένω το μεγάλο patch, του Δεκεμβρίου, που έχει ανακοινώσει η Egosoft.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Λογικό, με τόσα προβλήματα...
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
<blockquote> Λογικό, με τόσα προβλήματα...</blockquote>

Με κάθε επιφύλαξη, αλλά μάλλον το "έσπρωξαν" να βγεί φέτος, για να μην πέσει μαζί με Star Citizen και Elite. Από την άλλη, πολλά παράπονα έχουν οι παλαιοί παίχτες των X3 - TC - Ap, ειδικά για το interface. Αντίθετα σε νέους παίχτες, το concept του X-Rebirth, μάλλον αρέσει.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
http://www.rockpapershotgun.com/2014/05/23/x-rebirth-2-0/

λεει θα κανουν πολλες αλλαγες,χμμμμμμ......

EBON!

I SUMMON YE TO FULLFIL YER OATH!
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
http://www.rockpapershotgun.com/2014/06/24/x-rebirth-interview/#more-215187

καλιο αργα παρα ποτε.

το ετοιμαζαν λεει 7 χρονια,και καταφεραν σε flight sim να μην μπορεις να δεις απο το πλαινο παραθυρο. :malakas:
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Πάντως το παλεύουν το game και έχουν δώσει μέχρι στιγμής κάποια μεγάλα patch.
 
Top Bottom