Ξέρεις από VPN;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
σαν τριτος μιλαω, σαν παρατηρητης γενικα για τον νομο.

οχι, δεν θα πω στον δικαστη οτι ειμαστε μπουρδελο. καταρχην θα χρησιμοποιουσα τον ορο "πορνειο", σεβομαι τους θεσμους.
θα επαιρνα ομως εναν καλο δικηγορο που θα ρωτουσε τον δικαστη με εντελως σοβαρο υφος αν ο νομος εκει που λεει "πειρατικες υπηρεσιες" εννοει υπηρεσιες που εχουν κρεμασμενη στον τοιχο μια πειρατικη σημαια και στην πορτα σε περιμενει ο τζακ σπάρω.
ακου "πειρατικες" ρε φιλε. λιγο ακομα και θα γραφανε στο φεκ: "στοπ ιτ ωλρεντυ, μπρο. μην πειρατευεις, ειναι κακο για την οικονομια και την χωρα. η ελλαδα 3.0 ειναι κοντα. βαλε πλατη να ερθει."

Η αλήθεια είναι πως αν έτρωγες 750 ευρώ καμπάνα γιατί κατεβασες πχ μια ταινία θα έκανες την πάπια. Γιατί θα συνειδητοποιούσες πως το να κινηθείς νομικά απέναντι στο κράτος και με καλό μάλιστα δικηγόρο θα σου κόστιζε πολύ περισσότερο. Δεν θα έλεγες ούτε για Τζακ Σπάροου, ούτε για σημαίες. Θα το πλήρωνες και μετά θα έβαζες ένα vpn.

Το οποίο μας φέρνει πάλι ον-τοπικ και θα κάνω quote την αλήθεια που έγραψε ο Βορρατσο.

Όποιος θέλει το κεφάλι του ήσυχο, θα βάλει πληρωμένο VPN. Λεονταρισμοί και ελληναρισμοί τύπου 'Σιγά, τ'αρχίδια θα μας κλάσετε/ανεφάρμοστο/δεν αναγνωρίζω τίποτε' δεν υφίστανται στην οικονομική διακοποαποικία που είναι η Ελλάδα.

Οπότε προτείνετε μερικά καλά vpn και την εμπειρία σας με αυτά για να μπορεί κανείς να επιλέξει.

εχεις παρεξηγησει, εμπον.
με αντιμετωπιζεις νομιζοντας οτι γραφω στο στυλ: "θα μου κλασετε τα καμπανελια, θα κατεβαζω σαν κίναιδος κι ελατε να με πιασετε..." κλπ.

καθολου. απλα προσπαθω να αναδειξω την γελοιοτητα ενος νομου που ειναι φανερα γραμμενος στο ποδι, εντελως προχειρα και άτσαλα. νομος που ν "αντιμετωπιζει" την πειρατεια σε 10 γραμμες δεν υπαρχει ουτε στο μπουρουντί. κι αντι να αντιδρασουμε με διαμαρτυρια και προσπαθεια να πατησουμε στην γελοιοτητα του και να τον αποδομησουμε με τα οπλα που μας δινει ο ιδιος, ψαχνουμε για καλο vpn.
οκ, ειναι κι αυτο μια λυση.

αι ρεστ μάι κέις.

γιατί θες VPN? Βάζεις το free για να μπορέσεις να μπεις στο μπλοκαρισμένο ούτως ή άλλος τορεντάδικο και μετά κατεβάζεις με forced encryption, δεν φαίνεται τι κατέβασες.

Το κάνουμε αυτό από τότε που οι ISP στην χώρα μας άρχισαν το throttling αν έβλεπαν πειρατικό κατέβασμα.

εχεις παρεξηγησει, εμπον.

Πιθανόν, ο γραπτός λόγος (ειδικά στα forum) καμιά φορά παρερμηνεύεται

απλα προσπαθω να αναδειξω την γελοιοτητα ενος νομου που ειναι φανερα γραμμενος στο ποδι, εντελως προχειρα και άτσαλα. νομος που ν "αντιμετωπιζει" την πειρατεια σε 10 γραμμες δεν υπαρχει ουτε στο μπουρουντί.

Ακόμη κι αν είναι γελοίος και γραμμένος στο πόδι, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Και δεν είναι ο πρώτος.

αντι να αντιδρασουμε με διαμαρτυρια και προσπαθεια να πατησουμε στην γελοιοτητα του και να τον αποδομησουμε με τα οπλα που μας δινει ο ιδιος, ψαχνουμε για καλο vpn.

Μαζί σου εδώ. Αλλά ας αντιδράσουμε πρώτα στα τόσα άλλα σημαντικότερα προβλήματα που έχουμε (και μακάρι να δείξουμε τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο) και μετά ας ασχοληθούμε και με τις ταινίες/σειρές.

γιατί θες VPN? Βάζεις το free για να μπορέσεις να μπεις στο μπλοκαρισμένο ούτως ή άλλος τορεντάδικο και μετά κατεβάζεις με forced encryption, δεν φαίνεται τι κατέβασες.

Το κάνουμε αυτό από τότε που οι ISP στην χώρα μας άρχισαν το throttling αν έβλεπαν πειρατικό κατέβασμα.

Αυτή είναι η φύση, ο λόγος που δημιουργήθηκε το τοπικ. Προτάσεις. Free/paid vpn δεν έχει σημασία.

Βλέπουν Νίτρε τον όγκο των δεδομένων, τη συχνότητα και πολλά τόρεντς έχουν traceable seeds. Γενικά, αν θέλουν, βλέπουν. Προφανώς ο τελευταίος που θα κυνηγήσουν είσαι 'συ, αλλά να στέλνουν καμπάνες δεν τους στοιχίζει τίποτε.

Οργάνωση και προσοχή για να έχουμε, αλλάζει ο κόσμος και θέλει προσοχή.

@Χειρομαλάχτης
Κοίτα, είναι νόμος που γράφτηκε σε μια χώρα όπου για να αντιμετωπίσει τα παράνομα φρουτάκια λόγω ενός ρεπορτάζ του Τριανταφυλλόπουλου έβγαλε νόμο που απαγόρεψε ΟΛΑ τα video games. Κι αυτό που έγινε ήταν να κλείσουν κάμποσα μαγαζιά πληροφορικής. Μπορεί να είναι ένας νόμος γραμμένος στο πόδι όπως αναφέρεις, δεν έχω καθίσει να τον διαβάσω πέρα από τα bulet points, αλλά και πάλι είναι νόμος.

Και λογικά όπως ανέφερε ο Ebon Page έγινε για να αντιμετωπίσουν τους παράνομους αποκωδικοποιητές που έδειχναν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Αλλά απ' εκεί και πέρα δεν ξέρω πόσο κινδυνεύει αυτός που απλά κατεβάζει ταινίες και σειρές μια στο τόσο. Μπορεί και να μην ασχοληθούν, μπορεί και να αρχίσουν να στέλνουν πρόστιμα.

t
Βλέπουν Νίτρε τον όγκο των δεδομένων, τη συχνότητα και πολλά τόρεντς έχουν traceable seeds. Γενικά, αν θέλουν, βλέπουν. Προφανώς ο τελευταίος που θα κυνηγήσουν είσαι 'συ, αλλά να στέλνουν καμπάνες δεν τους στοιχίζει τίποτε.

Οργάνωση και προσοχή για να έχουμε, αλλάζει ο κόσμος και θέλει προσοχή.
τι θα κάνουν trace όμως, αφού επιλέγω full encryption? έτσι και αλλιώς δεν κατεβάζω τόσο ώστε να μην μπορώ να πω "κατέβασα την τελευταία έκδοση του libre office/mint" ξέρω εγώ.

Από το λίγο που έχω ψάξει, τα free vpn δεν υποστηρίζουν torrents και αυτά που το κάνουν είτε δεν είναι ασφαλή είτε έχουν έδρα σε χώρες που η ιδιωτικότητα δεν είναι στα καλύτερά της. Επίσης πολλά free δεν υποστηρίζουν kill switch.
Για παράδειγμα όπως οι χώρες παρακάτω.

Αναφέρεται στο φεκ οτι μια απο τις υπηρεσίες που θα διώκουν όσους κατεβάζουν ή βλέπουν παράνομα θα είναι και το λιμενικό. (το γραφει αυτό στα σοβαρά).
Γιατι; θα ρωτήσετε όλοι.
Γιατί θα κυνηγάνε πειρατές!!!! αχαχούχα

Last edited:
t

τι θα κάνουν trace όμως, αφού επιλέγω full encryption? έτσι και αλλιώς δεν κατεβάζω τόσο ώστε να μην μπορώ να πω "κατέβασα την τελευταία έκδοση του libre office/mint" ξέρω εγώ.
Το encryption σε προστατεύει μόνο στο ότι κρύβει το όνομα και το περιεχόμενο του torrent. Μπορεί όμως να δει σε ποιον tracker και seeder συνδέθηκες και πόσο μεγάλα είναι τα data.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που δεν το λύνει το encryption είναι ότι όλοι οι seeder/leeches που συνδέεσαι βλέπουν το αρχείο που μεταφέρεις. Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις και ο ίδιος από το torrent client που χρησιμοποιείς. Εάν δεις με ποιους είναι συνδεδεμένος σου δείχνει τις IP τους. Με αυτό τον τρόπο πέφτουν τα πρόστιμα στην Γερμανία. Δικηγορικά γραφεία που δουλεύουν για τις εταιρείες, μοιράζουν τα πιο γνωστά αρχεία και κρατάνε log ποιες IP συνδέονται μαζί τους

ΩΣΤΟΣΟ για να συνεισφερω στο κομιουνιτυ κι επειδη εχω εναν ξαδρεφο (προφανως απο το χωριο) που ναι στοκος και κατεβαζει φουλ, να ποσταρω το καλυτερο και πιο τιμιο ιμχο βιντεο, απ οσα εχω δει το τελευταιο διαστημα. θελει και ειδκο ρουτερακι και αγορα vpn. υπερβολικο καπως το βρισκω, αλλά δεν θα καμω κουμαντο στην τσεπη σου. ιδου:

η αλλη λυση που προτεινα στον ξαδρεφο (εχει ενα παλιο λαπτοπ) ειναι να του φορεσει λινουξ, αλλά οχι ενα οποιοδηποτε, αλλά ενα απο τα:
Linux Kodachi, Tails, QubesOS ή Parrot OS. (ναι, σιγα μην τα ξερα κι απο χτες. ενα γρηγορο ψαξιμο εκανα. ). δεν ειναι η τελεια λυση, αλλά αναλογα με το πως θα πανε τα πραγματα, νομιζω οτι τελικα θα ειναι αρκετη.
μαλιστα καποιες απ αυτες τις διανομες τρεχουνε απο φλασακι, που νομιζω ειναι ενα επιπλεον πλεονεκτημα.

βεβαια καπου εδω θα μπει ο λούσινος κι ο μιτσακος και κατα πασα πιθανοτητα θα ποσταρουν: "τι ΠΑΠΑΡΓΙΕΣ γραφεις βρε αθρωπε για πραγματα που δεν εχεις ιδέα?" (ισχυει). :LOL:
αλλά οκ. εχω μεγαλη καρδγιά, συγχωρώ ευκολα. τετχοιος αθρωπας ειμαι.

Αυτές οι διανομές linux έχουν κάτι ιδιαίτερο; Βοηθάνε να μη σε πιάνει το λιμενικό;
Παλιά καβουρδιστήρια θα έχουν οι περισσότεροι πεταμένα σε αποθήκες,πατάρια κτλ. για να πειραματιστούν.

ε, ναι. γκουγκλαρα κατι σαν: best linux distro for privacy and anonymity και μου εφερε αυτα.
καποια απ αυτα ειναι λιγο στρυφνα στο σεταρισμα για τον νιουμπά λινουξοχρηστη, αλλά οκ, νο πέιν, νο γκέιν άι γκές.

Τζάμπα VPN συνήθως σημαίνει ότι εκτός από ελεεινες ταχύτητες, είσαι και εκτεθειμένος. Είναι σα να πας σε καταγωγι και αντί για προφυλακτικό να βαλεις σακούλα.
Επίσης σημαντικό είναι να μην κρατάει logs. Ως εκ τούτου προτείνω το mullvad. Δοκιμασμένο σε αντίξοες συνθήκες.
Δεύτερο βάζω το jump jump το οποίο είναι επίσης μαγκιόρικο και φθηνό καθότι απευθύνεται σε άλλες αγορές και με έχει ξελασπώσει εκεί που τα μόνα σάιτ που λειτουργούν είναι τα ιντερνετικά μενού εστιατορίων.

πάντως για οικιακή χρήση, το καλύτερο είναι ρουτερακι με OpenWrt και openvpn και ξεμπερδεύεις.

Σπέσιαλ ρούτερ είναι πιο ζόρικο, για σκέτα τορεντς δεν έχω χρειαστεί, νομίζω σου κάνει τη ζωή ευκολότερη αν θέλεις να χρησιμοποιείς streaming υπηρεσίες σα να είσαι σε άλλη χώρα.

Νίτρε, το 'δεν κατεβάζω και τόσο πολλά ώστε να φλαγκάρω' έχει μια βάση, ανάλογα με το πόσο θέλουν να σε κυνηγήσουν. Ξαναλέω, χίλιες φορές 2ε το μήνα σε VPN κι ησυχία παρά πειράματα και μπλεξίματα απ'το πουθενά.

Το point για μένα δεν είναι τα πρόστιμα. Όχι πως δεν είναι άξια λόγου, αλλά σπάνια κουρσεύω περιεχόμενο, είναι στατιστικά ασήμαντος παράγοντας. Το point είναι η ιδιωτικότητα, που βάλλεται πανταχόθεν. Για αυτό και τείνω στο Proton: α) ανοιχτού κώδικα β) έδρα στην Ελβετία.

Last edited:
Διαβάζοντας εκ των υστέρων βέβαια για την έδρα της AVG, είδα οτι είναι στην Τσεχία. Αυτό σημαίνει οτι βρίσκεται εκτός του μπλοκ των 5/9/14 ματιών οπότε δεν κρατά ούτε δίνει logs των χρηστών της. Νοτ μπαντ. Επίσης κατά την επιλογή του σερβερ σου προτείνει χώρες ανάλογα με τη χρήση που θες, π.χ. για τορεντς.

πάντως αυτό που θα πετύχουν, ένα βήμα την φορά, είναι να το κάνουν όλο και πιο δύσκολο για να πει κάποιος "οκ παράτα το".

Θυμάμαι όταν ήμουν νέος και ταξίδευα μόνο τις high seas, πόσο απλά ήταν τα πράγματα. Τώρα πρέπει να κάνεις 1000 πράγματα και ενδεχομένως να πληρώσεις και λεφτά για να κατεβάσεις κάτι.

Ας πούμε η μάνα μου πλέον είναι εκτός παιχνιδιού, που έμπαινε σε κάτι παρακμιακά site και έβλεπε τίποτα σειρές κτλ.

Βέβαια αυτά που έβλεπε ήταν κάτι χαζοσειρές που ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά και για εμένα αυτός είναι ο Νο1 λόγος να πειρατεύω στις μέρες μας, έχουμε στην οικογένεια 3 συνδρομητικά και αρκετά συχνά κάτι που θέλω να δω δεν παίζει πουθενά ή δεν παίζει στην χώρα μας. εεεεεε μπαναγ... τόσα λεφτά για να μην έχω πρόσβαση; (καλά όχι τόσα λεφτά, εμείς πληρώνουμε netflix, η αδερφή μου amazon και η μάνα μου disney+ και τα περνάμε γύρα σαν τσιγαρλικι).

Εάν δεις με ποιους είναι συνδεδεμένος σου δείχνει τις IP τους. Με αυτό τον τρόπο πέφτουν τα πρόστιμα στην Γερμανία. Δικηγορικά γραφεία που δουλεύουν για τις εταιρείες, μοιράζουν τα πιο γνωστά αρχεία και κρατάνε log ποιες IP συνδέονται μαζί τους
Αυτό.
Στην Γερμανία δεν κάνει το κράτος τους ελέγχους αλλά δικηγορικά γραφεία. Το γράμμα έρχεται με ένα ποσό συμβιβασμού για να μην πας σε δίκη.
Αυτό που πάντα λέγεται είναι ότι αν έχεις τους πόρους να τα βάλεις μαζί τους και πας δικαστήριο πολύ πιθανό να δικαιωθείς αλλά για οποιονδήποτε μικρό είναι μάταιο. Και όλα αυτά για τορρεντ, για στριμινγκ δεν σε πιάνουν τουλάχιστον όταν το κοιτούσα όταν είχα πρώτο έρθει

Back