Ξέρεις από VPN;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ένα φρέσκο σημερινό άρθρο που προσπαθεί να εξηγήσει τι γίνεται τόσο καιρό με το θέμα της πειρατείας στη χώρα και αν τα 750άρια άρχισαν να πέφτουν στους ιδιώτες. Από ότι διάβασα, αν και προσπαθεί να μας τρομάξει ολίγον, είμαστε ακόμα σέιφ. Αρκετά ύπουλο άρθρο εν όψει φάιναλ φορ, λέω εγώ τώρα.
 
το να τρώει πρόστιμο ο τελευταίος κακομοίρογλου που έβαλε να δει μπάλα σπίτι του είναι εντελώς οργουελική κόλαση...
δηλαδή οκ για τους άλλους με την καφετέρια, τόσα λεφτά θα βγάλουν τις ημέρες του ματς... αλλά σπίτι του ο τάδε κακομοίρης που μπορεί καν να μην καταλαβαίνει τι κάνει;
 
την πρωτη φορα που συζητησαμε το θεμα, δεν ειχα διαβασει (τετοιος μαλαχτης που μαι...) τον νομο απ το φεκ.
λοιπον, ιδου: το περιβόητο αρθρο 82 (που τροποποιει το αρθρο 65Α του ν. 2121/1993), το οποιο συζηταμε, καταλήγει ως εξης:

"....5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού καθορίζονται η διαδικασία επιβολής και είσπραξης του προστίμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες είσπραξης, η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους παραβάτες, καθώς και κάθε άλληλεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος"

εχει βγει τετοια ΚΥΑ? την εχει δει κανείς? με τα λιγα ελληνικα που καταλαβαινω, αν δεν υπαρξει τετοιο επισημο κρατικο εγγραφο που να οριζει τις διαδικασιες επιβολης του προστιμου, τον τροπο υποβολης αντιρρησεων και καθε άλλη σημαντικη λεπτομερεια του νομικού κομματιού της υποθεσης, δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει οποιαδηποτε επιβολη προστιμου.
αν θες την προβλεψη μου, συφορουμιτη, δεν θα βγει ποτέ τετοια ΚΥΑ, αλλά οκ, αυτη ειναι η δικη μου, μπορει και λανθασμενη, αντιληψη.

tl/dr: χωρις τετοια ΚΥΑ ΔΕΝ υπαρχει πιθανοτητα/δυνατοτητα καμμιας εισπραξης προστιμου. αν υπαρχει δικηγορος αναμεσα μας, μπορει να τοποθετηθει, αν θελει.



επισης, το "αρθρο" (περισοτερο πληρωμενη καταχωρηση κρατικη μου μοιαζει...) γραφει τα εξης για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ περιπτωση θεατη/ τελικου χρηστη που εφτασε στο ακροατηριο:

"Στις 8 του Μάη εκδικάστηκε από το Ε’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης υπόθεση κατηγορουμένου για παράνομη θέαση πειρατικού τηλεοπτικού περιεχομένου σε δύο χώρους του διαμερίσματός του (σαλόνι και υπνοδωμάτιο). Ο άντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς και σε χρηματική ποινή για τα έξοδα της δίκης.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί για απλή θέαση. "

παπαργιές και πέη μπλε. μ ενα απλο γκουγκλαρισμα βρισκει κανεις πανευκολα το εξης:

"...Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην ακροαματική διαδικασία, τελούσε σε πλάνη, επειδή είχε συνάψει σύμβαση με εταιρεία πειρατικών συνδρομών, μέσω διαδικτύου κλπ κλπ...".

αυτο μπρος, μου ΔΕΝ ειναι "απλη θεαση".
το χουμε πει απ την αρχη οτι οποιος εχει παρει μποξακια, κι εχει πληρωσει οποιου ειδους συνδρομη καπου, κινδυνευει.
οχι ομως ο κακομοιρακος που βρισκει ενα λινκ για να δει το φάινα φώ.
αυτο που κανει το αρθρο θεωρω οτι ειναι εσκεμμενες απλουστευσεις και "πλάνες" για να τσουβαλιασει τους παντες σ ενα σακι και να τρομαξει τον απλο χρηστη/θεατή.


και κατι αλλο. δεν ξερω ειλικρινα γιατι προφανως δεν εχω καμει ποτές τετοια συνδρομη και θελω να ρωτησω. διαβαζω παντου σε αρθρα σαν το παραπανω ποσα εκατομμυρια ευρα χανει το ΚΡΑΤΟΣ απ τους πειρατες. παιρνει καποιο ποσο/ποσοστο το κρατος απ τις συνδρομες των ανθρωπων σε κοσμοτε και νοβα? αν ναι, οκ, θεμιτό ας πουμε το "κυνηγι". αν οχι, γιατι κανει το κρατος τον τιμωρό αυτων που "κλεβουν" τους κοσμοτεδες? τι το κοφτει? τοση φανερη υποδουλωση πια στα συμφεροντα των μεγαλοεταιριων?
 
Last edited:
και κατι αλλο. δεν ξερω ειλικρινα γιατι προφανως δεν εχω καμει ποτές τετοια συνδρομη και θελω να ρωτησω. διαβαζω παντου σε αρθρα σαν το παραπανω ποσα εκατομμυρια ευρα χανει το ΚΡΑΤΟΣ απ τους πειρατες. παιρνει καποιο ποσο/ποσοστο το κρατος απ τις συνδρομες των ανθρωπων σε κοσμοτε και νοβα? αν ναι, οκ, θεμιτό ας πουμε το "κυνηγι". αν οχι, γιατι κανει το κρατος τον τιμωρό αυτων που "κλεβουν" τους κοσμοτεδες? τι το κοφτει? τοση φανερη υποδουλωση πια στα συμφεροντα των μεγαλοεταιριων?
Άι σαπόουζ εννοεί το χρήμα από το ΦΠΑ των συμβολαίων και το φόρο εισοδήματος που θα αναλογούσε επιπλέον από αυτά. Οπότε ναι, χάνει ένα μερτικό το κράτος ασχέτως με την ολοφάνερη υποδούλωση στις εταιρείες.
 
Back
Top