What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ξηροδερμία στα γένια

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Φίλοι κι αδελφοί μου,<br>Την τελευταία εβδομάδα έχω τρομερή φαγούρα στα γένια, κυρίως στο πηγούνι. Τα ρούχα μου είναι λες και πέρασε η αλατιερα του Δήμου. Αν τα σκαλισω ή τα πειράξω τα μαύρα μπλουζάκια που φορώ γίνονται μπλακ μέταλ λόγκος. Έχω και κάτι κοκκινιλες σε μερικά σημεία.<br>Η δερματολογος λέει ξουρα, εγώ θέλω τραγομουσο.<br>Τι προτείνετε; Είχατε παρόμοιο θέμα; Να τα περνάω τζοτζομπα;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Έλα στην παρέα μας, σύντροφε.<br><br>"Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα" ονομάζεται, το έχω από 19 χρονώ (τότε εμφανιζόταν αρχικά στο πρόσωπο, στην κορυφή του κεφαλιού και στον καρπό του δεξιού χεριού αν είναι δυνατόν, πλέον έχει περιοριστεί μόνο στο πηγούνι και στις φαβορίτες), και κανένας δερματολόγος που ρώτησα δεν ξέρει ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Όλοι λένε τα τυπικά "άγχος, διατροφή" κτλ κτλ αλλά πούτσες μπλε. Μια άλλη θεωρία που διάβαζα είναι πως αυτό το πράγμα το έχουν μόνο οι πολύ έξυπνοι και πολύ εξωστρεφείς άνθρωποι, οπότε αυτό να λες όταν σε ρωτάνε.<br><br>Η μόνη περίοδος που μου είχε γιατρευτεί ήταν όταν ξύρισα το μούσι για το στρατό, με το που απολύθηκα και ξανάφησα μούσι ως διά μαγείας ΤΣΟΥΠ ξανά οι άσπρες νιφάδες του τρόμου στις μπλούζες.<br><br>Οι δερματολόγοι θα σου γράψουν λογικά μια αλοιφή ονόματι Elidel, η οποία κάνει όντως δουλειά όμως Α) περιέχει κορτιζόνη, και Β) κάνει 40-45 ευρώ το σωληνάριο.<br><br>Εμείς οι έξυπνοι ομοϊδεάτες που έχουμε ψαχτεί για αυτό το θέμα και αναζητήσαμε την σοφία στα γιατροσόφια μεγάλων μάγων-γιατρών από το Κιλιμάντζαρο μέχρι το Θιβέτ, αποφασίσαμε πως υπάρχει μια θεόσταλτη αλοιφή ονόματι <b>BUTAVATE</b> η οποία κοστίζει κυριολεκτικά 1μιση-2 ευρώ και έχει τα ίδια αποτελέσματα με την Elidel. Μετά τα μπάνια σου παίρνεις μια μικρή ποσότητα και την τρίβεις στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί, μια φορά την ημέρα σε πρώτη φάση, και σταδιακά όσο υποχωρεί ο Δγιάολος θα μπορείς να το περιορίσεις μέχρι και 1 φορά την εβδομάδα. Όμως επειδή έχει τέτοια τιμή-χώμα δεν την φέρνουν πολλά φαρμακεία, οπότε ίσως πρέπει να βρεις κάποιο που την φέρνει και να προμηθεύεσαι από εκεί.<br><br>Για οτιδήποτε άλλο ρώτα, το έχω σπουδάσει το θέμα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μεταμεσονύκτιες συναντήσεις όπου το ΡέιΚούι γίνεται ΚόσμοΡει.<br><br>Κρόνο, η τρίχα θέλει αγάπη από όπου και αν αυτή φυτρώνει. Ειδικά το μούσι το υποτιμάει πολύς κόσμος γιατί είναι "εύκολο", λίγο ψαλίδι και τελείωσες. Λάθος. Το δέρμα δεν αναπνέει το ίδιο όταν έχει έντονη τριχοφυϊα και πολλές φορές τα λίπη δεν μπορούν να αποβληθούν σωστά. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν και τα σαπούνια, τα οποία είναι πολλή μεγάλη συζήτηση για το πώς ναι μεν καθαρίζουν αλλά διαταράσουν και ευαίσθητες ισορροπίες. Έπειτα από 3 απόπειρες αύξησης γενειάδας (το επονομαζόμενο "inverted face haircut" για ευνόητους λόγους) μπορώ να σου πω ότι τη φαγούρα μπορείς να την αντιμετωπίσεις με 2-3 απλές λύσεις, που θα βοηθήσει απείρως τόσο την τρίχα όσο και το δέρμα σου. <br><br>Όχι σαμπουάν μαλλιών στο μούσι. Είναι διαφορετικής φυσιολογίας ο θύλακας και το δέρμα του προσώπου από αυτό του άνω κρανίου. Προτίμησε ένα πράσινο σαπούνι.<br>Μακριά από conditioner για τους ίδιους λόγους.<br>Υπάρχει συγκεκριμένο subreddit όπου προωθούν προϊόντα για περιποίηση. Τα αγνόησα (παρά τις κάποιες καλές συμβουλές) και έκανα κάτι πολύ απλό. Πήρα ένα μπουκαλάκι αμυγδαλέλαιο (ή άλλο ωραίο αρωματικό λαδάκι), και μετά το μπάνιο, αφότου σιγουρεύτηκα ότι τρίχα/δέρμα είναι αρκετά στεγνά έκανα απαλό μασάζ από δέρμα προς τα έξω με μία μικρή ποσότητα από το λάδι (όχι όλο το μπουκάλι για το θεό). Προσπαθείς να βεβαιωθείς ότι ενυδατώνεις και ανατροφοδοτείς με λίπη τόσο το δέρμα, όσο και το μούσι. Η γενειάδα θα γυαλίζει και θα αποφύγεις το flaking. <br>Ένα χτένισμα πού και πού για να φεύγουν ξεκολλημένες τρίχες δεν είναι κακό. Ενίοτε θα σου βγει και κανένα σπυρί φουσκωμένου θύλακα (ανεστραμμένη τρίχα), αλλά εμπειρικά όταν έχεις γένι δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να σπάσει μόνο του.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
σχωρα με βρε παυλο αλλά ενω διαβαζα την δευτερη παραγραφο, σκεφτομουν την φωνη σου να τα απαγγελει απαλά και γλυκερα, ενω απο πισω επαιζε ελεβέιτορ μιούζικ...<br>να σαι καλα για την ευχαριστη πρωινη εμπειρια..<br> :lol: :mosh: :salute:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Barry White. Μόνο._
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
<blockquote><br>σχωρα με βρε παυλο αλλά ενω διαβαζα την δευτερη παραγραφο, σκεφτομουν την φωνη σου να τα απαγγελει απαλά και γλυκερα, ενω απο πισω επαιζε ελεβέιτορ μιούζικ...<br>να σαι καλα για την ευχαριστη πρωινη εμπειρια..<br> :lol: :mosh: :salute:<br></blockquote><br><br> :rofl: :rofl: :rofl:<br> :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:<br><br>Η αλλιώς, πώς να διαγράψεις 35 χρόνια Manliness βίου σε μία παράγραφο  :silly: :silly: :silly:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Στο κεφάλι που είχα κομμάτια και μάλλον βοήθησε και την καράφλα, μίλησα με έναν γκουρού και πήρα το φουνγκοραλ. Έβαζα και στα μούτρα μου και έκανε δουλειά. Μετά άρχισα το σπιτικό πράσινο σαπούνι, αλλά το χειροτέρεψε και έμαθα ότι έχει αλκαλικο πεχα. Ένα διάστημα έκοψα τα σαπούνια γενικά, σταμάτησαν όλα. Αλλά μετά λόγω χειρωνακτικής εργασίας και πολύ ιδρώτα και σκόνης ξαναβγηκε.<br>Θα πάω για μπουταβατε, αμυγδαλολαδο έχω για τις κιθάρες, αλλά θα ρωτήσω σε κάνα φαρμακείο.<br>Το τζοτζομπα στο ρεντιτ το διάβασα.<br>Οπότε προχωράμε με λάδι κι αλοιφές.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
<blockquote><br>Μεταμεσονύκτιες συναντήσεις όπου το ΡέιΚούι γίνεται ΚόσμοΡει.<br><br>Κρόνο, η τρίχα θέλει αγάπη από όπου και αν αυτή φυτρώνει. Ειδικά το μούσι το υποτιμάει πολύς κόσμος γιατί είναι "εύκολο", λίγο ψαλίδι και τελείωσες. Λάθος. Το δέρμα δεν αναπνέει το ίδιο όταν έχει έντονη τριχοφυϊα και πολλές φορές τα λίπη δεν μπορούν να αποβληθούν σωστά. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν και τα σαπούνια, τα οποία είναι πολλή μεγάλη συζήτηση για το πώς ναι μεν καθαρίζουν αλλά διαταράσουν και ευαίσθητες ισορροπίες. Έπειτα από 3 απόπειρες αύξησης γενειάδας (το επονομαζόμενο "inverted face haircut" για ευνόητους λόγους) μπορώ να σου πω ότι τη φαγούρα μπορείς να την αντιμετωπίσεις με 2-3 απλές λύσεις, που θα βοηθήσει απείρως τόσο την τρίχα όσο και το δέρμα σου. <br><br>Όχι σαμπουάν μαλλιών στο μούσι. Είναι διαφορετικής φυσιολογίας ο θύλακας και το δέρμα του προσώπου από αυτό του άνω κρανίου. Προτίμησε ένα πράσινο σαπούνι.<br>Μακριά από conditioner για τους ίδιους λόγους.<br>Υπάρχει συγκεκριμένο subreddit όπου προωθούν προϊόντα για περιποίηση. Τα αγνόησα (παρά τις κάποιες καλές συμβουλές) και έκανα κάτι πολύ απλό. Πήρα ένα μπουκαλάκι αμυγδαλέλαιο (ή άλλο ωραίο αρωματικό λαδάκι), και μετά το μπάνιο, αφότου σιγουρεύτηκα ότι τρίχα/δέρμα είναι αρκετά στεγνά έκανα απαλό μασάζ από δέρμα προς τα έξω με μία μικρή ποσότητα από το λάδι (όχι όλο το μπουκάλι για το θεό). Προσπαθείς να βεβαιωθείς ότι ενυδατώνεις και ανατροφοδοτείς με λίπη τόσο το δέρμα, όσο και το μούσι. Η γενειάδα θα γυαλίζει και θα αποφύγεις το flaking. <br>Ένα χτένισμα πού και πού για να φεύγουν ξεκολλημένες τρίχες δεν είναι κακό. Ενίοτε θα σου βγει και κανένα σπυρί φουσκωμένου θύλακα (ανεστραμμένη τρίχα), αλλά εμπειρικά όταν έχεις γένι δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να σπάσει μόνο του.<br></blockquote><br><br>Και μετά λέμε για τις γυναίκες  :blush2:<br>Ρε άσε όλα αυτά τα metrosexual, λούσου με Ultrex και θα δεις.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Την κουβέντα για το ξύρισμα σε συνδυασμό με το μπάνιο που είχε γίνει στο πισιμαστερ την θυμάται κανείς; Νομίζω ο Χελλιο τα έλεγε.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Όπως τα λέει ο Hellion είναι...<br><br>Κι εγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα (ακόμα και με Ultrex λούστηκα, αλλά χειροτέρεψε...  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />). Ταλαιπωρούμαι από την εφηβεία με δαύτη τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (και είμαι 40-φεύγα)... Κανείς δεν ξέρει τι το προκαλεί και όλοι το ρίχνουν στο άγχος (όχι ότι δεν έχω - μπόλικο από δαύτο) και στον οργανισμό που εκκρίνει περισσότερο σμήγμα από το κανονικό, το οποίο ξεραίνεται και μετατρέπεται σε νυφάδες στο τριχωτό της κεφαλής (τώρα ΚΑΙ στο μούσι)... Όσο έβαζα "ειδικά" σαμπουάν (Fungoral, Sebamed, Ionil και άλλα "όμορφα"), φαρμακευτικές λοσιόν με συνταγή γιατρού κ.λπ., το είχα σχετικά υπό έλεγχο. Το κακό ήταν ότι ο οργανισμός πάθαινε εξάρτηση από τα συγκεκριμένα σκευάσματα και άμα δεν τα έβαζες 1 φορά, μετά φούντωνες χειρότερα.<br><br>Αφού παραιτήθηκα από την πρώτη μου δουλειά, αποφάσισα να "παραιτηθώ" και από όλα αυτά τα σκευάσματα. Η πρώτη βδομάδα ήταν κόλαση (κάτι σαν στερητικό σύνδρομο). Μετά άρχισε να υποχωρεί και να σταθεροποιείται. Από τότε λούζομαι με παιδικά σαμπουάν και ενίοτε δοκιμάζω και χειροποίητα σαπούνια. Έχω δοκιμάσει και λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα. Ενώ στην αρχή φαινόταν πως έκαναν δουλειά, από τη 2η-3η φορά, πάλι τα ίδια.<br><br>Τελικά, μου φαίνεται πως ο μόνος τρόπος για να απαλλαγώ από αυτόν τον διάολο είναι να ξυρίσω κεφάλι και μούσι...  :silly:<br><br>Και κάτι τελευταίο: πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το κλίμα. Το χειμώνα και, γενικά, με την υγρασία και τις απότομες αλλαγές του καιρού, γίνομαι σκατά. Το καλοκαίρι είναι όλα τέλεια!<br><br>@Hellion: Τσέκαρα την Butavate, αλλά είναι και αυτή κορτιζονούχα. Θα σου συνιστούσα να την κόψεις και να πλακώσεις τίποτα λάδια instead.<br><br>ΕΔΙΤ: Ρε λες να φταίνε οι υπολογιστές και η ακτινοβολία που εκπέμπουν;  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
btw, αντισηπτικό σαπούνι έχετε δοκιμάσει;
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Μπορείτε να δοκιμάσετε και να μην πλένετε τα μούσια σας με σαπούνι για λίγο καιρό, να δείτε μήπως τελικά τα διάφορα σκευάσματα προκαλούν κάποιο θέμα. Δεν λέω να κάτσετε να βρομίσετε  μέχρι να γίνει το μούσι μία ενιαία τζίβα. Απλά, καλό ξέβγαλμα με νεράκι όταν κάνετε μπάνιο (γιατί το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για το κεφάλι σας φτάνει και στο μούσι αργά ή γρήγορα) και γενικώς απλά ξεπλένετε το πρόσωπο με νερό για κάποιο χρονικό διάστημα.<br><br>Για όσους δεν έχουν κάποιου είδους δερματίτιδα:<br><br>Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση να σας πιάνει φαγούρα γιατί όταν αποκτούν κάποιο μήκος, οι τρίχες του προσώπου κάμπτονται και "γδέρνουν" το δέρμα στην τριγύρω περιοχή. Προσωπικά στις 2 περίπου εβδομάδες αξυρισιάς στα μάγουλα με πιάνει φαγούρα καθώς εκεί είναι το "threshold" από ότι έχω καταλάβει. Μετά από 2-3 μέρες περνάει και μπορώ να συνεχίσω να κοιτάω τις τρίχες του προσώπου μου να μακραίνουν χαρούμενα, σαν μαύρο χορτάρι σε πίνακα του Ross.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μποτακι, κοψτα όλα τα φάρμακα. Την πρώτη εβδομάδα, άμα μαζεύεις τα κομμάτια χτίζεις πυραμίδα. Και το μαλλί σου θα είναι γαμάτο και λάδια, σμηγμα κτλπ θα επανέλθουν. Αλλά θα λουζεσαι κάθε μέρα και ειδικά την πρώτη εβδομάδα δύο τρεις φορές τη μέρα.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Εγώ αυτό που κάνω και το μούσι είναι ζωντανό και απαστράπτον είναι να φροντίζω να σηκώνω ψηλά το ποτήρι της μπύρας, ούτως ώστε ο αφρός να έρχεται σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή του μυστακίου και ρυάκια να τρέχουν στο πλάι, τροφοδοτώντας με πολύτιμα συστατικά την επιδερμίδα και ενυδατώνοντάς την παράλληλα.
 

sarpedon

Gelatinous Cube
Joined
Feb 12, 2017
Messages
59
και γω εχω το ιδιο προβλημα,σμηγμα κατι,και εχω δοκιμασει καμια δεκαρια διαφορετικα σαμπουαν σπεσιαλ για τετοιες περιπτωσεις και δεν ειδα καλο αποτελεσμα.<br>προσφατα χρησιμοποιησα το frezyderm που εγραψε η δοκτωρ στο συγγρο(αμα εισαι αθηνα χρονο περνα μια βολτα),αλλα δεν ειδα καλο.<br>την butavat που εγραψε ο χειλιον να μην τη βαζεται για μεγαλα χρονικα διατηματα γιατι ειναι βαρια κρεμα,δοκιμασε dovobet (εχει γυρω στα 60 ευρω χωρις ιατρικη συνταγη αλλα δεν ειναι τοσο βαρια και δεν κανει να την βαλεις κατευθειαν στο προσωπο) και rubocord (βαρια σαν την butavat αλλα εχει 2.6 το τμχ χωρις συνταγη).<br>οταν παντως βαζω rubocord μου φευγει η φαγουρα αλλα συνεχιζω να χιονιζω.<br>βασικα και εφοσον δεν βλεπεις καλο,πηγαινε σε 2-3 δερματολογους να δεις τι θα σου πουν γιατι γιατρεια απο το φορουμ δεν θα βρεις.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
H μπύρα κάνει καλό στα πάντα, θα συμφωνήσω με τον Γοδεφρίγο. Νεράκι και μπύρα λοιπόν, μόνο.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
<blockquote><br>H μπύρα κάνει καλό στα πάντα, θα συμφωνήσω με τον Γοδεφρίγο. Νεράκι και μπύρα λοιπόν, μόνο.<br></blockquote><br><br>Αυτό σκεφτόμουν πριν από λίγο. Θα αρχίσω να λούζομαι με μπύρα...:Ρ
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Αγαπητό bot, άσε τις τρίχες και πες μου, πώς σου φαινεται το xcom.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
<blockquote><br>Αγαπητό bot, άσε τις τρίχες και πες μου, πώς σου φαινεται το xcom.<br></blockquote><br><br>Αγαπητέ (και άτιμο παιδί) Jon, εσύ φταις που μου φούντωσες ξανά τη φλόγα (ίσως και τη δερματίτιδα  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />) για το X-Com Enemy Unknown. Το είχα τσιμπήσει κάμποσα χρόνια πριν, το είχα παίξει, μετά το άφησα και μόλις πριν από μερικές μέρες ξανάπιασα από την αρχή το Enemy Within. Το παιχνίδι είναι τέλειο, αλλά με έχουν τσακίσει οι εξωγήινοι ρε γμτ... Ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι πόροι ποτέ δεν είναι αρκετοί... Επίσης, έχω χάσει μερικούς καλούς στρατιώτες και δεν μπορώ να συγκροτήσω μια δυνατή ομάδα για τις επερχόμενες αποστολές, ενώ το 1/3 των περιοχών είναι σε Panic level... Τι να κάνω; Να το ξαναπιάσω από την αρχή το ρημάδι ή υπάρχει τρόπος να ανακτήσεις κάποια στιγμή τις περιοχές αυτές; Έχω κάνει αρκετά Saves, αλλά πού να θυμάμαι τώρα σε ποιο να μπω...
 
Top Bottom