What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ξηροδερμία στα γένια

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τριχες, τριχες, αλλα ας μην τους χαλασουμε το θέμα. Πεταγομαι στο αντιστοιχο νημα για μερικες διευκρινιστικές ερωτήσεις.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Συγγνώμη για το οφφ τοπικ  αλλά πρέπει να απαντήσω στον  Γαιο. Όπως ειπώθηκε κι από άλλους, οι δερματολογοι λένε φουγκοραλ, αλοιφές με κορτιζονες, άγχος κτλπ.<br>Στο ρεντιτ πέφτουν πρακτικές συμβουλές, όπως κι εδώ, οι οποίες κρύβουν περισσότεροι γνώση από τα φάρμακα κτλπ. Και στην τελική γι αυτό μας έδωσε ο Αλλάχ την κριτική σκέψη, άμα πει ο Παλαιός βάλε βιτριόλι, θα βάλεις; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Εργατιά εργατιά ο Σαςπηδων αλλά το 60αρι για τον καλλωπισμό του το δίνει  ^.^<br>Σρέντερ βλέπε να μαθαίνεις κόλπα, οι 4Κ οθόνες και οι κάρτες γραφικών δεν φτάνουν  :professor:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν καταλαβα. ο βλαντιμιρ ιλιτς ειχε ενα απ τα πιο γαματα μουσακια που κυκλοφορησαν εβερ. το ιδιο κι ο φιδέλ.<br>#dikewma_sthn_peripoihmenh_trixofyia
 

sarpedon

Gelatinous Cube
Joined
Feb 12, 2017
Messages
59
κανε ενα google και δες αν μπαινει για καλωπισμο η dovobet,αλλα σε ετρωγε να πεταξεις την παπατζα σου.<br><br><blockquote>Συγγνώμη για το οφφ τοπικ  αλλά πρέπει να απαντήσω στον  Γαιο. Όπως ειπώθηκε κι από άλλους, οι δερματολογοι λένε φουγκοραλ, αλοιφές με κορτιζονες, άγχος κτλπ.<br>Στο ρεντιτ πέφτουν πρακτικές συμβουλές, όπως κι εδώ, οι οποίες κρύβουν περισσότεροι γνώση από τα φάρμακα κτλπ. Και στην τελική γι αυτό μας έδωσε ο Αλλάχ την κριτική σκέψη, άμα πει ο Παλαιός βάλε βιτριόλι, θα βάλεις; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />  </blockquote><br><br>α μαλιστα,αμα ειναι ετσι να σου δωσω και μερικα γιατροσοφια της ομοιοπαθητικης και αυτα ειναι αποτελεσμα κριτικης σκεψης και βαθειας περισυλλογης.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Τι να σου πω δεν ξέρω από αυτά και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω βέβαια αλλά ξύνομαι πάνω από μαύρο τραπέζι και τις σνιφάρω μετά για να το ξεπεράσω  <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
όμορφες οι συμβουλές σας. αν δω πρόβλημα το μούσι θα ακολουθήσω πιστά  :deal:
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Ας πω κι εγώ τις εμπειρίες μου γιατί εμένα η ξηροδερμία έχει φτάσει μέχρι και στα φρύδια.. <br><br>Καταρχάς όταν έκανα δερματολογία στο Αφροδισίων είχα ρωτήσει κάθε γιατρό εκεί πέρα και έκανα λίστα με τις απαντήσεις. Για την ξηροδερμία στο μούσι 2 λύσεις ήταν οι προτεινόμενες, μια αντιμυκητιασική αλοιφή σε περίπτωση που είχε γίνει καμιά μη-εμφανής επιμόλυνση της ήδη υπάρχουσας ξηροδερμίας και επιδείνωνε την κατάσταση (της οποίας όνομα δεν θυμάμαι αλλά μπορώ να το βρω εύκολα αν ενδιαφέρεται κανένας, αλλά σε εμένα δεν δούλεψε) και δεύτερον και βασικότερον το ξύρισμα. Πρακτικά όπου δεν υπάρχει τρίχα, δεν υπάρχει ιδρωτοποιός/σμηγματογόνος αδένας, άρα δε δημιουργείται σμήγμα. Ομολογώ ότι ως κλασικός (μέλλοντας) ιατρός δεν το εφάρμοσα, οπότε σε κάθε εξεταστική όποτε τρίβω το μούσι χιονίζει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Τώρα όσον αφορά το μαλλί και εκεί έχω κάνει μια μίνι διατριβή. Καταρχάς αυτά τα διαφημιζόμενα αντιπιτυριδικά π.χ. ultrex δεν κάνουν για εμάς που έχουμε σμηγματορροική δερματίτιδα. Τον πρώτο μήνα που χρησιμοποίησα ένα συστηματικά (κοντά στις πανελλήνιες) το κεφάλι μου έγινε άσπρο απ&#039; την πιτυρίδα και είχα τρελαθεί στην φαγούρα. Ένας δερματολόγος φίλος του πατέρα μου τότε μου είχε προτείνει το συνδυασμό Fungural-Ionil που δεν κάνει να χρησιμοποιείται πάνω από 3 φορές τη βδομάδα για 1 μήνα και δούλεψε στην έξαρση που είχα τότε, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη μου εξεταστική. Το κακό με αυτά είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά γιατί προκαλούν εξάρτηση στα μαλλιά και μετά χειροτερεύει το πρόβλημα και δεύτερον είναι ακριβά και μικρά σε μέγεθος οπότε δε συμφέρουν οικονομικά. <br><br>Από τότε έχω δοκιμάσει διάφορα σαμπουάν, φυτικά-φαρμακευτικά και ένα σωρό τέτοια και πλέον ο συνδυασμός που δουλεύει για εμένα είναι ο συνδυασμός του σαμπουάν της apivita για την ξηροδερμία 1-2 φορές τη βδομάδα μάξιμουμ και ένα για συχνό λούσιμο της ίδια εταιρίας για καθημερινή χρήση. Τώρα πώς δουλεύουν ακριβώς δεν ξέρω, αλλά για μέσα στην χρονιά με καλύπτουν πολύ καλά και όταν πλησιάζει εξεταστική και ξεκινάει να χειροτερεύει η κατάσταση, χρησιμοποιώ 3 φορές το σαμπουάν της ξηροδερμίας, περνάω μια 3ήμερη φάση που φουντώνει και γεμίζει πιτυρίδα το μαλλί και μετά όλα καλά.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Τον καιρό που είχα κι εγώ Τον Δγιάολο στο κεφάλι, μου είχε γράψει ένας δερματολόγος ένα σαμπουάν ονόματι "Tarmed" ή κάπως έτσι, το οποίο φέρεται να περιείχε εκχείλισμα πίσσας ή κάτι τέτοιο και λειτουργούσε όντως για όσο καιρό το χρησιμοποιούσα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια, η δερματίτιδα εξαφανίστηκε από το κεφάλι ως διά μαγείας και εμφανίζεται μόνο στα γένια και τις φαβορίτες όπως έγραψα και παραπάνω.<br><br>Επίσης μια φίλη που το είχε επίσης, μου συνιστούσε να λιώνω μια ασπιρίνη σε λίγο νερό, να κάνω με το μείγμα εντριβή στο κεφάλι μετά το λούσιμο, και να το ξεβγάζω. Και αυτό απ&#039;όσο θυμάμαι είχε αποτέλεσμα, αλλά μετά από ένα σημείο βαρέθηκα να κάνω αυτή τη διαδικασία κάθε φορά και το σταμάτησα.<br><br>Γενικά είναι κυριολεκτικά ιατρικό μυστήριο η εμφάνιση, η εξάπλωση και η (προσωρινή ή μόνιμη) υποχώρηση Του Δγιαόλου. Δεν είναι να πεις πως άλλαξα κάποια διατροφική συνήθεια ή κάτι τέτοιο, απλά μια μέρα σταμάτησε να βγαίνει στα σημεία που το είχα, και εμφανίστηκε σε άλλα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,517
Είναι ψυχοσωματικό. Να με ακούτε. Τόσο κοντά στο ΑΛΗΘΙΝΟ (και όχι Ρέηντιαντ) φινάλε του ΝτιΝτι, έχω γίνει ακραία ζεν <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
<blockquote><br>Τώρα πώς δουλεύουν ακριβώς δεν ξέρω, αλλά για μέσα στην χρονιά με καλύπτουν πολύ καλά και όταν πλησιάζει εξεταστική και ξεκινάει να χειροτερεύει η κατάσταση<br></blockquote><br><blockquote><br>Είναι ψυχοσωματικό. Να με ακούτε. Τόσο κοντά στο ΑΛΗΘΙΝΟ (και όχι Ρέηντιαντ) φινάλε του ΝτιΝτι, έχω γίνει ακραία ζεν <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br>Μολις λυθηκε ενα μεγαλο μερος του μυστηριου. Τι τα παιζουμε τα ρημαδια αντβερτσουρ?
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
<blockquote><br>Είναι ψυχοσωματικό. Να με ακούτε. Τόσο κοντά στο ΑΛΗΘΙΝΟ (και όχι Ρέηντιαντ) φινάλε του ΝτιΝτι, έχω γίνει ακραία ζεν <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br><br>Να μπορούσες να μεγαλώσεις και μούσι και θα ήσουν και on-topic. :silly:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Θαρρώ πως τα περί ψυχοαωματικών είναι μύθος εκπορευόμενος από τα ίδια άτομα που λένε ότι με το ξυρισμα φουντώνουν.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Κι όμως σε μαλλιά πχ, έχω δει άτομο στη δουλειά, λόγω ακραίου άγχους να γίνεται καπουτσίνος μέσα σε 2 μήνες.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Για την πτώση ναι, αλλά για την ξηροδερμια δύσκολο. Όπως και για το ασπρισμα. Έχω δει άνθρωπο εν μία νυκτί να γίνεται Καρβέλας από τη στενοχώρια και το άγχος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Αν και ολουθε, παιζει μια γενικη αγνοια για το αγχος. <br>Το αγχος χτυπαει παντου, ολα τα οργανα. Γκρεμιζει ανοσοποιητικο συστημα και γινομαστε ευαλωτοι στα παντα. Μπορει να εχουμε αγχος και να μην το καταλαβαινουμε.οπως εγω.<br>πολλα μικρα προβληματακια τα οποια αρθροιζονται.<br>εγω απο το αγχος την εφαγα στο balance. Λαβυρινθος απο την αριστερη πλευρα. Αρχισανε να με κουμπωνουν με διαφορα. 2 μηνες παλευα με το θηριο. Εκοψα τα φαρμακα, Εκοψα το καπνισμα για λιγο και ειπα στα @@ μου σε ολα τα εισερχομενα. <br>Σε 5 μερες ημουν περδικι.<br>αγχος δεν εχει μονο αυτος που δεν εχει να πληρωσει τους γερμανους. Ουτε ειναι προνομιο οσων εχουν εξεταστικη.<br><br>Χαλαρωστε μαγκες. Η ζωη ειναι μικρη για να την γεμιζουμε με πιτουρα. <br><br>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
<blockquote><br>Για την πτώση ναι, αλλά για την ξηροδερμια δύσκολο. Όπως και για το ασπρισμα. Έχω δει άνθρωπο εν μία νυκτί να γίνεται Καρβέλας από τη στενοχώρια και το άγχος.<br></blockquote><br><br>Και όχι απλά ξηροδερμία, αλλά ξηροδερμία που εμφανίζεται, εξαφανίζεται και μετατοπίζεται έχοντας δική της βούληση.<br><br>Ναι πεις δηλαδή ψυχοσωματικό να βγάζεις ξηροδερμία στο κεφάλι, άγχος στεναχώριες ακριβότεροι colletorες στο fig απ&#039;ότι στα retail, οκ λογικό. Αλλά με ποια ψυχοσωματική ή μη λογική να παύει ξαφνικά μια ωραία μέρα να βγαίνει η ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής και να εμφανίζεται στο μέτωπο, στους καρπούς και στα δάχτυλα (true story).<br><br>Δεν αποκλείω τίποτα προφανώς με αυτή τη μάστιγα, αλλά νταξ με όσα έχουμε περάσει με αυτό το πράγμα εδώ και 10+ χρόνια το να λέει κάποιος "ντάξει, μην αγχώνεσαι και όλα θα φύγουν" μου φαίνεται λίγο αστείο πλέον.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Χα! Απλώς χάνετε τα μαλλιά σας και βαζετε νιβεα. Όλα καλά
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
μια παραπλησια δερματικη ασθενεια με την ξηροδερμια,η ψωριαση,μπορει αποδεδειγμενα να παρουσιασει εξαρσεις σε πολλα σημεια του σωματος λογω ψυχολογικων παραγοντων.στην ψωριαση δε το καλοκαιρι αμα κατσεις και σε βαρεσει λιγο  στα σημεια ο ηλιος,τα συπτωματα υποχωρουν,οποτε και στην ξηροδερμια μπορει να παιζει κατι σχετικο
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Ειδικός δεν είμαι, απλά το σωστότερο είναι να σας πει συμβουλή ο δερματολόγος. Όλες οι περιπτώσεις αλλά και τα διάφορα σκευάσματα που αναφέρατε είναι πολύ συνηθισμένες/α, ταλαιπωρούν γενικα πολύ κόσμο/ χρησιμοποιούνται αρκετά. Κάποια τα έχω κι εγώ χρησιμοποιήσει.<br><br>Α, και όσο μπορούμε λιγότερο στρες. <br>Μια κουβέντα είναι ξέρω, αλλά πολύ πολύ σημαντικός παράγοντας για τα δερματικά θεματάκια. Από κει ξεκινάς  -μείωση αγχους, παρτο αλλιώς που λενε- κι έπειτα θα βοηθήσουν και οι ιδιαίτερες θεραπείες που -ξαναλέω- θα σας πει ο ντερματολοτζιστ. Γενικά στην αρχή των θεραπειών κάνεις τη λεγόμενη "αγωγή εφόδου" με τα σκευάσματα εντατική εφαρμογή δηλ. Μετά θα σας πει για τις εποχιακές εξάρσεις τι να κάνετε. Περαστικά  :cool:
 
Top Bottom