LATEST NEWS

Call of Duty: Black Ops IIII – Battle.net και Battle Royale!

Νέα εποχή ανατέλλει για το δημοφιλές franchise

Αν και είχε ανακοινωθεί ήδη εδώ και μερικούς μήνες, πριν λίγες ώρες η Activision προχώρησε στην αποκάλυψη μερικών πιο συγκεκριμένων πληροφοριών για το Call of Duty: Black Ops 4 (με το “4” να αναγράφεται ως… “ΙΙΙΙ” παρακαλώ, γιατί το λατινικό “IV” είναι μάλλον υπερβολικά εξεζητημένο και δυσνόητο για τις μάζες, ε;). Κυριότερη είδηση που προέκυψε είναι η ολοκληρωτική στροφή του game στο Multiplayer, αλλά με αρκετές… εκπλήξεις.

Καταρχάς, το παιχνίδι (που, θυμίζουμε, είναι υπό κατασκευή από την Treyarch) θα είναι αισίως το πρώτο Call of Duty game που ΔΕΝ θα διαθέτει παραδοσιακή Single-Player Campaign. Αν και θα υπάρχουν μερικές ξεχωριστές “solo missions” (που θα διαδραματίζονται χρονικά ανάμεσα στα Black Ops 2 και 3), τη θέση της single-player ιστορίας ουσιαστικά λαμβάνει το Blackout, το οποίο είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα Battle Royale mode (!) που θα διαδραματίζεται στον μεγαλύτερο χάρτη που έχει σχεδιαστεί ποτέ για κάποιο CoD game και θα περιλαμβάνει τη χρήση επίγειων αλλά και εναέριων μέσων. Μάλλον αναμενόμενη η απόπειρα της Activision να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία τίτλων όπως το PUBG ή το Fortnite, αλλά όπως και να το κάνουμε η επίσημη απώλεια της single-player ιστορίας είναι μια ιστορική πρωτιά για τον τίτλο (άσχετα που το single-player σκέλος είχε καταντήσει κάπως μπανάλ ούτως ή άλλως στα τελευταία μέλη του franchise).

Πέραν του Blackout, το παιχνίδι θα διαθέτει και “παραδοσιακό” Multiplayer, ενώ παρουσιάστηκαν και τα τυπικά και άκρως αναμενόμενα πλέον για CoD τίτλο, Zombie modes. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τρία διαφορετικά Zombie modes, τα 2 εκ των οποίων φάνηκαν… μάλλον περίεργα. Αφήνουμε τα trailer να μιλήσουν καλύτερα:

Τελευταία είδηση που προέκυψε είναι πως το Black Ops IIII (η γραφή θα φαντάζει αστεία ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) θα διατίθεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα Battle.net αντί του Steam, κάτι το οποίο άλλωστε συνέβη και για το Destiny 2, καθιστώντας σαφή τη συνεχιζόμενη επιδίωξη της εταιρίας να προωθήσει την δική της πλατφόρμα τόσο για ψηφιακή διανομή όσο και για το Social σκέλος.

Ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες στις 12 Οκτωβρίου. Αν μη τι άλλο, οι νεωτερισμοί κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL