LATEST NEWS

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Square Enix

Η σημερινή μέρα δεν αποδείχθηκε χαρμόσυνη για τον Yoichi Wada, τον άνθρωπο που κατείχε τη θέση του προέδρου στο γνωστό publisher Square Enix από το 2000. To βρετανικό site Eurogamer αναμεταδίδει την είδηση που προέκυψε από την επίσημη ανακοίνωση της Square Enix για αναδιάρθρωση της εταιρίας και αλλαγές στην ηγετική ομάδα. Παράλληλα, στην έκθεση για τους επενδυτές η εταιρία επιχειρεί να αναλύσει τα αίτια των πολύ κακών οικονομικών αποτελεσμάτων, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη στη ραγδαία πτώση της αγοράς των console games. Αντί για το προσδωκώμενο κέρδος τελικά η Square Enix θα υποστεί ζημιές ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, οπότε η απομάκρυνση του προέδρου μοιάζει μάλλον λογική. Μετά το κλείσιμο της THQ φαίνεται πως ακόμα ένας publisher αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ευχόμαστε πως αυτή τη φορά η κατάληξη θα είναι διαφορετική.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

3 Comments

  1. Εκτός από την πτώση της αγοράς στα console games , άπατο πήγε και το MMO FFΧΙV . Αν θυμάμαι καλά η ίδια η εταιρία είχε ζητήσει συγνώμη μέσω επιστολής για την ποιότητα του παιχνιδιού από τους gamers. Επόμενο ήταν να παραιτηθεί ο πρόεδρος. Εγώ όμως θα την αγαπάω γιατί το πρώτο μου rpg ήταν της σειράς ff και η ίδια εταιρία έχει επιβιώσει από χειρότερα.

  2. Η Square Enix είναι για μένα η ποιοτικότερη εταιρεία αυτή τη στιγμή στο χώρο του publishing με παιχνίδια όπως αυτά που ανέφερε ο Γιώργος (βάζω και το Deus Ex: HR και ανεβάζω το bid). Πολύ καλό όραμα, αν και δυστυχώς για αυτούς ορισμένα παιχνίδια της δεν ήταν τόσο console-friendly (πάλι το Deus Ex: HR).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL