LATEST NEWS
Trending

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα αντίγραφο του Pillars of Eternity II: Deadfire μαζί με το Season Pass!

Σχολιάστε και μπείτε στην κληρωτίδα

Οι πρόσφατες φήμες για την εξαγορά της Obsidian Entertainment από τη Microsoft έφεραν μία σχετική παγωμάρα στους φίλους των RPG. Αποφασίσαμε λοιπόν να διοργανώσουμε ένα giveaway ώστε να έχετε συντροφιά τεράστια κείμενα μαζί με τη ζεστή κούπα του καφέ σας τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ένας τυχερός ή τυχερή θα κερδίσει το ολοκληρωμένο πακέτο του Pillars of Eternity II: Deadfire μαζί με το Season Pass (που περιέχει όλα τα ανακοινωθέντα DLCs για αυτό το χρόνο)! Να σημειώσουμε ότι το αντίγραφο του βασικού παιχνιδιού είναι από την Fig Ultimate Edition που σημαίνει ότι θα παραλάβετε και όλα τα in-game preorder bonus καλούδια που αυτό περιέχει! Ο νικητής/-ρια θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την πλατφόρμα προτίμησης (GOG ή Steam) για τον κωδικό κατόπιν επικοινωνίας.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι απλοί: κάνετε log in/register και αφήνετε ένα σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο που θα λέτε ότι επιθυμείτε να συμμετάσχετε και ταυτόχρονα περιγράψτε την πιο απίθανη/άκυρη/όμορφη ανάμνηση που έχετε από ένα Infinity Engine RPG της Black Isle Studios. Απλές αναφορές σε ατάκες (π.χ. “Go for the eyes, Boo!”) δεν θα γίνουν δεκτές, θέλουμε να μας πείτε τι σήμαινε για εσάς το παιχνίδι/σκηνικό! Έγκυρες θα είναι όλες οι συμμετοχές που θα κατατεθούν μέχρι και το Σάββατο 27/10 στις 23:59, με τον νικητή να ανακοινωθεί κατόπιν κληρώσεως την επόμενη ημέρα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ιστορίες/αναμνήσεις σας!

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

21 Comments

  1. Επιθυμώ να συμμετάσχω. Από παιχνίδια της εταιρείας μου έχει μείνει η πρώτη μου επαφή με το είδος που ήταν το Icewind Dale όταν πήγαινα Λύκειο και το είχε δώσει το PC Master. Την ίδια περίοδο παίζαμε D&D με φίλους και είχα φτιάξει ακριβώς το ίδιο πάρτυ και στο παιχνίδι και η πώρωση είχε φτάσει στα ουράνια εξαιτίας αυτού!

  2. Φυσικά και επιθυμώ να συμμετέχω. Αν απλώς άφηνα μια απάντηση θα έλεγα το σημείο που καταλαβαίνεις ότι είσαι γιος του θεού της καταστροφής στο Baldur ‘s gate αλλά νομίζω ότι αυτό που μου είχε αφήσει περισσότερες εντυπώσεις είναι όταν κατάλαβα ότι μπορείς να διεκδικήσεις ρομαντική σχέση στο BG 2 και προσπαθούσα να πλησιασω πρώτα το ευαίσθητο ξωτικό aerie και μετά τη σκληρή jageira.

  3. Επιθυμώ να συμμετάσχω.Θα μπορούσα να γράψω ατελείωτα σεντόνια για τα δύο καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, Fallout 2 και Planescape:Torment όμως θα αναφερθώ στο lionheart ,ένα από τα λιγότερο γνωστά παιχνίδια της εταιρίας.Το lionheart :legacy of the crusader το απέκτησα με το που βγήκε.Φοιτητηκές εποχές που μαζί με τον αδερφό δεν κάναμε τίποτε άλλο απο το να πιάνουμε θέση μπροστά στον μοναδικό υπολογιστή και να σηκωνόμαστε μόνο για ύπνο.Ο Bro,είχε πέσει με τα μούτρα στο παιχνίδι και δεν μπορούσα να παίξω.Κανόνισα να κοιμηθώ βράδυ στην κοπέλα μου ώστε να ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί και να γυρίσω σπίτι για να πιάσω θέση.Γυρνάω λοιπόν και βλέπω τον αδερφό στο pc. “καλά τι ώρα ξύπνησες”,ρωτάω. “25 ώρες σερί” μου λέει…

    Το παιχνίδι,δεν το έπαιξα ποτέ!

    P.s νομίζω ότι το παίχνιδι δεν έχει infinity engine, οριακά χαρακτηρίζεται σαν rpg(hack n slash diablo clone),αλλά δε γαμιέται!

  4. Μέσα! Πρώτη μου επαφή με την Infinity Engine ήταν το Baldur’s Gate II το 2001, στο σπίτι φίλου. 12-13 χρονών πιτσιρίκια τότε, παίζαμε το παιχνίδι ως παρέα τριών ατόμων, “γιατί το χαιρόμαστε περισσότερο έτσι” (τρίχες, απλά φοβόμασταν όσο τίποτα άλλο το Graveyard District). Για μένα ήταν αποκάλυψη. Η μουσική, η αφήγηση, οι διάλογοι, ο κόσμος του… Άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, εδραιώνοντας την αγάπη μου για το medieval fantasy, ενώ διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό καίριες πτυχές της αισθητικής μου αντίληψης σε λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφο (και προφανώς παιχνίδια). Και φυσικά, ήταν το entry point για το μαγικό κόσμο του pen ‘n paper tabletop D&D!

  5. Μέσα και εγώ! Η πιο τρανταχτή ανάμνηση που έχω τοποθετείται πριν καν παίξω ή ‘δω(!) κάποιο από τα παιχνίδια.

    Μεγάλωσα στην επαρχία και οι gaming εμπειρίες μου περιορίστηκαν για αρκετό καιρό στα Arcades (Aero fighters 2, Mortal Kombat 3 και φλιπεράκια κυρίως). Ο κολλητός με τον οποίο παίζαμε μαζί ζούσε στην Αθήνα, αλλά ερχόταν πάρα πολύ συχνά στο χωριό, μιας και η γιαγιά του έμενε δίπλα μας. Μου γέμιζε συχνά τη ψυχή με ιστορίες από το Baldur’s Gate (το 2 δεν είχε βγει ακόμα), σε μια εποχή που εμένα οι εμπειρίες μου σε “RPG” ήταν τα Πόκεμον και το Diablo.

    Τελικά, μαθαίνω ότι ο “πειρατής” του χωριού είχε “κάποιο” Baldur’s Gate (τελικά ήταν το 2), και μάζεψα τα 18 ευρά (πιο ακριβά και από το γνήσιο πλέον!) που ζήταγε μαζί με το expansion. Επειδή όμως εκείνη τη μέρα, μετά το σχολείο, δεν θα προλάβαινα ο ίδιος να πάω να πάρω τα CD, έδωσα το 20ρικο σε ένα φίλο μου που έκανε κοπάνα και του είπα αν θέλει να κρατήσει τα ρέστα (2 ευρώ ήταν μεσαίο προς μεγάλο χαρτζιλίκι για τα δεδομένα της παρέας μας!). Ε, εκείνος πήγε, στο σχόλασμα τον συνάντησα στα ΚΤΕΛ και μου είπε πως επειδή ο πειρατής τον ήξερε, του άφησε 12 ευρά το game. Από τη χαρά μου προφανώς δεν με ένοιαξαν τα ρέστα (με εκείνα τα 6 ευρώ έβγαζα 2-3 απογεύματα κανονικά).

    Αυτή είναι η πιο “ζωντανή” ανάμνηση που θυμάμαι, η “απίστευτη” χαρά και το τεράστιο hype που μπορεί να αισθανθεί κάποιος που επιτέλους θα “ζήσει” περιπέτειες σαν αυτές που του περιέγραφε ο φίλος κολλητός του.

  6. Επιθυμω να συμμετάσχω! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μετά το Baldur’s Gate ειχα αγοράσει και το Icewind Dale κουτάτο (ακόμα το έχω και το καμαρωνω! Καταραμένα DVD cases) και το είχα λιώσει!!! Μου άρεσε πολύ που ήταν πιο “χαλαρό” ως στόρι χωρίς όμως να μου είναι και τελείως αδιαφορο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ενέδρα που πέφτει η ομάδα στην αρχή και βρίσκεται αποκομμένη. Νωρίς νωρίς ξεκίνησαν τα όργανα είχα σκεφτεί. Αξέχαστη επίσης η υπέροχη μουσική στην Kuldahar, όπως επίσης αξέχαστο και το bug που δε σε άφηνε να ολοκληρώσεις το παιχνίδι (αν θυμάμαι καλά κράσαρε όταν εισερχόσουν σε μια σπηλιά) και παρακαλεσα τον κολλητό φίλο και αείμνηστο Νίκο (καλή σου ώρα Νικολάκη) που είχε σύνδεση στο ιντερνετ να μου κατεβάσει το patch! ΄Ετσι κατάφερα να φτάσω στο τελικό boss το όποιο και νίκησα στο πρώτο try!!!! Μέρες μετά αρχισαν φτάνουν στα αυτιά μου συζητήσεις για το πόσο δύσκολο είναι το final boss και τεχνικές που πρέπει να ακολουθήσεις για να το νικήσεις και έλεγα “Μα πως κάνουν έτσι, Εγω με τη μία το έβγαλα!”. Αποφάσισα να το ξαναδοκιμάσω, έτσι από περιέργεια και φυσικά έχανα ξανα και ξανα και ξανά! Είχα σταθεί απλά τυχερός την πρωτη φορά και δε θα το ξεχασω ποτε!!!!!

  7. Εννοείται οτι θέλω να συμμετασχω.Μολις εψαξα και βρηκα το κουτι απο το Baldur’s Gate με τα 5 cd παρακαλω και 160 σελιδες manual.Ωραιες εποχες.Τι μας θυμησατε!;Το παιχνιδι ηθελε (κρατηθειτε) 16ΜΒ μνημη και εγω ειχα 8 και ενα υποδιεστερο επεξεργαστη απο τις minimun απαιτησεις οποτε το παιχνιδι σερνοταν,αλλα δε με ενοιαζε,εκει επαιζα με τις ωρες(αργοτερα αναβαθμισα τον Η/Υ και το ξεκινησα απο την αρχη).Ο κοσμος του με ειχε ρουφηξει.Ειχα παθει σοκ με το οπτικο κομματι αλλα και με την πολυπλοκοτητα,οπως μου ειχε φανει τοτε,των menu και γενικα των στατιστικων.Ημουν ανα χειρας με το manual και το quick reference card που ειχαν συνηθως τοτε τα παιχνιδια.

  8. Επιθυμω να συμμετασχω. Ισως απο τις πρωτες μου εμπειριες με rpg και το pc gaming γενικοτερα το Icewind Dale II στην τρυφερη ηλικια των 12-13 ετων. Θυμαμαι να κατεβαινω στο σπιτι του ξαδερφου μου (4 ετη γηραιοτερος) και να μου εξηγει πως λειτουργει το παιχνιδι και το D&D γενικοτερα. Ερωτευτηκα τους χαρακτηρες, το setting και τα πρωτογνωρα για μενα χαρακτηριστικα του RPG οπως party, leveling κλπ, οντας παιχτης αθλητικων κυριως μεχρι τοτε στο original PS. Αυτη η μοιραια επαφη μου τοτε ηταν ενας καταλυτης για να ερωτευτω παραφορα τον κοσμο του φανταστικου και το PC gaming, ιδιαιτερα τα RPGs, δυο αγαπες και παθη που διατηρουνται μεχρι σημερα και θα διεπουν τη ζωη μου (ευελπιστω) για παντα. Εν ολιγης το Icewind Dale II με εκανε ανθρωπο και εστρωσα χαρακτηρα μια και καλη.

  9. Επιθυμώ να συμμετάσχω.

    Το σκηνικό που θέλω να αναφερθώ είναι στο πολυαγαπημένο baldurs gate. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και δεν δεν θυμάμαι πολλά άλλα θυμάμαι ότι σαν φανατικός νανακιας επέλεξα σαν companion τον Kagain και ας ήταν evil. Αυτό όμως δημιούργησε πρόβλημα με την Imoen μέχρι που σε ένα σημείο σηκώθηκε και έφυγε, εγώ ξενέρωσα , έδιωξα και τον Kagain και έμεινα με το λιλι στο χέρι. Δυσκολευτηκα αρκετά να το προχωρήσω παρακάτω λόγο αυτού αλλά τα κατάφερα.

  10. Ναι, θέλω κι εγώ να συμμετάσχω. Τώρα αν πρέπει να μοιραστώ κάποια ιστορία, θα ήταν αυτή του Dak’kon. Το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης και το τι συμβολίζει ο Unbroken Citcle of Zerthimonn, είναι κάτι που με επηρέασε βαθιά. Και δεν θα μπω σε σπόιλερς, αλλά η συζήτηση του TNO με τον Dak’kon, όταν ξεκλειδώνεις τον όγδοο κύκλο, είναι καταπληκτική.

    Ένα είναι το δίδαγμα:

    Hoes suffer, friendship endures.

    1. Συγνωμη, πατηθηκε κατα λαθος απο κινητο κ δεν προλαβα να γραψω την αναμνηση :

      Λοιπον, θυμαμαι απο το PlaneScape Torment, οταν το παιζα, ποσο εντυπωση μου εκανε ολοκληρο το παιχνιδι που ηταν ουσιαστικα ενα καλογραμμενο διαδραστικο βιβλιο ! Απειρο διαβασμααααα, τα ματια μου εγινα κουμποτρυπες την πρωτη φορα που το παιξα, στην 15″ οθονιτσα του laptop. Τη 2η φορα που το παιξα, το βαλα στην TV με mod γι ακομη μεγαλυτερα γραμματα ! Κι ηλθε η ανακουφιση ^_^

  11. Μέσα! Εννοείται!

    Δεν έχω παίξει κανένα παιχνίδι της Black Isle EKTOΣ απο ένα το οποίο είχε δώσει δώρο το computer games magazine επι αρχισυνταξίας του τεράστιου Κουβόπουλου και αναφέρομαι φυσικά στο icewind dale το 1ο!

    Δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να το τερματίσω γιατί η αρχαία GeForce 2 MX 32 MB μου είχε παραδώσει πνευμα λίγο πριν φτάσω στο φινάλε, ΕΛΕΟΣ! Αν και δε μου αρέσουν ιδιαίτερα τα party based RPGs το παιχνιδάκι με είχε τραβήξει, θυμάμαι είχα κάψει άπειρα εγκεφαλικά κύτταρα εξερευνόντας τις αχανείς παγωμένες εκτάσεις του.

  12. Επιθυμώ να συμμετάσχω. Πρώτη εμπειρία με Infinity Engine RPG και ταυτόχρονα πρώτη εμπειρία με western style RPG (μέχρι τότε είχα λιώσει τα Final Fantasy 7, 8, 9 στο playstation 1) ήταν το Baldur’s Gate που είχα δανειστεί από ένα φίλο στη σχολή λίγο καιρό αφού είχα ξεκινήσει το Dungeons and Dargons. Ο πρώτος χαρακτήρας ήταν Human Fighter με Two weapon fighting (ότι έπαιζα και στο παιχνίδι μας). Άπειρο κάψιμο και τρελό γέλιο με τον Minsc και τον Boo.

  13. Επιθυμώ να συμμετάσχω.

    Δεν θα μιλήσω για Planescape Torment που αξίζει διατριβή από μόνο του.

    Θα πω για την άφιξη στο Kuldahar – όχι πως υπήρχε τίποτα φοβερό στην τοποθεσία ή επικό στη στιγμή, αλλά η μουσική του Jeremy Soule προκαλούσε ψυχική ανάταση χωρίς καμία υπερβολή,μετέφερε απολύτως το πώς θα ένιωθε μια ομάδα που μόλις επέζησε από μια ενέδρα και φτάνει σε ασφαλές καταφύγιο μετά από περιπλάνηση σε παγωμένες ερημιές.

    Θα πω όμως και για τον Jon Irenicus (όχι εσύ Άρη, αν και hi!). Ο τύπος είναι ο κακός του παιχνιδιού και τελεία και παύλα – ούτε παρεξηγημένος ούτε αντιήρωας ούτε τίποτα. Παρόλα αυτά, εμένα μου είχε κάνει πολύ αρνητική εντύπωση το πώς του ξηγήθηκαν τα “καλά” elf και η βασίλισσα τους, η τιμωρία του μου είχε φανεί φοβερά σκατόψυχη, και απολύτως αναμενόμενο να κάνει τον Irenicus ψυχοπαθή, ή ακόμα πιο ψυχοπαθή. Καθόλου δεν θα με χαλούσε να άφηνα τον Jon να τους κάνει το μαγαζί καλοκαιρινό, but the stakes were higher…

  14. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ο νικητής είναι ο mits@kos! Επειδή όμως μας άρεσαν πολύ οι ιστορίες σας αποφασίσαμε να δώσουμε και ένα δεύτερο δώρο: έναν Steam κωδικό για το πρώτο Pillars of Eternity – το project που πρακτικά ορθοπόδησε την Obsidian Entertainment. Ο δεύτερος τυχερός που κερδίζει το πρώτο Pillars of Eternity είναι ο Pakisv!

    Συγχαρητήρια στους νικητές, θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL