Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

27 August 2017 Συντάκτης: Γιώργος Δεμπεγιώτης

AGENTS OF MAYHEM

Codename: Mass Destruction

AGENTS OF MAYHEM

Ομολογουμένως, το Agents of Mayhem με προβλημάτισε λιγάκι. Δεν αναφέρομαι σε τυχόν επίπεδο δυσκολίας, ούτως ή άλλως το παιχνίδι έχει γύρω στα δεκαπέντε διαφορετικά για να το προσαρμόσει ο παίκτης εκεί που τον ευχαριστεί, αλλά στο γενικότερο συμπέρασμα που εξάγει κανείς γύρω από αυτό. Και αυτό γιατί αφενός σαν παιχνίδι ανοικτού κόσμου, γιατί σαν τέτοιο παρουσιάζεται και διαφημίζεται από την Deep Silver, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το αντίθετο, θα έλεγα ότι βρίσκεται μια-δυο γενιές πίσω, αφετέρου οι απλοί (απλοϊκοί;) shooting μηχανισμοί είναι τόσο διασκεδαστικοί που είχα πραγματικά καιρό να ξοδέψω ευχάριστα περίπου είκοσι ώρες πάνω σε ένα παιχνίδι, δίχως να έχω χασμουρηθεί στις πρώτες... πέντε. Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά ένα-ένα.

Agents of Mayhem Shot1 smallΠρώτη βόλτα στη Σεούλ και selfies παντού. Λογικό μου ακούγεται.

Το Agents of Mayhem ανήκει στα spin-offs της παλαβής σειράς Saints Row της Volition, όπου μοιράζεται το ίδιο σύμπαν και κάποιους χαρακτήρες με πρότερα επεισόδια, όπως η "επικίνδυνα όμορφη" αρχηγός της ομάδας Persephone ή ο Gat από το stand-alone expansion του Saints Row IV, Gat out of Hell. Προφανώς, η Volition θα μπορούσε εύκολα να συνεχίσει την ιστορία (το σύμπαν να την κάνει) από εκεί που έμεινε στο Gat out of Hell, αλλά επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη της σε κάτι καινούριο, έστω και κατά το ήμισυ. Η ιδέα του Agents of Mayhem βασίζεται στην επίκαιρη μανία των superheroes, αλλά με μια πιο σατιρική σκοπιά (ως συνήθως) και με έμφαση στην "αθωότερη" (με εισαγωγικά) εκδοχή των παιδικών superheroes σειρών του Σαββατοκύριακου, όπως το G.I. Joe. Συνέπεια αυτού, είναι το Agents of Mayhem (AoM στο εξής για λόγους συντομίας) να διακατέχεται από μια επιτηδευμένη ανοησία, γεμάτη κακούς τύπους με γελοία ονόματα και ακρωνύμια, όπως ο Doctor Babylon και η αρμάδα του L.E.G.I.O.N. (League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations - say again?) που σκοπεύουν να καταστρέψουν όλο το κόσμο, χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Τα σχέδια της L.E.G.I.O.N. για την ισοπέδωση του κόσμου ξεκινούν από τη Σεούλ της Ν. Κορέας, μία μάλλον ασυνήθιστη επιλογή αλλά αρκετά εύστοχη για να συμβαδίζει με τη τρέλα που κουβαλάει το AoM και η ατρόμητη ομάδα M.A.Y.H.E.M., που έχει και αυτή φυσικά το ακρωνύμιο της (Multinational Agency Hunting Evil Masterminds), αναλαμβάνει να τη σταματήσει.

Βέβαια, υπερβολικό είναι ο μικρότερος χαρακτηρισμός που μπορεί κάποιος να δώσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς προφανώς τίποτε δεν σχετίζεται με την έννοια πραγματικός κόσμος, οπότε ως εκ τούτου το AoM παροτρύνει το παίκτη να σβήσει από το μυαλό του τις λογικές εξηγήσεις για το οτιδήποτε συμβαίνει και να εισέλθει σε έναν τελείως φανταστικό κόσμο, που ακόμα και το πιο παράδοξο είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί. Φυσικά, ως κατά βάση σατιρικό παιχνίδι, δεν χάνει την ευκαιρία να καυτηριάσει θέματα της σύγχρονης εποχής, όπως η άκρατη λατρεία για τα pop idols (ο κακός August Gant φωτογραφίζει τον Justin Bieber, ο οποίος κανονικά είναι φάλτσος και τραγουδάει live με μια autotune συσκευή!) και η εξάρτηση από τη τεχνολογία, αλλά το κάνει με έναν όχι και τόσο έξυπνο τρόπο, με το χιούμορ δυστυχώς να αποτυγχάνει εννιά στις δέκα φορές. Έχω την εντύπωση ότι AoM είναι το λιγότερο σπιρτόζικο παιχνίδι της Volition, καθώς τα περισσότερα αστεία είναι νερόβραστα, άστοχα ή απλώς δεν είναι αστεία. Αν τα καλύτερα αστεία που μπορείς να πεις σχετίζονται με χιλιοειπωμένα σεξουαλικά υπονοούμενα και με κακές λεξούλες, τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά.

Agents of Mayhem Shot2 smallΣύστημα μάχης: Τσεκ

Στο κυρίως μενού τώρα, κατά κύριο λόγο το AoM αποφεύγει τη σκόπελο των άνοστων αστείων και πλέει προς γαλανά νερά χωρίς να βυθιστεί, αλλά ο καπετάνιος εν τέλει αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο καλός για να γλυτώσει απ ' όλους τους ύφαλους. Αφήνω στην άκρη τις θαλασσόλυκους συμβολισμούς και εξηγούμαι ευθύς αμέσως. Βασική προϋπόθεση για να απολαύσει κανείς το παιχνίδι είναι να βάλει καλά στο μυαλό του ότι το AoM είναι ένα καθαρό third-person shooter γύρω από ένα open-world περιτύλιγμα. Αν και υπάρχουν κάποιες αποστολές που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο "σκοτώστε ό,τι κινείται", αυτές αποτελούν το 2% με 3% ολόκληρου του παιχνιδιού. Συνεπώς, η έννοια επανάληψη είναι δεδομένη για το AoM, οπότε αν η ιδέα του ακατάπαυστου shooting δεν σας ιντριγκάρει και φαντάζεστε παραγωγές επιπέδου GTA V, είναι προτιμότερο να μείνετε μακριά από το παιχνίδι. Δεν είναι για εσάς.

 

Prev
1/3 Next »

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

70 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

  • Μπόλικο περιεχόμενο
  • Άρτια ενσωμάτωση των διαφόρων τύπων agents και των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους στο gameplay του παιχνιδιού
  • Ιδανικό για "ανεγκέφαλες" action/shooter καταστάσεις, γεμάτες εκρήξεις και πανικό
  • Όπως συμβαίνει στα περισσότερα open-world games, μπορεί να γίνει αρκετά εθιστικό

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

  • Βεβιασμένο χιούμορ, πολύ δύσκολα θα γελάσει κανείς με τα αστεία του
  • Η "ΜΜΟ" αύρα του, που βασίζεται στο grinding για ξεκλειδώσει τα μυστικά του
  • Έλλειψη φαντασίας στα objectives και στη δομή των αποστολών - πόσες φορές ακόμα θα επισκεφτούμε αυτά τα Legion Lairs; 
  • Μερικά performance issues

Ο Συντάκτης

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Λάτρης των action, shooter, adventure, κλασικών RPG’s και ενίοτε αθλητικών/racing παιχνιδιών...

Please login to comment

Comments

  • No comments found

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.