Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

22 November 2016 Συντάκτης: Στέφανος Βίσκοβιτς

TITANFALL 2

This is what we are fighting for. A world without metal and smoke. A future of peace and prosperity.

TITANFALL 2

Το 2016, εκτός από τα άσχημα νέα που εξακολουθεί να μας μοιράζει στον χώρο της μουσικής, έφερε και κάτι καλό στον χώρο του gaming και πιο συγκεκριμένα στο είδος των First Person Shooters. Είχαμε την κυκλοφορία του Battlefield 1, που άρεσε ιδιαίτερα στον Παύλο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να “ζήσουμε” την φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και προσφέροντάς μας ένα large scale, multiplayer shooter στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η σειρά Battlefield. Ύστερα έχουμε το Rainbow Six: Siege, το οποίο αν και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2015, πρόσφατα πήρε τα πάνω του αφού η Ubisoft κατάλαβε πως έχει στα χέρια της έναν πολύ αξιόλογο τίτλο και αποφάσισε να διαθέσει την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση, με αποτέλεσμα να έχουμε το καλύτερο tactical multiplayer shooter αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εκτός των Arena Shooters, που περιμένουμε να δούμε κάποια αξιόλογη κυκλοφορία στο μέλλον, μένει η κατηγορία των “γρήγορων” ή ελληνιστί, fast-paced multiplayer shooters στα πρότυπα που έθεσε η σειρά Call of Duty.

titanfall2 001Baptized by fire.

Φέτος έχουμε μια επανάληψη του 2014, όπου βλέπουμε την μάχη μεταξύ του νέου Call of Duty: Infinite Warfare, του οποίου το review έρχεται σύντομα και του Titanfall 2, από την Respawn που αποτελείται από τους ταλαντούχους developers της παλιάς Infinity Ward που μας χάρισε τα Call of Duty μέχρι και το Modern Warfare 2. Το πρώτο Titanfall ξεχώριζε από όλα τα shooters που κυκλοφόρησαν τότε, παντρεύοντας το γρήγορο gameplay με το wall running, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να περπατάμε σε τοίχους και να φτάνουμε σε ψηλά σημεία του χάρτη σε συνδυασμό με double jump. Βάλτε σε αυτά τα στοιχεία και το γεγονός ότι όταν περπατάγαμε σε τοίχους, αναπτύσσαμε μεγάλες ταχύτητες και έτσι είχαμε ένα shooter γεμάτο αδρεναλίνη που δεν μας άφηνε σε ησυχία ούτε λεπτό. Πέραν του χαοτικού gameplay ως πιλότος, είχαμε και τα Titans, τεράστια mechs τα οποία μπορούσαμε να καλέσουμε στο πεδίο της μάχης και να τα έχουμε είτε για βοήθεια, ελεγχόμενα από την AI, είτε να μπούμε στο πιλοτήριό τους και να πάρουμε τον έλεγχο. Έτσι άλλαζε άρδην η ταχύτητα του gameplay, μιας και τα τεράστια Titans ήταν πιο αργά στην κίνησή τους, αλλά είχαν εκτενές οπλοστάσιο το οποίο έσπερνε τον θάνατο. Ουσιαστικά η Respawn με το Titanfall, πάντρεψε δύο είδη παιχνιδιού σε ένα και τα κατάφερε περίφημα, όσον αφορά το gameplay. Το παιχνίδι ωστόσο υστερούσε σε κάποια επιμέρους στοιχεία και ένα από αυτά ήταν η έλλειψη Single Player Campaign.

titanfall2 002To new beginnings.

Η ιστορία του πρώτου Titanfall διαδραματιζόταν σε πορτραίτα όπου εμφανίζονταν στο UI και μιλούσαν διάφοροι χαρακτήρες την ώρα που παίζαμε σε κάποιον Multiplayer χάρτη. Όπως είναι λογικό, το να δώσουμε σημασία σ ’αυτά που λέγανε ήταν αδύνατον μιας και είχαμε ένα χάος από πιλότους, Titans και NPCs παντού και έτσι το μεγαλύτερο κομμάτι του lore πέρασε απαρατήρητο στο μεγαλύτερο μέρος των παικτών. Με το Titanfall 2, η Respawn άκουσε τις κριτικές και αποφάσισε να μας δώσει ένα single player campaign γεμάτο δράση, καλό voice acting και μια όμορφη Sci-Fi ιστορία, που σε μερικά σημεία μπορεί να μοιάζει cliché, αλλά θα σας αφήσει απολύτως ικανοποιημένους. Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσω in-game cutscenes, μιλώντας με διάφορους χαρακτήρες αλλά και το Titan μας, παρουσιάζοντας τον πολύ στενό δεσμό ανάμεσα σε έναν πιλότο και το Titan του. Σε μερικά σημεία έχει προστεθεί και η επιλογή να διαλέξουμε την απάντηση που θέλουμε να δώσουμε, χωρίς όμως να επηρεάζει την εξέλιξη της ιστορίας, παρά μόνο την εκάστοτε απάντηση που θα λάβουμε. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες όσον αφορά το σενάριο για να το δείτε μόνοι σας, διότι είναι πολύ σωστά δομημένο, έχει πινελιές χιούμορ εκεί που πρέπει και ταιριάζει γάντι με τον χαρακτήρα της σειράς. Ξεκινάει αργά, μαθαίνοντάς μας τον χειρισμό του πιλότου και του Titan, μετά προσθέτει puzzles διαφόρων ειδών και boss battles, τα οποία έχουν μια σχετική πρόκληση και από την μέση και μετά περίπου, απογειώνεται μέχρι και το τέλος με κινηματογραφικές μάχες εφάμιλλες αυτών που συναντάμε στα multiplayer ματς.

titanfall2 005Τελικά δεν είναι μόνο τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων της χώρας μας, που σφύζουν από ζωή...

Αυτό που δεν κατάφερε η Respawn με το πρώτο Titanfall, το κατάφερε και με το παραπάνω με την συνέχειά του και το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι, αν και έπαιξα στον Hard βαθμό δυσκολίας, δεν ήταν και τόσο δύσκολο και μου πήρε περίπου 7 με 8 ώρες για να το ολοκληρώσω. Χρόνος συνηθισμένος πλέον για First Person Shooters, όπου όλο το βάρος είναι στο multiplayer, αλλά το lore του Titanfall είναι όμορφο και αν κρίνω από αυτά που είδα στο campaign, η Respawn έχει άπλετο ταλέντο στην εξιστόρηση και γι’ αυτό και μόνο θα ήθελα να κρατούσε παραπάνω. Ελπίζω να βγει κάποια στιγμή κάποιο single player expansion και να μην χρειαστεί να περιμένουμε το Titanfall 3, εάν και όποτε αυτό κυκλοφορήσει. Επίσης να σημειώσω ότι, για όσους κυνηγάνε Achievements, υπάρχουν και είναι ως επί το πλείστον συνδεδεμένα με το campaign, οπότε ετοιμαστείτε να τα φτύσετε λίγο μιας και μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

 

Prev
1/4 Next »

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

94 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Το βελτιωμένο wall running σε συνδυασμό με το sliding δημιουργούν καταστάσεις για πολύ, πολύ, πολύ όμορφα και κινηματογραφικά kills.
 • Το TTK (Time To Kill) είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι, περίπου στο 1,5" εάν έχουμε καλό σημάδι. 
 • Η κίνηση και τα animations των Titans είναι άρτια και μας δίνει την αίσθηση πως έχουμε να κάνουμε με μηχανές πολέμου.
 • Ο καταιγιστικός ρυθμός του παιχνιδιού.
 • Οι εντελώς δωρεάν μελλοντικοί χάρτες!
 • Το Campaign είναι σωστά δομημένο, αφού η παλιά καραβάνα της Infinity Ward ξέρει πολύ καλά τι κάνει...

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • ... αλλά η διάρκειά του μας αφήνει να θέλουμε και άλλο.
 • Μερικά modes έχουν πολύ λίγο κόσμο και το να βρούμε ματς σε αυτά θέλει πολύ υπομονή.
 • Το Progression System, αν και σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί περισσότερο, πράγμα που μπορεί ίσως και να συμβεί με τα μελλοντικά, δωρεάν, DLC. 

Ο Συντάκτης

Στέφανος Βίσκοβιτς

Στέφανος Βίσκοβιτς

Ο Στέφανος Βίσκοβιτς αρνείται να γράψει πάνω από 150 χαρακτήρες για το βιογραφικό του. Υποστηρίζει ακράδαντα πως η γενιά του δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το Τουίτερ του Διαβόλου.

Please login to comment

Comments (5)

 • Ευχαριστούμε για το review. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με το franchise. To 1o ήταν καλό αλλά δεν το έπαιζε κανείς και έδωσαν το Expansion Pass εκ των υστέρων. Το 2ο ενώ δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από την κυκλοφορίας, στο Origin πωλείται ήδη -33%. Πρέπει να είναι νέο ρεκόρ τόσο γρήγορης πτώσης τιμής σε ΑΑΑ τίτλο χωρίς τεχνικά ή άλλου είδους προβλήματα.

  about 1 year ago
  1 Like
 • In reply to: kara

  Η απάντηση κρύβεται σε τύπους σαν κι εμένα που δεν τους πολυσυγκινεί αυτό το Gameplay. Γενικά η σπουδή τόσων και τόσων να προσθέσουν στοιχεία από τα παλιά ξέφρενα arena shooters στα σύγχρονα FPS ειναι κομματάκι ακατανόητη όταν η αγορά έχει φύγει από κει. Πχ, το δημοφιλέστερο shooter στο PC ειναι το CSGO ενώ και στις κονσόλες το CoD έχει ξενίσει πολύ κόσμο από τότε που έβαλε μέσα wall running κλπ. Μόνο η Blizzard το έκανε σωστά γιατί το Overwatch ,όχι μόνο δεν ειναι military shooter, δεν ειναι καλά-καλά καθαρό FPS οταν έχει μεσα meleers και healers. Tροφή για σκέψη. To έχω το παιχνίδι και το έπαιξα για μια ώρα, μου φάνηκε carbon copy του πρώτου (αδιαφορώ για campaign) οπότε 80 με το ζόρι θα του έβαζα :D

  Comment last edited on about 1 year ago by Kuivamaa
  about 1 year ago
  2 Like
 • In reply to: kara

  @Kara Ο κυριος λογος που βγηκε σε προσφορα τοσο γρηγορα ειναι το κακο release που διαλεξε η ΕΑ. Οταν κυκλοφορεις ενα σχετικα νεο IP, αναμεσα σε δυο FPS ογκολιθους, δεν γινεται να περιμενεις πωλησεις. Ποσα λεφτα εχει ο κοσμος και ποσα παιχνιδια να αγορασει σε διαστημα 3-ων εβδομαδων; Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι υπαρχει υγιης αριθμος παικτων ωστε να μπορεις να παιξεις χωρις να περιμενεις το matchmaking μια ωρα.


  @Kui Το CSGO ειναι μερος ενος τεραστιου franchise και οταν βρισκεται σε sale στο Steam συχνα σε τιμες των €7-€8, ειναι λογικο να μαζευει κοσμο. Απο την αλλη το Overwatch, οπως ειπες, δεν ειναι καθαρο FPS, ειναι φτιαγμενο να ειναι προσβασιμο σε ολους και εχει την Blizzard η οποια οπου και να βαλει το ονομα της, θα πουλησει.

  Το μεγαλυτερο παραπονο για το Titanfall 1 ηταν η ελλειψη campaign, το ρηχο progression (γιατι ειχαν ολοι σαν μετρο συγκρισης το Battlefield 4 με τα απειρα οπλα και attachments αυτων) και τα DLC που χωρισαν την community. Με το Titanfall 2 η Respawn τα διορθωσε ολα αυτα και βελτιωσε ακομα παραπανω την ολη αισθηση του wall-running και του verticality, που ειναι και το selling point της σειρας.

  Comment last edited on about 1 year ago by ZombieCow
  about 1 year ago
  0 Like
 • Εκτενέστατη η παρουσίαση και ιντριγκαδόρικος ο βαθμός και ο χαρακτηρισμός ως του γουίτσορα των FPS. Σπάνια με δελεάζουν τα μουλτιπλέηερ διαολίκια αλλά τα σκαρφαλώματα σε τοίχους κτλ φαίνονται ενδιαφέροντας μηχανισμός για εμένα που έχω μείνει στο CoD MW το πρώτο.

  about 1 year ago
  1 Like
 • In reply to: grotenfrod

  Στο καλυτερο CoD εμεινες και δεν θα μπορουσε να υπαρχει καλυτερο transition απο το Titanfall 2. Τωρα που ειναι σε εκπτωση, τσακωσε το. Εξαλλου υπαρχει παντα το refund policy του Origin οποτε εισαι καλυμμενος.

  about 1 year ago
  1 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.